fbpx Skip to content

Az Apple a tavalyi Apple Watch bemutatón elhangzott ígérete szerint idén az első negyedévben indítja az óra értékesítését. Ming Chi Kuo, a KGI Securities elemzője szerint márciusban indul az árusítás, párhuzamosan a 12 colos MacBook Airrel. Vajon bejön az előrejelzés?

applewatchcollection

Január végén járunk és még semmi konkrétum nincs az időpontról. Az Apple szokásához híven hallgat, csak találgatásokra hagyatkozhatunk. Az elmúlt hetekben szivárogtak ki információk az óra akksijának üzemidejéről, amiről mi is írtunk, és az elkövetkezendő hetekben is jöhetnek ki új információk például az Apple Store-ban dolgozók oktatásáról vagy gyártási problémákról. Mert gyártási probléma mindig előjön egy új termék indulása előtt, amit persze pár nap után cáfolnak.

Az elemző igen bátor előrejelzést tett közzé az értékesítésről, szerinte az Apple ebben a negyedévben 2.8 millió órát fog eladni, de csak azért ennyit, mert néhány főbb alkatrészből nem lesz elég és így nem tudnak eleget gyártani.

Kuo szerint még ebben a negyedévben elkezdődik a 12 colos MacBook Air értékesítése is. Az összeszerelést végző Quanta Computer már pörgeti fel a gyártást. A szupervékony számítógépben már nem lesz ventilátor, retina felbontással fog rendelkezni és alacsonyfogyasztású Intel Core M processzor lesz benne. Ez lesz az első Apple-notebook, amelyik kihasználja a megfordítható USB-C port előnyét, így az akkumulátor töltése is ezen keresztül történik majd. Állítólag.

12colosair

Az Apple ma este hozza nyilvánosságra előző negyedéves eredményeit. Az ezt követő elemzői beszélgetésen valószínűleg szóba kerülhetnek a fentiek is, de legalább is az Apple Watch biztosan.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. De azért egy eventer csinálnak, nem? A dátumról nem szivárgott ki valami?

  2. A Core M remélem csak egy rossz vicc. Pedig imádnám ezt a 12″-os gépet. A 11″-osnak csak a kijelzője volt éppen kicsi, ezért váltottam 13″-ra. De ha megkapnám a 11″ házában a nagyobb kijelzőt tuti vennék. De akkor tegyenek bele normális CPU-t, ne egy ilyen szánalmas teljesítményű izét.

  3. 17” alatt nevetségesen kicsi a kijelző, már 15”-os laptopot se vennék.

  4. Attól függ mire használod. Tökre büszke vagyok a 11,6- os notimra az 500 gigás adattároló képessége miatt a majdnem iPad- es hordozhatóságával kombinálva.
    Aztán egyszerre az Excell egyre komolyabb szerepet kezdett betölteni az életemben. Mostanra lassan értelmet kezd nyerni számomra a 27" is. Nyilván nem notiban. Kivéve, ha megoldja valaki.

  5. @Jecy: Még jó, hogy a laptopnak a hordozhatóság az egyik erénye…


Add a Comment