fbpx Skip to content

Steve Jobs a halála után is népszerű maradt. Elkapkodták Walter Isaacson róla és a közreműködésével készült írt életrajzi könyvét, Ashton Kutcher főszereplésével már egy filmet is készítettek (jOBS). Mivel Jobs (és az Apple) manapság felkapott téma, ezért egy újabb filmet kezdtek el forgatni róla.

movie1

A nemes egyszerűséggel csak Steve Jobs-nak keresztelt film forgatókönyvét Aaron Sorkin írta (ő a szerzője Mark Zuckerberg életéről szóló Közösségi hálónak is), rendezője Danny Boyle (Gettómilliomos, Trainspotting), Jobs szerepét Michael Fassbender (300, Becstelen brigantyk, X-men), Steve Wozniakét pedig Seth Rogen játssza (The Interview, Ki nevet a végén?).

A forgatás nemrég kezdődött el, valós helyszínen. A stáb komoly átalakítás alá vette Steve Jobs szüleinek legendás garázsát. A házat beige színűre festették, korabeli Braun kávéfőző plakátot és Bob Dylan posztert tűztek ki a garázs falára. A CNET fotósa körülnézett és fényképeket is készített.

movie2

movie4

movie5

A film – a jOBS filmhez hasonlóan – szemelvényeket mutat be Steve életéből. Ebben az esetben is a nagy termékbemutatók körül forog a történet: láthatjuk a Macintosh 1984-es, a NeXT 1988-as és az iPod 2001-es bemutatóját.

A film egyébként eléggé hányatott sorsú, mivel eredetileg a Sony készítette volna, de az előkészületek alatt csak probléma lépett fel, semmi más. A kinézett rendező a munkájáért 10 millió dollárt kért, így került képbe Danny Boyle, míg Jobs szerepére először Christian Bale, majd Leonardo DiCaprio kapott felkérést, de mindkettő visszautasította azt. A sorozatos problémák miatt a Sony végül eladta az egész projektet az Universal Studios-nak, most az ő közreműködésükkel kezdődött el a forgatás.

A Kutcheres filmmel kapcsolatban sokan a történet pontatlanságát emelték ki. Remélhetőleg ezzel a filmmel kapcsolatban nem fordul ilyen elő, mivel maga Steve Wozniak működött közre tanácsadóként.

A film bemutatója jövőre várható, pontos dátum még nem ismert. Végezetül jöjjön a két főszereplő. Azért a maszkmestereknek lesz mit dogozniuk…

Fassbender
Michael Fassbender

Rogen
Seth Rogen

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Még hány bőr maradt azon a csonton? 🙁
    A számító emberek a legjobb mind közül 🙁

  2. “…Steve Jobs-nak keresztelt film forgatókönyvét Aaron Sorkin írta (ő a rendezője Mark Zuckerberg életéről szóló Közösségi hálónak is)…”

    Ez igy nem igaz, a Mark Zuckerberg eleterol szolo filmet, David Fincher rendezte. Sorkin ott is a forgatokonyvet irta.


Add a Comment