fbpx Skip to content

Az Apple még tegnap este, egy héttel az iOS 8.1 beta 1 után már elérhetővé is tette az iOS 8.1 második bétáját a fejlesztők számára. Az iOS 8.1 előzetes verziója a kiadás részleteiről szóló dokumentum alapján több apró módosítást tartalmaz, és persze különböző hibák javításait is.

iOS8.1b2

Az iOS 8.1 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 8.1 beta 1-et futtató készülékek esetén. Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát. Aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit sem feltétlenül érdemes használnia. De lássuk az újdonságokat.

Az iOS 8.1 hivatalos megjelenési ideje továbbra sem ismert, de várhatóan az OS X Yosemite megjelenésével együtt érkezhet, ami esetén az Apple egyelőre szintén nem adott pontos dátumot. Felmerült az október 20-i dátum is esélyesként, de ez csak pletyka, így nem érdemes tényként kezelni. Az iOS 8.1 beta 2 (12B407) december 11-én 01:00-kor jár le magyar idő szerint.

Újdonságok

Az iOS 8.1 beta 2 buildszáma (12B407) mindössze 6-tal több, mint a beta 1 (12B401), és elsősorban az alábbi újdonságokat tartalmazza a 8.1 beta 1-hez képest.

A jelek szerint kijavítja azt a hibát, amikor a dátum visszaállításával, jailbreak nélkül, egy időközben már lejárt tanúsítványt felhasználva alkalmazás volt telepíthető a készülékre – ilyen app például a GBA4iOS, vagy adott esetben a Popcorn Time iOS-es verziója.

Új, de a rendszerben egyelőre csak rejtetten szereplő, bankkártya-hozzáadási képernyők az Apple Pay-t támogató eszközökön a Passbookban – ezeket Hamza Soodnak sikerült előszedni:

iOS8.1b2_ApplePay_01

iOS8.1b2_ApplePay_02 iOS8.1b2_ApplePay_03

HomeKit támogatás az Apple TV-k esetén.

iOS 8.1 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 8.1 beta 2 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, az iOS 8.1 beta 2 kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

64 Comments

  1. Az IOS 8.0.2 egy vicc. Az IPad Airom szinte haználhatatlan.

  2. Sajna en is ezt tapasztalom de mar visszafordithatatlan a folyamat! Ipad 2 belassult!

  3. iPhone 4s fossá lassul, szerencsére az 5-nek nincs baja. Az iPad 4-en meg jobban fut a rendszer, de az alkalmazások meg rosszabbul… Én ezt már nem értem…

  4. iPad2 m nekem is lelassult, de egy osszes beallitas torlese segitett egy kicsit rajta, noha soha nem volt jailbreakelve.

  5. Ios 8.0.2 még eléggé bugos.
    Sok hiba előjön benne,i5-ön is.Nem lassú,hanem itt ott szaggat,és hülyeségeket csinál.

  6. Azért az kezd már idegesítővé válni, hogy lassan olyan lesz az IOS mint egy android frissítés! Tele van hibákkal, minek a sok béta, ha kiadnak egy rosszul működő rendszert mégis? Lehet el sem olvassák amiket a tesztelők visszajeleznek? Nem kicsit cseszik el a felhsználóik bizalmát azzal amit mostanában csinálnak, hogy a nyáron 5 béta után a kiadott 8.0 -hoz képest kb 2 hónap és már a 8.1.2 beta van kint a tesztelésen! Ebből is látszik hogy gondok vannak az Apple háza táján!

  7. “Tele van hibákkal” milyen hibákra gondolsz?

  8. @gunar: Az Applenél mindig így működtek a frissítések… Aki .0-t feltesz tisztában van vele, hogy baromi bugos lehet. Ez így volt az OSX-nél is mindig és az iOS-nél is. Ahogy több funkció kerül bele, ez egyre inkább igaz lesz.

  9. I5 es I5s en is vannak fura dolgok. Eddig szerettem az iost mert megbizhato volt es semmi gond nem volt,most erzem a 8ota hogy valami nincs rendben az Apple haza tajan.

  10. @dakota69, @mrisz32, @AnonimGamer, @dcsatlos: az ilyen lassulási, szaggatási hibákat általában megoldja, ha a restore után új készülékként állítjátok azt be, és semmiféle backupból nem tesztek vissza semmit.

    @gunar: milyen 8.1.2? ez a 8.1 beta 2, ami nem egyenlő a 8.1.2-vel! a tapasztalt hibákat meg jelenteni kell az Apple-nek: ha elárasztják őket hibajegyekkel a felhasználók, akkor kénytelenek azokat javítani, de ugye néma gyereknek az anyja sem érti a szavát alapon, amit nem jeleznek, arról nem feltétlen fognak tudni.

  11. Nekem csak annyi a bajom hogy nem találom a személyes hotspotot. Merre lehet?

  12. @Jadeye: Az a baj hogy a 8.0 betái több estben jobbak voltak mint amit a végén kiadtak!
    De az necces, hogy vettem egy appot amiben kamut állít az Izsó gyerek (fejlesztő) és a megkeresésre sem válaszol, erre írtam az Appstoreba hogy mi a pálya, ráadásul elcseszték a vételár leszedését a számlámről, mert 2,69€ helyett a vásárláskor vmi számomra érthetetlen okból, csak 1,90€-t vontak ami azóta is ott várakozik, de mivel közben elfogyott róla a pénz a maradékot pár nappal később nem tudták vonni, hát letiltották az egész accountomat! Ez nem eljárás főleg ha nem én hibázok! Párszor már vásároltam tőlük és mindig a teljes összeget levették azonnal, vagy zárolódott, ergo ezt ők rontották el, most mivel nem kell lehúzós app kb 20 emailváltás után is ott tartunk, hogy a maradékot is ki kell ahhoz fizetnem, hogy az egészet törölhessék és ne legyek tiltva! Vicc az egész lassan, ha amcsi lennék már elrendezták volna régen, ott ilyenért még ajándkot is adnak, mert az ő hibájukból van nekem kellemetlenségem!

  13. Ezért nem kellett volna eröltetnetek a frisítést. Én marha elégedett vagyok a 7.1-es verzióval, és csak akkor frissítek, ha hasonlóan stabil és gyors lesz. A frissítés lehetősége adva van, de kötelező élni vele. Érdemes előtte tájékozódni, mielőtt vakon lefrissítitek a rendszert. Vagy az életben is mindig ilyen következetlenek vagytok?

  14. Pontosabban: NEM kötelező

  15. @Jadeye: Restore volt új IPadként állítottam be beckupot soha nem rakok vissza… egyszerűen az IOS nincs a helyzet magaslatán…

  16. Tiszta restore, azután biztonsági mentésből visszaállítás. iPhone 4s semmivel sem lassabb. iPad mini (1st gen) gyorsabb, de érezhetően. Nem tudom egyesek mit csinálnak rosszul, nekem minden patent

  17. @takinnyo: ha nincs megadva tethering APN, személyes hotspot opció sincs.

    @gunar: de egy alkalmazással kapcsolatos problémádnak mégis mi köze van ahhoz, hogy hogyan működik egy béta szoftver? az iTunes Store számlázásával kapcsolatos problémáidat az iTunes Support felé tudod jelezni, Apple ID-t soha nem hallottam, hogy letiltott volna az Apple ilyen okból, mindössze addig nem enged új tartalmat (vagy frissítést) letölteni, amíg fennmaradó tartozásod van. de ennek semmi köze ahhoz, hogy egy béta verziós szoftver hogy működik. rendezd le az iTunes Supporttal a dolgot, ha nem megy, akkor tessék eszkaláltatni a problémát.

    @dakota69: nem használok iPadet iOS 8-cal, így ezt passz, ott több esetben jelezték, hogy problémás bárhogy.

  18. a sima 8-at nem használtam de a 8.1 béta 1-2 stabilnak tűnik eddig…iPhone 5 64gb

  19. @Jadeye: Semmi nincsen valóban, csak arra akartam ezzel célozni hogy semmi nem a régi már náluk és rossz irányba haladnak sajnos! Amugy nem is az ID-t tiltották, hanem ahogy írod használni nem tudom semmire (frisítések, stb) ergo mintha mindent letiltottak volna csak látom ami van de nem tudom használni, majdnem ugyanaz, nem? Mivel idióta a rendszerük vagy aki válaszolgat nekem, de lehet hogy én, mert próbálok a logka mentén maradni és egyszerű megoldást találni erre a helyzetre! 🙂

  20. Amugy fent a beta2 és eddig minden ami tud rendesen dolgozik, de inkább a nap végén foglalok állást ebben, mert mostanában már az Apple is elég megbízhatatlan sztem!

  21. “Tele van hibákkal, minek a sok béta”
    “Amugy fent a beta2 és eddig minden ami tud rendesen dolgozik”
    Hülyeségeket hordasz itt össze kevered a szezont a fazonnal, olcsójánoskodsz aztan még neked áll feljebb.
    És még ajándékot várnál… Pfff

  22. @gunar: Töltesz lóvét a kártyádra, leemelik, aztán visszafizetik. Felkínálták a megoldást, te meg itt reklamálsz…

  23. Ios 8.0.2 re mikor lesz jaipbreak ?

  24. Amint kiadják…

  25. @Agent_H: Tudd ám kivel beszélsz gagyi lovag!
    Ne csak azt ragadd ki amit el tudsz olvasni!
    Azt írtam fent hogy minek a sok béta ha a végén bugos lesz az kiadott hivatalos rendszer! Nálam annak az az értelme, lehet Te másképpen érted a magyart.
    Az “olcsójánoskodás” nem a pénzről szól, hanem az egész procedúráról ha értenéd a lényegét!
    Tőlem kerülhet 1 vagy 100 euroba ha vmi nem frankó, vagy hibáznak akik árulják akkor igenis tegyék gyorsan és normálisan rendbe és ne kelljen x db emailben intézni az ügyet, ami teljesen logikátlan ahogyan megy!
    Meg különben ki vagy Te hogy bírálsz másokat?

  26. @ef-dani: Te sem vágod igaz? Nem a lé hanem a hibájuk a lényeg, meg az hogy el sem ismerik hogy oktalanul csinálták az ügyletet, na meg amiért leírtam az maga az app amiben azt ígéri a fejlesztője, hogy “megrakhatod tétjeidet” ergo játszhatsz belöle, de nem igaz és más ne essen bele a félreértésbe, mivel gondolom sokan szeretnek kényeémesen fotelból játszani és nem sort állni egy szelvény miatt! Ez aTippMix pro, amire nem is váalszol a fejlesztő semmi förumon amin elvben elérhető lenne!

  27. @gunar: 😀 Olyan nincs, hogy 2,69 helyett 1,90-et vonnak le. Ez egy automatizált rendszer, ilyen hiba nem esik meg egyszer. Ha megesik, akkor tömegével, de abból már cikkek lennének és sehol nem látni. Azért reklamálsz, mert nem fizetted ki egy alkalmazás teljes árát és ezért letiltották a fiókodat, addig amíg ki nem egyenlíted azt. A fejlesztő ígéretét pedig ne az Appleön keresd.

  28. @ef-dani: Szerinted nincsen és én is ezt hittem, de sajnos ez történt és nem fogob bizonygatni számlamásolattal, ha nem hiszed el hát az a szuverén jogod!
    Elhiheted engem is meglepett és többszöri banki egyeztetés után jöttem csak rá hogy végül is mi volt a gond.
    Fóleg mivel ez csak netes vásárlásokra tartott számla és semmi visszajelzést nem kértem hozzá sms-ben mi mozog rajta, mert sosem volt még rá szükségem, mentek a dolgok normálisan, eddig. Elsőre azt hittem mikor nem frissültek az appok hogy vmi hiba van náluk és gondoltam majd másnap, de pár nap után ránéztem mégis mi van hát akkor derült ki hogy nem tudják levonni mert közben tergeltem más vásárlással is és nem maradt rajta lé, de zárolva még mindig ott figyel az az összeg amit a 2,69€ helyett zároltak az az 1,90€ és könyvelésre vár. Ugyanakkor vicces is mert azt mire vonták, nem vágom?
    Érted miért háborgok?

  29. @gunar: de akkor én még azt mindig nem értem, hogy miért nem töltesz pénzt a netes számlára levonnák az összeget és akkor utána pillanatok alatt el tudnád intézni 2 e-mail váltással az egészet annyi idő alatt mint amennyit azzal töltöttél hogy válaszolsz itt a szifonon a különböző hozzászolásokra szerintem.

  30. @szorian: Nem is ezzel van a baj, mert töltök, csak ha már egyszer nem ment át a vásárlásra egy árva fillér sem, akkor meddig tartott volna nekik semmissé tenni az app vásárlását? Őszintén, nem ez lett volna a legegyszerűbb nekik és nekem is? De abszolut rugalmatlanság jellemzi ezt, erre írtam hogy ha ez egy amcsi emberrel történik meg hogy tévednek akkor ott még dobnának vmi fájdalomdíjjat is neki, mert kellemetlenséget okoztak! Sőt talán még több EU-s államban is ezt tennék, de ezek után már ott tartok velük, hogy nem is kell vissza lé, megírom nekik majd, hogy fordítsák fejlesztésre inkább! 🙂
    Amugy ha minden tizedik magyar iphone tulaj legalább feleannyi vásárlót szerezne nekik mint én az elmúlt pár évben akkor is tízszer ennyi fogyna pl iphone-ból itthon! 🙂

  31. @gunar: bizonyos dolgokon nem lehet változtatni mentalitáson sem nekem kb 800 appom van mind hivatalos de ilyen apróságokra nekem is eldurran az agyam.

  32. @szorian: Akkor látod amiért dühít ez a dolog! Arról nem is beszélve, hogy az ugyan nem az Appstore hibája, hanem a mi kis hazánk jól menő navigációs progijának gyártóját minősíti, hogy közel 70€-ért kaphatunk IOS-re Full EU Primo-t 2 éves térképekkel tarkítva! Ha már a fizetős appokról írtál csak úgy megemlítettem, mert ez is meglepett mikor frissült a HUN-RO és a hozzá vett (17€) SLO-CSeh csomagban 2012-es térképek vannak még mindig! Utána néztem mi van a teljesben, de ott is az és cserébe még annyi pénzért magyar TTS-t sem kaphatsz hozzá, az csak az olcsóhoz van, ez is “vicces” kicsit! Ezek is olyan dühítő apróságok, vagy nem is annyira apróságok, mikor vhol az EU-ban eltévedsz egy IOS-re drágán vett navival, mert régi a map! Na csak ezért használok navigálni droidos 7″-ost mert ott ugyan minden warez a Primoban, de friss és olyanokat is tud amit a hivatalos talán majd 5 év múlva fog, azt is drágán!

    Tudom Adminok ez nem itteni téma, sorry!

  33. @gunar: Ha az amcsi ember sem fizet, akkor neki sem fognak. Itt az a helyzet, hogy te nem fizettél az alkalamzásod után és reklamálsz. A felhasználási feltételek szerint pedig ha nem fizetsz zárolják a fiókodat. Ez a helyzet.

  34. @ef-dani: Nem ! Az a helyzet hogy hibáztak Te meg nem érted amit leírok ezek szerint! Fogd fel végre nem én nem fizettem hanem ők vontak keveset ergo hibáztak és utána még nekem okoznak vele kellemetlenséget a store zárolásával! A kettő nem ugyanaz, vagy a Te olvasatodban igen?
    Hidd el az USA-ban ezt nem így intéznék el, ahol ha felmosnak és nincsen kitéve a veszélyt jelző tábla, s Te dobsz egy hátast vmi bajod lesz gazdag is lehetsz! Szted miért van ott a mikróra kiírva, ne száríts benne élő állatot?

  35. @gunar: én ezért vettem meg anno akciósan a navigon full eu navigációt 50 dodo-ért. @ef-dani nem ugyan az a szitu mert itt arról van szó hogy volt egy app amit meg akart vásárolni de a számlán nem volt fedezet mégis letöltötte majd vissza is akarta kérni a díját mert nem azt és csinálta mint ahogy a fejlesztő ígérte és megírta hogy töröljék a vásárlást de ahelyett hogy ezt 1 gombnyomással megtették volna azt írták hogy előbb fizesse ki majd utána törlik és jóváírják. Tényleg ennyire bonyolult ez?

  36. @szorian: DE NEM! Volt fedezet bőven csak vmi érthetetlen okból nem 2,69€-t zárolt a vásárláskor az appstore hanem 1,90€-t és az ott figyel azóta is zárolva erre a célra, ebből én semmit nem vettem észre mert az app megjött és előbb a fejlesztőnek reklamáltam, hogy én vagy a hülye vagy valóban nem lehet megtenni a tétjeimet ahogy írva van, válasz sehol erre mentem az appstorehoz hogy adják vissza az árát mert átverés az app, mire kiderült , hogy még semmi nem ment hozzájuk, mert a vásárlástól számolva 2 nap múlva akarták a teljes összeget vonni és addigra már másra költöttem el ami volt még rajta, mivel néztem mennyi az annyi elég és vettem máshol is mást. Ennyi a történet! Azaz ha normálisan amikor vettem az appot zárolódik a 2,69€ most nincsen semmi gáz ezzel.

  37. szinte mar konnyezek azokon, amiket ide irtok, kamu gyerekek! mult heten valtottam 4s-rol 5-re, a 4s meg sem akadt a ket het hasznalat utan, az akku jobban birta, nem voltak alkalmazas osszeomlasok, nem produkalt furcsa dolgokat a 4S. most az 5 ugyszinten, teljesen elegedett vagyok vele, jobban birja az aksi, es ugyan olyan gyors, mint azelott. ne kamuzzatok mar komolyan!

  38. @Frodozsolt: Én i5-öt használok és ahogy emléxem az első 8-as béta kicsit gyengusz volt, több app nem futott rajta, de ez sztem normális, a többi béta már egészen jó lett és amikor kijött az utolsó az 5-ös beta ami végül a GM helyett volt és utána a végleges hát akkuban nem volt túl toppon, a 8.0.2 jobban állt vele, most a 8.1 beta1 volt ugye fönt az megint éhes kicsit, a tegnap este kiadott beta2 mintha ebben jobb lenne és talán kicsit fürgébb is rajta, vagy csak úgy tűnik, de sztem simábban fut.

  39. Sracok! Ha majd lesz jailbrake, utana sem lehet vissza rakni az ios 7-et? Nekem nagyon nem jon be a 8. Kilep az app-bol, lassult, stb.

  40. Jah, 5S…

  41. @FunThomas: A JB-nek nem igazán van köze a régebbi IOS-ek visszarakásának lehetőségéhez. Már pár generáció (készülék) óta ezt elég jól megoldotta az Apple hogy ne tudjunk visszafelé menni ebben. Lehet az okosok keresik a megoldást, de anno a 3GS esetében is pár évig tartott mire azt siker koronázta, hogy az ipad baseband-ről vissza lehessen ugrani a régebbi még függetleníthetőre , azt is csak egy adott hardverig lehetett használni, mert az ujabbakon ez már nem funkcionált sajna. Szóval nem egyszerű és már a JB is egyre nehezebb mert az Apple dolgozik ellene sokat.

  42. A 8.1 majd jobb lesz!

  43. Csak azert irtam a jailbreak-et, mert olvasgattam es irtak par helyen, h vissza raktak a ios6-ot stb. Na mindegy, remelem gyorsan orvosolni fogjak… Azert koszonom! 🙂

  44. @FunThomas: Talán még az i4-en lehet, de ez nem biztos, bagy attól vagy a 4S-től kezdve nincsen rá mód.

  45. @gunar: Azért korlátozták a fiókodat, mert nem fizettél. Te magad írtad le, hogy 2 nappal később akarták levonni, amikor már nem volt rajta fedezet.

  46. @ef-dani: Te tényleg ennyire korlátolt vagy?
    Megpróbálom ujra: szept 30.-án vettem az appot utólag kiderült csak 1.90€-et kért le a kártyámról a store mint írtam nem tudom miért csak annyit, mikor volt több a számlán!
    A bank telefonon közölte tegnap hogy okt. 2.-án próbálta levenni vmiért ujfent akkor már az egészet, de addigra én elköltöttem, mindent róla mert nem tudtam hogy még azt a store nem az egészet zárolta, ergo nem tudott 2.69€-t leszedni amit elsőre kellett volna 30.-án és itt van a hibájuk, aminek én iszom a levét!
    Ha ebből sem érted meg , akkor feladom mert a hiba nálad van nyak felett!

  47. Sziasztok!

    Nem tudom találkozott e már valaki ilyen hibával, de az elmúlt két napban állandóan újraindul a telefonom,valami javaslat?
    iphon5 ios 802

  48. @Jadeye:
    Bocs, ha rossz helyen kérdeztem……..köszi a tippet!

  49. @gunar: Nem én vagyok korlátolt és nem bennem van a hiba…
    Az 1,90-es terhelés csak egy próbaterhelés volt. Ahhoz az Apple soha nem fog hozzányúlni. Rég használtad a kártyádat, ezért egy minimális összeggel ellenőrizték, hogy érvényes-e még a kártya. Ezt vagy a bank fogja feloldani 1-2 hónapon belül, vagy akár te is kérheted a banktól ezt.
    A teljes összeget két nappal később vonták le, eddig várt a rendszer, hogy vásárolsz-e még, azért, hogy ne tételenként kelljen banki díjakat fizenti, hanem egyben és így az Applenek is könnyebb számláznia. Saját elmondásod szerint ekkor már nem volt pénz a kártyán. Magyarul nem fizettél. Innentől kezdve tiltották a fiókod, ami abban az esetben lesz feloldva, ha fizettél.

  50. gunar: sajnos nincs igazad. en is vettem tegnap valamit 0.89-ert. a kartyam ujra kellett aktivalni mert reg nem hadznaltam es 1.9-et foglaltak be. epp bisszankodtam volna mikor vegiggondoltam hogy vsz probaterheles aztan majd befiglaljak a veglegeset…

  51. Bocsánat a helyesírásért. Az én kérdésem az lenne hogy van-e valami előrelépés a beta2 Esetében? Vannak-e új funkciók? Vagy ez a béta csak hibajavításokról szól?

  52. @ef-dani:
    @kchris:
    Mivel ez a kártya lassan lejár, nem először használtam, már és nekem nem kellett ujra aktiválni, bár van pár hónapja, hogy használtam és ezért sem vágom mikor tudja a rendszer ez nem uj kártya és mégis von próba terhelést kicsit dühítő sztem, mert anno vont már párszor és akkor csak ilyen 0,50€ -k voltak ezek, szóval abból rögtön tudtam volna mi a helyzet, sőt minden szarról küldenek emailt erről kérdem én miért nem tudtak, hogy “Hé praszt ez nem az app ára csak megnéztük van-e lé a számlán!” amit egyébként is teljesen feleslegesnek tartok, mert ha van akkor le tudják vonni, ha nioncsen visszadobja, mert volt már hogy még nem ért oda a számlámra az utalt összeg és simán írta, hogy nincsen kontóm!
    De mindegy ez van ha szeretjük, ha nem! Azért az ilyen rendszert használók tehetnének egy szívességet mivel csak szívatás a felhasználó felé, fóleg mivel ha utána nem vettem volna meg amire elment a maradék akkor nem hutottam volna hozzá egy 90€-os DAB/FM tuner-hez 45€-ért, igaz használtan, de egy panelnál ez nem lényeg ha műxik!

  53. @gunar: nem “új kártya”, “rég használtad” és ugyanúgy megterhelik és azért (is) várnak, hogy a banknak kevesebbet kelljen perkálni…
    Meg miért küldjenek e-mailt? Semmi nem kötelezi őket arra, hogy azonnal vonják le a pénzt a kártyáról, amikor levonják, akkor arról kapsz is egy számlát mailben…

  54. @ef-dani: Tudod az a baj csak ezzel a rendszerükkel, hogy tök véletlenszerűen vonnak ilyen próba terhelést vagy minek is nevezik ők! Mindig eltelik pár hónap a vásárlások között és az utóbbi néhánynál nem tették most minek, gondolták szívjon a magyar? Meg mint írtam is teljesen hülyeség az áránál kevesebbet beterhelni, mert ha van rá kontó akkor ok, ha nincsen dobja csontomat és nincsen app, ennyi és kár ezt ragozni, mert semmi ésszerűség nincsen benne, mivel ha eredetileg is az egészet terhelik a számlára, majd x idő után ha nincsen több vásárlás (amugy erre is van program ami az ügyfelek szokásait figyeli, akár sok fiókot is ) akkor elviszik a lé-t és pont! Most csak azt érték el, hogy ma ráérek és betipeghetek a bankba betolok pár ezrest (mivel ami a más zsugákon volt ugye a hó eleji fizetnivalók felemésztették és a többi inkább kp, azt nem látja a “nagy tesó” ) és állhatok sorba mert más is van így hogy számlán nem tart csak amennyit bevall, ezernyi ok miatt!, ezt itt nem részletezném, miért is nem lehet egy szög sem a nevemen! 🙂

  55. Van lehetősség 7.x-re JB-s tweak segítségével felrakni az IOS8-as magyar natív diktálás funkciót?
    Sajna míg nincs JB IOS8-ra addig maradok 7-en, de ez a diktálás funkció nagyon jó lenne. Köszi

  56. @gunar: nem tök véletlenül teszik, hanem egy vásárlás alkalmával, ha a kártyát csak ritkán használod erre. ez nem terhelés, csak zárolás, és a zárolás idejének lejártával a zárolt összeget visszakapod. tegyél rá egyenleget, és meg van oldva a kérdés. ez már évek óta így működik, tehát számomra furcsa, hogy meglepődtél azon, hogy problémát okozott, hogy nem hagytál egyenleget az adott kártyán.

    @Dareeo: nincs.

  57. @Jadeye: Köszi. Gondoltam, én se találtam guglival 🙁

  58. @Jadeye: Azért írtam hogy tök véletlenszerű, mert ritkán veszek appot mivel amiket használok már régen megvannak és mivel nem játszom, hát több hónap is eltelik a vásárlások között és eddig ha zároltak ilyen összeget az csak mint írtam 0,50€ volt ahogy emlxem, de régóta nem is tették hanem azonnal vonták az app árát ha régen nem vettem semmit akkor is! Szóval nem is számítottam rá, hogy nem annyit zároltak mint amibe került, s hirtelen jött a lehetőség hát nem lehetett kihagyni. Csak akkor ujratöltöttem volna a számlát ! De mindegy már megoldódott betoltam a lét nekik meg másra is, miután zárolták mostmár a valós árat el is utaltam amire még kellett , nem szoktam rajta hagyni semmit, minek!
    Most majd felszabadul amit a multkor zároltak 1,90 és ezt meg vmikor visszakapom, mert ha otthagynám akkor a fejlesztő látna belöle, de nem érdemli meg mert ugye kamuzik a leírásban és nem is válaszol a megkeresésre sem, hát tőlem ne is lásson 1 Ft-ot sem!

  59. @gunar: na jó, akkor én most már egyáltalán nem értem, mi a problémád, hiszen az Apple megmondta, mi a megoldás. ha ők azt mondták, hogy először le kell vonja a rendszer, amit nem tudott levonni korábban, és így ismét le tudj majd tölteni az érintett fiókkal, akkor ezt kell tenni, tenni egyenleget a kártyára. levonják, aztán pedig reklamálsz az adott alkalmazást érintő tételt megjelölve, és visszakapod az árát. de az biztos, hogy a cikkhez semmi köze, és ezt az iTunes Supporttal kell lejátszanod.

  60. @Jadeye: Az volt a problémája, hogy nem tudta, hogyan működik a rendszer. Vagdalkozott mindennel, majd miután minden fontos részletet elárult (pl, hogy később akarták levonni…), elmagyaráztuk hogyan működik, még mindig panaszkodik.

  61. Tényleg már bocsánat hogy ilyen értetlen vagyok, de tudom hogyan működött a rendszer és mivel másképp nem tudom leírni hogy kb 2 éve nem volt ilyen levonásom csak zárolták az app árát és ment minden tovább, hát nem is számítottam rá! Sőt ha jól emléxem az első alkalommal vontak és amikor uj lett a kártyám és az accountom emailjét változtattam meg, utána, ergo ez kettő pár év alatt, de legyen három négy évre és azért van nem kevés app ami nem free, amiket eléggé időben elszórtan vettem. Na de mindegy!
    A másik meg hogy ki panaszkodik? Csak leírtam az előbb, hogy elintéztem mert más módja nem volt most várom majd vissza lét mert a TippMix pro leírása nem valós funkciót ír le!
    Akkor most ki nem érti mi van? Igaz nem a cikkhez tartozik de ha már itt bonyolódtam bele itt is zárom le és ujra csak sorry az idegen témáért! De néha mintha nem azonos lenne a magyar amit beszélünk, kiragadtok egy-egy szót és arra kapom az okítást, mikor már azon régen túlvagyunk.

    A cikkhez meg hogy ne csak másról írjak itt, a beta2 nálam teljesen jól dolgozik, minden megy rajta bár pár app kicsit nehézkesen akar engedni annak amit tennie kellene, pl a gyorshívó widget sztem nem kiforrott még, majd talán fejlesztik, de végre van!

  62. @Gunar: Örülünk, hogy végre lezáródott ez a történet te “gagyi lovag” :D.

  63. @Agent_H: Én nem kevésbé! Csak ugye a nem pár év alatt amit végig ÉLTEM sok apró hülyeséget láttam/történt és sosem tudtam a logikátlanul tervezett/csinált/működtetett dolgokkal békét kötni és az “átkosban” elhiheted volt bőven ilyen. Végül is csak ezért háborogtam ennyit, nem a lé hanem az ócska app ami nem váltotta ki a sorbanállást amit mindig is utáltam! Na meg lemaradtam pár időleg ingyenes appról.
    na de ezt nevezem én tanulópénznek, jobban oda kell figyelnem az amugy eddig nyűgnek érzett dolgokra is. 🙂


Add a Comment