fbpx Skip to content

Gyerekkoromban nem volt Game Boy-om, de szerencsére barátok révén én is találkoztam ezekkel a ma már “retro” kategóriás játékokkal, így most nagy lelkesedéssel fogtam neki, hogy iPhone-on újra játszhassak ezekkel a kultikus játékokkal.

  gameboy1

Az új emulátort, a GBA4iOS 2.0-t ne az App Store-ban keressétek, mert ott nem fogjátok megtalálni, hanem a készüléketeken Safariban írjátok be a következő linket: http://gba4iosapp.com/download/ és töltsétek le az appot. Ezután ezen az appon belül tudjátok letölteni azt a több száz retro játékot, ami jelenleg a kínálatban van: több fajta Mario, Pokémon, DragonBall, Yu-Gi-Oh!, Zelda, Final Fantasy, és még sok más klasszikus.

gameboy2

Amennyiben álló helyzetben van a telefon játék közben, akkor egy Game Boy “testet” is kapunk a képernyőre (aminek megváltoztathatjuk a kinézetét) és azzal tudjuk irányítani a játékokat, míg a játék a képernyő felső harmadában kap helyet. De játszhatunk döntött helyzetben is, viszont ilyenkor a gombok a játékra kerülnek, ami kissé zavaró, de legalább nagyobban látjuk a játékot.

gamboy3

A Game Boy emulátor legújabb változata már iPad-kompatibilis, de ami ennél is fontosabb, hogy megkapta az MFi kontroller támogatást is. Számomra a játékok irányítása nehéznek bizonyult touch kontrollal álló és fekvő módban is. Álló módban a képernyő felső harmadát nézem csak, mivel ott ugrál Mario és így könnyen lecsúszik az ujjam a lejjebb található gombokról, mivel látatlanban nem érzem, meddig érnek. Fekvő helyzetben viszont a gombok lilás színűek és például valamelyik DragonBall játék elején pont lilás környezetben kell verekednünk és így alig látszanak a gombok. Szerencsére ezen is tudunk változtatni, a gombok átlátszóságának változtatásával, de még a gombok funkcióit megtudjuk változtatni.

A Logitech PowerShell MFi kontrollerjével viszont sokkal kényelmesebben lehet játszani ezekkel a játékokkal, hiszen gombokra lett kitalálva az irányítás és nem érintőképernyőre. A Logitech MFi kontrollerjéről bővebben itt írtunk és a SzifonStore-ban tudjátok megvásárolni.

gamboy4

Nem tökéletes még ez az app, mert ha valamiért nem indulna el, akkor a készülék óráját vissza kell tekerni február 19-e előttre és akkor minden menni fog rendesen. Az alkalmazás Dropbox támogatással is rendelkezik, így a játék mentéseink biztonságban vannak. Amennyiben se az MFi kontrollert, se az érintőképernyős megoldást nem tartjuk megfelelőnek, akkor AirPlay segítségével TV-n is lehet játszani úgy, hogy csak a gombok maradnak a telefon kijelzőjén. Az alkalmazást frissíteni a saját Beállítások menüpontjából lehet.

Jópofa dolog, egy próbát megér.

Olvasd el a hozzászólásokat is

34 Comments

  1. Ez akkor még jó pofa volt amikor én voltam 12-13 de most……. Olyan mint a műanyag gomb az okos telefonon. Laahhh…

    De valakinek tuti jó lesz.

  2. Nekem fel se telepíti h legalább kipróbálhassam…

  3. Ez valami új biztonsági rés? Vagy hogy telepíthetek programot a webről…?

  4. Nagyon ijesztő… Még jó, hogy 5S-en nem működik, gondolom a 64 bites rendszer miatt.

  5. @jarodfree: 5s-en teszteltem és megy gond nélkül

  6. Nekem 5Sen fel se telepíti hiába köröz mintha telepítene…

  7. Nekemse telepul:D 4s milehet a baj?

  8. van itt olyan aki elolvasta a cikket egyáltalán?
    ha nem megy :

    “Nem tökéletes még ez az app, mert ha valamiért nem indulna el, akkor a készülék óráját vissza kell tekerni február 19-e előttre és akkor minden menni fog rendesen. “

  9. Elolvastam! Ha nem indulna el az app… Tehát nem az volt írva h ha nem indulna el a telepítés! Márpedig nálam ez a hiba, de csak okoskodj tovább…

  10. 16 gigás független 5s-en simán települ, persze legújabb iOS 7

  11. Azt hittem halál jó lesz, de ezzel a telepítgetési módszerrel a kedvem is elment tőle. Inkább lenne fizetős, de normális appstore-os formában elérhető. Így eléggé a "kis zöld robotra" emlékeztet. Azért kösz a cikket. Biztos valakinek jó lesz.

  12. Az app telepítésénél is ki van írva, hogy állítsd vissza az időt! Tehát már az install előtt tedd meg!

  13. Amúgy az nekem is meglepő, hogyan lehetséges app store-on kívüli appokat telepíteni jailbreak nélkül??

  14. @kisai: tört appok telepítéséhez sem kell már nagyon régóta jailbreak, az ad-hoc telepítési lehetőségeket használja ki. nyilván tanúsítvány is kell hozzá, ami megnehezíti.

  15. Az ido atalitasaval nekem egyszerre felrakta… 5 re

  16. Nálam nem megy fel, letölti, aztán a telepítés elhal. Mennyi szabad hely kell neki? Mert pl. nagyobb alkalmazások úgy hogy van 800MB – 1GB szabad hely a telefonon már nem mennek fel… Hiába férnének el 3x…

    (Dátumot átállítottam.)

  17. @Jadeye: Sőt, korábban is működött, azt hiszem még kb iOS 5 idején használtam ilyet. Egy céges app volt, levélben kaptunk egy linket, VPN kellett a letöltéshez, kapásból települt. Persze gondolom meg volt minden szükséges tanúsítvány, de így bármikor, bárhonnan le tudtad adni a heti time reportodat.

  18. @szajlensz: ha jól emlékszem, az iOS 4.0 óta van erre lehetőség, de lehet, hogy még korábban. a 4.0 óta megy a TestFlight, úgyhogy szerintem az lesz az, amióta megy.

  19. Köszi a cikket! Gondolkoztam éppen mivel kéne játszani, ez pont jókor jött. 🙂 i4-en első pöccre indult, dátumállítgatás nélkül. 🙂

  20. Kinai az app, nem lopja el a bankkari adataimaf?:)

  21. @ElHentel: mármint kért bankkártyaadatokat tőled? vagy honnan lopná el? az Apple ID-dhoz nem fér hozzá.

  22. Telefonon beallitasoknal meg tudom adni a bank kari adatokat app storehoz, ezekre gondolok

  23. Es az mit jelent h bekerult a beallitasok/profilba egy ilyen nevu profil mint az app. Masik kerdes:) ha visszaallitom a datumot install utan akkor nem fog menni? Nem mertem elinditani egyenlore

  24. @ElHentel: ha kételyeid vannak, akkor a legegyszerűbb, ha nem használod.

  25. Hat koszi, azert par megnyugtato ervet szivesen hallottam vna:)

  26. Üdv!
    Nekem szépen odaverte az ios-t…safari, mail, időjárás egyáltalán nem megy …letöröltem, de csak frissítéssel sikerült helyreállítanom:(

  27. @Limited: jailbreakelt készülék vagy sem? melyik iOS-verzió, milyen készüléken? mert ezek a hibák jailbreakelt készüléken szoktak előfordulni, amikor valaki tört appokat (és ahhoz szükséges kiegészítőket) telepít.

  28. Mailt nekem is elbaszta…

  29. amikor megláttam hogy kína beijing azonnal letöröltem. nem is értem a mai lehallgatós kémkedős időkben ki az a bátor, aki fel meri tenni.

  30. macrumors cikkben írják, hogy azért kell installálás előtt visszaállítani febr. 18-a előttre, mert az Apple visszavonta a kulcsot amit használtak és addig a dátumig érvényes csak…csodásan biztonságos szoftver lehet ez!

  31. @onderon: az Apple általában visszavonja az ilyen típusú dolgokhoz használt ad-hoc tanúsítványokat. semmi köze a biztonsághoz.

    az app nyílt forrású, így bátran megnézheted, leforgathatod magadnak, a source linkje a weboldalon is kint van. így ha volna benne bármi, azt már felfedezték volna. https://github.com/rileytestut/GBA4iOS

  32. Mint a stuxnet es tarsai xddd x evig fel sem tunt h letezik:) nyilvan nem az apple gameboy fanokat fogjak megfigyelni de sosem lehet tudni. En fenthagytam de nem hasznalom, kiprobaltam de nem ugyanaz mint 10 eve a gameboy:)

  33. @ElHentel: csakhogy a stuxnet és az azt tartalmazó dolgok egyike sem volt nyílt forrású, sőt. ez pedig érdemi különbség. itt ha értesz hozzá, egyszerűen ellenőrzöd a kódot, és kedvedre módosíthatod is.

  34. @Jadeye: Iphone 5 , jailbreakelt, ios 7.0.3 volt rajta….frissítettem, és újra tuti minden.


Add a Comment