fbpx Skip to content

Arról már korábban beszámoltunk, hogy a Foursquare ketté választja a jól megszokott alkalmazását és a check-in funkció az új Swarm appba kerül át, míg az eddigi Foursquare teljesen átalakul hely kereső és ajánló alkalmazássá. A Swarm már időközben meg is jelent és a statisztikák szerint a check-in-ek háromnegyede már ebből az appból történik. Az új Foursquare appra még kicsit várnunk kell, de a fejlesztők végre lerántották a leplet az új logóról, designról és funkciókról.

4sq3

Mindenki másképp fedez fel új helyeket a világban: van aki a saját ízlése után megy, vagy a barátai és ismerősei ajánlása szerint, de az alkalmazásokban a környeztünk felfedezése valahogy nem volt az igazi, nem igazán fogta meg a felhasználókat, ráadásul az eredmény mindenki számára azonos volt, és nem személyre szabott. Miért kellene két teljesen más érdeklődésű embernek ugyanazokat a helyeket ajánlani egy új városban, vagy ugyanazt a listát adni, mikor egy kocsmát keres például? Ezen fognak változtatni a Foursquare fejlesztői. Pár héten belül megjelenik az új Foursquare, ami csak rólad fog szólni, neked fog ajánlani helyeket, a te ízlésed és szokásaid szerint.

A check-in funkció időközben már megszűnt a jelenlegi Foursquare appban, de nem kell aggódni: minden korábbi bejelentkezés, fénykép és barátok is ugyanúgy megjelennek a Swarm appban. Sajnálatos módon a badge-ek kora lejárt, már csak matricákat tehetünk a check-injeinkre… 🙁

4sq4

Új alkalmazáshoz új logó is dukál. Az eddigi bejelentkezős pipa jelet felváltja egy, a fejlesztők elmondása által a térkép pont (map pin) és egy szuperhős embléma keverékéből létrejött ‘F’.  A fejlesztők eddig is úgy gondolták, hogy a Foursquare a felhasználóit szupererővel ruházta fel a környezete felfedezéséhez, így jól reprezentálja az új logó a Foursquare-t.

4sq1

Most pedig lássuk, hogyan is fog kinézni az új alkalmazás, mi fogja a felhasználót fogadni az app indításakor. Nincs két olyan ember, aki ugyanúgy látná a világot és így nem lesz két olyan ember sem, aki ugyanazt fogja látni az alkalmazás indításakor, ugyanis az új appban a fejlesztők az egyéni ízlésre fektetik a hangsúlyt. Miután megtanítunk az alkalmazásnak pár dolgot magunkról, például hogy milyen helyekre járunk, miket szeretünk inni, enni, illetve pár napig járjuk a napi rutin útvonalainkat a Foursquare ki fog ismerni minket és ez alapján fog a kezdőlap és az ajánlott helyek változni. Az új Foursquare teljesen rólad fog szólni.

4sq2

A Foursquare mostantól check-in-mentes, így az is bátran használhatja, aki anno ezt a csekkolós dolgot nem szerette, viszont szeretne új helyeket felfedezni és azokról személyes ajánlásokat olvasni. Viszont aki továbbra is szeretne mindenhol bejelentkezni annak se kell megijednie, hogy ha a Foursquare-ben talált egy jó helyet, akkor a check-inhez a Swarm appban újra meg kell keresnie azt: aki ugyanis használja a Swarmot is, annak egy kis méhecske jel fog megjelenni a keresett hely adatlapján, amire rányomva át fog dobni a Swarmba a bejelentkezéshez.

Ez a személyre szabott helyi keresés kezdete, amiről a fejlesztők mindig is beszéltek és szerettek volna megvalósítani. Az elképesztő, 50 milliós felhasználótábor check-injeinek, tippjeinek, és fényképeinek nagy szerepe volt abban, hogy ez létrejöhessen. Én kíváncsian várom, hogy mennyire fog tényleg személyre szabottan az én ízlésemnek megfelelően különböző helyeket ajánlani, a kezdő képernyőt még szoknom kell, de a hely adatlapja tetszik. A korábbi Foursquare-felhasználók régi check-injei már alapból segítik számukra az egyéni ajánlásokat, de az új felhasználóknak sem kell aggódniuk, check-in nélkül is könnyen felfedezhetik a környezetükben lévő rejtett értékeket.

Az új Foursquare hamarosan a nagyközönség számára is elérhető lesz, de pontos megjelenési dátumot még nem közöltek. Addig is töltsétek le a régi appot – és a Swarmot, hogy a check-inek továbbra is működhessenek.

[appstore id=”306934924″]

[appstore id=”870161082″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Egy ujjabb okorseg … 🙂 grat.

  2. Épp ilyesmit akartam írni 😀 ez külföldön működhet, de itt minek?

  3. @logic5: itthon is működik, csak olyan ismerősök kellenek hozzá, akik aktívan használják. van olyan budapesti hely ami kedvezményeket is ad, ha becsekkolsz náluk.

  4. Rómában faszán ment. Nálunk a sok idióta minden marhaságot beleír, ráadásnak rossz helyre, tehát egy vicc az egész. Az ilyen dolgokhoz kellene némi kultúra, ami nálunk a kanyarban sincs…

  5. Na erre kiváncsi leszek, a múltkor drakulált a 4sq a 4ezredik checkinemhez


Add a Comment