fbpx Skip to content

Közel két hete írtunk arról, hogy a Foursquare szét fogja választani az alkalmazását két új, különálló appra. Ennek a változásnak az első részeként ma elérhetővé vált az App Store-ban a Swarm nevű, check-in-elésre és ismerőseink megtalálására való app. A Foursquare alkalmazás átalakított verziója a nyár végén érkezik.

Screen Shot 2014-05-15 at 19.17.52

A Swarm a Foursquare apphoz hasonlóan lehetővé teszi a check-in-elést, de felhasználja a passzív helyzetet is, hogy megmutassa kik vannak hozzád közel a barátaid közül, még ha nem is check-oltak be valahova. Amíg például az Apple Find My Friends alkalmazása a barátaid helyzetét nagyon pontosan mutatja, addig a Swarm – részben a magánélet védelme érdekében – csak hozzávetőlegesen. De ez is elég arra, hogy meg tudd nézni, kik vannak a környéken, hogy könnyebben össze tudj futni velük (vagy adott esetben elkerüld őket). Továbbá ezt az alkalmazás automatikusan elvégzi, így a barátaidnak nem kell check-in-elniük ahhoz, hogy lásd, hogy a közelben vannak. Természetesen még ez a hozzávetőleges helyzetmegosztás is csak opcionális, az alkalmazás tetején lévő rész jobbra húzásával azonnal kikapcsolható.

swarm

Az app maga 4 részre osztható. Az első oldalon látod, milyen messze vannak tőled a barátaid, a függőleges felosztás kategóriái 150 m, 1.5 km, 10 km, 40 km, “nagyon, nagyon messze”. Ha konkrét helyszínre check-in-elsz, akkor a képed és felhasználóneved alatt az látszik, ám ha csak a Swarm passzív helyzetmegosztását használod, akkor a körülbelüli helyzeted, például “Belváros”.

A második ikon a klasszikus Foursquare feedet jeleníti meg, ahol a barátaid check-in-jeit és feltöltött képeit láthatod. Ezeket itt lehet a továbbiakban like-olni és kommentelni.

screen568x568

A harmadik oldalon lehetőséged van terveket készíteni, találkozókat szervezni, amit a városban lévő barátaid láthatnak, reagálhatnak rá, te pedig írhatsz nekik. Az utolsó ikon alatt pedig az értesítéseket találod (barátaid kommentjei, like-jai).

Klasszikus check-in-t az app tetején lévő lokáció ikonra kattintva tudsz kezdeményezni. A korábbiakhoz képest annyi változás van történt, hogy automatikusan megtippeli az app a helyzetedet (manuálisan tudsz váltani, ha nem jól találta el), illetve kis ikonokkal illusztrálhatod, hogy éppen mit csinálsz az adott helyszínen.

A Swarm appot letöltők számára a Foursquare eredeti alkalmazása is kissé átalakul, előtérbe kerül a felfedező nézet és gyorsan átugorhatunk a Swarmba az oldalsó menüből.

photo

Véleményem szerint az app nagyon szépen sikerült designja teljes mértékben illeszkedik az iOS 7-hez, egyszerű kiigazodni rajta és szinte rögtön jó felhasználói élményt biztosít.

Összefoglalásul: a Swarm könnyebbé, élvezetesebbé és hasznosabbá teszi a Foursquare-t, ami miatt arra számítok, hogy az aktív felhasználók mennyisége emelkedni fog már a közeljövőben is. Először szkeptikusan fogadtam a Foursquare alkalmazás szétválasztását, de most már világos, hogy kiforrott koncepció áll mögötte.

A Swarm by Foursquare ingyenesen letölthető az App Store-ból.

[appstore id=”870161082″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

2 Comments

  1. Az lenne a kérdésem, hogy ez az app honnan tudja a háttérben, checkin nélkül, hogy ki merre jár? Folyamatosan öli a GPS-t? Mert azt tudom, hogy a foursquare-nek is volt ilyen funkciója, de az volt az első, hogy kikapcsoltam. Nem túl aksi barát megoldás..

  2. Tegnap még tudtam chek-inelni a Foursquare-vel, ma már mindenképpen a Swarm-ot követeli.
    Viszont a Swarm nem ad pontot. Tudom, nem ez a legfontosabb, de egy jópofa játék volt. Az utóbbi időben már a Foursquare is csak 1-1 pontot adott, éppen ezért volt meglepő, hogy tegnap mindenhol adott jutalompontokat is, mint régen. Éppen kezdtem örülni, hogy visszatér a régi jó játék, erre mára vége.
    Lehet, hogy úgy gondolták, ezzel nő a felhasználók száma, de velem biztosan csökken. Nem igazán értem, mi az akadálya annak, hogy megtartsanak egy jópofa szolgáltatást, Azt sem értem, hogy ami addig egy lakalmazáson belül elérhető volt, miért jobb kettőben, ami több helyet foglal a telefonon. Mert a Foursquare mérete egy picikét sem csökkent, viszont a Swarm is helyet foglal. Na nálam nem, sőt ezek után még a Foursquare sem. Szép volt, ennyi volt.


Add a Comment