fbpx Skip to content

Ha sokat biciklizel akár a városban, akár országúton, hobbi szinten vagy versenyszerűen, mindenképpen érdemes keresni egy megfelelő appot ehhez a tevékenységedhez annak érdekében, hogy még tovább tudj fejlődni a különböző elemzéseknek köszönhetően vagy éppen azért, hogy meg tudd osztani a haverjaiddal éppen merre jársz, melyek a kedvenc útvonalaid, így még inkább egy közös szenvedéllyé téve a sportot.

cover

Az iMore cikke ilyen alkalmazások közül mutat be 5 darabot, így mindenki kiválaszthatja közülük a számára leginkább megfelelőt.

VeloPal

A VeloPal képes az edzéseddel kapcsolatos összes létező adatot (távolságot, sebességet, GPS-koordinátákat, magasságot, szintkülönbséget és az elégetett kalóriákat) egyetlen helyen tárolni és ábrázolni. Mivel az app a háttérben fut, ezért nem kell aggódni, hogy a Zene vagy a Spotify alkalmazás leállítja véletlenül az edzésünket. Utólag számtalan mód közül válogathatunk, hogy hogyan szeretnénk megtekinteni a teljesített edzéseinket, talán a két leghasznosabb nézet a naptár nézet, valamint az egyes edzéseket részletesen ábrázoló felület.

velopal_iphone_best_apps_screens

Ha szeretnéd az edzés közben rögzített adataidat különféle grafikonok formájában megjeleníteni, akkor mindenképpen próbáld ki az App Store-ból ingyenesen letölthető VeloPal alkalmazást.

[appstore id=”622949637″]

Map My Ride+

A Map My Ride+ a már egyre ismertebb Map My Run készítőinek alkotása, kifejezetten a két kerék szerelmeseinek. Az alkalmazás sokkal több, mint egy egyszerű, edzéseket rögzítő app, hiszen képes tárolni a nap közben elfogyasztott ételeink kalóriatartalmát, a hidratáltságunk szintjét, valamint a súlyunkat is. Ennek köszönhetően egy felületen láthatjuk a bevitt, illetve elégetett kalóriák mennyiségét és ennek függvényében láthatjuk, ahogyan változik az aktuális súlyunk.

map_my_run_plus_iphone_best_apps_screens

Abban az esetben, ha egy “minden az egyben” alkalmazást keresel a mozgásod és a táplálkozásod figyelemmel kíséréséhez, akkor mindenképpen próbáld ki a Map My Ride+ applikációt, amelyet 2.99 dollárért vásárolhatsz meg az App Store-ban.

[appstore id=”306561234″]

Cyclemeter

A Cyclemeter talán a legösszetettebb biciklis alkalmazás, amely valaha elérhető volt bármelyik platformon. Amellett, hogy a létező összes statisztikai adatot képes rögzíteni, több mint 120 különböző és személyre szabható hangalapú értesítést állíthatunk be magunknak annak érdekében, hogy mindig tudjuk, éppen hol járunk az adott célunk teljesítésében. A Cyclemeter ezenkívül online is meg tudja osztani az aktuális helyzetünket edzés közben az ismerőseinkkel, családtagjainkkal, ami rendkívül hasznos funkció lehet akár egy verseny közben, akár csak biztonsági okokból. Az edzés után pedig lehetőségünk van akár .csv, akár .kvl és még számtalan módon exportálni az adatainkat.

cyclemeter_iphone_best_apps_screens

Ha a legtöbb funkcióval rendelkező biciklis alkalmazást keresed, akkor a Cyclemeter lesz a legjobb választás. Az alkalmazás ingyenesen tölthető le az App Store-ból.

[appstore id=”330595774″]

Strava

A Strava egy univerzális alkalmazás, amely mind a futásainkat, mind pedig a biciklizéseinket tudja rögzíteni. Ugyanakkor ami igazán különlegessé teszi a Strava használatát, az nem más, mint az a hatalmas közösség, amely mögötte van. Az alkalmazáson belül meg tudod nézni, hogy más Strava-felhasználók milyen útvonalakat hoztak létre eddig, valamint te is meg tudod osztani velük az általad létrehozott pályákat, útvonalakat. Továbbá a Strava azt is tudja nekünk jelezni, ha valaki szintén tagja a közösségnek és ugyanazon az útvonalon halad, mint mi. Az alkalmazás párosítható a legtöbb ANT+ és Bluetooth LE technológiát használó szenzorral is, így ha valaki erre keresett megoldást, mindenképpen próbálja ki a Strava-t.

strava_run_best_apps_iphone_screens_0

Abban az esetben, ha a közösséget részesíted előnyben, valamint egyéb kiegészítőket is szeretnél használni az edzés során, akkor a Strava lesz a neked leginkább megfelelő app, amelyet ingyenesen tölthetsz le az App Store-ból.

[appstore id=”426826309″]

iBiker

Az iBiker hihetetlen mennyiségű külső kiegészítőt és alkalmazást képes támogatni amellett, hogy rögzíti az olyan alapvető adatokat, mint a sebesség, gyorsaság, elégetett kalóriák száma, illetve a GPS-koordináták. Az igazi előnye az alkalmazásnak azonban az, hogy képes együtt működni szinte az összes viselhető kiegészítővel, mint például a Jawbone UP, a FitBit, a Polar, az Adidas vagy akár a BLE Foot Pod termékekkel. Emellett képes még adatokat importálni olyan appokból, mint például a MyFitnessPal vagy a RunKeeper.

ibiker_iphone_best_apps_screens

Ha sok kiegészítővel rendelkezel és szeretnéd egy biciklis alkalmazással együtt használni őket, akkor próbáld ki az iBiker appot, amelyet az App Store-ból ingyenesen tölthetsz le.

[appstore id=”292015062″]

Te milyen alkalmazást szoktál használni biciklizés közben?

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Sportstracker. Én elégedett vagyok vele.

  2. Endomondo? Az sem rossz ám…. 🙂

  3. @selmer: Én is azt használom. Bár nem bánnám, ha sűrűbben fogna GPS jelet és nem itthon venném észre, hogy rögzített mindent (időt), csak a sebességet meg az utat nem 😀

  4. A Strava nem csak biciklis, hanem minden más is, főleg futós. Amúgy meg a legjobb, ha Timex órát használ az ember treckeléshez!

  5. @ef-dani:

    Érdekes, mert nekem még nem csinált ilyet. Nálam rögzít mindent.

  6. @selmer: Régebben alkalmanként fordult elő, viszont ezen a héten 4/4-szer. És mivel idén először sikerült ráülnöm a keróra, így eléggé zavar. 🙂

  7. A Cyclemeter is tud görkorit, síelest, gyaloglást, futást én ezt használom nekem bejött.

  8. Sports tracker, runtastic Road bike, en ezt a kettőt használom, a cikkben felsoroltak szàmomra hasznavehetetlen gagyik. Dehát kinek ez kinek az.

  9. Egy apróság maradt ki a cikkből, hogy az igazán hasznos funkciókat alkalmazáson belül kell megvenni, illetve x időre bérelni… :o)

    Szerintem pl pulzusmérés nélkül egy ilyen edzős app nem jó semmire.

  10. Na igen, ezek közül amit próbáltam szinte mindegyikben minden funkció extra amiért fizetni kell, akkor inkább megvettem a road bike-ot 4,49€ ért azt teljesen használható.

  11. Pulzusmérő óra és bicaj komputer. Egy ekkora dosznó telót nem rakok a bicajra, ráadásul ne merítem ha nem kell. Tehát semmilyet nem használok. Próbáltam egy csomót, de egyik sem ad plusz infót, amit ne válthatnék ki pár tényleg bicajos cuccal.

  12. A lemerülős problémát egy 4400mAh powerbankkal oldottam meg. Igy max a szenzorokba kell beruházni ami azért nem olyan drága mint egy komplett bicajos rendszer.

  13. @Kovee79:
    Miben különbözik a fizetős az ingyenestől?


Add a Comment