fbpx Skip to content

Az Emoji ikonok az iOS (akkoriban még iPhoneOS) 2.2-es verziójában váltak először elérhetővé a japán SoftBank nevű szolgáltató iPhone-használói számára, de különböző alkalmazásokkal más esetekben is be lehetett kapcsolni őket, illetve jailbreakkel szintén volt erre lehetőség, így hamar népszerűvé váltak máshol is.

Emoji
Az Apple végül 2011-ben, az iOS 5-ös verziójával mindenki számára elérhetővé tette az Emojikat külön billentyűzetként, illetve az OS X esetén is kaptak támogatást. A jelek száma azóta alig növekedett, de most jelentősebb bővítés várható, ahogy az korábban már felmerült.

Az Emoji ikonok fejlesztéséért és nyilvántartásáért felelős Unicode Konzorcium a napokban mutatta be az ikonokat leíró Unicode Standard 7.0-s verzióját. Ebben számos új karakter jelenik meg, amelyek minden bizonnyal benne lesznek majd az iOS 8-ban is.

A Konzorcium leírása szerint az új ikonok a széles körben használt Wingdings és Webdings fontokból származnak. Darabszám szerint 250 új ikon között megtalálható lesz devizajelölés (orosz rubel) és több történelmi szimbólum is.

Az Apple az idei év elején kiadott közleménye szerint a karaktereket bővítése érdekében együtt dolgozik az Unicode Konzorciummal (amelynek ő maga is tagja). A Konzorcium csak szavakkal írja le a karaktereket, a képi formát maguknak a szoftverfejlesztő cégeknek kell megalkotniuk. Nyilván az Apple már dolgozik a kódoláson, így talán már valamelyik iOS 8 beta verzióban is találkozhatunk majd velük.

Akit pedig felvillanyoz: a 250 új karakter között van a felmutatott középső ujj is…

reversed-hand-with-middle-finger

Ha pedig valakit az egyes Emoji karakterek jelentése érdekel, érdemes elolvasnia korábbi cikkünket, vannak köztük igencsak viccesek is: Az egyes Emoji karakterek jelentése az iPhone tolmácsolásában

Olvasd el a hozzászólásokat is

1 Comment

  1. Hát már nem tudtam aludni miatta…


Add a Comment