fbpx Skip to content

Gondolom, senkinek sem kell külön bemutatnom az Emoji ikonokat, azokat a kis vicces hangulatjeleket, amelyeket egyre többször használunk egyes szavak vagy teljes kifejezések helyettesítésére az online kommunikációnk során.

EmojisOfColor3

Eredetileg az Emoji jelek nagy része kaukázusi eredetre, valamint egy kis részük japán telefonszolgáltatóra vezethető vissza. Tény, hogy jelenleg nem túl széles az a paletta, amelyről kiválaszthatjuk a nekünk tetsző Emoji karaktereket az iOS-en és az OS X-en belül, azonban az MTV Act nemrégiben megjelent cikke szerint az Apple szorosan együttműködik az Unicode Konzorciummal (amelynek ő maga is tagja) és várhatóan hamarosan frissíteni fogják a rendelkezésre álló ikonokat, hangulatjeleket.

Az Apple egyik szóvivője így válaszolt a felmerült problémára:

“Tim továbbította nekem az Ön levelét. Teljes mértékben egyetértünk Önnel abban a tekintetben, hogy jelenleg nem túl széles az Emoji ikonok választéka a készülékeinken. Ennek oka, hogy a karakterek, amelyeket használunk, mind Unicode sztenderdnek megfelelőek annak érdekében, hogy megfelelően megjelenjenek a többi platformon is. Rendkívül szorosan együttműködünk az Unicode Konzorciummal annak érdekében, hogy hamarosan új jelekkel bővítsük az eddig palettánkat.”

iOS Emoji Keyboard. Photo: Josh Valcarcel/WIRED

Az iOS készülékeken egészen az iOS 5 megjelenéséig legtöbbször csak külső alkalmazás segítségével tudtunk Emoji ikonokat használni a beszélgetéseinkben, azonban azóta néhány érintéssel könnyedén bekapcsolhatjuk azt.

IMG_0042 IMG_0043

Mindehhez csak annyit kell tennünk, hogy a Beállítások, Általános részénél a Billentyűzet menüpontot kiválasztva a listából kiválasztjuk az Emoji billentyűzetet, ezek után egy érintéssel válthatunk a különböző billentyűzetek között, amikor gépelésre kerül sor, ha a földgömb ikonra nyomunk.

IMG_0044 IMG_0045

És hogy mit is jelent egyik-másik Emoji? Azt maga az iOS tudja elmondani, ha “megkérjük” rá: Az egyes Emoji karakterek jelentése az iPhone tolmácsolásában

Te szoktad használni az Emoji karaktereket az iOS készülékeiden?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. kevés emoji karakter van ? hát ezek közül ha valaki nem tud választani akkor ott masutt a hiba. amit hiányolok hogy nem mozognak a emojik, de egyaltalan nem kevesellem

  2. Ezt nem is tudtam! Mindig is szerettem volna Emoji karaktereket de nem láttam az iOS-ben 🙂 Juhéjj… Köszönöm a cikket! :stuck_out_tongue_winking_eye:

  3. Mondig használom az Emojikat . Csak most nem. Na joo

  4. Nekem meg mindig a klasszikus karakteresek tetszenek. Ahol be lehet allitani, ott be is allitom, higy ne valtsa at grafikusra 🙂

  5. Nagyon Joó!

  6. A bőség zavara…

  7. Be lehet kapcsolni, hogy automatikusan átváltson? Mármint iOS alatt, hogy pl az sms is kijelezze a képet és ne a karakterek legyenek ott?


Add a Comment