fbpx Skip to content

Az elmúlt hetekben egyre többször futottam bele abba a kérdésbe, hogy milyen alkalmazásokat használok az iPademen, így gondoltam, összefoglalom őket egy cikkbe, hátha valaki tud belőle inspirációt és ötletet meríteni.

Photo 535

Jelenleg egy Retina kijelzős, asztroszürke iPad mini boldog tulajdonosa vagyok és egészen a megjelenés napjától kezdve használom. Egy mondatban összefoglalva az eddig eltelt hónapok tapasztalát: nem cserélném le semmire! Számomra egyszerűen tökéletes!

A háttérképeimről és azok elkészítési módjáról már egy korábbi cikkemben beszámoltam, továbbra is nagyon szeretem az egyszerű, “gradient” háttereket, amelyeket körülbelül hetente cserélgetek. Ha hozzám hasonlóan te is nagy rajongója vagy a különböző háttereknek, akkor mindenképp vess egy pillantást a Flickr oldalamra, ahová csakis kizárólag iPhone, iPad és Mac háttereket töltök fel.

Photo 198

Az első oldalon megtalálható szinte az összes olyan alkalmazás, amelyeket naponta többször is használok. A gyári alkalmazásokon most inkább nem mennék végig, hiszen azokat mindenki ismeri, így inkább az App Store-ból elérhetőeket mutatnám be kicsit részletesebben.

Mailbox: Jelenleg teljesen újraszerveztem a levelezési rendszeremet, mind a Mac-en, mind pedig az iOS eszközeimen. Igaz, a Mac-en nem voltak olyan súlyos problémáim a gyári Mail alkalmazással, mint másoknak, de egy igen fontos fiókom jelszavának az elfogadtatásával mindig meggyűlt a bajom, így mivel belefáradtam az állandó jelszóírogatásba, váltottam Airmail-re. A Mailbox-ból jelenleg még rengeteg dolgot hiányolok, de persze van, ami tetszik benne. Amint megtaláltam a számomra tökéletes email-harmóniát, mindenképpen beszámolok róla!

[appstore id=”576502633″]

Pocket: az egyik leggyakrabban használt alkalmazásom. Mivel általában nincs időm akkor elolvasni az adott hírt vagy cikket, amikor éppen rátalálok, ezért nagyon gyakran csak elküldöm Pocketba (a link másolásával vagy pedig egy egyszerű emaillel) és az automatikusan lementi offline olvasásra, így bármikor, amikor időm akad, csak előveszem az iPhone-omat, vagy iPademet és kedvemre olvashatom az általam érdekesnek talált cikkeket még akkor is, amikor épp nincs internetkapcsolatom. Természetesen Mac-en és egy böngészőn belül is elérem az összes lementett cikkemet, a már előzőleg elolvasottakkal együtt.

[appstore id=”309601447″]

Spotify: Mióta itthon is megjelent a Spotify, azóta talán egyszer sem indítottam el a gyári Zene alkalmazást egyik készülékemen sem. Jelenleg prémium előfizetéssel használom, de aki rendelkezik állandó internetkapcsolattal és nem zavarják a pár másodperces reklámok, annak nyugodt szívvel ajánlom ingyenes változatban is. Nagyon a szívemhez nőtt az alkalmazás, kiváltképp a közösen szerkeszthető zenelistáknak köszönhetően.

[appstore id=”324684580″]

Evernote: főként iskolai jegyzetelésre kezdtem el használni, de egyre inkább azon kapom magam, hogy gyakrabban nyúlok érte a gyári Jegyzetek alkalmazás helyett is. A rendkívül kiforrott kereshetőség, a képek és a hangjegyzetek rögzítésének köszönhetően egyetlen, minden eszközömmel szinkronizáló, ingyenes alkalmazás kategóriában a véleményem szerint verhetetlen az Evernote.

[appstore id=”281796108″]

Retro: már a kezdetektől nagy rajongója vagyok az Instagram alkalmazásnak, azonban iPadre sajnos nincsen hivatalos, optimalizált változat. Rengeteg külső fejlesztő által készített alkalmazást kipróbáltam, miután megállapodtam a Retronál, mára azonban sokkal jobban szeretem a Retro applikációt az iPademen, mint az eredeti Instagram alkalmazást. Óriási előnye, hogy négy különböző nézetben böngészhetjük az ismerőseink képeit, így akár egyszerre húsz képet is láthatunk egyetlen görgetéssel, ezáltal sokkal gyorsabban végig tudjuk böngészni az új képeket. Egyetlen hátránya, hogy a képek feltöltésére továbbra is az eredeti alkalmazást kell elindítanunk.

[appstore id=”719610790″]

Twitter: amint megjelenik a Tweetbot iOS 7-es dizájnnal frissített verziója, azonnal cserélem le, mert iPhone-on nagyon megszerettem és már tűkön ülve várom az új iPad alkalmazást. Addig is megteszi az eredeti Twitter is.

[appstore id=”333903271″]

Byword: most is ebben az alkalmazásban írom ezt a cikket. Körülbelül két hónapja tértem át markdown-ban történő cikkírásra mind Mac-en, mind pedig az iOS eszközeimen. Mivel a Byword képes szinkronizálni a Dropbox fiókommal, rendkívül egyszerű használni, valamint az extra funkciókkal kibővített billentyűzetnek köszönhetően számomra a Byword a tökéletes markdown-nal rendelkező szövegszerkesztő alkalmazás. Az eddig felsorolt alkalmazások közül ez az első megvásárolt alkalmazásom és teljes mértékben elégedett vagyok az elköltött 4.99 dollárom értékével. Blogot íróknak kiemelten ajánlom!

[appstore id=”482063361″]

Dropbox: gondolom, nem kell külön, részletesen bemutatnom. Nem tudok nélküle élni. Ez az első alkalmazás, amelyet mindig letöltök, amikor egy új eszközt vásárolok.

[appstore id=”327630330″]

1Password: az előbb említett Dropbox csak azért került előrébb a listámon, mint a 1Password, mert az tartalmazza a 1Password adatbázisát. Körülbelül egy hónapja használom, de egyszerűen imádom. Tudom, nem olcsó alkalmazás, viszont ha jobban belegondolunk, csak egyszer kell rá befektetnünk és hányszor is költöttünk már el nagyobb összeget teljesen felesleges dolgokra, amelyet nem használunk napi rendszerességgel? Akkor ehhez képest számoljuk csak össze, hogy hányszor ütjük be naponta a különböző jelszavainkat. A 1Password applikációról részletesebben egy korábbi cikkünkben tovább olvashatsz.

[appstore id=”568903335″]

Analitycs Tiles: Google Analitycs nyomon követésére használom különböző honlapjaim kapcsán.

Instashare: segítségével egy mozdulattal küldhetünk dokumentumokat az iOS eszközeink és a Mac között. Nagyon egyszerű, de annál inkább gyorsabb és hasznosabb alkalmazás.

[appstore id=”576220851″]

Box: körülbelül egy hónapja használom az ajándékba kapott 50 GB-nak köszönhetően. A Box applikációról bővebben már egy korábbi cikkünkben beszámoltunk.

[appstore id=”290853822″]

Photo 199

A második oldalon inkább mappákba rendezve tartom az alkalmazásaimat, azonban itt nagyon gyakran cserélgetem őket a cikkeknek és az új alkalmazásoknak megfelelően. A képre kattintva még nagyobb felbontásban megtekinthetőek az alkalmazások. Ezekről most nem írnék hosszabb beszámolót, viszont ha bármi kérdés van, arra hozzászólásban szívesen válaszolok. 😉

Te milyen alkalmazásokat használsz leggyakrabban az iPad készülékeden?

Olvasd el a hozzászólásokat is

7 Comments

  1. nemtudom, lehet nagyon b****sz vagyok, de nemtudom letölteni egyik képet sem, valami ötlet?
    egyébként a cikk nagyon jó lett! 🙂

  2. Jó a cikk, és egyetértek, Számomra is egyszerűen tökéletes az iPad mini! 😛

  3. En is majdnem a Retina mini (LTE) mellett dontottem, mert elvetve telefonalok csak a telomon es amugy is buta mobilon. Nagyon kiraly kutyu, de sajnos azt hallottam, hogy egyes navigacios appokkal megyulik a baja… Pl. IGO Primo… Alkalomadtan hasznalom az IGO-t, igy maradt egy i5. Ha valaki tapasztalatbol tud Retina minire hasznalhato es mukodo navi progit (Navigon, TomTom…) kerem irja meg…

  4. Jó cikk lett! Hogyan lehet ikonokat berakni mappanévnek?

  5. @AnonimGamer: az emoji karakterekre gondolsz? ahhoz csak kapcsold be az emoji-billentyűzetet.

  6. Hasznos volt, köszi! Règebben regeltem az evernoton, csak új regisztràcióval tudok belépni?

  7. Van-e olyan mobiladatmennyiség számláló App Storeban ami jó is?:)


Add a Comment