fbpx Skip to content

Az alábbi cikket nanofan küldte nekünk, köszönjük! Ha te is küldenél be olyasmit, ami szerinted másokat is érdekelhet, ajánljuk figyelmedbe ezt az írásunkat, amiből minden szükséges részletet megtudhatsz: Vendég Bloggerek, tiétek a terep!

***

best-cydia-ios-6.1-apps

Sziasztok, régóta rendszeres olvasója vagyok a Szifon.com-nak, és akármilyen problémával fordultam hozzátok, szinte mindig segítettetek, illetve a cikkek nagy részét is hasznosnak találtam, ezért ezt most megpróbálnám valahogy viszonozni. Arra gondoltam, megosztom Veletek, hogy nekem mit jelent a tökéletes iPhone. Remélem, ti is találtok majd olyan tweaket a cikkben, ami hasznotokra válik 🙂 (Alkalmazásokról nem fogok írni tehát, csupán a Cydiában megtalálható kiegészítőkről.)

image

Kezdjünk is neki.

Atom: Nem rég jelent meg, és teljesen újragondolja a lock screent. Lényege, hogy a gyakrabban használt alkalmazásokat gyorsabban el tudjuk vele érni, illetve ha középre húzzuk az ujjunk, feloldja a képernyőt. Van pár bug benne, de azt hiszem, ezzel együtt lehet élni. Az atom elnevezés gondolom egyébként az elrendezésre utal.

SubtleLock: Szintén a lockscreent tudjuk vele testreszabni, én például a dátumot tüntettem el, mivel csak ritkán néztem rá. Ráadásul az egész fenti sáv vékonyabb lesz, tehát többet láthatunk a háttérképből.

Springtomize2: Ez mindenképpen egy must-have app. Lényegében mindent be tudunk állítani, ami a Springboardhoz kapcsolódik, meghatározhatjuk, mi látszódjon a status baron és mi nem, az ikonok méretén tudunk módosítani, feliratokat el tudjuk tüntetni, több ikont elhelyezni, notification centert és a keresőt ki tudjuk lőni (sose használtam őket), be tudjuk állítani, hogy a switcherben csak azok az appok látszódjanak, amelyek valóban futnak. Most csak a számomra legfontosabbakat soroltam fel, a lehetőségek tárháza jóformán végtelen.

springtomize-2-3

Activator: Majdhogynem elengedhetetlen tweak, ha jailbreakelsz, különböző funkciókat rendelhetünk hozzá különböző gesztusokhoz. Mondanék pár tippet: ha lentről felfele húzod az ujjad, jöjjön fel mondjuk a switcher (igaz, erre van egy sokkal szebb tweak, a Zephyr, de sajnos nekem az mindig respringelt, véletlenszerűen). Vagy ha például lezárt képernyőnél zenét hallgatsz és számot kell váltani, elég ha a hangerőgombokkal teszed ezt. A lehetőségek tárháza szinte itt is végtelen.

Battsaver: Ez egy teljesen más típusú program, ami a fejlesztők ígérete szerint megduplázza az akkumlátor idejét azáltal, hogy az éppen nem használt rádiókat kikapcsolja. Nos, tapasztalataim szerint körülbelül másfélszerese lett az üzemidő, ami azért szép teljesítmény, főleg ahhoz képest, mennyi módosítást végeztem a telefonon.

%hook’s law: Az animációk sebességén lehet állítani, ezáltal egy gyorsabb telefon érzését keltve.

AdBlocker: A legtöbb reklámot blokkolja a Safariban, ráadásul néhány appon belül is.

f.lux: Melegebb színhőmérsékletű lesz a telefon estére (vagy ha akarjuk nappalra is), ezáltal kímélve a szemet. Nekem bevált.

LandscapeVideos: Ez akkor hasznos, ha be van állítva, hogy a telefon képernyője ne forogjon el, viszont a videók alapból Landscape módban fognak megnyílni, és azt is beállíthatjuk, hogy melyik irányban.

YourTube: A Google Youtube appjához egy “kis” kiegészítés, amivel le is tölthetünk videókat, és azokból akár a hangot is lementhetjük a gyári Zene appba, kikapcsolhatjuk a reklámokat, régió-megkötéseket, és az age-restrictiont (korhatár-korlátozást). Azt is beállíthatjuk, hogy milyen felbontásban akarjuk nézni az adott videót, és ami számomra a legfontosabb: a háttérben történő zenelejátszás. Ennél többre nincs is szükségem! 🙂

yourtube

Opener: Alapértelmezetté teszi az App Store-ban megtalálható Google Maps-t.

PasswordPilot: Ha már egyszer beírtuk, többször nem kell bepötyögni az Apple ID jelszavunkat vásárlások esetén. Sajnos több accountra nem lehet beállítani.

MessageBox: Ez egy igazán új, és zseniális tweak, ami az iOS rendszer korlátozásait megkerülve, az Androidra telepíthető Facebook Home operációs rendszerhez hasonlóan elérhetővé teszi az újonnan megjelent chatheads funkciót az egész telefonon, nem pedig csak az alkalmazáson belül. Sajnos van pár bug, de idővel biztosan ki lesznek javítva.

FBPrivacy: Még egy, a Facebookhoz kapcsolódó kiegészítés: beállíthatjuk például, hogy az ismerőseink ne láthassák, mikor olvastuk el a levelüket, illetve hogy mikor gépelünk. Azt a gyári korlátozást, miszerint egyszerre csak egy képet lehet üzenetben küldeni is fel lehet vele oldani. Rengeteg egyéb, az alkalmazást testre szabó funkciója van, de én csak ezt a kettőt használom.

Barrel: Gyönyörű szép animációk az oldalak közötti átmenetekhez, kedvencem a Fade hatás. Tapasztalatom szerint nem eszi nagy mértékben a memóriát, ami nekem egy fontos szempont. Tetszik még, hogy nem kell minden egyes módosítás után respringet nyomni.

Barrel-1.6.2-1-Deb-Cydia-.tweak_

InstaSave: Instagram használók figyelmébe ajánlom: képeket menthetünk le vele.

iCleaner Pro: Jelentősen növelhetjük telefonunk gyorsaságát vele úgy, hogy kilövi a nem használt daemonokat és a különböző log fájlokat, illetve helyet is szabadíthatunk fel vele azáltal, hogy például az alkalmazásokon belül (retinás telefonokon) letörli a nem retinás képeket, illetve fordítva, nem retinás telefonokon letörli a retinás képeket. Nekem érezhetően gyorsabb lett tőle a telefon, mindenkinek csak ajánlani tudok egy tisztítást legalább havonta egyszer!

WifiBooster: Ez az a tweak, ami nekem egyetemistaként, mobil előfizetés nélkül elengedhetetlen: kiszedi azt a gyári korlátozást, ami szerint a telefon egy bizonyos jelszint alatt nem látja a wifi hálózatokat. Átlagban 3-4-szer annyi hálózatot látok mint a nem jailbreakes szifonosok. Ennyi nekem bőven elég is lenne, de ráadásként a gyári Mail appból jól ismert módon, lehúzással frissíthetjük a hálózatokat.

SwipeSelection: A billentyűzeten ujjunk jobbra-balra húzogatásával mozgathatjuk a kurzort, illetve ha a Shift billentyűtől indulva csináljuk, balról jelöl ki jobbra, ha pedig a törlés gombtól, akkor jobbról balra. Ez tipikusan az a tweak, amit leírni nehezebb, mint használni, hiszen a gyakorlatban teljesen magától értetődik minden.

Swipe-Selection-Cydia-Tweak

Magyar Billentyűzet fix: A Szifon repóból elérhető tweak jelentősen megkönnyíti és lerövidíti a gépelést. Ha iOS 6-ot vagy azon felüli rendszert használunk, figyeljünk oda, mert arra van külön.

billfix_6x_01

Ennyi lenne tehát, őszintén remélem, hogy találtatok számotokra hasznos dolgot a cikkben, és ha esetleg valamivel kapcsolatban kérdésetek van, írjátok le hozzászólásba, és megpróbálok válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. jó kis írás, jó párat ki is fogok próbálni az említett tweak-ek közül.
    olyan kérdésem lenne h battsaver-hez melyik beállítást ajánljátok?sima normal jó?
    köszi

  2. Megnyugodtam. Semmiről nem maradok le, ha nem jailbreakelek 😀

    Esetleg a hosszabb aksiidő érdekelne, ha tényleg működik és nem rontja le a rendszer működését. De ezért se feltétlen törném fel. Az jelenlegi “este feltöltöm, egész nap jó” nekem megfelel.
    A többire nincs időm. Régen még a 3G-t törtem, ki is próbáltam ezeket az okosságokat, de 3-4 nap múlva általában mind elvesztette a jelentőségét. Cserébe a rendszer sokkal instabilabb/lassabb volt.

  3. @jarodfree: Hát egy 3G-n ne várd, hogy gyors maradjon a rendszer. Amúgy én is így vagyok vele. 🙂

  4. Jócikk, a tweakek nagyrészét használom én is. Zephyrrel nekem még sosem volt problémám, azt is csak ajánlani tudom. + nálam még fennvan az airblue sharing, igazán hasznos tud lenni. iCleanert már le akartam szedni csak félek h esetleg vmit kitöröl amit nem kéne és én nem birom ki jb nélkül szval azzal ink nem próbálkozok 😀

  5. @ecci: Én a custom módot használom, ott te be tudod állítani, hogy mit kapcsoljon ki.

    @Gigszer: Ha akarod, készít a program biztonsági mentést, amit bármikor vissza lehet állítani 😉

  6. @jarodfree: En kozel 30 tweaket telepitettem es szinte semmi fele felakad nincs a rendszeremmel. Az icleanerPro peldaul ezert is egyedulallo, mert kb hetente le lehet vele torolni a folosleges cookikat, gyorsitofajlokat stb, aminek a meglete ugyanugy lassitja a rendszert, tovabba folosleges rendszerfajlokat lehet vele torolni(nyelvek) ami megint megdobja a rendelkezesre allo memoriat. Plus aZephyr meglete ugyancsak nagyon hasznos, ugyanis szinte teljesen megszunteti a Home gomb hasznalatat, ami peldaul kesobbi eladasnal nagyon fontos tud lenni, hogy pattentul mukodik. A masik dolog meg, hogy ezeknek a meglete egeszen egyszeruen megkonnyiti a telefonhasznalatat es eleg sok ertekes idot lehet nyerni, peldaul amikor utcan setalsz es par mozdulattal elered mind azt amit amugy kb 5 10 mozdulattal tudsz megvalositani. Masreszt meg jovore hivatalosan jailbreakelheto lesz, mert mar mindenki rajott, hogy ezek a kiegeszitok jelentik az igazi felhasznalobarat elmenyt. Amugy fasza cikk. (Y)

  7. @jarodfree: En kozel 30 tweaket telepitettem es szinte semmi fele felakad nincs a rendszeremmel. Az icleanerPro peldaul ezert is egyedulallo, mert kb hetente le lehet vele torolni a folosleges cookikat, gyorsitofajlokat stb, aminek a meglete ugyanugy lassitja a rendszert, tovabba folosleges rendszerfajlokat lehet vele torolni(nyelvek) ami megint megdobja a rendelkezesre allo memoriat. Plus aZephyr meglete ugyancsak nagyon hasznos, ugyanis szinte teljesen megszunteti a Home gomb hasznalatat, ami peldaul kesobbi eladasnal nagyon fontos tud lenni, hogy pattentul mukodik. A masik dolog meg, hogy ezeknek a meglete egeszen egyszeruen megkonnyiti a telefonhasznalatat es eleg sok ertekes idot lehet nyerni, peldaul amikor utcan setalsz es par mozdulattal elered mind azt amit amugy kb 5 10 mozdulattal tudsz megvalositani. Masreszt meg jovore hivatalosan jailbreakelheto lesz, mert mar mindenki rajott, hogy ezek a kiegeszitok jelentik az igazi felhasznalobarat elmenyt. Amugy yo cikk. (Y)

  8. @Nanofan Köszi ezt nem tudtam, akk viszont lehet h kipróbálom.

  9. Sziasztok……….

    Az iCleaner Pro olyan szinten elb……….a a telefonomomat hogy egy-ket perc
    képernyö kikapcsolás utan sem Viberen sem a bekapcsolt Skypon nem lehet elérni…….leszedtem a programot….ujra telepitettem a Vibert és a skypot..de ennek ellenere sem mukodik.Valahogy nagyon belenyult a rendszerbe…..
    A telefon nekem munkaeszköz is igy jol megszivtam…..ha valakinek van ötlete hogyan lehet vissza csinalni ujrahuzas nelkül annak segitseget elfogadom.

    üdvözlettel mndenkinek

  10. Na szoval a mobil adatforgalmat kikapcsolja meg annak ellenere is uninstalláltam az iCleaner Pro programot……..egy két perc képernyö kikapcsolas utan hiaba van be kapcsolva a mobil adatforgalom ö automatikusan kikapcsolja
    van valakinek ötlete mi a megoldas?

  11. @zsozsi: Hello, az iCleaner nem nyúl bele ezekbe a dolgokba tudomásom szerint. Valami mást nem tettél fel esetleg? És a wifi hálózatot megtartja?

  12. Ezzel a WifiBooster tweakel az oké, hogy látod a hálózatokat de tudsz is rájuk kapcsolódni?

  13. @mada: Teljes mértékben! 😀

  14. Olvasgatva néhány cikknél a hozzászólásokat szerintem van pár ember, aki azt gondolja, hogy az április 1-jei cikk teljes mértékben igaz.

  15. Nekem is fent van az icleaner és a képeim 20százaléka random mód eltünt. Erre van valakinek ötlete esetleg? Hogyan lehet azt vissza szerezni?

  16. Sziasztok! Nem tudom h van-e jobb hely, ahol egy kis segítséget kérhetnék. Iphone 4. iOS 6.1.3. Függetleníteni szeretném. Tudom, hogy nincsen hozzá jailbreak, de nem is mentettem le a SHSH-t 6.1.2. idején, mert fene se gondolta, hogy szolgáltatót fogok váltani. Milyen ötletetek van? Próbálok mindenhol keresgélni a neten megoldást, de valahogy nem akadok a használhatóra.
    Ha valakitől kapnék egy 6.1.2 SHSH-t, szerintetek tudok downgrade-elni? (onnan pedig jailbreak –> függetlenítés) Köszönöm a választ előre is.

  17. @Smicc: az ilyen kérdésekre ott a Gyakran Ismétel Kérdések cikk: http://szifon.com/2011/11/19/gyakran-ismetelt-kerdesek/

    de akkor lássuk egyenként:
    “nem is mentettem le a SHSH-t 6.1.2”
    “Ha valakitől kapnék egy 6.1.2 SHSH-t, szerintetek tudok downgrade-elni?”
    ha nincs SHSH-d, akkor nem tudsz downgrade-elni, más készülék SHSH-ja pedig nem lesz jó. erről bővebben már itt írtunk: http://szifon.com/2013/04/01/gyakori-kerdesek-az-aktualis-ios-verzional-regebbi-firmware-visszaallitasa/

    de a downgrade amúgy sem segítene a függetlenítésben, mert az sosem az iOS, hanem a baseband verziójától függ. a baseband pedig nem downgrade-elhető. sehogy.

    a függetlenítésre egyetlen opciód a hivatalos, amiről meg itt írtunk: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/


Add a Comment