fbpx Skip to content

Még csak három hónapja jelent meg az iPhone 5, de már elindultak a pletykák a következő generációs készülékről, amiről korábban már admin kolléga is írt.

Most a Jefferies cég elemzője, Peter Misek állt elő a legújabb találgatással. Szerinte a következő iPhone már júniusban megjelenik. A készülék a következő paraméterekkel fog rendelkezni:

  • szuper kamera és képernyő,
  • jobb akkumulátor,
  • NFC,
  • IGZO képernyő retina+,
  • 128 GB tárolókapacitás,
  • 6-8 szín.

Ezek többségét én is megjósoltam volna, nem kell ehhez jól fizető állást birtokolni. Mondjuk érdekes lenne különböző színű iPhone-okkal mászkálni…

De miért is jönne ki júniusban az új iPhone? Egy másik elemző szerint:

  • egyrészről a verseny miatt az Apple lerövidíti a termékciklusokat, ahogy azt már az iPad esetén is láttuk,
  • másrészről mindenki tudta, hogy ősszel jön ki a készülék, ezért az új telefonra várva az utolsó két negyedévben már csökkentek az eladások. A cég így próbál előremenekülni.

Azért ne vegye senki készpénznek Misek jóslatait, hiszen még augusztusban azt mondta, hogy az Apple tévékészülékének gyártása teljes gőzerővel folyik, amiből végül is még nem láttunk semmit.

Ami biztos, az az új iPhone, összes többi tényező még kérdéses.

Olvasd el a hozzászólásokat is

17 Comments

  1. Szerintem az iPad-nél inkább arról volt szó, hogy egységesen lehet szállítani az új hardvereket, nem kell fél évet várni, hogy az iPad is megkapja az új hardvert, vagy aki akkor vesz, annak nem fáj hogy fél évre rá van újabb vas, és a fejlesztők azt veszik célba, míg a féléves gépen meg már teljesítménybeli problémák adódhatnak.

  2. 120Gb , Nfc , 6-8 szin ??? Varjuk 😀

  3. Ha hasonló lesz a forma akkor ez az amire tényleg vártam volna most.
    Mert ez tetszetős darab végre újra:)

  4. A képen ugye csak iPod Touch-ok vannak? Én amúgy már nem várok semmit az Apple-től, miután 5 év alatt sem bírt SMS kézbesítési jelentést tenni az iOS-be. Az iPhone 4 óta nem tudott semmi igazán újat mutatni (az iPhone vonalon), kezd unalmas lenni… Az iPad mini viszont telitalálat!! :-)))

  5. Szerintem az iphone eddig azért volt értékálló,mert évente csak 1 telefont dobott piacra.Azzal,hogy egyre rövidebb ciklusok várhatóak,csökkenni fog az egyes szériák értékállósága is.Szerintem ezzel kevesebb telefont tudnak majd eladni,nem pedig többet.Nekem legjobban a 4s tetszik belsőleg,külsőre pedig a 3gs forma az ami bejön.Csinálhatnának egy ilyen kombinációt is …

  6. Csak azért lett iPad 4 h letudjon minket kaszálni az apple karácsonykor is!

  7. Konkrétan jöhetne hatos is, annyira nem érdekelne, sem nagyobb kamera sem tárolókapacitás, abszolút megfelel egy ideig az i5.

  8. @Jadeye: igen, tudom, hogy lehet kettőskeresztet meg egyebeket beírni, de azért nagyon BOSSZANTÓ, hogy az Apple ennyit nem képes beépíteni a világ legfejlettebb OS-ébe. Mintha ezzel azt hirdetné, hogy “szarunk a felhasználóra”. Egyébként néztem statisztikát az USA-ban küldött SMS-ekről, rengeteget küldenek!!! És nem hiszem, hogy a küldés után felhívják a címzettet, hogy megkapta-e….. 😛

  9. @Bencissimo: nem hívják fel, de nem is ekkora létkérdés a kézbesítési jelentés. elvégre elenyésző, hogy az SMS ne érkezne meg. ráadásul mivel kint a legtöbb tarifához korlátlan SMS is kérhető, így ha nem kaptad meg elsőre, akkor maximum elküldi újból, semeddig nem tart. a jelentés egyszerűen nem fontos. az SMS arra szolgál, hogyha a szintén korlátlan hívást tartalmazó tarifával épp nem tud felhívni, mert nem tudod felvenni, akkor küldjön egy üzenetet, amit talán elolvasol.

    itthon ugyanakkor az SMS inkább a költségcsökkentést szolgálja, hiszen ha nem kell, akkor nem hívja fel, inkább küld egy SMS-t, mert az olcsóbb. ez utóbbi esetben már érdekesebb, hogy lásd, megérkezett, hiszen legtöbbször fizetsz minden üzenetért. de egy konkrétan korlátlan csomag esetén nem érdekes, mert másol/beilleszt, és már küldöd is újra.

    az iPhone elsődleges piaca az amerikaiak. és én kint senkivel nem találkoztam, aki a kézbesítési jelentésből problémát csinált volna. mert ennyire nem fontos. ha meg fontos, akkor beírsz egy kötőjelet, vagy egy háromkarakteres kódot, és kész.

    tény, hogy kényelmesebb lenne, ha alapból kezelné, de egyszerűen nem ennyire fontos. de lehet küldeni a feature requestet nekik, aztán hátha. de már 6.0.1-nél járunk. MMS sem volt 3.0-ig. sem copy/paste. jailbreakkel még jelentéskezelés is van, ahogy MMS vagy copy/paste is volt.

  10. “Ami biztos, az az új iPhone, összes többi tényező még kérdéses.”

    És mi lenne ha az is maradna a Keynote-ig?

  11. @Jadeye: Ezzel azért vitatkoznék. Akkor miért tettek az iMessage-be kézbesítési jelentlést, sőt még olvasási jelentést is.

    Továbbá a várkozó hívás jelzését sem oldották meg idáig. 🙁

  12. @adam03108: akkor sokan sipákolnának, mint az iPad mini esetén, hogy miért nem írunk meg róla minden létező pletykát. most sem fogjuk megírni mindet, mert várhatóan hetente-kéthetente előbukkan majd egy új alkatrész, stb. tehát megint nem lesz meglepetés semmi sajnos, mert mindig lesz, aki valahogy előcincálja ezeket a dolgokat, mert kattintásokat hoz. szerintem csak csalódást eredményez, amikor már előre tudható, milyen lesz az új készülék, és aztán tényleg olyan lesz. ezért mi mérsékelten fogunk csak írni róla.

    @micro: az iMessage nem SMS, és SMS esetén nem lesz olvasottsági visszajelzésed sem. az iMessage az Apple szerverein keresztül működik, aminek mind a készüléken lévő, mind a szerveroldali részét bármikor tetszőlegesen módosíthatják. ugyanakkor ha gond van a szervereikkel, ami előfordult már párszor az utóbbi időben, akkor itt hasznos a kézbesítési jelentés.

    az SMS esetén ez nem így van, ott a rendszerek a mobilszolgáltatóknál vannak, és teljesen más kategóriájúak, mint az iMessage-nél. így az esetek döntő többségében az üzenet hibátlanul megérkezik. igazából én az elmúlt 12 év során nem tudnék felsorolni olyat, amikor két élő szám között nem érkezett meg az elküldött üzenet.

    de ha ez ennyire létkérdés, akkor használd a shortcode megoldást. az minden egyes készüléktípus esetén működik, minden esetben. az, hogy az iMessage miért támogatja a kézbesítési és olvasottsági visszajelzést, annak köze nincs ahhoz, hogy az SMS esetén meg miért nem, mert két külön dolog. iMessagenél sem annyira a kézbesítettsége a lényeg, hanem az olvasottság jelzése, hiszen az SMS-nél sem arra kíváncsi szinte senki, hogy megérkezett-e, hanem hogy elolvasta-e a címzett.

    a várakozó hívás esetén a csörgésből tudható, mert ritkábban játsza be a rendszer a kicsöngés hangját, mint egyébként, már legalábbis mikor a minap kipróbáltuk ezt, akkor így volt. bár ez lehet, hogy szolgáltatótól is függ. viszont üzenetet hiába írna ki a kijelzőre, azt alapértelmezetten nem látnád, mert épp a füleden van a készülék.

  13. @Jadeye: Az SMS kézbesítési jelentés a GSM szabványban le van írva. Nem szolgáltatófüggő. Egyetlen egyéges megoldást kellene az iOS-ba implementálni.
    És igenis fontos a jelentés, abban az esetben, ha a fogadó fél telefonja nem elérhető és látom, hogy mikor jelentkezik fel újra a hálózatra.

    T-mobile nem játszik más csengetési visszhangot várakozó hívás esetén. A többi magyar szolgáltatót nem ismerem. A regebbi telefonjaim egy rövid csippanással jelezték, ha várakozik a hívásom és akkor ha kedvem volt meg is nézhettem a kijelzőn megjelenő üzenetet.

    A másik fele meg az, hogy ha nekem van egy új bejövő hívásom, akkor az is hallja a csiposgást akivel éppen vonalban vagyok, pedig nincs hozzá semmi köze. Ez is így van 3.0.1 óta.

  14. @Jadeye : Na akkor látom nem csak én utálom ha a Keynote előtt kiderüknek a “titkok”. Gondoljunk csak az iPhone bemutatóra. Miután megláttuk az új iPhone-t pár napra rá olvastam talán az imore-on vagy már gőzöm nincs hogy hol, hogy Tim akart egy tök jó “showt” tartani ehelyett mi volt!? Mindenki tudott mindent. Találtam egy tök jó képet amin Tim szerepelt: “Tessék marhák! Elcsesztétek a tök jól összerakott Keynote-omat, akkor lehet felfáradni a színdra és mutassátok be ti!” Valami ilyesmi volt a szöveg, és igazuk van

  15. Nekem 4S em van es gondolkodtam hogy megvegyem az i5 ot de ha valoban nagyobb lesz a screeen varni fogok ra 🙂 nekem jobban bejonne a 4.8 as

    Es az iPad mini nalam valoban teli talalt volt mert nem akartam nagy iPadet.
    Ha arra gondolok sima iPadet nem is vettem volna de a mini johetett .

  16. Mostanában kaptam céges iPhon4-et. Nagyon sokat telefonálok üzletkötőként. Főleg kihangosítón keresztül és a tartóban látom a kijelzőt. Az elmúlt években minden telóm tudta a várakozó hívás jelzést! Nagyon hiányzik! És nem csak nekem, hanem a kollégáimnak is fontos a várakozó hívás jelzése! Nem csengetem az illetőt sokáig, ha látom, hogy beszél. Amikor fontos és sürgős dolgom van vele, akkor hamarosan újra csengetem. Ha még mindig várakozáson vagyok, mert ingyen beszél, vagy üzleti tárgyalása van, akkor is tudom, hogy átvesz egy pillanatra. Szóval fontos lenne a várakozó hívás jelzése iPhon4-en!

    Csatlakozom micro véleményéhez! Ez már a magánéletben is fontos! Ugyanis a gyermekemnek, aki távol van, küldök egy sms-t, jó látni mikor kapcsolta be a mobilját, tehát megkapta az üzenetem. Az sms kézbesítési értesítéssel sokan élnek, tehát ez is fontos! Egyébként meg nem tudom előre, hogy szükséges-e írnom shortcode-ot! Vagy mindig írjak? Az nem praktikus!


Add a Comment