fbpx Skip to content

Comex, alias Nicholas Allegra már letette névjegyét az iOS rendszer jailbreakelésében, hiszen többek között neki köszönhetjük a JailbreakMe megoldását is. A jailbreak állítólag annyira kifinomult és “fancy” volt, hogy bonyolultságát az amerikai-izraeli koprodukcióban kidolgozott Stuxnet féreghez hasonlították.

Persze az Apple ezt nem hagyta annyiban és munkát ajánlott a mindössze 19 éves hackernek. Ezt körübelül egy éve maga Comex adta hírül twitteren, amiről mi is írtunk.

Így kivonult a jailbreak scene-ből, aminek eredménye azért napjainkban is látszik, például az iPhone 5 törésére még csak kezdeményezések vannak, az iOS 6 meg jelenleg csak tethered módon jailbreakelhető.

Azonban tegnap váratlan fordulatot vett az ügy, mivel Comex közölte, hogy már nem dolgozik a gyümölcsös cégnek.

A miértre csak annyit közölt, hogy elfelejtett válaszolni egy emailre.

Ez azért elég érdekes és egy kicsit bepillantást enged az Apple személyzeti politikájába is. Kapott egy emailt, amiben felajánlották neki, hogy külsős gyakornokként tovább alkalmazzák, de ő erre elfelejtett válaszolni. Mivel lejárt a határidő, lejárt az ajánlat, megszűnt a munkaviszonya, hiába próbálkozott helyrehozni hibáját.

Nem értem az Apple-t. Comex egy nagy tudású fejlesztő, aki sokat segíthetett befoltozni az iOS-ben lévő lyukakat, amelyek a jailbreaket tették lehetővé és növelték a rendszer biztonságát is. Nem kellett volna csak úgy elengedni őt.

Na de mi lesz ezután? Visszatér a jailbreakhez? Jó lenne, de sajnos nem. A Forbes megkérdezte Allegrát a jövőjéről és ő nem tervezi semmilyen jailbreakes eszköz fejlesztését, visszamegy az egyetemre tanulni. Egyébként meg lehet, hogy az Apple-lel kötött szerződése sem tenné lehetővé ilyen jellegű munka végzését.

Szóval aki az iOS 6 jailbreakre vár, várnia kell továbbra is. Planetbeing tweetelt ugyan egy ígéretes üzenetet, melyben közölte, hogy majdnem sikerült teljes tethered jailbreaket elérnie, igaz csak fejlesztői accounttal.

Szóval még semmi sem biztos, várjuk továbbra is a törést.

Olvasd el a hozzászólásokat is

6 Comments

  1. Lehet, h azt mondja kiszált.. De a háttérben gondolom még aktív marad… És onnan osztja majd az észt 😀

  2. Fura lehet,hogy egyik nap még te vagy a star az Apple-nél,a világ egyik legnagyobb cégénél a következő nap meg egy email miatt vissza mész az átlagos életedbe…

    Mindegy az Apple magát bünteti ezzel a lépéssel.

  3. pedig már úgy merörültem a címnek..
    mellesleg szerintem nagyobb élvezet feltörni neki, mint hogy csak úgy hagyja az egészet. Na meg ne feledkezzünk meg arról, mit érezhet.
    Kirúgtatok?
    akkor csakazért is feltöröm!

    legalábbis remélem ezt érzi

  4. Nem rúgták ki. Lejárt a szerződése, és ő nem hosszabbíttatta meg. Egyébként mi az, hogy elfelejtek válaszolni egy ilyen e-mailre? Sántít a történet.

  5. Hát nincs is leírva, hogy kirúgták volna. Gondolom volt egy 1 éves határozott idejű munkaszerződése, ami lejárt. Bár nem gondolom, hogy 1 db email volt erről, csak odament hozzá a HR-es, hogy mi a szitu. Annyiból tényleg szívás, hogy egy Apple-nél kisebb cég is bebiztosítja magát, így ha jb-hez nyúl és kiderül, óriásit bukhat. Ipari kémkedés, szellemi tulajdon lopása, stb. Kár.

  6. Ezért lehetett határozott idejű a szerződése … Már a munkaszerződéssel aláírhatott egy ilyen titoktartásit .


Add a Comment