fbpx Skip to content

Comex már az Apple-nek dolgozik

Tartja magát az a mondás, hogy ha ellenfeledet nem tudod legyőzni, akkor vedd meg. Ez történt Peter Hajassal is, aki a MobileNotifier értesítési rendszert dolgozta ki iOS-re. A fejlesztés megtetszett az Apple-nek és alkalmazta Hajast.

Comex az untethered jailbreak megoldásaival vált híressé. Ő dolgozta ki a Spirit és JailbreakMe töréseket, ezzel sok iPhone-os életét megkönnyítette. Munkájáról sajnos már csak múlt időben beszélhetünk, mert ma reggel twitteren jelentette be, hogy nemsokára az Apple-nél dolgozik.

i0n1c, aki a 4.3-as untethered jailbreaket megcsinálta, a következőt tweetelte: Tegnap felébredtem és Steve Jobs lemondott. Ma felébredtem és Comex is elment. Ma este nem szabadna lefeküdnöm 🙂

Egyrészről szomorúak vagyunk, mivel a jailbreakes közösség egy oszlopos tagját veszíti el és a jövőben a jailbreaket lehetővé tevő hiba megtalálása nehezebb lesz. Másrészről gratulálni lehet neki, hogy a mindössze 19 éves fiatalember tehetségét még az Apple is elismeri és alkalmazza. Sok szerencsét az új munkájához!

Frissült az Angry Birds

Az Angry Birds hosszú ideje vezeti a sikerlistát, azonban a fejlesztő cég nem ül a babérjain, mert a játékhoz folyamatosan érkeznek a frissítések. A nemrég bemutatott Mine and Dine! szinthez tegnap megérkezett az utolsó 15 pálya, így a malacoknak már nincs hová bújniuk. Az iTunes-os leírás szerint elég érdekes a végső megoldás. Mivel én még nem vittem végig a pályákat, valaki leírhatná a végeredményt… 🙂
A játék frissítése természetesen ingyenes.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Nekem induláskor lefagy az Angry Birds 3GS-en az update után???

  2. Nem tudom, mi az érdekes a végében… 😀
    Max. az utolsó arany tojás pálya volt “vicces”, amikor is egy madár volt vagy 10-20 “desznóra”, amiket végül nem is a madár nyírt ki, hanem egy csepkőzuhatag..

    Amúgy minden pályán 3*-ot értem el, mint ahogy Seasons-ben és Rio-ban is xD

  3. így hogyan és mikor lesz jailbreak a 4.3.5-ös verzióhoz?

  4. @Enjoy: Én is szeretnék már az utolsó pályákon erre jutni. xD

  5. @zojacska: Soha! Majd az iOS 5 -re 2011 -ben, függetlenítés meg valószínűleg 2012 -ben…

  6. Na Gyerekek azt hiszem, búcsút mondhatunk a törésnek. Remélem, a elkövetkezendő időben kikérik Comex bátyánk véleményét: Milyen funkciókat kellene beleépíteni az ezt követő iOSbe a sok, jailbreak után elérhetők közzül, ha már esetlegesen jailbreak nem lesz. Minden esetre Fogadja Őszinte Gratulációmat Comex bajtárs. Irigylem 🙂

  7. És geohot-tal mi van? Nem sok mimdent hallani mostanság.

  8. Szerintem meg Comex elmehet a p..ba! Amikor elkezdett foglalkozni ezzel a dologgal, gondolom voltak elvei, most azok hol vannak, megveték? Az ilyen emberekröl hát, hmm nincs jó véleményem! A rohadt nagy tehetségét rögtön migcsillogtathatta volna s másik oldalnál is, – hé fiúk nem baj hogy az ios-t itt és itt és igy meg igy is fel lehet törni?-, nem bolondok almáék akkor is ugyan úgy kapott volna munkát!
    Most viszont nem hogy nehezebb lesz a jailbreak, mert egy tehetség átáll, de megkockáztatom, hogy szinte lehetetlen lesz, mert az biztos hogy nem dizájnernek vették fel!
    Mindegy az ö döntése, csak kiakaszt a gondolat, hogy jailbreakeletlenek maradunk, mert akár mennyire szifon párti vagyok, ez a telefon így tud igazán kiteljesedni! Nem a jailbreak ellen kéne harcot folytatni almának, hanem a saját termékéböl kéne kihozni a maximumot, ami böven ott van benne..

  9. Az a baj, hogy valszeg azért fogják fizetni, amit eddig is csinált, tehát, hogy keresse a hibákat a rendszerben. Ez pedig ugye elég jól megy neki, és ez eléggé rossz hír a JB számára, mert mire más is felfedezi a hibát az Apple már javította is… 🙁

  10. Ez így igaz de ha türelmes vagy akkor mondjuk vársz egy kicsit pl.:

    megjelenik az iOS 5 comex megtalálja a hibát s két-három hét múlva jön a 5.0.1 ahol is le van írva hogy miket javít a frissítés, de mivel te még mindig türelmes vagy vársz egy hetet amíg megcsinálják az 5.0 -hoz a untethered JB-t és akkor azt veheted is használatba…

    Minden rosszban van valami jó, minden jóban van valami rossz…

  11. Most úgy siránkozik mindenki, mintha comex lenne az egyetlen aki fel tudja törni a iOS-t. Elhihetitek, nem csak ő fog rendelkezni az Apple-nél ilyen képességekkel. Szerintetek egy ekkora vállalatnál nem dolgozik hasonlóan intelligens ember?? Nem is egy! Ezzel a lépéssel csak annyit érnek el, hogy mínusz egy tag JB oldalon, semmi más! Úgyhogy nyugalom…

  12. @hunwolf: Szerintem te is elmennél egy több pénzt fizető munkahelyre ha tehetnéd, nem tudom minek szidod…

    más:
    és az új umbrella-val mi a helyzet? 5.0b3 óta nem tudom lementeni az shsh fájlokat…

  13. Mi a baj Most ? Az hogy elment JB tag? Amikor geohot aratott akkor nem volt comex most ugyan így lessz mindig jön egy új comex/geohot az Apple is tudja hogy JB nélkül nem sokat ér szerintetek ök nincsenek ki jailbreakelve? (egy páran) honnan szedik különben az ötleteket? Nincs semmi baj az egér macska játék folytatódik majd!

  14. micsoda buzi informatikus feje van 😀 nem irigylem. de kurvákra biztos telik majd neki apple -ös fizetésből

  15. Vagy kitalálják almáék, hogy a JB- ből is lehetne pénzt szakítani.Kijön a szoftver,Comexnek meg mondják, hogy csináljon JB-t és csak majd pislákolsz a szemeiddel mikor App storeban megjelenik, hogy meg veheted :D:D:D: hehehe.

    Na jó viccet félre téve, majd lesz más aki csinálgatja a dolgokat, meg szerintem comex neki is volt egy “legjobb barátja” akinek átadta a tudást….

  16. @gabor94:
    ezért beszéltem az elvekröl, van dolog és szituáció amiben Én magasról tojok a több pénzre! LoL az élet nem a több pénzröl szól csak, ha így lenne, nem lenne 5 gyerekem itthon, hanem csak magamra költenék!

  17. Ha nem lesz többet jailbreak, amivel általában fejreállítjátok az iCuccotokat, akkor legalább nem kell olvasnom sok rinyáló faxkalap offolásait, akiket a világon más nem érdekel, csak hogy a tyúxaros elbaszott telefonjukat valaki ezredszer is elmondja hogy húzzák ki a szarból…

  18. Fejlesztőként: köszönöm, hogy felvették.

  19. @hunwolf: milyen elvekről beszélsz? 19 éves a srác, még ott a tojáshéj a seggén. Nem az állásért tolta eddig, mert fel sem vették volna a kora miatt. Megcsillogtatta a képességeit, tolják neki a pénzesőt. Én is aláállnék.
    Nincsen abban semmi elv, hogy széthackelek dolgokat. Ez nem elvi kérdés, hanem hobby. És a hobbyért betegre keresi magát. Szerencsés fiú…


Add a Comment