fbpx Skip to content

Az iPhoneTok.hu-s srácok teszteltek egy érdekes kiegészítőt, szerintem érdemes vetnetek rá egy pillantást.

Az Apple kiegészítők hatalmas piacából végre itt egy valóban használható újdonság Magyarországon! A Skyroam által fejlesztett Gmate+ egy Dual SIM kiegészítő, aminek segítségével egy második SIM kártyát csatlakoztathatunk Apple iOS vagy Android eszközünkhöz, mégpedig az eddig ismert legkulturáltabb módon:

  • BlueTooth kapcsolaton keresztül, tehát nem kell szétszerelnünk az iPhone-t vagy kábeleket kivezetni rajta;
  • teljes értékű SIM kártyát kapunk, ami állandóan aktív és nem kell választanunk, melyiket használjuk éppen.

A Gmate+ használati lehetőségei iOS készülékekkel:

iPod Touch + Gmate

iPod Touch-hoz csatlakoztatva GSM rendszeren telefonálhatunk és fogadhatunk hívásokat, SMS-ket kezelhetünk, és EDGE, 3G internetes adatforgalmat bonyolíthatunk. Az iPod Touch kisebb és jóval olcsóbb, mint az iPhone, ez alkalommal nem kell 2 éves hűséget aláírni vagy százezreket költeni, hogy egy közel teljes értékű iPhone-t kapjunk. Csak be kell helyezni a SIM kártyát a Gmate-be és összepárosítani az eszközöket. Segítségével Wi-Fi nélkül is kapcsolatban maradhatunk.

iPhone + Gmate

Azoknak, akik Dual SIM-es iPhone-t szeretnének, nem kell tovább várniuk. Ha valaki sokat utazik és külföldi SIM-et, esetleg céges telefont is használ, akkor a legpraktikusabb választás a Gmate+ lehet. A kedvenc okostelefonunkat használhatjuk, és elég egy telefonkönyv, hívásnapló, naptár létrehozása, miközben két külön telefonszámot kezelhetünk egyszerre, csak legyen a 10 méteres közelünkben a Gmate+, akár az irodában, akár otthon.

iPad + Gmate

iPaddel való használat esetén szintén nagyon hasznos lehet a Gmate+. Sok táblagép csak Wi-Fi-n keresztül képes kapcsolódni az internethez, de a  Gmate+ használatával ez a probléma is megoldódik. Akár a kiránduláson is bonyolíthatunk internetes adatforgalmat a Wi-Fi-s iPaden, Skype-olhatunk vagy feltölthetjük képeinket a Facebookra.

Saját tapasztalatink a Gmate+ használat közben

Fontos: A Gmate+ használatához jailbreakelni kell az Apple készülékeket! A jelenlegi iOS 5.1.1 rendszerre is elérhető már a nagyon egyszerű “egy gombos” jailbreak.

A Gmate+ technikai leírását mindenki megtalálhatja az iPhoneTok.hu oldalon. Dióhéjban egy GSM Quad Band (850/900/1800/1900 MHz), nagyon modern SIM “transzformátor”, ami BlueTooth-on kommunikál az Apple eszközünkkel, de persze szinte bármilyen okostelefonnal összekapcsolható.

Az iPhone jailbreakelése után csak hozzá kellett adni a megadott forrást a Cydiában és telepíteni a programot. Az egész nem vesz több időt igénybe mint 5-10 perc – a teljes folyamat leírása itt. A BlueTooth párosítás nekünk valamiért csak második alkalomra sikerült, de onnantól kezdve nagyon stabil volt a kapcsolat. Ha 8-10 méternél távolabbra kerül a Gmate+, akkor megszakad a kapcsolat, de ahogy újra elérhető közelségbe kerül, az eszközünk azonnal kapcsolódik hozzá, akár egy-két nap kihagyás után is. A kezelőfelületét ugyanolyanra tervezték, mint az iPhone rendszerét, semennyi idő sem kell hozzá, hogy megtanuljuk használni. A teszt kedvéért egy napon keresztül a Gmate+-en keresztül intéztük az iPhoneTok.hu webshop ügyfélszolgálati telefonjait és hibátlanul működött. Az SMS küldés/fogadás is tökéletesen működik, sőt, amikor nem visszük magunkkal a Gmate+-et és a távolság miatt megszakad a kapcsolat, akkor ha újra kapcsolódik, SMS-ben értesít a nem fogadott hívásokról.

Az akkumulátor gyári adatai szerint 3 nap készenlét és 4 óra beszélgetés egy feltöltéssel. A teszt alatt simán bírta 5 napig, amikor nem használtam, de kapcsolódva volt a telefonomhoz. Az iPhone akksiját viszont meríti az állandó BlueTooth kapcsolat, körülbelül 20%-kal korábban merül le, és nekünk akkor merült jobban, ha nem kapcsolódott állapotban van, gondolom azért, mert így állandóan kereste az eszközt.

iPod Touch 4G-vel a telefonálás volt a legnagyobb élmény, mivel az iPod Touch 4G-ben van mikrofon és hangszóró is, ezért tényleg használható telefonként, csak meg kell fordítani, bár inkább a headsetet javasoljuk. Az iPod Touch 3G esetében csak fülhallgatóval működik a telefonálás, mivel nincs beépített mikrofon. A kezelőfelületen pontosan mutatja az internetes adatforgalmat, ami jól jöhet, ha nem akarjuk túllépni a kívánt mennyiséget.

A Gmate+ beállítási lehetőségei meglepően jók, külön testreszabható szinte minden, csengőhang, SMS hang, vibrálás… Az Apple készüléken állandóan látható a kis ikonja, amiben mutatja a BlueTooth kapcsolat erősségét és az akkumulátor állapotát.

Nekünk legjobban, mint irodai eszköz tetszett, ha bent voltam az irodában, kicsörgött a telefon, ha elmentem, akkor megszakadt a kapcsolat és így nem zavart senki. A BlueTooth kapcsolat nagyon stabil és mindig azonnal visszaáll, pedig volt úgy, hogy naponta 30-40-szer szakítottuk meg.

Negatívumként két dolgot tudok megjegyezni:

  • iPhone 4-nél, ha lenémítottuk a telefont az kicsit megbolondította valahogy a rendszert és a Gmate+-re érkezett hívás megjelent ugyan a telefonon, de nem tudtam felvenni, ezt más készüléken nem tapasztaltuk.
  • Az akkumerülés nagyjából azonos egy sima BlueTooth headset használatával, de akkor is zavaró lehet, ha idő előtt merül le a készülékünk.

A Gmate+  Dual SIM ára 22990.- Forint, megvásárolható az iPhoneTok.hu webshopban!

A felmerülő kérdésekre az iPhoneTok.hu-s srácok tudnak választ adni, őket keressétek!

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment