fbpx Skip to content

Frissítés #2: Absinthe 2.0.4

Ennek nincs köze az iPhone 4-hez, viszont frissült az Absinthe, és az új verzió már az iPad 2 új változatát támogatja. Tehát akik mostanában vásároltak újonnan iPad 2-t, és így az új kiadásút kapták, már ők is tudják azt jailbreakelni.

Frissítés #1: Absinthe 2.0.2

Elérhető az Absinthe 2.0.2-es változata, mely támogatja az új kiadású iOS 5.1.1-et az iPhone 4 esetén! Letöltés:

***

Valójában nem tudni, pontosan miért, de az Apple szépen, lapítva kiadott tegnap egy frissített 5.1.1-et az iPhone 4 készülékekhez, ahogyan tette azt korábban az iPhone 4S és az 5.0.1 esetén. Persze ez az új 5.1.1 nem jailbreakelhető jelenleg, de koránt sem kell azt gondolni, hogy később sem lesz az.

Azt szinte biztosra lehet mondani, hogy nem azért adták ki, hogy a jailbreakelőket bosszantsák, mert akkor az összes készüléktípus esetén lenne új verzió, ami ugye nincs. Jelenleg ugyanis csak az iPhone 4 (GSM) készülékek esetén állt elő ez a helyzet.

Twitteren közben megy a találgatás, hogy mindez miért is történt, és egyesek azt állítják, hogy az AT&T esetén állít valamit a 4G hálózatuk kapcsán, i0n1c is ebbe a válaszba futott bele:

i0n1c
Seems the new iPhone 4 GSM update has something todo with AT&T and 4G networks – at least that is what some claim
2012.05.26. 8:07

Két fontos dolog

Először is: a korábbi verziós 5.1.1 (build 9B206) továbbra is letölthető, és az Apple alá is írja azt. Emellett a TinyUmbrella is ahhoz tud csak egyelőre SHSH-t lekérni, az új változathoz még nem.

A régebbi kiadású 5.1.1 innen tölthető le: iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
Az új build pedig innen: iPhone3,1_5.1.1_9B208_Restore.ipsw

A második: ha eddig nem kértük le az 5.1.1-hez az SHSH-t, azt tegyük meg minél hamarabb! Noha korábban az iPhone 4S esetén az Apple viszonylag hosszú ideig aláírta még a 9A405-ös verziót, elképzelhető lehet, hogy itt gyorsan bezárja ezt az ablakot, és akkor SHSH hiányában nem tudjuk majd feltenni a jailbreakelhető verziót.

Persze valószínűleg hamarosan érkezik egy frissített Absinthe, ami már támogatni fogja a második kiadású 5.1.1-et is. Ettől függetlenül az SHSH-t célszerű lementeni.

Teendők

Ha tehát valaki belefutott abba, hogy neki is már az új build, a 9B208 került a készülékére, annak semmi mást nem kell tennie, mint:

  1. Töltsük le a régebbi 5.1.1-es verziót: iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw
  2. Windows esetén SHIFT, Mac esetén az ALT lenyomása mellett a restore gombra kattintva tallózzuk be az iTunes-ba, és hagyjuk, hogy szépen visszategye
  3. A restore végeztével aktiváljuk a kártyánkkal, ízlés szerint jailbreakeljük.
  4. Mentsük le az SHSH-t a TinyUmbrellával a biztonság kedvéért.

Ha még nem jailbreakeltünk, és a 9B206 van fent, azt gond nélkül megcsinálja az Absinthe, ha viszont már a 9B208 van a készülékünkön, és lételemünk a jailbreak, akkor a restore lehet a segítségünkre, vagy várjunk, míg megjelenik a frissített Absinthe, ami már az új build támogatását is tartalmazza.

Ha nem szükséges a jailbreak, akkor sincs igazából szükség a frissített build felrakására, ugyanis ha kritikus hiba lenne, azt az Apple mondjuk 5.1.2-ként adná ki, ami mindenkinél megjelenne frissítésként. Ha valaki mégis szeretné feltenni, azt megteheti úgy, hogy Windows esetén a SHIFT vagy Mac esetén az ALT lenyomása mellett az update gombra kattint, majd betallózza az új buildet.

Figyelem! Ez jelenleg kizárólag csak az iPhone 4 esetén létező dolog, tehát más készülékek tulajdonosaira NEM vonatkozik, mert más készülékekre NINCS új kiadású 5.1.1 sem!

Olvasd el a hozzászólásokat is

273 Comments

  1. Na most akkor nekem is van egy kérdésem:Az 5.0.1 esetén két fajta fw volt az egyik csak 4S-re volt jó (9A406),most van ez az 5.1.1 esetén (9B208) ami csak i4-re jó.Most akkor ezekhez a második kiadásu fw-khez külön SHSH blobs kell ?Bocs,ha hülye kérdés.

  2. @hSn0wQ: a kétféle 5.0.1 csak 4S esetén volt, most a kétféle 5.1.1 meg az iPhone 4 esetén van. mindkét esetben külön SHSH van a két buildhez. jelenleg az Apple aláírja a korábbi 5.1.1-et és az újat is. SHSH-t menteni pedig sosem árt, noha jelenleg mindegy, illetve úgyis hamarosan jönnie kell a frissített Absinthe-nak, ami támogatja az új verziót is.

  3. Sziasztok,

    az lenne a kérdésem, hogy tudok-e frissíteni erre az új rendszerre?

    iPhone4, AT&T, 2.10.04 BB, 5.0.1, GeveySIM-em van.

    Ha jól értem, egyelőre a JB van meg, de még jelenleg nem tudok customFW-t csinálni, így az 5.1.1. frissítésnél ugrana a BB feljebb és a Gevey-t nem tudnám többet használni?

  4. @wittao: Tudsz customot csinálni,ha a Redsn0w EXTRAS->Custom IPSW opcióját használod.

    @Jadeye: Köszi.

  5. Hello! ma megcsináltam az update-et, de a régebbi 5.1.1-el azaz(9B206).
    Csak annyit tettem, hogy letöltöttem a CFW-t ami postban is megtalálható: http://appldnld.apple.com/iOS5.1.1/041-4293.20120427.3DRyb/iPhone3,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw ;aztán: iTunes-> Shift+Restore-> Letöltések között kiválasztottam a Custom FW-t-> és meg is csinálta.
    Amúgy köszi, hogy kiraktátok a régebbi 5.1.1-et is, mert így nem kellett keresgélnem a neten.:)
    Üdv!

  6. @sipulal: egy kis kiegészítés: ez nem custom firmware, ez az eredeti, gyári, első kiadású 5.1.1

  7. Helló!
    Mindent úgy csináltam,ahogy le van írva,de nem megy :/
    A régi ipsw-t töltöttem le, absinthe 2.0.1, shift-el kiválasztottam. többször is újra raktam a telót,de végig ez. iphone 4.
    Lehúztam,feldugtam,mindent kiprobáltam :/
    Azt mondja:
    “looks like you attempted to apply this jailbreak an it faled. will try to fix now…”
    Utána:
    Recovery compled. if you want to retry jaeilbreaking, unplug your deviace and plug it back”
    Valami ötlet?
    Köszönöm!

  8. Jelenleg nekem most még 5.0 van fenn az i4emen JB-vel. A függetlenités számomra nem fontos de természetesen nem akarom elvesziteni a lehetőséget. Akkor annyi a dolgot hogy az általatok linkelt jó ipsw-t redsnow-al megtisztitom ugymond a BB frissitéstől, majd shift restore, arra pedig mehet az absinthe és akkor meg is vagyok ? Bocs ha vmit nem jól értettem.

  9. egy kérdés ami nem teljesen tartozik ide,5.1 van a készülékemen tethered jb-el amit mivel sajnos külföldi nem tudok itthon használni… az lenne a kérdésem hogy tudja e valaki mikorra várható ehhez függetlenítés??? kb,vagy van esetleg már valami mód rá hogy lehetne használi? sajnos a sam féle módszerről lemaradtam,mert nem tudom melyik országból van a telefon… tudtam használni,de mikor felfrissítette a bb-t 04.12.01-re már azóta nem megy a gevey :S megoldás lesz? kb mikor?

  10. @lipzol: Igen ez így mehet,de én jobban ajánlom azt,hogy a jb-t Redsn0w-al csináld,ekkor lesz egy (semi-)tethered jailbreaked,bootoltass a Redsn0w EXTRAS->Just boot opciójával) és töltsd le a Cydia-ból a Rocky Racoon 5.1.1-et,hogy untethered legyen a jb-d.

    @bigvick: Felesleges kérdezni.Ugyan annyit udunk mint te.

  11. Sziasztok.
    Nekem egy 3GS-em van, AT&T, iOS 4.1, és 06.15.00 BB.
    Szeretnék frissíteni 5.1.1-re!
    Hogyan tudom ezt megtenni ??
    És ha esetleg menne az itt belinkelt verzióval(9B206),akkor nem fogom tudni aktiválni ugye???Ugyanis nincs AT&T SIM-em.
    Ha valaki tud,akkor segítsen,mert egyszer már jártam így,hogy frissítettem,és nem tudtam aktiválni.Vissza kellett rakni a 4.1-et.A segítséget előre is köszönöm!

  12. @dcsatlos: az itt belinkelt verzió, ahogy a cikk végén le is van írva pirossal, KIZÁRÓLAG iPhone 4 esetén érvényes.

  13. én ma le frissítettem az i4-emet az első 5.1.1-el jailbreakeltem is de a cydiával gondjaim vannak se sbsettings-et nem tudom le szedni mindig errort ír 500-as hiba kód miért van ez valaki meg tudná nekem mondani és bocsi ha már valaki ugyanezt kérdezte ! előre is köszi !

  14. @hSn0wQ: Köszi a tippet, majd ezek alapján próbálok eljárni 😉 jó lenne már ha végre nem kellene folyton a gép az ujrainditáshoz.

  15. Ebben a minutumban fejeztem be az IOS frissiteset iPhone 4-en. Nekem meg a 9B206-ot dobta ra. Hmmmm. Megyek es jailbreak-elem.

  16. Srácok! Kellene nekem egy szépen kidolgozott T-Mobile carrier logo 4S-re (5.1.1). Ami a szifon repoban van, az nem működik. Tud valaki (nem Zeppelines) megoldást? Előre is köszi.

  17. @Majestic:
    Itt van: http : / / cl . ly/2L3c2W2P3L3q1N1s0Q3z

    Carrier logo útvonala: (Csak másold be. Aztán egy újraindítás.)
    System/Library/Carrier Bundles/iPhone/TMobile_hu.bundle/

    Írd majd meg hogy működik e. Nálam i4-en simán megy. (5.1.1)

  18. Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem. Iphone 4s-t szerettem volna frissíteni 5.1.1.-re …..Lion alatt… itunes a legfrissebb…Letöltötte az itunes 5.1.1.-t azóta a kijelzőn csak az itunes logó és az adatkábel van….itunes “21” hibát ír…ha alt…és kiválasztom az ipsw-t akkor “1600” hiba…..előtte 5.0.1 jailbreak volt rajta….SHSH nincs mentve… Előre is köszönöm az ötleteket!

  19. @Gerjoe: Indítsd újra a készüléket. (nyomd a HOME+POWER gombokat addig amíg meg nem jelenik az alma logó),majd tedd DFU mode-ba a készüléket és úgy próbálj frissíteni.

  20. Chronic-Dev, LLC
    #Absinthe 2.0.2 is now live! Includes support for new iPhone4 firmware 9B208
    2012.05.27. 2:47

  21. Tudom nem ide tartozik de megkérdem!:D
    Sziasztok!
    Ha Cíydia elmentette a SHSH fájlokat(I4S) akkor tinyumbrella-val nem kell igaz??
    Mert máskor is felraktam és 21.-s hibát kaptam akkor nem rakom fel a gépre ha nem szükséges!
    Köszönöm válaszotokat

  22. Sziasztok!
    Valaki próbált már függetleníteni 5.1.1-et, a pár hete itt közzétett módszerrel?
    http://szifon.com/2012/04/22/uj-fuggetlenitesi-eljaras-iphone-3g3gs44s-minden-szoftverre
    Ha esetleg valaki próbálta, akinek anno működött, az legyen szives és irja le, hogy működik-e most ennél a verziónál, mert ha nem, akkor egyenlrőre nem frissítek, mert vissza kellene állnom Gevey-re, amit mindenféleképpen szeretnék elkereulni :/.
    Illetve ha valaki lenne olyan kedves, (aki már feltette az új rendszert) hogy megnézné, hogy működik-e a módszer (valaki, akinek múltkor is működött) azt nagyon nagyon megköszönném! 🙂

  23. @hSn0wQ: Próbáltam már ezt is…..semmi sajnos….egyéb ötlet?

  24. @Gerjoe: Használd a Tiny Umbrella Exit Recovery-jét.

  25. @T_Z: Működik, nagy vagy, köszi!

  26. @sultan: Ha a Tiny Umbrella-ban bepipálod az Advanced fül alatt a “Set host…”kezdetű sort akkor menni fog.

  27. @hSn0wQ: Na erre nem gondoltam!Megoldódott!!Köszönöm szépen a segítséget!!!!!

  28. Nekem adódott egy kis problémám a feltörés után.
    1. A Beállítások/Háttérképek résznél a gyári háttérképek eltűntek!
    2. A gyári Photo alkalmazásban nem mutatja az albumokat, még a PhotoStream-et sem, csak a CameraRoll látszik.
    3. Kép szerekesztésénél, azonnal kilép a gyári Photos alkalmazás!

    Megoldási ötletek?

  29. @Tamás: Indítsd újra a készüléket.Akár többször.

  30. máj 27 – 12:03
    Sziasztok!
    Valaki próbált már függetleníteni 5.1.1-et, sam-el vagy valahogy mert 5.0.1 a sam-t használom mivel 4s a készülék nem szeretnék a frissítés miatt bukni a sam-t

  31. 2 kerdesem lenne.

    1. 4s-t en jb-eltem anno az 1. Absinth hasznalataval. Most felraknam a frisset, de olvastam olyat, hogy restore utan aktivalni kell (ituneson) a telot viszont akinek nincs sim kartyaja (pl. talalt keszulek) annak ez nem megoldhato. Nekem az elso jb-nel nem kert aktivalast. Mi van ha hagyok mindent, csak felteszem az uj szoftvert majd megnyomom a jb gombot? Regen igy csinaltam. Shsh kell?

    2. Szinten talalt (tenyleg) talan 3gs (hogyan tudhatom meg?) aktivalasra var ituneson keresztul. Viszont valoszinuleg le van tiltva es sim kartyat se tudom milyen volt/kell bele. Evvel mit tudok kezdeni?

    Elore is koszonom a valaszokat.
    ‘);

  32. @tizes:
    1.Kérdésedre a válasz:Az aktiválást nem tudom,hogy oldjad meg,de szerintem ne kockáztass.SHSH egyelőre nem kell az 5.1.1-re való frissítéshez mert az Apple aláírja még.De szerintem minél hamarabb mentsd le.

    2.Kérdésedre a válasz:Úgy tudhatod meg,hogy 3GS,hogy ha 4.2.1-nél magasabb fw-re is tudsz frissíteni vele akkor az 3GS.
    Az aktiválást esetleg hacktiválással tudod megoldani.

  33. @tizes: Az 1.kérdéseddel kapcsolatban még annyit,hogy eszembe jutott,hogy az aktiválást esetleg Gevey SIM-el oldhatod meg.

  34. A 9B206-ot redsn0w-val es rocky racoonnal jailbreakeltem. De “no service” felirat van. Iphone4, 04.12.01. T-mobil sim.

  35. Ja az eredeti sim az AT&T volt.

  36. @hSn0wQ: aktiválni nem lehet Gevey SIM-el…

  37. @siraiz: a jailbreak sosem volt függetlenítés, és az általad írt baseband nem függetleníthető szoftveresen.

  38. sziasztok!segitségre lenne szükségem!iphon 4em van 5.1.1szoftverrel jailbreakelve tök jó minden de a personal hotspot menű nincs benne!havernak is ugyan ez van és neki benne van?hogy lehet megoldani ezt?…probáltam már ujrainditani sokszor de semmi:(köszi!

  39. @moreno17:
    1. Tanulj meg írni! 😉
    2. Melyik szolgáltató? Illetve a telefonba a gyári szolgáltatós SIM van-e, vagy esetleg függetlenített a készülék? 🙂

  40. @OvErClOcKeR:gyárilag független teló és telenoros kártya van benne!

  41. @hSn0wQ

    1. akkor a 4S-hez feltétlen kell a restore és az újraaktiválás SIM-mel? Más megoldás, vagy meg tudom kerülni valahogy (hacktiválás?)

    2. 3GS-en hacktiválást nem tudok csinálni, mert bekapcsolom a telefont és vészhívás vagy itunes aktiválás lehetséges csak. Menübe nem tudok belépni, semmit nem tudok csinálni. Szerintem nem is jailbreakelt. Én reseteltem, hogy törlődjenek róla az adatok. Talán tudom milyen SIM kell hozzá, de ha a teló le van tiltva (valószinűleg), akkor hálózatra se enged fel (adott országban biztos nem).

    @OvErClOcKeR: Miért nem? Geveyt én is olvastam, de olyan sok féle van meg árban is nagy a különbség…

    Nem magyar telefonok! 🙂

  42. @tizes:
    1.4S-re nincs hacktiválás.Mondom szerintem ne kockáztass.

    2.Esetleg azt megtudod mondani milyen fw van a telefonon ?Lehet,hogy tudok segíteni ?
    Mindenképpen hacktiválni kell a telefont.

  43. Egy progival megnéztem mit tud a kicsike. Csak azt nem tudom miért nem jutott eszembe hamarabb, holott a 4S-hez rendszeresen használom (itunes helyett).

    Szóval:
    sima 3G
    4.2.1
    nincs jb-elve

  44. @moreno17: Először is: működik-e a mobil adatforgalom?
    Ha igen: -nekem már volt hogy csak egy restore után jelent meg űjra a menüpont
    -illetve már olyat is láttam, Telnornál, hogy igaz, hogy ment az adatforglaom de megosztani nem lehetett, csak miután manuálisan állítottam be az internetet a telefonban.

    @tizes: Ű
    2.–> ha jól emlékszem a redsn0w-ban van hacktiválásra lehetőség.

    Mert az aktiválás az az Apple szerevereken keresztül megy végbe (ezért kell feltétlen internetkapcsolat), és az CSAK a gyári szolgáltatótól száramazó SIM-et fogadja el.
    Nincs belőle sokféle, egyetlen EREDETI típus kapható most, minden más verzió utángyártott kínai s**r.

  45. @tizes: Rendben csináld így:

    1.Töltsd le az ih8sn0w.com-ról a Sn0wbreeze 2.9.3-at.

    2.Tallózd be neki a gyári 3G-re való 4.2.1-et.

    3.Válaszd az Expert mode-ot majd a General-t,és a legközelebbi alkalommal pipáld be az activate iPhone-t (hacktivate),majd menj a Build IPSW-re és várj.

    4.Töltsd le az ih8sn0w.com-ról az iREB r5-öt és helyezd be pwned dfu mode-ba a készüléket az iREB segítségével.

    5.Tedd rá az iTunes-al a sn0wbreeze-es fw-t.

    6.Így most kapsz egy előre aktivált iPhone-t (hacktivált) ami rádásul jailbreakelt.Viszont így nem fog menni a push.

    7.Ahoz,hogy nagyjából helyre hozd nagyjából a push-t,töltsd le a Cydia-ból a Pushfixet.

    Ha unlockolni is akarsz akkor:

    1.Töltsd le az iPad 1-es iOS 3.2.2-es fw-t.

    2.És amikor a Sn0wbreeze-ben készíted az fw-t még pipáld be az Install iPad bb-t is a hacktiválás mellett.

    Így viszont nem fog menni a GPS-d és a garanciád is elveszted.Viszont,ha letöltöd a Cydia-ból az Ultrasn0w-t akkor akár melyik SIM-el használhatod a készüléket.

  46. @OvErClOcKeR: A 4S 5.1.1-et (amiről itt szó van) azt nem támogatja még a Redsn0w.

  47. @hSn0wQ:
    1. 2.9.4 letöltve más linkről, mert az oldalukról nem megy a download (iREB se)
    2. innen jó, ugye?
    http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

    Angliában valószínűleg letiltott szifont tudok használni Magyarországon? Régebben olvastam, hogy a Telenornál nem igazán. Ha a többi szolgáltatónál sem, akkor nem kell unlock, így a GPS marad. Tapasztalat valakinek?

  48. @hSn0wQ: én ezt a 3GS-re írtam 😉 (ami azóta kiderult, hogy 3G)

  49. @tizes: letiltott iPhone-t SOHA SEHOL nem tudsz már hálózaton használni! (alaplapcserével megoldható 😉 máshogy nem )

  50. Sziasztok!
    iPhone 4-em van. Frissitettem 5.1.1-re, es epp most futtatom le az Absinthe 2.0.2-t, de kb a 10%-nal megall a telepites es ezt irja ki: “Beginning jailbreak, this may take a while…” Majd egy ido utan leall az Absinthe. Valaki tud esetleg segiteni? Koszonom elore is!:)

  51. http://kepfeltoltes.hu/120527/mi_rt_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Miért nem elég egy 30 megás programnak 500MB szabad tárhely? Nem tudok többet felszabadítani. Így is csoda, hogy fut a Windows 🙂
    Másik meghajtón rengeteg hely van, de nem lehet kiválasztani hova telepítse fel magát. Ááááááááááá……….

    Én úgy tudom, hogy keletre mennek a szifonok (arab, paki, ázsia).
    Alaplapcsere mennyibe fáj? IMEI átírás nem játszik?

  52. Még 1. Ha unlockolok és nem megy semmilyen kártyával, gondolom reset után vissza tudok tenni mindent a fentebb leírt pontok alapján, tehát vesztenivalóm nincs.

  53. Annyira vicces! Felraktam a jailbreak-et, és eltünt a cydia indítása után a telefon, az sms, és a cydia ikon is… 🙂

  54. Ja, iPhone 4s… 😀

  55. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  56. Most nézem, minden “gyári” app eltünt… Cam, fotók, stb… 😀 Újrapakolom, és megy fel a reggeli mentés…

  57. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  58. Elnézést kérek, hogy másolom, de tényleg fontos lenne, és úgyvélem ez a kérdés nem csak engem “izgat”.

    Sziasztok!
    Valaki próbált már függetleníteni 5.1.1-et, a pár hete itt közzétett módszerrel?
    http://szifon.com/2012/04/22/uj-fuggetlenitesi-eljaras-iphone-3g3gs44s-minden-szoftverre
    Ha esetleg valaki próbálta, akinek anno működött, az legyen szives és irja le, hogy működik-e most ennél a verziónál, mert ha nem, akkor egyenlrőre nem frissítek, mert vissza kellene állnom Gevey-re, amit mindenféleképpen szeretnék elkereulni :/.
    Illetve ha valaki lenne olyan kedves, (aki már feltette az új rendszert) hogy megnézné, hogy működik-e a módszer (valaki, akinek múltkor is működött) azt nagyon nagyon megköszönném!

  59. Hali!
    Jól sejtem, hogy a cydia-s repok (pl BigBoss) még mindig nem ,űködnek rendesen? Vagy már csak nálam ál fenn a probléma?
    Köszi

  60. Nem tudom Jailbreak-elni az iPhone 4 -emet. 20%-ig tölt aztán kilép az Absinthe. Mi lehet a gond? Újraindítottam a gépet is, a telót is, és rendszergazdaként futtattam az Absinthe-ot. De nem működik. Valaki segítsen légyszi.

  61. @tizes: Ha felrakod az iPad bb-t akkor a régi bb-t nem fogod tudni vissza állítani.Illetve csak custom-al szabad frissítened mert különben,ha gyári fw-t használsz akkor az bele nyúl a baseband-be.Ennek következtében kinyírod a telót.
    Amúgy nem jellemző,hogy az Ultrasn0w nem unlockolja azt a bb-t amire kompatibilis.

    @RealMhincha: Futtasd xp kompatibilis módban és rendszergazdaként.Lehet,hogy ez a baja.

  62. @szemi: Futtasd XP kompatibilis módban

  63. @hSn0wQ: Azt írja, hogy települt a JB, de nincs Cydia-m. Miért? Rebootoltam is.

  64. @szemi: A Cydia-t éppen tölti le egy szerverről.Mint ahogy az Absinthe minden adatot egy szerverről.

  65. @hSn0wQ: Nem értelek…. Mit kell csinálnom, hogy legyen Cydia-m?

  66. @Jadeye: Az absinthe haktivál is? Mert én eredeti simmel aktiváltam a készüléket és jó is volt minden. De mióta ráeresztettem az absinthe 2.0 -át, azóta nem működik a push. Mit lehet tenni?

  67. @szemi: Hányszor kell még leírni ?Az Absinthe a jailbreak közben is mindent egy túl terhelt szerverről tölt le.Így a Cydia-t is.Te nem tudsz semmit tenni az ügyért csak várni.Esetleg,ha 3 órán alatt nem jönne le a Cydia akkor nyomj egy restore-t,ne állíts vissza backupból és ismét állj neki az Absinthe-vel szórakozni és,ha kész vagy akkor amíg le nem jön a Cydia addig ne rebootolj.
    De,ha elötted nem írtuk le 100000000000000000000000-szer,hogy az Absinthe mindent egy szerverről tölt le akkor egyszer sem.

  68. hogy lehet az h torlok a telefonon keresztul mindent az iPhonerol es utana ugyanugy ott van a Cydia ikon? ami nem mukodik mert ha ralepek nem lep be a Cydiaba. koszi a segitseget!

  69. @RealMhincha: Az Erase All Content and Settings opciót használtad ?Mert az jailbreakelt rendszeren tilos.

  70. @meisterem: egy jailbreak sem nyúl bele már aktivált rendszer aktivációjába. a hacktiválás tehát kizárólag akkor történik meg, ha még nincs aktiválva a rendszer.

    @RealMhincha: a jailbreak nem törölhető így, hanem csak restore segítségével.

  71. @Jadeye: Van egy kérdésem:4S-t tudtommal nem lehet hacktiválni,igaz ?

  72. Sziasztok!
    A következő hibába futottam bele iPhone 4-en:
    5.1.1-re OTA frissítettem, tehát nem tudom hogy a két build közül melyik van fent a telefonon. Viszont amikor az iTunes-ban rányomtam a restore-ra, akkor a 208-as buildet töltötte le automatikusan, a telefonra való feltelepítéskor viszont már hibát jelzett (“This device isn’t eligible for the requested build”)

    Tehát még JB-elés sem volt, simán gyári állapotúra akartam visszaállítani.

    Valakinek van ötlete?

  73. @Jadeye: Értem szóval 4S-t iOS 5.0.1 és 5.1.1 esetén lehet hacktiválni.Szuper.Tehát a Redsn0w hacktivál,Absinthe hacktivál,Limera1n hacktivál,Sn0wbreeze-ben van lehetőség rá,Pwnagetool-ban szintén,jailbreakme nem hacktivál.Már csak annyi a kérdésem,hogy a Spirit,a Greenpois0n és a mára már feleslegessé vált Cinject hacktivál ?Tudom jobban teszi az ember,ha gyári kártyát használ,de én a lehetőségeimet számolom.

  74. @Jadeye: Host fájl átírása megoldotta a problémát, bár nem tudom mi volt a gond.

  75. Na kapott fájlból restore-t az iPhone4 (9B208). Felraktam az Absinthe 2.0.2 JB -t, de hiába…. nincs de Absinthe se Cydia ikon. Értem én, hogy túlterheltek a szerverek de hogy 8 órája várok és próbálkozok, ez így már nem kóser. Másnak is van ilyen problémája? Meg fog jelenni az ikon? hagyjam belőve a wifi-t estére és majd letölti, vagy mégis mit kellene várnom?

  76. Sziasztok! Elakadtam, segítséget kérek.
    3GS (old boot-os) / 5.1.1 / 6.15BB. Amikor a 5.1.1 felkerült, akkor nem tudom SIM-mel aktiválni ugye, mert a 6.15 hazavágta. Az absinthe csak aktivált készüléket kezel.
    Nekimentem a redsn0w_win_0.9.11b4-el, lefutott rendesen, aktiválta, megy a Cydia is. Telepítettem az ultrasn0w-t, de nem javult. Illetve most már észreveszi, hogy van benne SIM, de nem jelentkezik fel a hálózatra. ???
    Előre is köszönöm!

  77. @szemi: Hagyd így reggelig és,ha így se megy akkor ismét csinálj egy restore-t és kezdj neki mégegyszer.Azt sajnos nem tudom,hogy a Redsn0w+Rocky Racoon 5.1.1 kombináció működik e.Ha pedig olvasni akarod,hogy hogy hőzöngenek az emberek akkor olvasd el az 5.1.1-es untethered jailbreakes cikk kommentjeit és láthatsz majd elég embert aki ott hőzöng. 😉

  78. @szemi: Illetve,ha iOS 5.1.1 (9B206)-od van akkor még megpróbálhatod azt,hogy jailbreakelsz Redsn0w-al,bootoltatsz,majd ezután letöltöd a Rocky Racoon 5.1.1-et.Ha esetleg iOS 5.1.1 (9B208)-ad van akkor tedd vissza az iOS 5.1.1 (9B206)-ot és garantáltan menni fog amit leírtam,sőt még a szerverekkel sem kell bajlódnod. 🙂

  79. @DJr: Gyári fw-vel frissítettél ?Mert az tönkre vágja a készüléket.Ha custom-al frissítettél akkor a bb-d továbbra is 06.15.00.Ebben az esetben az Ultrasn0w mellett még kell az Ultrasn0w fixer is a repo.iparelhos.com repo-ból mert simán az Ultrasn0w még nem támogatja az 5.1-et és az 5.1.1-et.

  80. Őrületes problémám akadt… Nem hogy PC-vel nem tudok frissíteni, de WIFIN keresztül sem.
    Meg van az SHSH-m minden verzióhoz.
    Most úgy döntöttem, felteszem az 5.1.1 -et az 5.0.1 -es 3GS-re.
    Kiírja, hogy a Szoftvare frissítés nem lehetséges….. és CSŐ! A gépen 3194-es hibát ír ki az iTunes-ban a frissítésre…

    Van valakinek ötlete?

    DFU-ban se sikerül… sehogy sem…

  81. @dnsoft: Szedd ki a Tiny Umbrella-ban az Advanced fül alatt “Set Hosts file…” kezdetü sor elöl a pipát.
    Az OTA frissítés jailbreakelt rendszeren nem működik.

  82. @OvErClOcKeR: Szia
    Sajnos amig a SAM-et nem frissitik, hogy fusson 5.1.1. alatt addig nem tudod újra megcsinálni, hiába van lockdown mentésed.
    Nekem i4-em van ilyen, a visszatöltés egyszerü:
    1 lépés: Ha van eredeti kártyád, töltsd le az IPSW-t, ha nincs eredeti, akkor csinálj egy CF-et sn0wbreeze-l, ami hacktivált
    2 lépés: Restore (5.0.1 vagy 5.1-re, ezeken fut a SAM)
    3.lépés: Cydia – Manage – Sources – Edit – Add – repo.bingner.com
    4. lépés: telepitsd a SAM-et, és az OpenSSH-t
    5. lépés : SAM-ben deactiváld a Iphone-od
    6. lépés : T-Pot vagy valamilyen fájkezelővel töröld ki a /var/root/Library/Lockdown mappa tartalmát és másold be a lementett lockdown mappa tartalmát.
    7. lépés: SAM-et tiltsd le, majd inditsd újra a telót
    8. lépés: iTunes és voilá

    Sajnos amig a SAM-et nem frissitik csak tethered JB van. Remélem hamarosan jön a hir a SAM-ről is.

  83. Jó hir!!! Frissült a SAM, már müködik 5.1.1-en, ugyhogy hajrá

  84. Frissült a Sn0wbreeze !!! 😀
    -A5/A5X támogatás (tehát meg lehet tartani a basebandet,és még a készülék hacktiválására is van lehetőség)
    -5.1.1-es untethered jailbreak (iBoot-tól függetlenül) minden készülékre (amire kiadták az 5.1.1-et) még az iOS 5.1.1 (9B208)-ra

  85. Sziasztok valaki megcsinálta a sam-t és működik 4s keszuleken

  86. @vetzl: Amikor lehetett SAM-el függetleníteni akkor elég sokan megcsinálták 4S-en tehát megy 4S-en a dolog.De amúgy a SAM-es függetlenítés minden bb-t,minden fw-t,minden készüléket támogat.
    De,ha eddig nem függetlenítettél ezen a módon akkor most már nincs lehetőséged rá.

  87. Nekem 5.0.1 és a szoftver és megy a sam ezért kérdeztem mert nem szeretnem úgy frissíteni hogy nem tudom visszatérni a sam ér ezért kérdeztem mert ha nem megy akkor nem frissitek

  88. @vidobali: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, és egyetlen kérdésem lenne: Mi az a lockdown, ill. lockdown mentés? 😐

  89. @vetzl: Elvileg frissült a SAM 5.1.1-hez,szóval mennie kéne.De,ha van mentett SHSH blobsod az 5.0.1-hez akkor vissza fogsz tudni menni rá.

  90. @vidobali: a mappa amit említettél megvan, lementettem gépre (az egész mappa kell?, 5.0.1-em van most) winscp-vel.
    És szerencsére van eredeti sozlgáltatós SIM-em, szóval az aktiválás nem gond 😉
    A többi része menni fog az eljárásnak, csak ez a lockdown-os rész az új nekem :/

  91. @hSn0wQ: Köszönöm, a Ultrasn0w fixer rendbe tette. Egyébként nem CF-fel, hanem gyárival frissítettem. Már sokadszor (a 4.x-ek óta), elszáll ugyan hibával, de a redsn0w-ban bekapcsoltam, hogy tegye fel az ipad BB-t, az rendbe teszi. Köszönöm mégegyszer! 😉

  92. @OvErClOcKeR: Csak a tartalma kell.Tehát ami benne van a mappában.

  93. @vidobali: egyetlen kérdés még a folyamattal kapcsolatban: mikor kell váltani az eredeti kártyáról arra, amelyikkel majd használni szeretném? Az iTunesra melyikkel dugom rá?

  94. @hSn0wQ: köszi 🙂

  95. Sziasztok az hogy lehet hogy nekem nem ugrott fel, hogy frissítsem?(iPhone 4 iOS 5.1.1 (9B206)?

  96. Elöször az eredeti, majd ha unacriváltad sam-el és bemásoltad a mentett lockdown mappát, ujraintáskor kell kicserélni

    Én most szenvedek, mert a SAM megy, de miután ujrainditok 5.1.1- alatt az iTunes hibát dob ki és nem kommunikál a telefonnal.

  97. @vidobali: ISTEN VAGY! köszönöm!
    Mindent megcsináltam úgy ahogy leírtad, és tökéletesen megy minden. (iTunes is megy, nemtudom nálad mi lehet a gond. Nekem még anno 3GS-el volt az, hogy minden egyes szoftverfrissítés után le kellett törölnöm a gépről MINDENT ami bármi módon a telefonhoz/iTuneshez volt köthető, majd újratelepíteni, és utánna jó volt, bár nekem nem az volt a gond, hogy nem kommunikált, hanem ahogy rádugtam a gépre a telót, a már futó iTunessal, azonnal lefagyott a prgoram.)

    Várhatóan meddig lesznek még használhatóak ezek a lockdown fájlok? (5.0.1 alatt készültek)

  98. sziasztok
    olyan gond akadt par db iphone 4 esnel hogy megvolt a restore es a jailbrke is es a mobile adathalozat menu eltunt tehat nem tudom beallitani a mobile netet.
    1 db telenoros es 3 tmobilos telorol van szo.a tmobilosok nincsenek jb-zve de a menu ott sincs meg.

  99. 3 évig örzi az apple

    Hát igen, lehet ujratelepitem az iTunest……

  100. @dcsatlos: Az előző cikkben a 361-s kommentedben értetlenkedtél néhány dologban.Ezeket most helyre tenném nálad:

    SHSH Blobs-ról itt ír az oldal:
    szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

    Bootrom (más néven iBoot):
    2 féle iPhone 3GS van:
    -régi iBootos iPhone 3GS
    -új iBootos iPhone 3GS
    Az a különbség,hogy a régi iBootos 3GS esetén a jb minden fw-n untethered lesz míg az új iBootosnál a jb (semi-)tethered lesz minden fw-n amíg valaki(k) neki nem állnak untethered-t fejleszteni valamelyik fw-re.
    Ha kínai neked mi a különbség a tethered,semi-tethered és az untethered jb között akkor itt egy cikk róla:
    szifon.com/2011/09/23/gyakori-kerdesek-mi-a-tethered-es-untethered-jailbreak-kozt-a-kulonbseg/
    Attól függ,hogy új vagy régi iBootos a készüléked,hogy mikor vetted a készüléket:
    Az iBoot ellenőrzéséről itt írt az oldal korábban:
    szifon.com/2010/06/26/hasznos-informaciok-2-iboot-jimny/

    Na most te neki álltál az előző cikkben lévő 241-s kommentemem alapján neki állni a dolognak.Ne úgy csináld !Csináld így:

    1.Letöltöd/frissíted az iTunes-t

    2.Letöltöd a Tiny Umbrella-t a thefirmwareumbrella.blogspot.comról.

    3.Letöltöd a 3GS-re való gyári iOS 5.1.1 (9B206)-ot.

    4.Letöltöd a Redsn0w 09.11b4-et.

    5.Kikapcsolod a Windows tűzfalat és a vírusírtót.

    6.Megnyitod a Tiny Umbrella-t (érdemes mindent rendszergazdaként futtatni)

    7.Az Advanced fülön belül bepipálod a Save all avilabe SHSH blobs-os sort és kiveszed a “Set hosts…” kezdetü sor elől a pipát.

    8.Rákattintasz a Save SHSH-re

    9.Bemész a gépeden a (C:)/Documents and Settings/User (felhasználónév)/.shsh/ mappába és kihelyezed az imént lementett SHSH fájlokat az asztalra.

    10.Megnyitod a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén rendszergazdaként kell futtatnod és xp kompatibilis módban.

    11.Az EXTRAS->Custom IPSW funkcióval készítesz a gyári 5.1.1-ről egy custom fw-t.

    12.Ezután az EXTRAS->SHSH Blobs->Stitch opciót választod.

    13.Oda mész,hogy IPSW,betallózod az imént elkészített Custom fw-t.Oda mész,hogy Locate és betallózod az SHSH blobsot.

    14.Megvárod amíg a Redsn0w megfőzi az fw-t.

    15.Az EXTRAS->Pwned DFU opcióval DFU módba helyezed a készüléked.

    16.Megnyitod az iTunes-t és Win esetén SHIFT+Restore-al,Mac esetén Alt+Restore-al betallózod a megfőzött fw-t.

    17.Várod,hogy végig fusson a Restore.

    18.Nem állítasz vissza backupból.

    19.Megpróbálsz gyári kártyával aktiválni.

    20.Nyisd meg a Redsn0w-t !

    21.Az EXTRAS->Select IPSW-vel tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    22.Odamégy,hogy jailbreak

    22.Bepipálod a következőket:”Install Cydia;Install iPad Baseband

    23.Teljesíted a Redsn0w követeléseit.

    24.Megvárod,hogy bebootoljon a készülék.

    25.Ismét megnyitod a Redsn0w-

    26.Odamész,hogy EXTRAS->Select IPSW,betallózod a gyári 5.1.1-et.

    27.Odamész,hogy EXTRAS->Just Boot

    28.Teljesíted amit kér a Redsn0w.

    29.Megnyitod a Cydia-t.

    30.Letöltöd a Rocky Racoon 5.1.1-et.

    31.Letöltöd az Ultrasn0w-t

    32.A Cydia-ban oda mész,hogy Manage->Sources->Edit->Add és beírod ezt:repo.iparelhos.com

    33.Rámész arra,hogy Add

    34.Letöltöd a Cydia-ból az Ultrasn0w- fixer-t.

    35.Örülsz.

    Mi van akkor,ha nem tudsz aktiválni ?Akkor eszerint járj el:

    1.Szedd ki a gyári SIM-et.Nyisd meg a Redsn0w-t !

    2.Az EXTRAS->Select IPSW-vel tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    3.Odamégy,hogy jailbreak

    4.Bepipálod a következőket:”Install Cydia;Install iPad Baseband

    5.Teljesíted a Redsn0w követeléseit.

    6.Megvárod,hogy bebootoljon a készülék.

    7..Ismét megnyitod a Redsn0w-

    8.Odamész,hogy EXTRAS->Select IPSW,betallózod a gyári 5.1.1-et.

    9.Odamész,hogy EXTRAS->Just Boot

    10..Teljesíted amit kér a Redsn0w.

    11.Megnyitod a Cydia-t és letöltöd a Rocky Racoon 5.1.1-et

    12.Oda mész,hogy Manage->Sources->Edit->Add és beírod ezt:repo.bingner.com

    13.Letöltöd a SAM-et.

    14.Megnyitod a Redsn0w-t

    15.Betallózod a gyári 5.1.1-et

    16.Oda mész,hogy jailbreak és bepipálod ezt:”Deactivate”,a többi helyről kiveszed a pipát.

    17.Követed az utasításokat.

    18.Megnyitod a Settingset

    19.Kikeresed a SAM menüpontot

    20.Oda mégy,hogy De-Activate iPhone

    21.Vársz

    22.Dugd rá a telót a gépre és ne zárjuk be a SAM-et.

    23.Nyisd meg az iTunes-t,és várjál.

    24.Ha a SAM-ben az ActivationState felirat WildcardActivated-re vált aktiváltad a telót
    (Ha az iTunes azt írná,hogy “invalid SIM” akkor menj a Settings->SAM->Method-ra és pipáld ki a “By Country and Carrier”-t,utána menj vissza SAM-be és a Country alatt válaszd ki azt az országot ahonnan vetted a telót,a Carrier alatt pedig azt,hogy milyen szolgáltatótól vetted a telefont,utána menj rá a Regenerate SIM-re és ezután meg vagy.)

    25.Nyisd meg a Cydia-t

    26.Töltsd le az Ultrasn0w-t

    27.Utána ismét nyisd meg a Cydia-t és menj a Manage->Sources->Edit->Add-ra és írd be ezt: repo.iparelhos.com

    28.Töltsd le az Ultrasn0w fixer-t.

    29.Tedd be azt a SIM-et amivel használni akarod.

    30.Örülj.

    Ami az 1602-es hibát illeti fogalmam sincs mi lehet a gond.Ha másik gépen,dfu módban sem megy akkor ez egy hardveres hiba.Ebben az esetben vidd szervízbe.

  101. @hSn0wQ:

    Sikerült barátomnál felrakni az 5.1.1-et,de a Custom fw-t nem engedte hibakóddal!A sima Restore-t igen.Már meg is van a JB-is.Letöltöttem a cydia-ból,hogy untethered legyen.
    Kérlek írd meg a pushfix program nevét amit fel kell raknom!
    És a legfontosabb!!!Letöltöttem az ultrasnowt de NEM lett független a telóm:(
    Redsnow-al újraraktam az iPad BB-et,de sajnos így se független.Nincs szolgáltató.
    Hogy tudom függetleníteni???
    Köszönöm az eddigi sok segítséget is!!!!

  102. @dcsatlos: Olvasd el a 101-s kommentemet !

  103. @dcsatlos: Már mint azt a 101-s kommentemet amit leírtam ehez a cikkhez.

  104. Azt elolvastam.
    Akkor most kezdjem előről????
    Az én gépemen nem akar felmenni semmiféle frissítés,barátomhoz most nem tudok visszamenni.Viszont a ultrasnow fixet felraktam,de még nem jó:(

  105. Szerintem már aktiválódott,mert elindul rendesen.Untethered is a Jb.
    Háháháháááááááááááááááááááááááááá
    Van szolgáltató:D

  106. Akkor csak egy pushfix kellene…..igaz?

  107. @dcsatlos: Senki nem írta,hogy kezd előröl az egészet.
    Jelenleg van egy iPhone 3GS-d iOS 5.1.1-el,untethered jailbreakkel,hacktiválva.Eddig jó.Most jön az a rész,hogy mivel a hacktiválás elcseszte a push-t,az iMessages-t,a FaceTime-ot most ezt helyre hozzuk.Szedd le az Ultrasn0w és az Ultrasn0w fixer-t és csináld meg amit leírtam.
    Vagy nem érted mit kell csinálni ?Kimásolom ide:

    “Mi van akkor,ha nem tudsz aktiválni ?Akkor eszerint járj el:

    1.Szedd ki a gyári SIM-et.Nyisd meg a Redsn0w-t !

    2.Az EXTRAS->Select IPSW-vel tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    3.Odamégy,hogy jailbreak

    4.Bepipálod a következőket:”Install Cydia;Install iPad Baseband

    5.Teljesíted a Redsn0w követeléseit.

    6.Megvárod,hogy bebootoljon a készülék.

    7..Ismét megnyitod a Redsn0w-

    8.Odamész,hogy EXTRAS->Select IPSW,betallózod a gyári 5.1.1-et.

    9.Odamész,hogy EXTRAS->Just Boot

    10..Teljesíted amit kér a Redsn0w.

    11.Megnyitod a Cydia-t és letöltöd a Rocky Racoon 5.1.1-et

    12.Oda mész,hogy Manage->Sources->Edit->Add és beírod ezt:repo.bingner.com

    13.Letöltöd a SAM-et.

    14.Megnyitod a Redsn0w-t

    15.Betallózod a gyári 5.1.1-et

    16.Oda mész,hogy jailbreak és bepipálod ezt:”Deactivate”,a többi helyről kiveszed a pipát.

    17.Követed az utasításokat.

    18.Megnyitod a Settingset

    19.Kikeresed a SAM menüpontot

    20.Oda mégy,hogy De-Activate iPhone

    21.Vársz

    22.Dugd rá a telót a gépre és ne zárjuk be a SAM-et.

    23.Nyisd meg az iTunes-t,és várjál.

    24.Ha a SAM-ben az ActivationState felirat WildcardActivated-re vált aktiváltad a telót
    (Ha az iTunes azt írná,hogy “invalid SIM” akkor menj a Settings->SAM->Method-ra és pipáld ki a “By Country and Carrier”-t,utána menj vissza SAM-be és a Country alatt válaszd ki azt az országot ahonnan vetted a telót,a Carrier alatt pedig azt,hogy milyen szolgáltatótól vetted a telefont,utána menj rá a Regenerate SIM-re és ezután meg vagy.)

    25.Nyisd meg a Cydia-t

    26.Töltsd le az Ultrasn0w-t

    27.Utána ismét nyisd meg a Cydia-t és menj a Manage->Sources->Edit->Add-ra és írd be ezt: repo.iparelhos.com

    28.Töltsd le az Ultrasn0w fixer-t.

    29.Tedd be azt a SIM-et amivel használni akarod.

    30.Örülj.”

    Az első 11 lépést ne csináld meg mert azt már megcsináltad.

  108. @dcsatlos: Ha nem megy az amit leírtam akkor jöhet a pushfix.

  109. Most már működik minden és hálózat is van!
    Csak pushfix nincs szerintem.

  110. @OvErClOcKeR: Köszönöm, az itunes ujratelepitése megoldotta a dolgot. Még1x köszi a tippet 🙂

  111. @dcsatlos: A Pushnak az emailek működéséhez van köze.Ha az nem működik akkor hozzád nem fognak érkezni emailek és amit te küldesz az sem fog a címzetthez megérkezni.
    szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/
    A pushfix ahoz kell,hogy ezt úgy nagyjából helyre hozd.De nem tudom,hogy a pushfix jó e 5.1.1-re.Nekem a 5.1-en működött,de 5.1.1-en nem próbáltam (nem is tervezem,hogy frissítek 5.0.1-ről 5.1.1-re).A SAM viszont megy 5.1.1-en ezért ajánlom azt.

  112. Aham értem.De nekem működik a mailezés.Tudok küldeni és fogadni is!
    Akkor gondolom no problem??!!

  113. @dcsatlos: Akkor sikeresen aktiváltál gyári kártyával,tehát a pushfixre sincsen szükséged.

  114. Arra semmi módszer nincs, hogy kiderítsem milyen függő volt eredetileg a készülékem?

  115. Gyári kártyát ez nem látott:D
    Nincs AT&T kártyám.
    Gondolom az ultrasnow aktiválta,nem?

  116. Ja és nyilván működik a GPS 06.15.00 BB-el??Az meg hogyan?

  117. @dcsatlos: az ultrasn0w nem aktivál semmit. az egy kis program, ami ül a készülék memóriájában, és elfogadtatja a basebanddel a kártyádat.

    a GPS pedig nem működik az iPad basebanddel, hanem a cellainfók alapján tud csak háromszögelni.

  118. @g.janosh: De,ha nyomogatod a SAM nevü programot órákon át valamelyiket csak elfogadja az iTunes

  119. @HSn0wQ
    🙂

  120. Most az a probléma lépett fel,hogy nem telepít itunes-on keresztül egy alkalmazást se :(Pedig JB az van.Ez miért lehet?

  121. Sziasztok. Mit cseszek el ha frissíteni szeretnék 5.0.1 jb ről 5.1.1 re és 3194es hibám van ? Dfu megvan , letöltöttem az eredeti 5.1.1 ipsw-t (mindkettőt) de mindig ugyanez. Itunes a legfrissebb , kábel jó.
    Vélemény ?

  122. @dcsatlos: De ezek tört vagy megvett appok ?

    @akoshhh: Nyisd meg az Tiny Umbrella-t és az Advanced fül alatt szedd ki a pipát a “Set hosts…” kezdetü sor elöl

  123. @dcsatlos: Cydiában: Manage–Sources–Edit–Add—> http://cydia.hackulo.us
    megvárod amíg végigmegy a folyamat, majd megkeresed, és feltelepíted az Appsync for IOS 5.0+ -ot.
    aztán újraindítod a telót, és mehetnek a programok 😉

  124. Sziasztok a sam nem is működik már? Most veszek 4s-t és ezzel fuggetleniteném. Jó az még help!

  125. @Justicelive: Nem.Az Apple bezárta az aktivációs lyukakat.

  126. Akkor mivel tudom megoldani a voda új szifon 4s ét?

  127. Totál le van fóliázva, sosem altivált. Nálunk Szlovákiában az orange gyári függetlenül adja az orange. Ha ezzel a kártyával Aktíválom akkor is voda marad? Próbálta ezt valaki? Hülyén hangzik de ki tudja ezek hogy csinálják. A serial alapján semmi nem látható, hogy kire van zárva.

  128. @Justicelive: Illlegálisan Gevey SIM-el illetve még ott van a legális gyári függetlenítés.

  129. A gevey SIM működik a legújabb bb vel? Köszi hogy segitessz.

  130. Meghatalmazás sál is megy a gyári fuggetlenites? Mert a papírjai mind megvannak.

  131. @Justicelive: Nem tudom a gyári függetlenítéses kérdésedre a választ,de próbáld ki és kiderül.A Gevey meg elvileg megy a legújjabb bb-vel,de nem esküszöm meg rá.

  132. Nagyon köszi

  133. Sziasztok!
    5.01 em van jailbreakelve, frissíthetem közvetlenül a telefonra- wifiről, vagy csak gépről?

  134. @dcsatlos: 😉

  135. @suhanc: OTA frissítés nem lehetséges jailbreakelt rendszeren.Gépen keresztül Restore+NO backup úgy mehet.

    @Jadeye: Ebben teljesen igazad van,nekem ezzel csak annyi a problémám,hogy amikor linkelek akkor jó esetben olyan 2 óra múlva lesz látható a kommentem.

  136. Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget,és a gyors válaszokat!!!
    Rengeteg hasznos tanácsot és információt kaptam a mai nap folyamán.
    Örülök ,hogy egy ilyen jó közösséghez tartozom mint TI !

  137. @hSn0wQ:

    Köszi a helpet,Úgy néz ki menni fog. Ha már itt tartunk : mire is jó ez a menü ?

  138. @akoshhh: Betudod benne állítani,hogy a Tiny Umbrella,hogy bütykölje a dolgokat.

    -Request SHSH from Cydia->Beállíthatod,hogy a Tiny Umbrella a Cydia szerveréről szedje le az SHSH fájlokat

    -Set hosts to Cydia on exit->Egy update vagy restore esetén megbütyköli a hosts fájlt,hogy az iTunes a Cydia szerveréről töltse le az SHSH fájlokat és ezzel megkezdje a restore-/update-t.

    -Save all avilabe SHSH blobs->Minden elérhető SHSH Blobs-ot leszed (tehát minden olyan SHSH-t leszed ami az Apple vagy a Cydia szerverén fenn van).
    .
    .
    .
    stb.

    Tehát erre jó ez a menü.

  139. sziasztok tudna nekem segíteni valaki. ? olyan problémám van hogy most vettem 1 4s 5.1 sw rajta no jailbrake bekapcsolom a telót és valamikor több mint 1 percig kell várnom arra hogy elkérje egyáltalán a pin kódot megpróbáltam hogy kikapcsolom a pint de akkor csak azt írja elég sokáig hogy keresés van amikor 2 percig csak az írja. 🙁 valaki megtenné hogy megnézi hogy kikapcsolja a telóját és megnézi nekem hogy ez normális jelenség-e. előre is köszönöm

  140. @markyboy: az iPhone 4S basebandje CDMA és GSM egyszerre. így először a CDMA-t nézi, és utána kapcsol át GSM-re, és kéri csak a PIN-t. ne kapcsolgasd ki. ha nem akarod, hogy hívjanak, akkor airplane mód.

  141. köszönöm a gyors választ csak annyira voltam kíváncsi hogy mennyi idő a többieknek akinek 5.1 vagy 5.1.1 van rajta mert most volt a kezemben egy olyan amin 5.0.1 volt és 15 másodperc alatt startra kész volt. azért vagyok ilyen kíváncsi mert ha rossz akkor ma még vissza tudom vinni. kérlek benneteket valaki nézze meg. Köszönöm

  142. légyszi valaki áldozza fel magát

  143. szányon meg valaki. kérlek benneteket

  144. @markyboy: mások nevében nem tudok nyilatkozni, de javarészt nem gyors amiatt, amit leírtam.

  145. oké köszönöm

  146. @markyboy:

    És azon se csodálkozz majd,hogy minden nap tölteni kell 🙂

  147. @hSn0wQ:

    De hogyan tudom leellenőrizni hogy működik e az iMassage és a FaceTime???

  148. @dcsatlos: Az iMessages-sel wifin keresztül tudsz küldeni SMS-t.Szóval nyílván úgy tudhatod meg,hogy bejelntkezel az iMessages-be az AppleID-dal,elküldesz egy üzenetet egy haverodnak (aki nyílván bejelentkezik és iOS 5-e van) és,ha megérkezett hozzá az üzenet akkor kérd meg,hogy ő is küldjön neked egy üzenetet,ha ez is éppben megérkezett akkor megy az iMessages-ed.
    A FaceTime-al wifin keresztül tudunk videóhívást csinálni.Tudtommal iPhone 3G/3GS esetén nincs elől kamera ezért nincs FaceTime-od.

  149. Akkor jó,ezekre nincs is szükségem.Az a lényeg hogy a levelezés flottul megy.Azt nem tom hogy mitől,ez nagy rejtély??!!
    Egyébként ha eredeti sim-mel aktiválok akkor nincs ilyen probléma?
    Vagy mitől nem működnek ezek??A JB-től?

  150. Egy kis segítség azoknak, akik hacktiválás helyett eredeti kártyával szeretnének aktiválni, de nem ismerik a készülékük eredeti függőségét:
    A http://www.imei.info oldalon $2 USD ellenében meg lehet nézni!
    Kipróbáltam, tényleg működik!

    @HSn0wQ ha kiderítettem, hogy az iPad basebandes 3GS-em a UK-ből származik, és eredetileg O2 függő volt, akkor ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a custom firmwaee

  151. Folytatás az előzőhöz, mert véletlenül elküldtem:
    Szóval egy cf felrakása esetén is tudnám úgy aktiválni, hogy működjön a push?

  152. @dcsatlos: Ha gyári SIM-el aktiválsz akkor nincs a Push-al gond.A jailbreaknek ehez semmi köze.
    Mondom én arra tippelnèk,hogy a készülék gyári független,de az elmondásod szerint az állításom nem igaz.Így fogalmam sincs,hogy mitől működik a hacktiválás után a push.De örülj neki !Mázlis vagy 🙂

    @g.janosh:
    Így kéne csinálnod:

    1.Letöltöd/frissíted az iTunes-t

    2.Letöltöd a Tiny Umbrella-t a thefirmwareumbrella.blogspot.comról.

    3.Letöltöd a 3GS-re való gyári iOS 5.1.1 (9B206)-ot.

    4.Letöltöd a Redsn0w 09.11b4-et.

    5.Kikapcsolod a Windows tűzfalat és a vírusírtót.

    6.Megnyitod a Tiny Umbrella-t (érdemes mindent rendszergazdaként futtatni)

    7.Az Advanced fülön belül bepipálod a Save all avilabe SHSH blobs-os sort és kiveszed a “Set hosts…” kezdetü sor elől a pipát.

    8.Rákattintasz a Save SHSH-re

    9.Bemész a gépeden a (C:)/Documents and Settings/User (felhasználónév)/.shsh/ mappába és kihelyezed az imént lementett SHSH fájlokat az asztalra.

    10.Megnyitod a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén rendszergazdaként kell futtatnod és xp kompatibilis módban.

    11.Az EXTRAS->Custom IPSW funkcióval készítesz a gyári 5.1.1-ről egy custom fw-t.

    12.Ezután az EXTRAS->SHSH Blobs->Stitch opciót választod.

    13.Oda mész,hogy IPSW,betallózod az imént elkészített Custom fw-t.Oda mész,hogy Locate és betallózod az SHSH blobsot.

    14.Megvárod amíg a Redsn0w megfőzi az fw-t.

    15.Az EXTRAS->Pwned DFU opcióval DFU módba helyezed a készüléked.

    16.Megnyitod az iTunes-t és Win esetén SHIFT+Restore-al,Mac esetén Alt+Restore-al betallózod a megfőzött fw-t.

    17.Várod,hogy végig fusson a Restore.

    18.Nem állítasz vissza backupból.

    19.Szedd ki a SIM-et.Nyisd meg a Redsn0w-t !

    20.Az EXTRAS->Select IPSW-vel tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    21.Odamégy,hogy jailbreak

    22.Bepipálod a következőket:”Install Cydia;Install iPad Baseband

    23.Teljesíted a Redsn0w követeléseit.

    24.Megvárod,hogy bebootoljon a készülék.

    25.Ismét megnyitod a Redsn0w-

    26.Odamész,hogy EXTRAS->Select IPSW,betallózod a gyári 5.1.1-et.

    27.Odamész,hogy EXTRAS->Just Boot

    28.Teljesíted amit kér a Redsn0w.

    29.Megnyitod a Cydia-t és letöltöd a Rocky Racoon 5.1.1-et

    30.Oda mész,hogy Manage->Sources->Edit->Add és beírod ezt:repo.bingner.com

    31.Letöltöd a SAM-et.

    32.Megnyitod a Redsn0w-t

    33.Betallózod a gyári 5.1.1-et

    34.Oda mész,hogy jailbreak és bepipálod ezt:”Deactivate”,a többi helyről kiveszed a pipát.

    35.Követed az utasításokat.

    36.Megnyitod a Settingset

    37.Kikeresed a SAM menüpontot

    38.Oda mégy,hogy De-Activate iPhone

    39.Vársz

    40.Dugd rá a telót a gépre és ne zárjuk be a SAM-et.

    41.Nyisd meg az iTunes-t,és várjál.

    42.Ha a SAM-ben az ActivationState felirat WildcardActivated-re vált aktiváltad a telót
    (Ha az iTunes azt írná,hogy “invalid SIM” akkor menj a Settings->SAM->Method-ra és pipáld ki a “By Country and Carrier”-t,utána menj vissza SAM-be és a Country alatt válaszd ki azt az országot ahonnan vetted a telót,a Carrier alatt pedig azt,hogy milyen szolgáltatótól vetted a telefont,utána menj rá a Regenerate SIM-re és ezután meg vagy.)

    43.Nyisd meg a Cydia-t

    44.Töltsd le az Ultrasn0w-t

    45.Utána ismét nyisd meg a Cydia-t és menj a Manage->Sources->Edit->Add-ra és írd be ezt: repo.iparelhos.com

    46.Töltsd le az Ultrasn0w fixer-t.

    47.Tedd be azt a SIM-et amivel használni akarod.

    48.Örülj.

  153. Mikorra varhato a Redsn0w 09.11b4-nal ujabb verzio ? Ez sajna nem tamogatja az iPhone 4S-t , nem tudok vele custom fw-t kesziteni
    ThX

  154. @Ragadoz0: Egyszer majd.Felesleges kérdezni.
    Addig tudom neked ajánlani a Sn0wbreeze 2.9.5-öt.Ez már támogatja a 4S-t. 🙂

  155. @HSn0wQ értettem már az előző posztban is, de köszönöm, hogy ujra belinkelted…
    Kérdésem marad: eredeti kártyával aktivalva marad a push? Csak megerősítést kérek és ígérem soha többe nem kérdezek 🙂

  156. @g.janosh:
    1Ez nem az előző posztban írt kommentem másolata.Ez egy jobb megoldás. 😉
    2Ha mindent jól csinálsz marad a push.

  157. @g.janosh: Annyit azért jó tudnod,hogy ez nem eredeti kártyás aktiválás ahogy azt leírtad a 154-es kommentedben.Itt is egy pillanatra muszáj hacktiválnod,hogy legalább a menübe betudj lépni.De ezt a hacktiválást eltöröljük a Redsn0w deactivate opciójával és a SAM-ben a De-Activate iPhone opcióval.Ezután a SAM-ben kigeneráljuk a gyári SIM kártyádat és azzal aktiválsz.Ez a lényeg.

  158. @hSn0wQ:
    Koszi szepen !!

  159. @HSn0wQ akkor ezzel tulajdonképpen ugyanazt érem el, mintha szereznék valahonnan egy O2 kártyát és azzal csinálnám o_O

  160. @hSn0wQ</a@hSn0wQ:
    Letoltottem de a sn0wbreeze-v2.9.5 nekem allandoan azt irja hogy :
    ” Invalid IPSW ! ”
    Lehet megse tamogatja a 4S-t ? A Download iOS Firmwares opcioban sincs benne a 4S …
    Elnezest ha tevedek …

  161. @g.janosh: Nem ezzel ugyanazt éred el mintha lenne gyári kártyád a készülékhez és azzal csinálnád.Gyári kártyából csak 1 van. 😉

  162. @Ragadoz0: Bocsi.Igazad van még csak dolgozik az ügyön.Tehát még nem támogatja az A5-öt.

    Ezt írja az iH8sn0w a blogján:

    “A5(X) Baseband Preservation/Hacktivation?
    For those running A5(X) devices and need to preserve your baseband, there is nothing you can do at the moment. For those wanting to hacktivate, the only advice I can give is to buy the carrier’s SIM (the one its locked to obviously) on ebay. The SIM does not have to be active with the carrier to activate the phone.”

    Szóval javíts ki,ha nem így van,de akkor még várni kell.Vagy rosszul gondolom ?

  163. HSn0wQ…Semmi gaz koszi szepen hogy segiteni akartal , akkor varunk hatha kozben kijon valami frissites , vagy ez vagy a redsn0w

  164. @hSn0wQ:
    Nem megy fel a pushfix, ezt kapom utolsó üzenetként:
    “Attempted theft of keys will result in your IP being banned”
    Gugliztam, de a megoldást nem sikerült összekaparnom.

    Valaki?

  165. @tizes: Passz.Nem tudom.Simán fel kéne mennie.
    Tedd újra a custom fw-t vagy az is lehet,hogy a Pushfix nem jó iPhone 3G iOS 4.2.1-re.

  166. @tizes: Esetleg próbáld ki a Push Doctor-t a repo.insanelyi.com-ról.

  167. @tizes: Az iPhone 4S-es problémádra megoldást jelenthet,ha az aktiválás elött lefuttatod rajta az Absinthe 2.0.2-t mert elvileg az Absinthe hacktivál is.Azután ahogy azt kell elromlik a pushod,a facetime-od és az iMessages-ed.Erre nyújt majd megoldást a Pushfix.

  168. @hSn0wQ: Meg lehet oldani azt is hogy eredeti kártya nélkül menjen a push, méghozzás SAM-el. Csak tudnod kell honnan származik. Ha ez megvan akkor aktiválod utólag, appstore-ból letöltöd az ipusher-t ezzel tudod ellenőrizni hogy működik-e rendesen.

  169. @Tizes
    Azt ugye tudod, hogy a pushfix 6 dollárba kerül? A hiba üzenetet azért kapod, mert nem vetted meg a licencet (amit egyébként imei számhoz kapcsolnak). De nekem pl nem működik, de lehet hogy csak iOS 5.0.1 alatt nem megy…

  170. @hSn0wQ:
    megpróbáltam frissíteni a leírás alapján; minden szépen sikerült egészen a custom ipsw feltöltéséig. redsn0w-al pwndfu-ba rakom, el is kezdi az iTunes feltölteni a cf-et, de egyszer csak fogja magát és átvált recovery módba, ott meg 23-as hibával elszáll a frissítés.
    Többször is próbáltam, másik gépen is, de mindig átvált recoverybe………

  171. @hSn0wQ:

    Ha például veszek egy AT&T sim-et a Vaterán,akkor azzal tudok majd aktiválni ha esetleg újrarakom a telót?
    Én úgty csináltam,hogy mikor felment az új iOS,akkor ugye újraindult a teló.Beállítottam,hogy magyar legyen majd kikapcsoltam.Aztán Redsnow>Jailebreak>install Cydia és iPad Basebend>DFU mode-ban.
    Ezeket megcsinálta,ananász logó alatt :)ja és beraktam az eredeti 5.1.1 et az ipsw-hez még mielőtt indítottam volna a JB-t.
    Majd újraindult és alma logó……de vagy 15 percig az volt csak és nem indult el.

    Akkor lehúztam és kikapcsoltam.Aztán vagy simán bekapcsolt , vagy redsnow Just Boot arra már esküszöm nem emlékszem,és kérte megint a nyelvet,stb-stb……
    Aztán ultrasnow-ot felraktam,de nem lett független.
    Gondoltam,hogy az iPad BB-vel van gond,ezért azt újból felraktam a redsnow-al.Hát így se lett független,de aztán ezen segített a fix.

    Egyépként én onnan tudom,hogy AT&T az eredeti szolgáltató,mert meg lehet nézni a Beállítások>Általános>infó Modell szám alapján is.Persze az enyém gyári töltője is árulkodik róla:)

    Itt a lista: de ez csak a 3G és GS-hez jó!

    iPhone 3G Model Numbers
    iPhone 3GS Model Numbers

    Belgium
    Mobistar

    MB489NF/A
    MB496NF/A
    MB500NF/A
    MC131NF/A
    MC132NF/A
    MC133NF/A
    MC134NF/A

    CzechRepublic
    O2

    MB489CZ/A
    MB496CZ/A
    MB500CZ/A
    MC131CZ/A
    MC132CZ/A
    MC133CZ/A
    MC134CZ/A

    CzechRepublic
    T-Mobile

    MB490CZ/A
    MB497CZ/A
    MB501CZ/A
    MC139CZ/A
    MC140CZ/A
    MC141CZ/A
    MC142CZ/A

    CzechRepublic
    Vodafone

    MB489CZ/A
    MB496CZ/A
    MB500CZ/A
    MC131CZ/A
    MC132CZ/A
    MC133CZ/A
    MC134CZ/A

    Greece
    Vodafone

    MB489GR/A
    MB496GR/A
    MB500GR/A
    MC131GR/A
    MC132GR/A
    MC133GR/A
    MC134GR/A

    Hong Kong
    3

    MB489ZP/A
    MB496ZP/A
    MB500ZP/A
    MC131ZP/A
    MC132ZP/A
    MC133ZP/A
    MC134ZP/A

    Italy
    TIM

    MB489T/A
    MB496T/A
    MB500T/A
    MC131T/A
    MC132T/A
    MC133T/A
    MC134T/A

    Italy
    Vodafone

    MB489T/A
    MB496T/A
    MB500T/A
    MC131T/A
    MC132T/A
    MC133T/A
    MC134T/A

    Macau
    3

    MB489ZP/A
    MB496ZP/A
    MB500ZP/A
    MC131ZP/A
    MC132ZP/A
    MC133ZP/A
    MC134ZP/A

    New Zealand
    Vodafone

    MB489X/A
    MB496X/A
    MB500X/A
    MC131X/A
    MC132X/A
    MC133X/A
    MC134X/A

    Singapore
    SingTel

    MB489ZA/A
    MB496ZA/A
    MB500ZA/A
    MC131ZA/A
    MC132ZA/A
    MC133ZA/A
    MC134ZA/A

    Slovakia
    Orange

    MB489SL/A
    MB496SL/A
    MB500SL/A
    MC131SL/A
    MC132SL/A
    MC133SL/A
    MC134SL/A

    Saudi Arabia
    Mobily

    MB489AB/A
    MB496AB/A
    MB500AB/A
    MC131AB/A
    MC132AB/A
    MC133AB/A
    MC134AB/A

    United Arab Emirates
    etisalat

    MB489AB/A
    MB496AB/A
    MB500AB/A
    MC131AB/A
    MC132AB/A
    MC133AB/A
    MC134AB/A

    South Africa
    Vodacom

    MB489SO/A
    MB496SO/A
    MB500SO/A
    MC131SO/A
    MC132SO/A
    MC133SO/A
    MC134SO/A

    Taiwan
    Chunghwa Telecom

    MB489TA/A
    MB496TA/A
    MB500TA/A
    MC131TA/A
    MC132TA/A
    MC133TA/A
    MC134TA/A

    Turkey
    TurkCell

    MB489TU/A
    MB496TU/A
    MB500TU/A
    MC131TU/A
    MC132TU/A
    MC133TU/A
    MC134TU/A

    Russia
    MegaFon

    MB489RS/A
    MB496RS/A
    MB500RS/A
    MC131RS/A
    MC132RS/A
    MC133RS/A
    MC134RS/A

    Russia
    MTS

    MB489RS/A
    MB496RS/A
    MB500RS/A
    MC131RS/A
    MC132RS/A
    MC133RS/A
    MC134RS/A

    Russia
    Beeline

    MB489RS/A
    MB496RS/A
    MB500RS/A
    MC131RS/A
    MC132RS/A
    MC133RS/A
    MC134RS/A

    Luxembourg
    Vox Mobile

    MB489NF/A
    MB496NF/A
    MB500NF/A
    MC131NF/A
    MC132NF/A
    MC133NF/A
    MC134NF/A

    Luxembourg
    LUXGSM

    MB489FB/A
    MB496FB/A
    MB500FB/A
    MC131FB/A
    MC132FB/A
    MC133FB/A
    MC134FB/A

    Luxembourg
    Tango

    MB489FB/A
    MB496FB/A
    MB500FB/A
    MC131FB/A
    MC132FB/A
    MC133FB/A
    MC134FB/A

    Argentina
    Claro

    MB489LE/A
    MB496LE/A
    MB500LE/A
    MC131LE/A
    MC132LE/A
    MC133LE/A
    MC134LE/A

    Argentina
    Movistar

    MB489LE/A
    MB496LE/A
    MB500LE/A
    MC131LE/A
    MC132LE/A
    MC133LE/A
    MC134LE/A

    Austria
    One

    MB489FD/A
    MB496FD/A
    MB500FD/A
    MC131FD/A
    MC132FD/A
    MC133FD/A
    MC134FD/A

    Australia
    Optus

    MB489X/A
    MB496X/A
    MB500X/A
    MC131X/A
    MC132X/A
    MC133X/A
    MC134X/A

    Australia
    Telstra

    MB489X/A
    MB496X/A
    MB500X/A
    MC131X/A
    MC132X/A
    MC133X/A
    MC134X/A

    Australia
    Vodafone

    MB489X/A
    MB496X/A
    MB500X/A
    MC131X/A
    MC132X/A
    MC133X/A
    MC134X/A

    Chile
    Claro

    MB489LZ/A
    MB496LZ/A
    MB500LZ/A
    MC131LZ/A
    MC132LZ/A
    MC133LZ/A
    MC134LZ/A

    Chile
    TMC

    MB489LZ/A
    MB496LZ/A
    MB500LZ/A
    MC131LZ/A
    MC132LZ/A
    MC133LZ/A
    MC134LZ/A

    Colombia
    Comcel

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Colombia
    Movistar

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Ecuador
    Porta

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Ecuador
    Movistar

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    El Salvador
    Claro

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    El Salvador
    Movistar

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Estonia
    EMT

    MB489EE/A
    MB496EE/A
    MB500EE/A
    MC131EE/A
    MC132EE/A
    MC133EE/A
    MC134EE/A

    Finland
    Sonera

    MB489KS/A
    MB496KS/A
    MB500KS/A
    MC131KS/A
    MC132KS/A
    MC133KS/A
    MC134KS/A

    France
    Orange

    MB489NF/A
    MB496NF/A
    MB500NF/A
    MC131NF/A
    MC132NF/A
    MC133NF/A
    MC134NF/A

    Guatamela
    Claro

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Guatamela
    Movistar

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Hungary
    T-Mobile

    MB490MG/A
    MB497MG/A
    MB501MG/A
    MC139MG/A
    MC140MG/A
    MC141MG/A
    MC142MG/A

    Honduras
    Claro

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    India
    Airtel

    MB489HN/A
    MB496HN/A
    MB500HN/A
    MC131HN/A
    MC132HN/A
    MC133HN/A
    MC134HN/A

    Liechtenstein
    Orange

    MB489FD/A
    MB496FD/A
    MB500FD/A
    MC131FD/A
    MC132FD/A
    MC133FD/A
    MC134FD/A

    Liechtenstein
    Swisscom

    MB489FD/A
    MB496FD/A
    MB500FD/A
    MC131FD/A
    MC132FD/A
    MC133FD/A
    MC134FD/A

    Norway
    NetcCom

    MB489KN/A
    MB496KN/A
    MB500KN/A
    MC131KN/A
    MC132KN/A
    MC133KN/A
    MC134KN/A

    Paraguay
    CTI Movil

    MB489LZ/A
    MB496LZ/A
    MB500LZ/A
    MC131LZ/A
    MC132LZ/A
    MC133LZ/A
    MC134LZ/A

    Peru
    Claro

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Peru
    TM SAC

    MB489LA/A
    MB496LA/A
    MB500LA/A
    MC131LA/A
    MC132LA/A
    MC133LA/A
    MC134LA/A

    Poland
    Orange

    MB489PL/A
    MB496PL/A
    MB500PL/A
    MC131PL/A
    MC132PL/A
    MC133PL/A
    MC134PL/A

    Poland
    Era

    MB489PL/A
    MB496PL/A
    MB500PL/A
    MC131PL/A
    MC132PL/A
    MC133PL/A
    MC134PL/A

    Portugal
    Vodafone

    MB489PO/A
    MB496PO/A
    MB500PO/A
    MC131PO/A
    MC132PO/A
    MC133PO/A
    MC134PO/A

    Romania
    Orange

    MB489RO/A
    MB496RO/A
    MB500RO/A
    MC131RO/A
    MC132RO/A
    MC133RO/A
    MC134RO/A

    Spain
    Movistar

    MB757Y/A
    MB759Y/A
    MB760Y/A
    MC131Y/A
    MC132Y/A
    MC133Y/A
    MC134Y/A

    Switzerland
    Orange

    MB489FD/A
    MB496FD/A
    MB500FD/A
    MC131FD/A
    MC132FD/A
    MC133FD/A
    MC134FD/A

    Switzerland
    Swisscom

    MB489FD/A
    MB496FD/A
    MB500FD/A
    MC131FD/A
    MC132FD/A
    MC133FD/A
    MC134FD/A

    Uruguay
    CTI Movil

    MB489LZ/A
    MB496LZ/A
    MB500LZ/A
    MC131LZ/A
    MC132LZ/A
    MC133LZ/A
    MC134LZ/A

    Uruguay
    Movistar

    MB489LZ/A
    MB496LZ/A
    MB500LZ/A
    MC131LZ/A
    MC132LZ/A
    MC133LZ/A
    MC134LZ/A

    Austria
    T-Mobile

    MB490DN/A
    MB497DN/A
    MB501DN/A
    MC139DN/A
    MC140DN/A
    MC141DN/A
    MC142DN/A

    Canada
    Rogers

    MB629C/A
    MB630C/A
    MB631C/A
    MB632C/A
    MB633C/A
    MB634C/A
    MB635C/A
    MB636C/A
    MC143C/A
    MC144C/A
    MC145C/A
    MC146C/A
    MC147C/A
    MC148C/A
    MC149C/A
    MC150C/A

    Canada
    Fido

    MB629C/A
    MB630C/A
    MB631C/A
    MB632C/A
    MB633C/A
    MB634C/A
    MB635C/A
    MB636C/A
    MC143C/A
    MC144C/A
    MC145C/A
    MC146C/A
    MC147C/A
    MC148C/A
    MC149C/A
    MC150C/A

    Germany
    T-Mobile

    MB490DN/A
    MB497DN/A
    MB501DN/A
    MC139DN/A
    MC140DN/A
    MC141DN/A
    MC142DN/A

    India
    Vodafone

    MB489HN/A
    MB496HN/A
    MB500HN/A
    MC131HN/A
    MC132HN/A
    MC133HN/A
    MC134HN/A

    Ireland
    O2

    MB489B/A
    MB496B/A
    MB500B/A
    MC131B/A
    MC132B/A
    MC133B/A
    MC134B/A

    Japan
    SoftBank

    MB489J/A
    MB496J/A
    MB500J/A
    MC131J/A
    MC132J/A
    MC133J/A
    MC134J/A

    Mexico
    Telcel

    MB489E/A
    MB496E/A
    MB500E/A
    MC131E/A
    MC132E/A
    MC133E/A
    MC134E/A

    Netherlands
    T-Mobile

    MB490DN/A
    MB497DN/A
    MB501DN/A
    MC139DN/A
    MC140DN/A
    MC141DN/A
    MC142DN/A

    Philippines
    Globe

    MB489PP/A
    MB496PP/A
    MB500PP/A
    MC131PP/A
    MC132PP/A
    MC133PP/A
    MC134PP/A

    Portgual
    Optimus

    MB489PO/A
    MB496PO/A
    MB500PO/A
    MC131PO/A
    MC132PO/A
    MC133PO/A
    MC134PO/A

    Slovakia
    T-Mobile

    MB490SL/A
    MB497SL/A
    MB501SL/A
    MC139SL/A
    MC140SL/A
    MC141SL/A
    MC142SL/A

    Sweden
    Telia

    MB489KS/A
    MB496KS/A
    MB500KS/A
    MC131KS/A
    MC132KS/A
    MC133KS/A

    UK
    O2

    MB489B/A
    MB496B/A
    MB500B/A
    MC131B/A
    MC132B/A
    MC133B/A
    MC134B/A

    USA
    AT&T

    MB046LL/A
    MB048LL/A
    MB499LL/A
    MB702LL/A
    MB704LL/A
    MB705LL/A
    MB715LL/A
    MB716LL/A
    MB717LL/A
    MB718LL/A
    MB719LL/A
    MC135LL/A
    MC136LL/A
    MC137LL/A
    MC138LL/A

    Egypt
    Mobinil

    MB489AB/A
    MB496AB/A
    MB500AB/A
    MC131AB/A
    MC132AB/A
    MC133AB/A

    Egypt
    Vodafone

    MB489AB/A
    MB496AB/A
    MB500AB/A
    MC131AB/A
    MC132AB/A
    MC133AB/A
    MC134AB/A

    Jordan
    Orange

    MB489AB/A
    MB496AB/A
    MB500AB/A
    MC131AB/A
    MC132AB/A
    MC133AB/A
    MC134AB/A

    Turkey
    Vodafone

    MB489TU/A
    MB496TU/A
    MB500TU/A
    MC131TU/A
    MC132TU/A
    MC133TU/A
    MC134TU/A

  172. Sajnos nem megy a Doktorral sem.
    Something went wrong, likely the server is down or the certs have run out, try again later.

    @ g.janosh:
    de azt is le lehet tölteni valamelyik repobol “okosba”, nem?
    ihacksrepo? bár ott nem találtam.

  173. @tizes: Tudod milyen szolgáltatós a telefonod?

  174. @ToniSlow: Tudom, de a baj az, hogy valószínűleg le van tiltva, tehát nem megy fel a hálózatra.

  175. @tizes: Azt hittem csak a push-al van baj….

  176. Inkább a 3G-t kéne megoldani. Youtube megy weben keresztül, ikonról nem futtatja. Amúgy 10x lassabb a telefon, mint a 4S. Fura.

    Szóval a 3G hSn0wQ-nak köszönhetően hacktiválva van (Sn0wbreeze, iREB), de sem a pushfix, sem pedig a push doctor nem megy fel rá.

  177. @tizes: ha nem megy fel hálózatra, mert letiltották, azt te sehogy nem fogod megoldani. de attól még gyárilag hozzá tartozó szolgáltató bármi kártyájával aktiválni fogja, és menni fog a push is.

  178. @Jadeye: Tehát akkor tegyek be egy gyári SIM-et és …
    … pushfix újra?

  179. @tizes: Ha nincs hálózat akkor minek a push? Amúgy leszeded a SAM-et, revert lockdown to stock, majd a method-ot beállítod automatikusra, csatlakoztatod, majd clear push, megint csatlakoztatod, appstore-ból leszeded az iphusher-t, csatlakozol wifi-re és megnézed jó-e. ennyi

  180. @tizes:
    igen is, meg nem is. Természetesen le tudod tölteni magát a tweaket, de amint a kapott hibaüzenet is mutatja, nem enged be a pushfix szerverére. Én a néhány napja próbáltam; amint megvettem a pushfixet, azonnal engedte hibaüzenet nélkül telepíteni. Ergo sehogy sem tudod átverni őket.

  181. @g.janosh: A 23-as iTunes hiba nagyon való színű,hogy hardveres gond.
    Esetleg ez a cikk adhat neked tippeket:
    szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

    @ToniSlow: Tudom,hogy a SAM-el meglehet oldani a hacktiválás által okozott gondokat,de @Tizes-nek az hiába sikerülne mert le van tiltva a telója.

    @tizes: A letöltéssel van baj.Próbáld más wifivel.

  182. SAM mit csinál és miért ne lenne jó nekem?

    PushFix.info repoban találtam youtube fix 1,2,3-at. Ez jó arra, hogy induljon ikonról is, ne csak böngészőből tudjam használni. Vagy először inkább SAM vagy másik wifiről pushfix/doctor letöltése? Kártya legyen a telefonban? Remélem nem emiatt nem ment 😀

    Köszi a kitartásotok!

  183. @tizes: A SAM-ről itt ír a szifon:
    http://szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/
    Lényegében ez is egy megoldás arra,hogy a készüléked gyári kártya nélkül aktiváld csak úgy mint a hacktiválás.Az a különbség,hogy a SAM jobb mint a hacktiválás.Viszont mivel neked le van tiltva a készüléked még ez a megoldás sem segítene.A SAM-et maximum a push javítására tudnád felhasználni.Azt,hogy azt hogy csináld azt ToniSlow leírta.
    Idézem:

    “Ha nincs hálózat akkor minek a push? Amúgy leszeded a SAM-et, revert lockdown to stock, majd a method-ot beállítod automatikusra, csatlakoztatod, majd clear push, megint csatlakoztatod, appstore-ból leszeded az iphusher-t, csatlakozol wifi-re és megnézed jó-e. ennyi”

    Ez egy megoldás.De jelenleg azt látom,hogy a wifidet nem kedveli a Cydia mivel állításod szerint nem tudtad eddig egyik programot se letölteni.Szóval csinálj egy Wifi network reset-et (Settings (Beállítások)->General (Általános)->Reset (visszaállítás)->Reset Network Settings (Hálózati beállítások törlése) menüpont) majd próbáld meg másik wifivel.

  184. @hSn0wQ: Letöltés megy, feltelepítéskor adják a hibákat. Már 2x próbáltam úgy, hogy előtte letöröltem őket, azaz csak az egyik települt fel annyira, hogy szemetet hagyott maga után, de sikerült eltávolítani. SAM-es cikket elolvasom, holnap jelentkezek.

  185. Sziasztok!

    Az iPad2-m nem akar 3G-ra csatlakozni, csak a kis “E” edge jelet fogja. Mi lehet a megoldás erre, hogy újra tudjon váltani 3G-re?

  186. @gerdg: Próbáltad már a Reset Network Settings-et ?
    (Settings (Beállítások)->General (Általános)->Reset (visszaállítás)->Reset Network Settings (Hálózati beállítások törlése) menüpont)

  187. @hSn0wQ: Most csináltam meg, de sajnos ez sem oldotta meg a problémát, továbbra sincs 3G-m.
    Egyéb javaslat? Másnak nem volt ilyen problémája 5.1.1-en?

  188. @gerdg: Akkor nem tudom.Esetleg csinálj egy restore-t és ne állíts vissza backupból.Ha akkor is ezt csinálja akkor lehet,hogy hardveres gond.

  189. @hSn0wQ: Hát én sem tudom, mert eddig semmi baja nem volt, csak most az új 5.1.1-el… de majd restore után meglátjuk…

  190. Esetleg az lehetséges, ha az adatforgalmam túllépem, és azért nem vált át 3G-re? (mondjuk szerintem ez hülyeség, de nem tudok másra gondolni…)

  191. @gerdg:
    Olyan nincs , ha tobb az adatforgalmad mint amire elofizetsz akkor is van 3G-d csak joval lassabb letoltesi sebesseggel …

  192. @hSn0wQ: Ha felrakom így a SAM-et, a push-t (elvileg) megjavítja, de a GPS és a Youtube működni fog? GPS jelenleg jó, utóbbi pedig ikonról nem indul.

    Frissítés!
    Újraindítottam a telót és a jutub is működik! 😀

    Kell nekem ez a push? Ez csak az, ha jön egy progihoz új verzió vagy új email, stb, ugye? Ha letiltom (Értesítések?), akkor nem próbál meg 30 másodpercenként frissíteni. Csak egyesével, alkalmazásonként lehet letiltani a push üzeneteket?

  193. Megoldottam a 3G problémát. Vissza tettem az SBSetting-et és ott bekapcsoltam külön a 3G-t és így már átváltott!

    Köszi a segítségeket

  194. @HSn0wQ Korábban rosszul írtam az iTunes hibát, nem 23-as hanem 21-es. Ez a cikk szerint azért van, mert recovery módban próbálom feltenni a cf-t. És tényleg…
    DE ma újra megpróbáltam, és ugyanaz a helyzet: redsn0w-al pwnedDFU-ba teszem (ki is írja, hogy “Done”), elindítom iTunes-ban a restore-t, aztán egyszer csak gondol egyet a telefon és átvált recoverybe (vagy az almás képernyő, vagy az iTunes+kábel). Ez mi a fenétől van???

  195. egy kérdésem lenne ha eddig volt cydiához hozzá való nem tudom mi is a neve ilyen mint pl.www.hackulo.us, …. ez hozzá van nekem adva de még midig r
    rákeresek a cydiaba de nem talál szinte semmit melyik oldalt adjam még hozzá mert eddig jó volt csak restort nyomtam

  196. @iapple: Ezek amiket hozzáadhatsz a Cydia-hoz azokat repo-knak nevezik.Ezek szerver címek.
    Az,hogy ha valami nem jelenik meg a hozzáadás után akkor két eset van:
    1 rosszul írtad be a repo nevét
    2 a Cydia valamilyen hibát ír ki a repo letöltése közben,ez esetben ezt jó lenne nekünk leírni,hogy tudjunk segíteni.
    Mellesleg olyan,hogy “www.hackulo.us” olyan nem létezik.Olyan van,hogy cydia.hackulo.us

    @g.janosh: Na jó akkor most tiztázzuk ezeket a módokat mert látom nem világos neked:

    Recovery mode:Ez esetben az iTune+kábel kép látszik.Csak restore illetve restore+update esetén lehet használni.

    DFU mode:DFU mode esetén a képernyő fekete mintha ki lenne kapcsolva a készülék.Ezt is restore illetve restore+update esetén használjuk.

    Pwned DFU mode:Túl sok különbség nincs az előzőhöz képest.Ilyenkor lehet restore-olni;restore+update-elni;custom fw-t telepíteni;jailbreakelni;downgrade-elni.A képernyő ebben az esetben is sötét.

    Amúgy ezt le is írta az utasításaim között,hogy mielött felteszed a custom fw-t az elött a Redsn0w EXTRAS->Pwned DFU funkciójával tedd DFU mode-ba a készüléket (15.lépés).Ha nem tartod be az utasításaimat akkor bizony rengeteg hibába fogsz bele esni.

    Azt elég érdekesnek tartom,hogy csak úgy átvált recovery mode-ba a készülék mivel ilyet csak akkor csinál a készülék,ha van valamilyen iTunes hibaüzenet is.
    Az Apple logó meg természetes.Így néz ki egy restore:

    1.Először az iTunes ellenőrzi,ha kell letölti a gyári firmware-t.Ekkor ugyanúgy betudsz menni a telód menüjébe.

    2.Az ellenőrzés után a készülék kikapcsol,majd újra elkezd bootolni (megjelenik az Alma logó)

    3.Ezután megjelenik az alma logó alján egy spinner.

    4.Megjelenik az alma logó alján egy csík ami egyelőre fekete,fehér körvonalakkal.Majd elkezd egy fehér csík végig menni ami kitölti az elöbb még fekete csíkot.

    5.Ez még megtörténik 2-szer vagy 1-szer.

    Ha csak úgy a folyamat közepén bebootol a készülék azt elég furának tartom.Elképzelhető,hogy hardveres gond.

    A 21-es hibát esetleg a hosts fájl kipucolása oldja meg.

    @tizes: Ha nincs pushod akkor nem fogsz tudni se emaileket fogadni,se emaileket küldeni,emellett ez kezeli azt is,hogy az alkalmazások értesítéseit is amit letudsz tiltani.

  197. @HSn0wQ teljesen tisztában vagyok. A módokkal 🙂 a redsn0w is jóváhagyja, hogy dfuban vagyok, de hogyan írtam, a folyamat közben vált át recoverybe (tiny umbrellaval szedtem ki, az is azt írta, hogy recovery módban van)… lehet, hogy tényleg valami hardveres gond lesz…

  198. @g.janosh: Szedjél le minden Apple cuccot majd indítsd újra a gépedet ezután tegyél újra minden Apple cuccot majd indítsd újra a géped,ha így se megy akkor próbálj ki egy másik kábelt,ha így se megy próbálj ki másik usb portot,ha így se megy próbáld meg másik gépen,ha így se megy akkor pucold ki a HOSTS fájlt (azt,hogy ezt hogy kell megcsinálni arról itt az oldalon “A Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek” cikkben találsz teknikát).Ha ezek sem segítenek akkor egyértelmüen hardveres hiba.Ebben az esetben vidd szervizbe.

  199. Az mitol lehet hogy van 1-2 olyan appsom ami teljesen feher semmi szine ? 5.1.1 , Jb Absinthe 2.1 . Napokig semmi baja nem volt ma jott csak elo eloszor , volt restart de semmi valtozas…
    Elore is koszi !

  200. @Ragadoz0:
    Okes is mar megjavult … 😀

  201. @hSn0wQ:

    Észrevettem,hogy valamiért elkezd merülni az akksim.Azt figyeltem meg,hogy ha megnyitom a jegyzeteket akkor valamit elkezd tölteni a telefon.Kapcsolatban lehet az email fiókkal.Megnéztem ,és az egyik beállított email fiók hozzá van rendelve,és ki se tudom venni.
    Lehet ebben valami összefüggés??
    Továbbá megnéztem a mail fiókokat,és az új adat begyüjtéséhez be van kapcsolva a Push.A frissítés kézire van állítva,de a haladó beállításoknál a Fetch van beállítva.Az iCloud-ot is arra állítottam,sőtt ki is kapcsoltam hogy oda mentsen.
    Lehet hogy mégsem működik rendesen a Push-om?

  202. @dcsatlos: Az ilyen találgatások helyett egyszerübb,ha letöltöd az iPusher nevü appot az AppStore-ból.Ez leteszteli neked a Push-t.Amúgy simán eltudom képzelni,hogy a hacktiválás után nem megy rendesen a Push.Főleg,hogy neked érdekes módon megy mindem ami általában az e fajta rendszereken nem megy.(megy iPad bb-vel a GPS-d,megy hacktivált rendszeren a push bár mondjuk ez most kérdésessé vált,…stb.)
    Úgy,hogy én nem csodálkoznék rajta,ha esetleg nem megy 100%-osan a Push.

  203. A GPS nem megy sajna,azt rosszul mondtam.De az SBsettingsben egyszer csak az általában 110 Mb szabad memóriából 80-lesz,de nem fut semmi progi.Ez mitől lehet.De pill és letöltöm…………

  204. Elolvastam a SAM-es cikket,gondolom működik a legújabb ultrasnow-al is?
    Nekem az AT&T-t kell kiválasztanom az aktiválásnál?A teló független marad vagy megint függetleníteni kell??

  205. Na nyilván nem jó a Push mert csak plese wait……:(
    Akkor valószínű meg kell csinálnom.

  206. @dcsatlos: ha hacktiváltál akkor először revert lockdown to stock. hagyd a method-ot automatán. csatlakozz itunes-ra. ha nem ad hibaüzenet akkor minden ok, ha igen akkor más method kell, nem automata. ha így sem megy a push akkor a sam-ben backup activation, majd restore activaton, és újra megnézed ipusher-el. így már jónak kell lennie.

  207. @dcsatlos: Először le kell törölnöd a hacktiválást tehát deaktiválni kell.
    Az Ultrasn0w 5.1.1 esetén továbbra is a szokásos módon működik,tehát Ultrasn0w+Ultrasn0w fixer.Az Ultrasn0w verziója lényegtelen.
    A SAM-nek és az Ultrasn0w-nak semmi köze egymáshoz.
    A SAM egy megoldás a gyári kártya nélküli aktiválásra,az Ultrasn0w szoftveresen függetlenít.Egymást nem zavarják.
    Az Ultrasn0w-nak csak annyi kell,hogy valamilyen módon aktivált legyen a teló.

  208. @dcsatlos: A SAM-ben a Method alatt válaszd a By Boundle-t majd menj vissza és a Boundle alatt ki tudod választani az AT&T-t.

  209. Most ultrasnow-ba betallóztam a gyári 5.1.1-et.Ée deactivate……..várjak a rebootra-már 10 perce várok:(
    Telón fehér kép.Most várjak vagy ne?

  210. Vagyis a redsnowba bocsi,de már azt se tudom micsinálok:)

  211. @dcsatlos: “(Win 7/Vista esetén rendszergazdaként kell futtatnod és xp kompatibilis módban)”

  212. @dcsatlos: a SAM-ben van deactivate. nem értem, miért kell komplikálni.

  213. a SAM aztírja hogy még aktív,Szóval akkor hogy is deaktiválok??
    Redsnowba betallózom az ipswt,aztán Jailbreak,és ott deactivate pipa.
    Ekkor dfu módba rakatja a telót majd waiting reboot.
    És meddig kell várni???Mert nekem nem csinált semmit csak világított a kijelző és kész.

  214. @hSn0wQ:
    Az megvan.A gépem továbbra sem jön ki a telefonommal valamiért.

  215. @dcsatlos: ha nem értesz a dologhoz, miért nem bízod olyanra, aki igen?

    sam, revert lockdownd to stock, majd aztán a sam-en belül a utilities alatt ott a de-activate iPhone is. nem értem, miért komplikálod túl redsn0w-val.

  216. Ok.Ezt megcsiáltam.Igaz hogy nem értek hozzá,de szeretnék.Szerencsére van itt aki ért hozzá,és elmondja hogy mit csináljak.Hálás is vagyok érte.
    Egyébként nincs kedvem alkalmanként 5-6000-et kiadni egy frissítésért valamelyik szervizben.

  217. Sikeresen deaktiváltam.

  218. @Jadeye: Én sem értettem,hogy a Redsn0w-ban miért kell deaktiválni,ha úgyis deaktiválsz a SAM-ben,de ebben a cikkben ezt írtátok:szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

    Bocs,ha esetleg hülyeséget mondok.

  219. Az iTunes nem tud csatlakozni az iPhonehoz mert ismeretlen hiba lépett fel.

    Most hogyan tovább??

  220. @dcsatlos: És ?Mi a pontos hibaüzenet ?
    Így most mindenki számára ugyanannyira ismeretlen a hibaüzenet mint,ahogy azt te leírtad a kommentedben.

  221. Újraindítottam a telefont,és úgy már nem volt hiba.Auto detect-en volt,egy kis idő múlva atz írta a teló hogy nincs sim.Beraktam van hálózat.De az iPusher még most se írja hogy jó lenne csak azt hogy wait…..

  222. azt írja WildcardActivated!Akkor elvileg jó?

  223. Az iPusher az nem csinál semmit sajna.Mailek jönnek mennek rendesen…..

  224. @dcsatlos: Igen akkor aktiválta.Amúgy most én nem vagyok bejelentkezve az iPhone 3G-men a mail-nél és nálam is csak a Please Wait-et írja ki.Viszont az iPod Touchomon be vagyok jelentkezve és ott gond nélkül végig fut az iPusher.Esetleg próbáld meg úgy,hogy bejelentkezel.

  225. @hSn0wQ: mert ekkor még nem volt de-activate opció a SAM-ben?

  226. @Jadeye: Idéznék a cikkből:

    “Itt bökjünk a “De-Activate iPhone” opcióra, ez letörli a hacktiválás által feltett tanúsítványokat, és előkészíti a rendszert az iTunes-os aktiválásra. Ezután bökjünk még a “Regenerate SIM” lehetőségre is;”

  227. @Jadeye: És még képet is tettetek hozzá.

  228. Hova jelentkezzek be?

  229. @hSn0wQ: ha megnézed, teljesen más volt még a SAM, például nincs Utilities menüpont sem a képeken, és az első indításkor is talán más menüpontokat dobott fel. már nincs kéznél ilyen régi SAM, így nem tudom megnézni, de nem ok nélkül van az a cikkben, ami. de másfél évvel ezelőtti cikkről van szó, és másfél évvel ezelőtti SAM-ről, azóta elég sokat változott.

  230. @dcsatlos: Menj a Settings-be és menj a Mail,Contacts,Calendars-ra (Mail,Kontaktok,Naptárak) és ott válaszd az Add Account… (Új fiók…)-ra és jelentkezz be valamelyik email címeddel.

  231. @Jadeye: Értem.

  232. Nekem így se csinál semmit sajnos,de miközben please wait,azalatt jönnek a reklámok felfelé az alsó sorban.Végül is az is push nem??

  233. @dcsatlos: Hát akkor passz.Csak azért lenne jó,ha működne mert egyszerübben letudnád tesztelni a push-t.Na mindegy valószínűleg működni fog a push mert törölted a hacktiválást.

  234. Úgy legyen.A SAM-et mikor felraktam,nem volt benne minden menüpont.Aztán ” revert lockdownd to stock, majd aztán a sam-en belül a utilities alatt ott a de-activate iPhone ”
    Akkor jött a hibaüzenet iTunestől!
    Akkor teló reboot és megint SAM,akkor már több minden volt benne.Akkor rádugtam a gépre,kicsit dolgozott rajta,és kijött ez hogy WildcardActivated!
    Beraktam a SIM-et és jó.Azóta az iTunes kiírja a telefonszámom is mikor rákattintok az Általános info fülre.Eddig nem írta ki.De az ultrasnowt nem piszkéltam,a fix is fenn maradt ahogy volt.De gondolom ezek semmit sem befolyásolnak.
    Szóval most aktiválva lett rendesen elvileg,csak működik.
    Köszönöm a segítséget,és örülök,hogy vannak akik jobban értenek hozzá mint én,és segítettek is.
    Azért a 4.1-el szerintem kicsit pörgősebben ment a 3gs,mint az új 5.1.1-es rendszerrel.Ez jobban foghatja a telefont??Mondjuk kikapcsoltam már szinte mindent(iCloud mentés,email állandó frissítése és a háttérben futó tőzsdeinfó,stb.)
    Most majd próbálgatom,hátha nem olyan lomha:)

  235. Úgy néz ki,hogy jó lett a készülék.Gyorsabb,és 133-140 mega mamória szabad ha nem fut semmi.

  236. Hello!
    Nekem van egy ipod 4g-m és jb-ni akartam, de nem tudom. Azt írja ki “ERROR: could not connect to lockdown”. Mit csináljak?

  237. @MAt599:Futtasd az Absinthe-t xp kompatibilis módban.

  238. Azt külön kell beállítani?

  239. @MAt599:Igen.Tehát jobb gomb az Absinthe ikonra utána tulajdonságok majd felül menj a kompatibilitásra utána pipáld be a futtatás a következő kompatibilitási módban ezután válaszd ki a Windows XP (service pack 2)-t.
    Egyik jb szoftver sem állítja be ezeket magától. 😉

  240. Nem tudom kiválasztani, nincs a listán.

  241. @MAt599:Win 7/Vista-d van ?Csak akkor kell az xp kompatibilitási mód.

  242. xp-m van

  243. MAt599:Akkor passz.Próbáld meg másik gépen.

  244. Ok. Köszi. 🙂

  245. @MAt599:Esetleg próbáld meg így:

    1.Töltsd le a Redsn0w 09.11b4-et.

    2.Töltsd le a gyári 5.1.1-et.

    3.Nyisd meg a Redsn0w-t.

    4.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW funkciót és tallózd be a gyári 5.1.1-et.

    5.Menj vissza és kattanjá a jailbreak gombra.

    6.Kövesd a Redsn0w utasításait.

    7.Várj amíg bebootol a touchod.

    8.Ismét nyisd meg a Redsn0w-t.

    9.Tallózd be a gyári 5.1.1-et.
    (EXTRAS->Select IPSW opció)

    10.Utána a Redsn0w-ban az EXTRAS->Just boot opciót válaszd.

    11.Kövesd a Redsn0w utasításait.

    12.Miután betöltött a Touch nyisd meg a Cydia-t és töltsd le a Rocky Racoon 5.1.1-t.

  246. fix

  247. @hSn0wQ:

    iphone 4s 5.1.1 készülék jailbreakelhető absinth 2.0.4 v redsn0w 0.9.14.b1 megoldással?

  248. @T_Z: Ezt a logót megtalálhatom még valahol, mert innen már nem lehet letölteni. Köszönöm

  249. @Luger67: a logófix fentvan az unstable szifon repoban.

  250. @Jadeye: Az unstable-ben található T-mobile Logo Fix 4.2+ nekem nem működik, újraindítás után sem. Ezért szerettem volna megkapni és bemásolni, csak már a 17. hozzászólásban lévő nem tölthető el.

  251. @Luger67: a logófix pedig pont ugyanazokat a fájlokat írja felül, amit le akarnál tölteni.

  252. @Jadeye: Nálam nem működik, köszi.

  253. @Luger67: igen, értem, hogy nem működik, és retina kijelzős készülékeknél valamiért valóban ez a helyzet, noha a fix azokat a fájlokat írja felül, amiket kellene. ha lenne egy tesztkészülékem, akkor meg tudnám nézni, mi a helyzet, és miért.

  254. @Galant:Igen.

  255. Segitseget kernek!
    Nekem fontos, hogy az sms-ek megmaradjanak!
    Ha nem jailbreakelt iPhone 4S 5.1.1-en csinalok egy backup-ot, majd reszore es JB, vissza tolthetem ra az sms-eket, kepeket, kontaktokat backup-bol?
    Koszi

  256. @izso: miért ne tehetnéd? összesen csak a jailbreakelt rendszerről készült backup visszaállítása az, ami így nem javasolt.

  257. Miért van az hogy az összes lehetséges módon próbáltam a visszaállítást az iphone 4 5.1.1-en és mindig 1601es hibakód?

  258. most meg 21 es hiba kódokat dobál már a sititch et is probáltam gondoltam onnan lefrissitem de semmi .

  259. @rocco07: Mire akarsz vissza menni ? Mi van ?
    Több infót kaphatunk ?

  260. Sziasztok!

    Tapasztalt-e valaki közületek olyan problémát, hogy bizonyos esetekben iPhone 4 jailbreakelt iOS 5.1.1 (9B208) esetén hívások esetén a hívott fél nem hall engem, viszont én hallom őt kristálytisztán. Eddig még nem jöttem rá, de teljesen random módon jelentkezik a dolog, van amikor 20-30mp beszélgetés után jelentkezik ez a probléma, van amikor már a hívás megkezdésétől. Beszélgetés közben ha elmegy a hangom, akkor utána általában meg is szakad a vonal.

    Esetleg valakinek ötlet, hogy mit lehetne tenni? Tegnap volt egy restore, aztán backupból tettem vissza a cuccaimat…

    Köszi előre is!

    Üdv/G

  261. Üdvözlet . Tudna valaki nekem segíteni ? Mert nekem ugyan is mar nem egy helyen azt mondtak hogy az iPhone 4 telefonomat nem lehet függetleníteni és gevey SIM sem lehet használni M.o. , mert 5.1.1 ( 9b208)verzió van rajta , több helyen is voltam. Hogy tudnám használni itthon? Előre is köszönöm !!!!!

  262. @bt91: a gevey az 5.0-s gyári firmware-re való frissítés óta nem működik a baseband miatt. tehát nem Magyarországon nem megy, mert itt működik, hanem a baseband miatt. az iPhone 4 esetén pedig kizárólag a 01.59.00-s basebandre van szoftveres függetlenítés, tehát az 5.1.1-ben lévő basebandre nincs.

    függetleníteni tehát összesen csak a hivatalos, a készülék eredeti szolgáltatóján keresztül indított módon lehet, aminek feltételei, és díja lehet, és csak az eredeti szolgáltatónál kérheti az eredeti tulajdonosa.

  263. Sziasztok!

    Segítséget szeretnék kérni.
    Adott egy iPhone 4 5.1.1 iOS-el Jailbreak-elve.
    Azt szeretném kérni, hogy valaki írja le szájbarűgósan, hogy hogyan kell csinálni restore-t.
    Ne értsetek félre, nem restore nem megy.
    Az a gond, hogy próbáltam már mindenhogy, de nem sikerül.
    SHSH-t lementettem TinyUmbrellával. A hosts-ot kipucoltam. Utána gép restart.

    Nagyon köszönöm.

  264. @Theatti: Akkor leírom: Ha fontos a szoftveres vagy más milyen nem hivatalos függetlenítés akkor egy baseband-et nem frissítő NO_BB-s Custom fw-t kell használnod amit a használat elött el kell készítened.Ezt a Redsn0w 09.14b2,EXTRAS->Custom IPSW opciójával tudod megtenni úgy,hogy betallózod a gyári iOS 5.1.1-et (ügyelj rá,hogy 9B206-os vagy 9B208-as build-et tallózol be mert ennek megfelelően kell majd bánni az SHSH-val),ha végeztél lesz majd egy ipsw fájl aminek a neve NO_BB-vel kezdődik,abban a mappában,ahonnan betallóztad a gyári firmware-t.
    Az eddigiek elhagyhatók,ha neked nem fontosak a továbbiakban a nem hivatalos függetlenítések.
    A most következő lépést viszont már kötelező megcsinálni,ha valóban újra akarod rakni az 5.1.1-et.Szóval ismét a Redsn0w-ban válaszd az
    EXTRAS->SHSH Blobs->Stitch->IPSW opciót és tallózd be a custom vagy gyári 5.1.1-es fw-t (nyílván,ha függetlenítened kell akkor customot tallózz be,ha nem akarsz akkor mindegy),utána tallózd be az ugyan ott elhelyezkedő Local opcióval az fw-hez tartozó SHSH Blobs-ot,aztán várj amíg elkészül a speciális fw-d ami ugyan ott fog elhelyezkedni ahonnan betallóztad gyári/custom fw-t.Onnan fogod majd megismerni,hogy a fájl nevének az elején egy csomó szám meg betü lesz (ez a karakter sorozat egyébként az ECID,a telód egyik azonosítója).Ha ezzel is meg vagy akkor a Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU-t használva tedd DFU módba a telód.Eztán megnyitod az iTunes-t és addig nyomva tartod a SHIFT-et (win esetén),az Altot (Mac esetén) amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,ha ezzel is meg vagy akkor tallózd be az imént elkészített speciális fw-d és várj a restore-ra.

  265. (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  266. Sziasztok!
    Most cseréltem egy 4S 64GB-re a telóm.5.1.1 van rajta.+jailbreak.
    Viszont csak az mms-t tudok küldeni,sms-t nem:(
    Van erre vmi megoldás?Már régi Iphone-os vok,de ilyennel még nem találkoztam.
    Előre is köszi a segítséget.

  267. @propergsm: a hálózati beállítások törlését érdemes lenne megpróbálni.

  268. Az volt az első amit megpróbáltam,de sajnos nem segített:-(
    Még arra gondolok hogy vmi software-es hiba lehet,mert ha estére kikapcsolom az Iphone-t,reggelre mindig 3G vel kapcs. be pedig nekem ki van kapcsolva.

  269. @propergsm: Rakd újra az 5.1.1-et e szerint:

    szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

    Persze ez nem fog menni shsh nélkül.SHSH-król itt van bővebb infó:

    szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

  270. Udv

    segitseg kellene iPhone 4 5.1.1 (baseband 04.10.01) gyarilag fuggetlen telo (egyebkent ugy nez ki ez orszagosan korlatos?? Belgiumban minden kartyaval megy itthon nem fogadja el a Telenor kartyat :S)
    mit erdemes tenni?? jailbreak Absynthal az majd basbendet frissit es lehet fuggetleniteni is?? vagy ezt fuggetlenitsem?? vagy??
    shsht leszedtem tyniumbrellaval 3 felet mentett le, ez normalis??

    koszi


Add a Comment