Hogyan frissítsek iOS5-re, mire figyeljek oda?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Este 11 óra van, már több mint 200 hozzászólás érkezett az iOS5 poszthoz picit segítenék a frissítőknek.

Menjünk sorban:

Az iOS5 jelenleg jailbreakelhető, de csak (semi-)tethered, magyarul az esetek többségében csak a “számítógép kell az újraindításhoz” módszerrel jailbreakelhető, így a redsn0w-val kell minden újraindításkor elindítanod, másképp nem tölt be, vagy ha igen, nem működik a jailbreak (ez utóbbi a semi-tethered mód).

A (semi-)tethered jailbreakről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?

Ha neked iPhone 4 / 3GS / iPad 2 / iPad 1 / iPod Touch, de nem jailbreakelt 4.x rendszered van, a következőt tedd:

Első körben backup. Az iTunes-ra feldugod a telefonod, és nyomsz a bal oldalt az XY iPhone gombra egy jobb klikk / backup-ot. Így van már egy mentésed. A mentés végeztével nyomj rá a Restore gombra biztos, ami biztos alapon. Az iTunes több problémát, hibakódot is feldobhat. A legtöbbször a 3200-ast adja, ebben az esetben próbálkozz többször, egyszer csak menni fog.

Ha viszont valaha jailbreakelted a telefonodat, és/vagy használtad Tinyumbrellát nézd meg, nincs-e gs.apple.com-ot tartalmazó sor a hosts fájlodban.

A hosts fájlod “kipucolásáról” bővebben itt: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Ezután már semmiféle hibát nem kaphatsz, fel kell hogy menjen az iOS5 restore módban. A telepítés után kövesd az utasításokat, majd pedig tedd vissza a backup-ot.

Ha neked jailbreakelt iPhone 4 / 3GS / iPad 1 / iPod Touch-od van, DE nem függetlenítesz, a következőt tedd:

Nyilván elolvastad fentebb, hogy ha most frissítesz, akkor csak tethered jailbreaked lesz, nem térek ki a régi iboot-os 3GS-re, ők valószínűleg tudják mit takar az, hogy régi iBoot; illetve az iPad 2-re sem, mert azon meg csak a 4.3.3 esetén van jailbreak, sehol másutt nincs. Tehát hasonlóképpen nyomsz egy jobb klikk, mentést a telefonodra az iTunes-on belül, hogy legyen egy backup-od.

Ettől függetlenül érdemes egy másik mentést is készíteni manuálisan. Ez egy szép megoldása annak, ha valaki sallang tehát mindenféle szemét nélkül szeretné lementeni a dolgait.

A manuális mentésről itt írtunk részletesen: Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?

A mentés után hasonlóképpen nyomsz egy Restore gombot, és felrakod az iOS 5-öt. Felrakása után a legfrissebb redsn0w-val jailbreakeled, majd pedig azzal el is indítod. Extra menüpont, Just boot.

Ezután vagy kiválasztod az iTunes-ban, hogy visszategye rá a backup-ot, vagy pedig előveszed a DiskAid-et (Windows esetén a T-pot-ot) és a fenti cikkben leírtak alapján visszamásolod a fájlokat a helyükre, plusz törlöd a PhotoData mappát, így majd újra felépíti neked a képek részt.

Ezután, indítsd el a Cydiát. Add hozzá a Szifon.com source-t, majd pedig telepítsd fel a CHOWN fix nevű csomagunkat. Ha ezzel megvagy, készen vagy.

Ha neked iPhone 3GS / i4-es készüléked van, és függetleníteni szeretnél: NE FRISSÍTS!

 1. Ilyenkor utálom, hogy Telenoros vagyok és függő a telefon…
  Egyébként valahogy lehet frissíteni csak a basebandet újabbra? Nekem kb. 4.0 óta ugyanaz van, lehet illene már frissebb majd az iOS 5 alá. Vagy tök mindegy? Egyébként gyakran ledob a hálózat, az lehet, hogy ettől van?

 2. @valentinx: Az tuti elírás. Sajnos a redsn0w nem támogatja egyenlőre az iPad-et.

  @Lenny: Szerintem te pont baseband frissítés nélkül szeretnéd. Elvileg van iOS5-höz sn0wbreeze amivel lehet gyártani CFW-t (sn0wbreeze v2.8b8 (For iOS 5.0)), ami nem frissíti a BB-et.

 3. a@szeka:

  Az ok, vágom, nem fogom a legújabbra lecserélni, csak az utolsó függetleníthetőre szeretném felfrissíteni. Gyanítom ahhoz előbb fel kell tenni egy korábbi iOS-t amiben még függetleníthető a baseband aztán jöhet rá az 5-ös, baseband frissítés nélkül. Ez így tud csak működni?

 4. @szeka:
  Erre lennék kíváncsi, hogy van-e értelme. Ki tudja, hogy egy 3.1.3-mas baseband hogy működik egy iOS 5-tel. Érted… De ha tök mindegy akkor természetesen nem erőszakosodok érte, marad a régi. 🙂

 5. Legutóbb iOS topikban elfelejtettem megkérdezni, hogy hogyan tudom most feltenni a BB frissítése nélkül az iOS5-öt?
  (meg kell várnom, amíg kijön a PwnageTools 5-ös verziója és custom FW-t felteszem?)

 6. Kezdek agyf*szt kapni, hogy nem tudom felrakni az OS-t… a végénél kidob, a telefon el sem indul már… Ha tudtam volna, hogy ez ilyen körülményes, felraktam volna 1 héttel később… :S :@

 7. Az új Game Centerrel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Automata barát keresésnél volt egy olyan opció talán, hogy kontaktjaim megosztása a gyorsabb barátkereséshez vagy ilyesmi. Itt arra gondolnék, hogy a barátlistámat osztja meg vagy a mail címem esetleg a barátaim névjegyzékét? Nem tudom sehol sem visszavarázsolni és nem is értem mi az az opció. Aki előtte áll adna felvilágosítást? Köszi

 8. Hali !

  Kérdésem lenne: milyen ssh progit vegyek, ha nem akarok JB-zni ?

  Alig pár programot használok, és azokat inkább megvettem …

  Ha valaki tud mondani valami, azért hálás lennék …

  Tulajdonképpen a csengőhangokat szeretném rátenni, amik hosszabbak mint 30 sec …

  kisgyopi

 9. Én kimentettem mindent, SMS-eket, kontaktokat, notes-okat, és iOS 5 telepítés után hiába másolom vissza a megfelelő helyre, nincs a telefonon!! Mi történik? Egyedül a notes került vissza, nem is értem a többi hová lett. Mi lehet a baj?

 10. iOS5-ben állítólag van multitasking gestures. Nem találom, hol kell bekapcsolni. Vagy mégse rakták bele? Csak mert az apple oldalán is fel van sorolva a feature-ök között…

 11. @dmkiraly: nekem is vagy 5 restart utan talalta meg, de meglesz az, ha mindent jol masoltal vissza. Nalam mukodik. Sms-eket miert nem lehet felhőzni? Nem akarnek JB-zni, de az sms-eim kellenek. Mi lenne a megoldas?

 12. sziasztok!
  nekem iPad2 Wifi és 3002-es hibaüzi jön.
  Már alt + restore-t is próbáltam ugyan az.
  Most a pad beállításainál próbálom a minden beállítás és tartalom törlépét, megjelent az alma ikon és az üres csík már kb 20perce és semmi se történik.
  Szerintetek hogyan tovább?

 13. Sziasztok,
  3x futtotam neki tegnap este az iOS5-nek, csak NEM ment fel.
  3GS független és nincs jailbreak. (nagyon régen volt de már nincs)

  Letölti az updatet csinál egy mentést és kezd kommunikálni a szerverrel ekkor a hibaüzi:
  “error occured 3194”

  Mi lehet a megoldás?
  Kérlek segítsetek!

  köszi

 14. Sziasztok.
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem már fent volt az 5.7-es beta verzió,
  most firrsítenék de azt írja ki, hogy az ön szoftvere naprakész.( nem jailbreakelt a teló)
  Na most akkor nekem nem kell firssíteni, avagy ez megegyezik a mostani 5-ös szofverrel?
  Köszi előre is a választ.

 15. Helló
  Valaki tud e olyan szoftver ami a lock callendarhoz hasonlón jeleníti meg a lezárt képernyőn (IOS5) a naptárba írt teendőket .
  Most csak az jelenik meg ami éppen aktuális, jó lenne a teljes nap megjelenne listaszerűen.

 16. @CSE978: Figyu.A fő szempont nálam az volt,hogy nem backup olok ha törik ha szakad.A kontaktok megmentésénél az outlokk ba való szinkronizálást vagy a google contacts ba való szinkornizálást tartom célszerűnek.A szifonról letöltöd a megadott linkről az ios 5 öt (ami a telódnak kell).Fel frissítesz 10.5 re itunes ügyileg.s ezektuán shift+restore kiválasztod a megfelelő ipsw-t s enter.ennyi.
  De persze nemtudom a te telefonod mennyire is van megbuherálva.Ha függetlenítened kell akkor abban nem tudok segíteni mert az enyim gyári független.Szal azt a vonalat nem követtem soha nyomon.
  Remélem valamelyest tudtam segíteni.

 17. @boddav: Ha kitakarítottad a host fájlt, indítsd újra a gépet. Ha windowst használsz a tűzfal ha router mögött vagy főleg legyen kikapcsolva. Nekem ugyanez volt, megcsináltam ezeket és felment.

  @tazeka: Ha a 7es béta volt fent a Gm-et se az új változatott ami megegyezik a Gm-el sem fogja a telefon kijelezni az update-nél és az Itunes is azt fogja neked írni, ez a legfrissebb verzió. Töltsd le valahonnan az ipsw-t és a szokásos módon tallózd be neki.

 18. Nekem 4.0 van fenn már nagyon régen ehez van shsh-m is, meg még a BB is a régi, itt fentebb olvastam h esetleg lehet h kellene ujabb BB az ios5 höz. Nekem is kellene ? és ha igen utánna mivel is tudnék tovább haladni ? amugy untethered jb-n dolgoznak a szokásos emberek ?

 19. Nekem is sikerült iPhone 4-en a frissítés 4.3.1-ről 5.3.5-re,aztán az iOS 5-re.
  Nem volt egyszerű mert az automatikus frissítés nem működött , mert a fájl letöltése végén mindig “hálózati időtúllépés” hibát dobott fel.
  Ha Shift + Restore vagy Shift + update móddal próbálkoztam akkor meg 3002-es vagy 3014-es hibával megszakította a frissítést.
  Végén úgy sikerült megoldani hogy egyből DFU módból próbálkoztam és úgy nyomtam neki Shift + visszatöltést.Így is elég sokáig ment fel az új OS.
  Én azt üzenem mindenkinek hogy legyen türelmes mert hosszadalmasabb,várja meg mindenki a frissítési folyamat végét,még ha úgy látszik megállt akkor is.Vagy fel fog menni vagy hibát dob fel de ne szakítsátok meg.
  Érdemes USB port váltásával is próbálkozni.

 20. Hali

  Kis segítséget szeretnék kérni 3GS re szeretném telepíteni, de probáltam már mindenhogyan feltelepíteni. Recovery módban is de mindenhol ez az üzenetet kapom.
  “This device isn’t eligible for the requested build.”
  Valami ötletetek, hogyan tudná, felrakni a telomra?

 21. Olyan kérdésem lenne, hogy a mostani JB semi-tethered vagy csak sima tethered? Mert ha semi akkor lehet megpróbálkoznék én is az iOS5-el, ha nem akkor azért még várnék, mert egy mozizás után szeretném azért bekapcsolni a telefonomat gép nélkül…. 🙂

 22. @VTomi87: ezzel kezdődik a cikk “Az iOS5 jelenleg jailbreakelhető, de csak tethered, magyarul “számítógép kell az újraindításhoz” módszerrel jailbreakelhető, így a redsn0w-val kell minden újraindításkor elindítanod.”

 23. tud valaki tippet adni, hogy a mentett backup le van jelszavazva iTunes által (klikkeltem én barom….) és fogalmam sincs, hogy mi a jelszó… ki lehet ezt hekkelni? kontaktok, sms-ekre lenne szükségem, és bónuszként a camera fotókra.

 24. 12 órás tapasztalat ip4-el:

  -akksi nagyságrendekkel jobban merül. 5:00-kor vettem le 100%-on, most 63% és kb. ugyanúgy haszáltam, ahogy a 4.3.5-el is.
  -a GPS jel folyamatosan fent van. igaz, hogy többnyire szürke, de ott van.
  -stabilitása megkérdőjelezhetetlen. nem fagyott még le erőltetés mellett sem. új funkciók nagyon tetszenek, most kezd szerintem kiteljesedni a dolog.

  összességében egyelőre elégedett vagyok, bár az akkuidő aggaszt. remélem nem megint verzióról verzióra fog csökkenni-nőni az akkuidő.

 25. Csak infóként: iPhone 4 4.3.3-ról, 5-0.ra, Basaband megtartásával, sn0wbreeze-vel csinált custom firmware.vel tökéletesen megy 😉 A teló, Gevey sim-el van függetlenítve 🙂
  Ha valakinek valami nem tiszta, dobj egy mailt es probalok segiteni 😉

 26. Ha jól látom ilyen kérdés még nincs:

  i4 gyári föggetlen, 4.3.2 jalbrakeleve. Frissitenék de nem feltétlenül jailbrajelném, ha:
  1. van más mód az SMS-ek átvitelére
  2. UnlimTones helyett gyárilag van lehetőség már saját csengőhangra?
  3. Megvásárolt játékaim mentései átkerülnek valahogy? (GameCenter nem teszi vissza bejelentkezés után?)
  4. Telenoros vagyok (még) jelenleg MyWi-vel megy a 3G tethering, esetleg az 5 tudja e anélkül is?

 27. Sziasztok!

  Baratnom telojara akarom felvarazsolni az uj ios, eddig torve volt a telo, de ugy gondolom, hogy nincsen szuksege ra, es legalisan szeretnek mindent megcsinalni neki!
  Ha i-tunes-al felteszem neki az ios5-ot, akkor az legyalul minden olyan alkalmazast, ami nem lett megvasarolva, meg a cydiat is?
  Persze sok mindent meg is vett maganak, ezeket vissza tudom allitani valahogy a nem legalis cuccok nelkul?

  Koszonom elore is!

 28. POnt azt szerettem volna elkerulni, hogy azzal kelljen szorakozni, hogy kulon szedem azokat az appokat, amiket megvettunk, es azokat, amiket torve raktunk fel, de ha csak ez a megoldas letezik akkor ez van 🙁

 29. Sziasztok!

  Segítsetek…
  Adott: iPhone4, 4.2.1+JB, Mac OSX Lion, host file kipucolva
  iTunes-ban, alt+restor, betallózom az 5.0-t, faszául el is indul a frissítés, de már 25 perce semmi nem történik. Az iTunes-ban 2 mm hiányzik, hogy végigfusson a fehér csík, a telefonban az alma logó alatt a csík 3/4-ig eljutott….
  Meddig tart a frissítés???? Várjak még????
  Help…

 30. @forregand: Én a kezdetektől használtam a béta verziókat és a most kiadottat. Reggel óta ha lement 3%-ot, pedig használom az emailek is 10 percenkénti gyakoriságra van állítva. Szóval Én nem tapasztalok bárminenű aksimerülést. Általában akkor szokott az aksival gond lenni, ha Jb-s backupot teszel fel, ilyenkor a legjobb ha teljesen tiszta lappal indulsz neki.

 31. Figyelt meg valaki valami féle negatív hatást, ha 3GS-el frissített?
  Lassulás akksiprobléma?
  Melyek azok a funkciók amelyek nem elérhetőek ezen készülékeken?

 32. Ez a Telenoros imessage dolgot én sem vágom.SMS irásnál a feliratmezőben ott van,hogy imessage,a buborékjaim kékek de nem tudom eldönteni,hogy most használja-e vagy sem.Wifi van.a receive at -nél az email címem megadva.Mindjárt kipróbálolm,hogy zárolom a hálót az email cimem törlöm s h akkor wifin átküldi e vagy sem
  .@hammett79: pedig akörnyékén kell nálad is lennie.totalcommanderben látszódjanak a rejtett/system fileok s akkor a document and settingsben látszódni fog az application data nevü mappád

 33. @isty: megadtam mindent bekapcsoltam és azt írja ki a bekapcs gomb alatt az imessage-nél hogy VÁRAKOZÁS AKTIVÁLÁSRA… és nem történik semmi.

  amúgy autómatikusan észleli hogy másnak is aktiválva van és annak írsz akkor egyből azt használja, ha nincs akkor sima sms.

  FACEBOOK notification még mindig nem működik nekem..

 34. @m.beka: igen,gyanus mert az ismim azt irja hogy emailban kapja az imessage üzeneteim.mig nekem ugy mutatja mintha rendesen imessage elnénk.tehát fut az imessage csak az imserősödnél a normális neved helyett az email cimed van!

 35. @vycman: enyém ilyen arany szinu csomagolasba volt, es asszem az a neve, h Gevey Pro Supreme Plus, és tökéletesen megy, nemiskell 112-t hivogatni, csak ha kiveszem, és ujra beteszem. Az enyémen 03.10.01 BB van és hibátlan 😉

 36. Sziasztok!

  Tegnap frissítettem a 4 -emet 5.0-ra. 2x csinált olyat hogy full térerőnél eltünt a T-Mobile logo és a 3G is és 3 pötty lett a helyén, majd 10 mp-vel késöbb keresés majd minden visszajött. Azóta elmegy a mobil netem. Logo a helyén 3G is de nincs net. Repülőgép mód ki-be aztán egy ideig jó. Mi lehet a gond? Eddig nem csilálta?

 37. Hali !

  Segítségre lenne szükségem. adott egy iphone 4 4.3.3 ipsw- el.Akartam újra rakni, használtam umbrellát. Beakadt, se előre se hátra. Ios 5 sem megy fel rá 2005 hibakóddal ledobja, semmit nem enged magára pakolni.
  Van esetleg valakinek ötlete ?

 38. A multitasking gestures nem működik. iPad-en is csak annyi jön be, mint iPhone-on az általános/hozzáférhetőség/assistivetouch menü alatt, de nem működik úgy se, meg anélkül se.

 39. Üdv all!A bemutatókor nem úgy volt hogy a facetime működni fog 3g-n is és az is ingyenes(adatforgalom lesz akinek IOS5 van telepítve!mert ma kiírta hogy csak wifin megy!

 40. Úrak aki Telenort használ az telefonszám alapján nem fogja tudni aktiválni se az iMassage-et sem a FaceTime-ot, csak emailcimre de ott megadhat bármilyet. Béta 1 óta használom ez sajnos abba jelentkezhet problémaként mig T-mobile, vagy Voda ismerösnek irsz sms-t automatikusan a telefon felismeri hogy a szám regisztrált ios5 fut és elérhető iMassage-en az illető de téged nem fog megtalálni csak ha a regisztrált email cimed irja az sms cimzett mezőbe különben normál sms-t fog elküldeni a rendszer. Ezzzel szivunk 4.1 óta a Telenor hibájából sajnos

 41. @Belnir: megtaláltam, köszönöm! egyébként felgyalultam 3GS-re, gond nélkül, csak a fizetős + free appokat tette vissza, az appsync után a “többit” is. Ami viszont fura, hogy telefon gép nélkül is újraindul, és működik. Sejti valaki miért?

 42. sziasztok , kerdesem az volna , a teljesen szuz telokra is ilyen nehezen megy fel , az enyem nem JB-elt csak umbrelat mentetem , legalab 15 re probalom es ugyanazta hibat adja elob utob meni fog?

 43. Arról szó sem volt, hogy csak iPad 2-n lesz elérhető a multitasking gestures. Ha ezt tudom, nem várom fél éve ennyire az iOS5-öt. De az Apple szerint én vagyok a csóró hülye. Miért nem vettem már iPad-2-t… Dejóó… 🙁

 44. @ Blanky, Polux

  Nekem régi Boot-os 3GS van,akkor lehet működik a tethered, mert Dokk kolléga is említette feljebb, hogy neki működik! gondolkozok a 5.0 + JB nekiállásán, de most még csak a 4.1 OS van fent! Ez probléma? Vagy mehet fel nyugodtan i-Tunes-ról az 5.0 utána Redsn0w 0.9.9b4 és kész?

  Mit tapasztalsz 3GS-t nem lassítja az 5.0? minden frankó?
  Köszi

 45. Nekem restore-ral egyből felment, minden gond nélkül. Szépen beállítottam a telót, ujratettem a progikat. Egész ügyes volt 3 progit telepitett mellette mailfiókokat állítottam be és még csak meg se akadt.

  Azon viszont filóztam hogy a hülye iTunes miért mutatja a kábel kihúzása után hogy a készülék csatlakozik. Azt eszembe jutott a wifi sync. Akinek merül jobban az akksija az figyeljen erre, mert ez is okozhat problémát.

  Tud valaki abban segiteni, hogy a lockscreenre legyen valamilyen kijelzés JB nélkül. Meg akarom próbálni anélkül az életet 🙂

 46. Nos ahogy nézem 31. heti a telefon. Akkor viszont ezért megy? Egyébként ha már így kérdezted poweradi, valóban mintha egy egészen apró gondolattal lassabb lenne az 5.0 mint a 4.3 volt….

 47. @polux: Értem, hát én már alig bírok várni, nekem régi bootos, de ahogy olvasom redsnow oldalán ott van : “Important note: This is a tethered jailbreak for all devices except for iPhone 3GS old bootrom (untethered).” Magyarul régi bootos 3GS-en untethered. Szóval annyit kéne tennem, persze a mentések után, hogy leszedem az IOS 5 ipsw fájlt és a redsn0w 0.9.9b4-ben a select ipsw-be tallózva next-et nyomva már tenné is fel és jailbreakelt lenne igaz? Valaki erősítsen meg benne aki már csinálta pls 🙂 Ha kijön egy mindenki számára jó JB akkor sem kell már utána ujra restore ugye? gondolom nem…? Most 4.1 van fent és T-s eredetileg nem kell függetlenítenem, szal akkor gooo?

 48. Figyelt meg valaki valami féle negatív hatást, ha 3GS-el frissített?
  Lassulás akksiprobléma?
  Melyek azok a funkciók amelyek nem elérhetőek ezen készülékeken?

 49. Üdv.Frissítettem,jb-eltem.Minden szépen lezajlott,viszont a ha felmegyek a netre,nem tölt be hanem ezt írja:A safari nem képes az oldal megnyitására,mert a szerver nem reagál többé.—>Mit tegyek ez ügyben?Köszi

 50. Próbáltam tethered JB-et csinálni redsn0w_win_0.9.9b4-el, de nem igazán jött össze. A Cydia ikon csak egy fehér kocka lett és persze nem is fut. Van valami ötlet, mit csináljak, hogy működjön?

 51. Hello, ipad2-esem van, 4.3.3 szofttal, jailbreakelve. Ha felrakom ios5-ot, akkor vissza tudom esetleg rakni a 4.3.3-at? Ill. Ezt hogy kell visszarakni ilyen esetben, mert gondolom nem itunessel, hanem talan tinyumbrellaval? Shsh fajlok megvannak. Felek, hogy hiaba nagyon jo, de jb nelkul lehet nem vagyok meg, hianyzana nagyon az xbmc…

 52. üdv!menteni akartam az icloudba biztonsági mentést!elindítottam,de kiirt vagy 6 órát megszakítottam!Azóta nem tudom bekapcsolni,hogy mentés az icloudba ,mert mindig azt írja sikertelen!toltam egy restoret is ,de ugyanaz!van valakinek valami ötlet?

 53. @exCat: azért fehér a cydia,mert tethered módban kell újraindítani a szifont, azaz elindítod a rendsn0w -ot
  Extras-ra klikk, majd just boot-ra klikk, és mindent úgy csinálsz ahogy mutatja ez lefut és minden jó lesz!

 54. iOS restore utan ugye nullazodik minden telcsin/iPadon, addig OK, hogy a megvett aoppokat csak simen letolti freeben cloud/appstore-bol, de mi van a megvett zeneimmel? Probaltam egyiket visszaszerezni, ki is irta szepen, hogy mar megvettem egyszer, es akarom-e megvenni ujra. Ez igy nem kicsit szivas lenne. Most fizessem ki erte ujra az X eurot? Ha ez igy megy, tobb zenem nem lesz igy az biztos 🙂

 55. Mindenkinek akinek hibaüzeneteket dobál!
  Töröljétek a host fájt. A cikk elején leírták miért. Ott a link is. Én 5 órán át szívtam mire rátaláltam a cikkre
  Mit ad Isten elsőre felment utánna!:)

 56. Valakinek van ötlete miért nem tudok biztonsági mentést csinálni az icloud-ba???
  Folyamat ezt írja:Hiba történt a biztonsági mentés befejezése közben!Kérjük próbálja később!
  Utolsó biztonsági mentés Soha!
  van valakinek valami ötlete?thx

 57. icloud nem működik nekem:

  rányomok a biztonsági mentés/ icloud-mentés és azt írja ki hogy:”sikertelen az icloud mentés. Probléma lépett fel az icloud engedélyezése közben.”

  az icloud.com-on be tudok lépni és az itunesba is be van pipálva a “mentés az icloudba”

 58. köszönöm, most ezzel jó, a másik redsnowal nem ment, most ezzel csinálom, és a redsn0w most azt írja hogy done, de az itouch4-en van egy futó ananász, és alatt azt írja hogy “Moving Applications” és azalatt egy csík, ilyenkor mivan? most jailbreakelődik? és még egy kérdés, a backupot nem tette vissza rendesen, jailbreak után menni fog? (csak azokat a fájlokat tette vissza, amik free-k voltak)

 59. Idióta kérdés, de ha
  1) Tolok egy Backupot (lesz egy mentésem)
  2) Minek nyomjak Restoret biztos ami biztos alapon? (az visszaállítja a backupot… de minek?) 😀
  3) Majd iOS 5 update után tegyem vissza a Backupot… (minek? nem változtattam semmit) -.-”

  Nem nagyon értem ezt.
  Köszi

 60. Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy windows alatt hogyan lehet megoldani az icloud fotóadatfolyamot? Mármint, hogy pc-n láthassam a telefonon található adatfolyam mappa képeit. Köszönöm a segítséget.

 61. Sziasztok!
  Én iPad ügyben vagyok itt, de remélem kapok valami hasznos tanácsot.
  Tegnap előtt frissítettem az iTunest, Win7/64bit Professional rendszer alatt. Azóta nem megy végig a backup, erősen leterheli a rendszert, amikor fut a tunes, tehát firefox és egyéb programok is lassabbnak tűnnek.
  Mitől van ez?! Június óta vagyok iPad2 felhasználó és semmi bajom nem volt eddig a sokak által fikázott programmal, de most már lassan agyfa**t kapok tőle. Ez a 10.5 nekem betett. Kb. 10 GB app van a gépen, ezért szórakozhat annyit?!
  Leszedtem és újraraktam, minden komponenst, ahogy az Apple supportja írta, de így se jó! Újraindítottam milliószor a padot és a laptopot is, de semmi. Olyan is van, h csatlakoztatom, elindul a tunes és pár másodperc múlva kifagy…
  Aki tud, segítsen valami ötlettel, mert nagyon nem tudok neki mit csinálni, és backupolni kellene ugye az iOS5frissítés előtt!
  Köszönöm előre is!

 62. ja és van még 1 problémám:letöltöttem az icloudot de nem tudom használni megadom az apple idt és azt írja ki,hogy bár érvényes az ID nincs hozzá iclod fiók.Hol tudok ilyet csinálni?
  lehet,hogy hülye a kérdés de ez van 😀

 63. @Jadeye: Direkt-re gondolsz (mert onnan gőzöm sincs honnan lehet leszedni)
  Vagy az iTunes-on keresztüli dologra? Mert az meg fos mint mindig ott sosem volt jó mert hibaüzenettel megáll minden update végén “idle time” vagy mi…

 64. @athis1975: Na ez érdekes, tegnap a hivatalos szerverről szedtem le az ios5-öt és egyszerűen nincs benne Tethering funkció. Feleségemnek most szedtem le abban meg van, most újrahúzom, kiváncsi leszek visszatér vagy sem.

 65. sziasztok.miért van az hogy ha rádugom a telomat a gépre (iPhone 3GS) akkor az itunes-ban (10.5) nem látom a summary fülnél hogy bekapcsoljam a wifi sync-et.minden ok csak ez nem megy nálam.feltettem ujra meg ujra az itunes-t meg a telon az ios-t és semmi.vkinek vmi ötlet?előre is köszi

 66. @ISultanGS nekem 32gb iphone 4, gyari fuggetlen. Folyton elmegy a mobilnet. Azt jelzi, hogy 3g full terero, megsem jon be semmi… Airplane mod utan ok, aztan megint elszall. Az elobb se hivni, se smst kuldeni nem tudtam es engem sem tudtak hivni. Ilyen ma meg csak 1x volt, a mobilnet mizeria ugy 20x mar tuti.

  T-vel hasznalom, nem reszltirerral ment az update es sosem volt jb-elve. Mi lehet ez? Te milyen szolgaltatonal vagy? Re restoret probaltal?

 67. @balxxx: feltörve is gyönyörűen megy. bátran ki merem jelenteni, hogy ilyen gördülékenyen még sosem ment a telóm egy fw-vel sem! a háttérben meg volt nyitva vagy 30 progi és semmi akadás, nem is hiszem el szinte. imádom újra! még annyit, hogy nincs rommá tweakelve, cydiából ezek vannak csak: action menü, ifile, sbsettings, open ssh, activator. nem is tervezek mást feltenni onnan, mert sztem cydiás cuccok miatt lassul be mindig.

 68. iOS 5.0
  iPhone 3GS
  szeretném jailbreakelni. Mi kell hozzá? Mert felraktam az iOS 5.0-t egyből indítottam a redsn0w-t, de nem lesz jó. Végig megy elvileg minden, limerain, bootol aztán villan, a második bootolás után azt írja: unrecognized build.
  Mi lehet a gond?
  Számít, hogy régi vagy új bootos? Kell SHSH?

 69. Két iphone 4 es ugyanazzal a Ios-5el. Na erre mondjon valaki valami okosságot

  h ttp://www.szanhuzoalapitvany.hu/iphone/foto.PNG

  h ttp://www.szanhuzoalapitvany.hu/iphone/foto1.PNG

 70. alakul 🙂

  “All those who are holding back on iOS 5 update on their iPhones just because they rely on an ultrasn0w carrier unlock, it’s time to cheer up! MuscleNerd of Dev-Team has just tweeted that iOS 5 compatible ultrasn0w unlock is going to be released tomorrow. So if you preserve your current unlock-able baseband and update to iOS 5 using custom .IPSW creation feature in latest redsn0w 0.9.9.5b (download from here for Mac), then this will work just fine for you.

  Here’s the tweet:

  @MuscleNerd: will coordinate ultrasn0w iOS5 compatibility update to come out *after* a planned MobileSubstrate update tomorrow

  UltraSn0w unlock currently supports the following basebands:

  01.59.00
  04.26.08
  05.11.07
  05.12.01
  05.13.04
  06.15.00”

  🙂

 71. @athis1975: Ha valaki szintén nem látná a tethering megosztást, itt javasolnak megoldást. Elég sokan panaszkodnak erre a bugra. h ttp://www.tipb.com/2011/10/12/ios-5-bugs-disappearing-wifi-personal-hotspot/

  megjegyzem nem oldotta meg, mert más alapmenüket se látok.

 72. Érdekes hibát találtam…

  Riasztás bekapcsol lockscreenen megjelenik a két opció szundi vagy kikapcs én dupla home gomb után megnyitottam a kamerát a locksreenről (kíváncsi voltam), majd kiléptem a homescreenre. a riasztás szólt tovább és nem lehetett kikapcsolni SEHOGY. az óra alkalmazás azt mutatta a riasztás kilett kapcsolva. Csak reboot-tal tudtam megoldani. Ilyeneket hogy lehet jelezni az apple.nek? 😀

 73. Kérlek segítsetek, feltettem régi bootos 3GS-re az 5-t működik JB minden ok, ssh is fent van, de win scp-vel ahogy állítanám vissza manuálisan az elmentett adatokat, pl telefonkönyv hiába írom át a jogokat (jobb klikk, tulajdonságok) 0755,0775,0777 -el sem működik, vagyis azt csinálja, hogy bezárom F10-el és akkor így bevillan, az apple logo meg a töltő sáv, és 1/4ig betölt aztán semmi, de úgy, hogy közben meg tudok lapozni ide-oda lépkedni…. feltettem pedig a szifon.com repós CHOWN-t is.

  Mi lehet a gubanc???

 74. Sziasztok!

  Az iCloud a játékállásokat vajon hogy tárolja? Kompletten egy bacupban a teljes telefonnal együtt, vagy játékonként?
  Nem szeretném előlről kezdeni a játékokat amiket megvettem, viszont független jailbrakelt 4.3.2-ről váltanék 5-re. Tehát a sima update kiesik, viszont nem akarom utána már jailbrakelni a telefont.
  Arra gondoltam igy ahogy van nyomok egy updatet iTunesban, restore nélkül, hogy megmaradjanak a játékállások, ha fent van az 5 akkor iCloud beállit, és remélhetőleg menti a játékállásokat. HA menti akkor utána nyomok egy tiszta restoret. Vélemyény?

 75. Ja az lemaradt a végéről, hogy a clean install után a korábban megvásárolt játékok letöltése majd iCloudból játékállás betöltése…. valahogy igy képzeltem el…

 76. Sziasztok!

  Nekem a frissítés elindítása utáni biztonsági mentés végigfut, de -48-as hibával megáll! Ez mi lehet? Valaki segítsen!

  Köszi!!!

 77. Üdv!
  Segítségeteket kérem. Este felraktam a custom firmware-t hogy a baseband-em ne frissüljön ugyanis gevey-el használom a telót (Iphone 4).
  Fel is ment, azzal még gondom van hogy kell szereznem egy eredeti t-mobilos sim-et mert függő és ugye ha jól tudom csak azzal lehet aktíválni.
  De közbe próbáltam én ezt jailbreakelni de amikor beszúrom neki az eredeti firmware-t (iPhone3,1_5.0_9A334_Restore.ipsw) és le Okézom ezt az üzenetet dobja be:
  The following build was identified: iPhone3,1_5.0_9A334
  It will be used for the rest of this redsn0w session.
  Majd le Okézom és nem csinál semmit. :((

 78. I4 – IOS5 – jailbreake után nem indul el az iBooks app (fehér képernyő majd kilép)… 🙁 JB előtt ment…. már 2x volt restore. Valakinek ötlete? Más is találkozott már ezzel?
  Előre is köszi!

 79. TÖKÉLETES!!!
  Direkt linkről letöltve azonnal fekúszott 3Gs-re!
  15perc alatt megvolt cakkompakk az egész Restore-val együtt kb

  Hibátlanúl megy, élvezem az új dolgokat, újra lehet tanulgatni mi micsoda 🙂 mintha egy új felefonom lenne!
  És érezhetően még gyorsabb is a rendszer érdekesség képpen nálam az aksi lassabban merül oO tök jó!
  <3 Apple

 80. 5.0 tapasztalat:
  1.facetime továbbra sem megy 3G-n.
  2.imessage üzeneteket emailként küldi el ,ami szerintem annyira nem vészes mivel az smsfalon a neved helyett az email címed jelenik meg,ami persze nem a legjobb de ez van.
  3.akku merülést a szokásostól eltérőt nem tapasztaltam eddig.
  4.emailjeim nehezen érkeznek meg a telefonra.Konkrétan ha belépek a mailbe akkor szinkronizál csak.Egyenlőre nem tudom miért,gmailről van szó s a beállítások jók.lehet az icluod nagyobb prioritást élvez s “?elnyomja?”
  5.GPS rendben van, a location akkor megy amikor kell neki.
  egyenlőre ennyi.
  i4 factory unlocked 5.0 (Telenor)

 81. @OvErClOcKeR: jah akkor az a lényeg h bb-t ne frissítsem, tehát bb függő a gevey értelemszerűen. am a supreme pro az vmi fake gevey sim, gondolom ebayről szerváltad te is.:D nekem a mostani gevey is counterfeit, de müxik.:D

 82. Az SMS.DB-t sikerült valakinek visszarakni? Nem nagyon találok róla infót a neten, csak egy-két embert, akinek szintén nem sikerül az SMS-eket visszarakni iOS 5 alá. Valami új fájlkezelés lehet a dologban… Az sms.db fájl már mit sem ér, hiába mentetted le 4 alatt.

 83. Sziasztok!
  Tegnap ráraktam a telefonomra az iOS 5-öt.
  A baj az hogy gevey-el használtam a készüléket és most nemtudom használni mivel nincs eredeti sim.
  Iphone 4-ről van szó.
  Ha esetleg valaki tudna segíteni mit lehet tenni ilyenkor azt nagyon megöszönném.

 84. Sziasztok van 1 kis gondom 3gs-re rátoltam a ios5-öt fel is ment de nemtudtam aktiválni ipad bb-s azt mondta az előző gazdája h T-s adtam neki 1 kártyát de semmi vissza raktam custom/ aktivált 4.3.3-at de nem ismeri fel így sem a kártyát ultra snow rajta van! előtte pedig így működött! Előrre is köszi ha valaki segít!

 85. @Kartacs: Én is szeretném frissíteni a rendszert, de előtte szeretnék tisztában lenni pár dologgal. Mi az ami GS-en nem fut és mondjuk 4S-en meg 4-en igen. Meg valami észrevétel ezeken kívül? Pozitív negatív, bármi.:)

 86. Sziasztok.
  iphone 4-re felraktam az ios5-öt, elakadtam vele. Ahol azt kérdezi a teló, hogy új/cloud/vagy backup-ról… aztán mutataja h dugjam itunes-ra. rádugtam először hibát irt ki a sync-nél. utána megcsinálta, de a telefon ugy maradt. felül : Kapcsolódás az itunes… . A képen meg ennek a rajza. Vissza tudok lépni meg minden de továább nem megy:S:S valaki nem tud erre valamit?:D
  előre is kösz

 87. Helo ! remélem itt kapok segitséget mert eddig sehol nem válaszoltak!
  Iphone 3GS-re tette, fel az 5öt az itt leirtak alapján 2hiba van :
  1.a telefon nem érzékeli a SIM kártyámat (független) próbáltan ujrainditani,kiszedni-ujra berakni de semmi!
  2.Betudom kapcsolni a telefon Redsn0w segitségével az only boot-al de ha ujjra kikapcsolom nem tudom vissza kapcsolni megakad az apple jelnél.
  létszi valaki segitsen

 88. Sziasztok! Egy JB-s összefoglalónak én is örülnék, mert már órák óta próbálkozok a redsn0w-al, de mindig “unrecognized build”-es hibaüzenetet kapok, miután kétszer bevillan fehérre a kijelzőm. Ha meg betallózom az ipsw-t, akkor meg kiírja, hogy nem kompatibilis a redsn0w-al (redsn0w 0.9.9b1). Már vagy ezerszer megpróbáltam, elolvastam az összes hozzászólást, sőt még a youtube-ot is segítségül hívtam, de mindhiába. Kérlek, valaki segítsen!

 89. @Jadeye: Kipróbáltam, 3x tettem fel Itunes-on keresztül közvetlen az appletől. Nem ment. Aztán olvasgattam a neten sokan küzdenek hasonló problémával, van akinek megoldotta van akinek nem a network reset. Nálam nem oldotta meg, így kipróbáltam amit javasoltak az egyik helyen, hogy látszólag azt mondják ugyanaz de tegyem fel a Gm-et. Miután betallóztam az egyik oldalról leszedett Gm- verziót, láss csodát már ott is volt a hozzáférési pont.

 90. Most raktam fel az iOS 5-t.
  Előtte ssh-n a private/var/mobile/Librarary/SMS-ből lehúztam az sms.db-t, mert nem szerettem volna ha elvesznek az sms-ek. (mindig így csináltam)
  Most, hogy szeretném visszarakni, egy olyan problémába ütköztem, h az SMS folderben, nem csak az sms.db van (mint eddig), hanem van ott egy sms.db-shm és egy sms.db-wal.
  A sima sms.db-t lecseréltem az én lementettemre, de nem kaptam vissza a régi sms-eimet a telón…
  Valaki tud megoldást?

 91. Fent az iOS5 3gs-en, törni szeretném.
  redsn0w 0.9.9b3a próbálkoztam, végig is ment a jailbreak, viszont a cydia ikon szürke és nem tudom elindítani.
  Mit szurtam el?

 92. Hellotok
  Ma sikerült hozzájutnom egy wifi-s ipad2-höz. Már 4.3.5-ös fw-vel kaptam. A kérdésem az volna, hogy várjak az 5-re frissítéssel vagy úgyis mindegy, mert egyikhez sincs jb jelenleg? Nincsenek korábbi shsh-im. Szerintetek?

 93. Sziasztok!

  3GS telefont frissítettem iOS5-re de sehogy nem tudom jailbreakelni. Mindig elakad Expolit Failred hibával a redsn0w-ban miután beolvastattam az ipsw fájlt,ebből legyártott valamit, majd a kikapcsolt telefont DFU módban elindítva feltelepítette a fájlt. Tudnátok segíteni?
  Nincs valahol custom firmware amit csak betallózok az itunesba és feltelepíti a jailbreakelt oprendszert?

 94. Valaki tudna segíteni? iOS5 nem menti a fényképeket és nem is szinkronizál fényképet, kamera van ott megjelenik alul kicsiben az utolsó fénykép de sehol semmi, már háromszor estem neki a Restore-nak de semmi változás

 95. Sziasztok!
  Mi történik ha a feleségem is ugyanazt az itunes accountot és icloud accountot használjuk 2 telefonon? icloud hogy kezelei? felismeri hogy 2 telefon? nem tudjátok?thx

 96. @Invi:

  Az aksi merülés úgy néz ki hogy megoldódott! De bekapcsolás után a nincs szolgáltatás és a keresés nem! 🙁 A mobil netet nem próbáltam, mert itthon wifi-zek.

 97. Sziasztok!

  Eddig tök jónak néz ki az iOS5… Szépen egyből felment minden…

  Telenoros vagyok úgyhogy pár funkció nálam se akart egyből menni ahogy eddig se.. (facetime, imesseage, tethering)
  A facetimeot nagy nehezen életrekeltettem az emailes dologgal 😀
  A tetheringre a TetherMe tökéletesen működik!

  Viszont az iMesseage-t nem tudtam életre kelteni… nem nagyon akarja az igazságot :/ mint ahogy többen is írtátok nem hiszem hogy bárhogy működésre tudnám bírni?!

  Viszont mivel iTunes-t is frissítettem próbálok belépni T-Pot-tal… erre:
  “Could not load iTunesMobileDevice.dll, check your iTunes installation”
  Már próbáltam elég sok mindent amit a google írkál rá… nem tudom, hogy most ez az iTunes miatt van? Netán ha visszateszek egy régebbit attól még fog menni a sync meg minden az iphoneon?
  Most nálam se iPad2-n (4.3.3 JB) Se iPhone 4 (5.0 JB) nem megy a T-Pot…

  Köszi előre is a helpet!
  Üdv!

 98. Hello mindenki!
  Megy i4en az ios 5,Jailbreak is megvan 1 problémával amiben segítséget kérnék fenn van a cydia és ha újraindítom a telot nem indul el a cydia.
  redsn0w_win_0.9.9b4 -el törtem
  redsn0w_win_0.9.9b4 is meg redsn0w_win_0.9.9b3-al is probáltam mind a kettőnél ugyan ez a helyzet ha lemerülne a telo vagy ki be kapcs akkor cydia volt nincs!mi a teendő ilyenkor??

 99. Szia Jadeye!

  Adott egy i4-es ios 5-el. Kellene a JB. de nem a tethered! Visszamennék a 4.3.3-hoz szerinted mennyi az esély rá, hogy nem kapok hibaüzenetet? Tudsz linkelni egy oldalt ahol írva van, hogyan lehet megcsinálni. Van e valami kockázata a visszaállításnak?

 100. @Bandita41: csak akkor megy, ha van a 4.3.3-hoz SHSH-d: https://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

  ha van, akkor umbrellában start tss server, iPhone DFU-ba, és betallózod a gyári 4.3.3-mat. a folyamat végén valószínűleg 1015-ös hiba, és recovery-ben ragad a készülék, de nem foglalkozol vele, hanem jailbreakeled redsn0w-val, és elvileg minden rendben kell legyen.

  kockázat több van: lehetséges, hogy DFU-ban ragad a készülék, amiből az iOS5 telepítésével tudod kiszedni. vagy megállhat a redsn0w az installing activation bundles esetén, ha ott 5 percnél tovább áll, umbrellával exit recovery.

  de szerintem ér annyit az iOS5, hogy vagy tethered jailbreak, vagy egyáltalán nem jailbreakelsz, míg nem lesz untethered.

 101. @Jadeye: Köszi a választ! Természetesen az shsh-t lementettem, de nem vagyok magamban biztos:-( Igazából legjobban az sbsettings, t-pot, tweakek, programok hiányoznak. A tethered JB gondolom nem jár veszéllyel? Lehet felteszem ezt.

 102. Segítsetek légyszi! Tethered JB-hez letöltöttem a redsn0w_win_0.9.9b3a és a 4 is de egyikkel sem tudom betallózni a ipsw fájlt , mit csináljak?

 103. Iphone 4 t.mobile függő frissitése ios5.0-ra baseband megtartása mellett

  Nekem mac-em van, ezen csináltam

  http://www.felixbruns.de-ről letöltöttem a firmwaret
  redsnow_mac_0.9.9b5 be betallóztam extras/custom ipsw és lett egy custom firmware.-em
  a redsnowban leírtak szerint én nem tudtam dfu módba tenni
  (a következőképpen sikerült: bekapcsolt állapotban rádugtam a gépre a telot utána power és home gomb egyyütesen nyomva tart 10 mp-ig utána a power gomb elenged,de a home nyomva tar 8-10 mp-ig)
  dfu módban az itunes szól hogy restore módban levő iphone-t talált ekkor alt lenyomása mellett a restore gombra kattintva betallóztam a custom firmware-t (NO_BB vel kezdődik a neve)
  és felment rá az új rendszer

  sokat kinlódtam mert sok volt a hibaüzenet, de amikor a host fájlt kipucoltam (itt a leírás hogyan kell https://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/) onnantól minden rendben ment

  ujrainditás után aktiválni kell (ehhez kell egy microsimes tmobile-os kártya!!)
  így lett egy szűz ios5 ös 01.59.00 basebanddel

  Ezután jön a törés redsnow/jailbreak a már ismert módon dfu mód, és ez jailbreakeli a telefont
  amikor kész lett ,a cydia ikonja fehér volt de ez nem baj.
  A redsnow segitségével újra kell inditani a telefont az extras/just boot-ra kattintva (Ezután ha kikapcsol vagy lemerül mindig így kell inditani)

  A cydia ezután teljesen jó

  A cydia.hackulo.us repo-t hozzá kell adni ha az installous 4-et és az appsync for 5.0+t akarjuk használni

  Az ultrasnow felrakása után a telenor beállításai: az unlokit.co.nz honlapon lehet csinálni egy apn-profilt ezzel tökéletesen megy 3g-n is a telo

  Én visszaraktam a backupot amit még a 4-es rendszer alatt csináltam, nincs vele semmi gond

  Sajnos a telenor nem forgalmazza az iphone-t emiatt ez a sok kinlódás mivel ott a céges flotta nem tudok átlépni
  Nálam az akku kezelése javult a telefonnak

  Remélem tudtam segiteni a hasonló cipőben járóknak

 104. Help!!!!!!!
  Segítsetek légyszi! Tethered JB-hez letöltöttem a redsn0w_win_0.9.9b3a és a 4 is de egyikkel sem tudom betallózni az ios5-ös ipsw fájl, mert hibát ír ki. Lehet hogy egy korábbi GM ipsw fájlt kell betallózni. Aki csinált tethered JB-t írja már le mit lehet a probléma? Ha tudtok letöltési linket a megfelelő ipsw fájlhoz linkeljétek be köszi.

 105. sziasztok fiuk és lányok!segitek én mindenkinek én is nagyon sokszor megprobáltam feltenni a IOS 5 OT DE NEKEM áLLLANDOAN 3194 KODOTT NYOMOTT legalább 1000szer csináltam!de akinek JAILBREKES TELEFONNYA VAN AZ NE FRISSITSEN oruljon hogy ott a cydia!nekem iphone 4G ios 5.0!amugy az volt a megoldás hogy elvittem haverhoz és az o itunes-án feltettem 3 perc alatt az egészet!!!!!kinek info kell irjon!

 106. @Jadeye: Szia! Egy olyan problémám lenne, hogy 3GSre fel raktam az iOS5öt, de amikor a jailbreak lefut, a Cydia ikonja csak egy fehér ikon marad és ha megnyitom azonnal kilép. Újraindítás után is ez a helyzet. Próbáltam snowbreezerel is, de ott az iTunes a 1604es hibát dobta.
  Mit csináljak, hogy ez megoldódjon? Előre is köszönöm!

 107. @Nepster: ezt már kb ezerszer leírtuk, linkeltük fent is, én meg nem tudok mit tenni, ha nem olvasod el a cikket…

  “A (semi-)tethered jailbreakről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?”

 108. @Nepster: de most komolyan, miért nem olvasod el, amit belinkeltem? ott van benne, hogy mi a teendő tethered ÉS semi-tethered esetén: just boot opció redsn0wban… nem értem, miért kell ezt külön leírni.

 109. halli Nepster figyejj tudom mi a hiba igen ott azt irják hogy ha azt a hibát dobja akkor mencsed az shs ed…nem kell mgyarázkodni 3G vel keztem 4 évvel ezelott és ami software megjelent az mind hivatalosan jailbrekelve volt saját magamtol!én bocs csak segiteni akartam tudtam én hogy az a hiba az itunes mindig azt fogja neked dobni hiába fogsz várni!én elvittem a apple 4G egy másik gépre tettem és nem volt gond 3 perc alatt megvolt!akinek nem megy a frissités ios 5 re és 3194 hibát ir az probáljA MEG MáS GéPROL RESTOREZNI!NEM TUDJA VéLETLENUL VALAKI HOGY MIKOR JON KI A HIVATALOS JAILBREAK NEM TUDNI MéG ESETLEG?????KOSZI A SEGITSéGET!

 110. Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Nekiálltam ios 5-re frissíteni az iPhone 4-emet (sohasem volt JB). Csináltam is előtte backup-ot, utána rányomtam a frissítésre, le is töltötte az update-et, aztán elindult a ‘Backing uo user’s iPhone’ zöld csíkja. Viszont a zöld csík eltűnt, és úgy tűnik, mintha leállt volna a folyamat. 1 óra múlva megszakítottam, újra installáltam az iTunes-t, de megint ugyanebbe futottam bele. Várnom kell, és órák múlva történik valami, vagy mi a teendő ilyenkor? Nem ír semmi hibát. Nem vagyok egy nagy számítógépes, de eddig simán magam frissítgettem az iOS-t. Köszönöm szépen a válaszotokat előre is!

 111. @magicadespell: indítsd újra a géped, és próbáld újra. windows alatt néha lefagy.

  @salci: a US store csak Amerikába szállítja ki, Magyarországra nem. azt nem lehet előre tudni, hogy milyen rendszer van rajta, de iOS5-re bármikor frissítheted, bármi is legyen rajta. az iOS a 4.0-s verzió óta tud magyarul, csak át kell állítani.

 112. Hello!
  Van egy iPhone3Gs-em 4.0 verzioval jailbreakelt és szerintem utólag függetlenített mert már így vettem. és Frissítettem ios5re a telefont végig is csinálta csak amikor a készüléket kellett volna konfigurálni az elején miután rátöltötte a frissítést beírom a SIM pint és azt írja h nincs szolgáltatás Vodafone-os vagyok de semmien kártyát nem fogad el… tudnátok segíteni így nem tudom használni a telefont sürgős lenne.

 113. HELLO ATTILA NEM IS FOGOD TUDNI HASZNáLNI ELOSSZOR AZT KéNE MEGTUDNOD HOGY HONNéT LETT V8SáROLVA A TELEFON A MáSODIK CSAK AZT A SZOLGáLTATáST FOGLYA VINNI éS CSAK AZZAL TUDOD AKTIVáLNI A TELEFONODAT!MERT UGYANIS FRISSITETTéL MINDENT BELé éRTVE A MODEM FIRMWARET IS éS CSAK A EREDETI SZOLGáLTATO SIM KáRTYáJáT FOGJA ELFOGADNI!!!!

 114. @Attila0707: ha szoftveresen függetlenített volt, akkor azt most buktad el ezzel a lendülettel, hogy frissítetted gyári firmware-re. szoftveresen függetlenített telefont TILOS gyárira frissíteni, mert azzal frissül a baseband, és bukod a függetlenítést. ha nem fogadja el a kártyád, akkor az nem vodás, és nem gyári független. tmobile kártyát sem fogad el? ha azt sem, akkor nem is tmobile-os. ez esetben érdeklődj annál, akitől vetted.

  vagy GPS (jelen állás szerinti végleges) elbukása mellett megoldható, de ahhoz meg jailbreak kell, ami csak tethered, tehát minden kikapcsoláskor csak számítógép segítségével fogod tudni visszakapcsolni.

  @pupika25: amúgy a csupa nagybetűzés a neten ordibálásnak számít, ha esetleg nem tudtad. 😉

 115. attól, hogy mindig mindenki napjában többször megkérdezi, még nem lesz hamarabb untethered iOS5 jailbreak. ha megjelenik, vagy van róla bármi hír, azonnal meg fogjuk írni. kérlek, ne kérdezzétek meg 5 percenként, hogy mikor lesz, mert nem tud senki semmit. köszi!

 116. @Jadeye: Köszönöm, megpróbáltam, most kaptam hibaüzenetet: ‘An error occured while backing up this iPhone (-402636789). Would you like to continue to update this iPhone? Continuing will result in the loss of all contents on this iPhone.’ Nos, én itt a Cancel-t nyomtam inkább. Néztem, a leggyakoribb iTunes hibaüenetek között is, de nem találtam, mi lehet ez. Mit próbáljak még ki? Köszi!

 117. Kis segítség!!!!!
  Tmobilos 3GS. serial 88 948 8Z,új bootos,modell: MC141MG,modem fw:05.16.05.
  os 5 tettem rá,majd jailbreak sikerült,snowbreezel, aztán cydian belul ultrasn0w,megcsinálta, de nincs service, semmilyen kártyát nem ismer fel, se tmobil, semmi.
  Valami megoldás?
  Gps elszállt, nem gond, nem kell.
  Állitolag v0.9.9b5 rednsow megoldja majd ezt, ha kiadják windosra is (nincs Mac-m).
  HELP ME!!!

 118. Sziasztok!
  tudna valaki segíteni?
  szeretném a T-mobile carrier logót használni de nem vált át a grafikus logóra
  mi lehet a hiba?
  vagy ios 5ön nem működik?

 119. @isultan: nekem csak mobilnet gondjaim voltak a masodik reszore utan. Azota meg nem tapasztaltam azt sem, de nem is volt sok lehetosegem probalgatni, mert altalaban volt wifim, de amikor probaltam mindig ment a 3g.

 120. Sziasztok!
  Van egy ipod touch 4g-m,megcsinálom a leírtak szerint a törést,viszont nem bootol be.Próbáltam utána olvasni,viszont csak annyit találtam,hogy berakom előbb DFU-ba és utána próbálom bebootolni.Úgyse ment,3napja próbálkozom,de nem bootol be,az ananásznál elakad.

 121. Sziasztok! Tudna valaki segiteni 1 részletes leirással:
  iPhone 4 4.01 01.59.00 basaband-os telefont hogyan tudom upgradelni ugy hogy megmaradjon a 01.59.00 -ás baseband mert a jailbreak wizard azt mutatja hogy csak ha 01.59.00 baseband-al marad függetlenithatő!I Az shsh lementve! Amerikai AT&T-s volt!

 122. Sziasztok! Tudna valaki segiteni 1 részletes leirással:
  iPhone 4 4.01 01.59.00 basaband-os telefont hogyan tudom upgradelni 5.0 ra ugy hogy megmaradjon a 01.59.00 -ás baseband mert a jailbreak wizard azt mutatja hogy csak ha 01.59.00 baseband-al marad függetlenithatő!I Az shsh lementve! Amerikai AT&T-s volt!

 123. Sziasztok! Redsnowal (0.9.6rc19) szeretném jailbreakelni a független iphone4-et (IOS5), de amikor betallózom az ispw filet (iPhone3,1_5.0_9A334_Restore) azt írja, hogy “Unable to recognize specified IPSW”
  Mit csinálok rosszul, tud valaki segíteni?

 124. Sziasztok!Nekem is ez a 3194-es hiba van.Mielőtt mondanátok megnéztem itt: https://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/
  “Ha ezt a hibát kaptad, és Cydián keresztül próbálkozol, akkor ez azt jelenti, hogy nincs mentve a kívánt verzióhoz az SHSH, tehát nem fog menni a restore arra a verzióra.”
  Ezzel csak az a baj hogy az 5.0 a legújabb ios, szval ezt alá kellene írnia az Applenek, (amúgy 4.1 től minden shsh le van mentve a gépen).
  Próbáltam újratelepíteni az itunes-t, az sem segített, és sajna ez a módszer sem fog menni: “Ha azt szeretnéd, hogy frissüljön a baseband, mert nem számít a függetlenítés, akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, majd zárd be az Umbrellát. Másik lehetőségként a hosts fájlból kell kitörölni minden olyan sort, amiben a gs.apple.com cím szerepel. Bármelyiket is választod a két módszer közül, utánuk minden esetben törölni kell a DNS-cache-t, vagy újraindítva a számítógépet, egy újabb restore szükséges.” mivel szükségem van a régi basebandra az unlock miatt.
  Jah, snowbreeze-el próbáltam, most 4.3.3 van rajta.Valakinek ötlet???
  Előre is köszi.

 125. @se87tet:

  Megoldottam, a “az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, majd zárd be az Umbrellát.” segített.
  Snowbreeze-el csináltam, maradt a baseband, szval minden király, csak ezzel a tethered jailbreakkel nem vagyok kibékülve, remélem lesz lassan vmi megoldás rá.

 126. Jailbreakeltem az iphone 3gs-t fehér kocka a cydia, tudom a just bootos dolgot ráis megyek dfu-ba rakom csinál is valamit ujrainditja a telefont majd kiirja hogy “no identifying data fetch”. és kifagy recovery módban teljes restart után áll vissza a rendszer majd a cydia ugyanugy fehér.

 127. Megoldottam! Akinek Win7et használ az a redsnow indítófájl tulajdonságaiban rendszergazdaként futtassa és belöttem még a kompatibilitást win xp sp2-re. és lefutott. Ha valahol levolt írva bocsánat. Pedig én mindent elolvastam 😀

 128. Hello.nekem olyan problémám lenne h frissítettem iOS5-re.És azóta nem működik a GeveySIM.Az Fw-m 4.11. Láttam h itt többen is írták h megtudják csinálni, kérem ha valaki tudja írja le nekem h mithogyan kell nagyon megköszönnék mertmost nemtudom haszni a telom így…..az e-mail címem: jozsi249@gmail.com
  HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEELP!!!!!!!!!!!!!!

 129. Sziasztok.Én új vagyok az oldalon és remélem tudtok nekem segíteni.Nekem van egy iphone 4 telóm jailbreak van 4.3.3 szofter van a telómon,de semmiféle játékot nem tudok feltenni a telómra mert ez a hibát írja ki:The App Angry Birds was not installed on the iphone because an unkown error occurred.Ha pedig restorálni akarom ezt a hibát írja ki:The Iphone could not be restored,an unkown error occurred.

  Ha valaki tud nekem segíteni,hogy hogyan tudnám megoldani a dolgot azt megköszönném.

 130. @jozsi249: te magad írtad le a baseband verzióját, ami a 04.11.08, tehát nem 04.10.01, amivel még ment a gevey. nem lehet downgrade-elni, és nincs rá semmi szoftveres vagy gevey-es megoldás, kizárólag a hivatalos függetlenítés.

 131. Lenne egy fontos kérdésem !! két nap alatt kb 15ször raktam ujra a 3gs-emet mert azt a problémát próbálom megoldani hogy ha gondol egyet, kikapcsol és töltő nélkül nem is kapcsol vissza.. nos arra a megfigyelésre jutottam hogy amikor mutat 100% ot az akksiból, akkor valójában csak 10-20, de mégsem engedi tölteni ! és mégsem szoftveres probléma :O mi lehet ???

 132. @domii: mondjuk hardveres, megadta magát az akku? ha garanciális, vidd vissza a szolgáltatóhoz. ha nem, hozd el a mi szervizünkbe.

  de ha egyszer szétszedted, elképzelhető az is, hogy nem jól raktad össze, vagy zárlatot okoztál.

 133. Van egy 3GS (32GB, 05.16.02) T-s szifonom és szeretném kipróbálni az ios5-öt. Megéri a tethered Jb-vel foglalkoznom? Vagy csak simán tegyem fel az ios5-öt és valamikor jön a Jb?

 134. Hello!

  Lenne egy problémám. Felrakom az iOS5-t, felrakom a redsn0w_win_0.9.9b7-t. Reboot. Minden okés. Felrakom az Appsync 5.0+ és újraindulás után megfagy az almával. Már ptóbáltam 3-4 alkalommal újrarakni, de ugyan az. Tud valaki segíteni, mi lehet a gond?

 135. Sziasztok!
  Megkérek mindenkit, hogy legyen türelmes, kezdő vok, így minden infót előre is nagyon köszönök! 🙂
  Ma vettem a T-nél egy iPhone 4-et, gyárilag iOS5 van rajta, 4.11.08-as firmware.
  Kérdésem a következő, ezt már lehet jailbreakelni, vagy még várjak egy darabig?
  Még1x köszi!

 136. Sziasztok!

  Óriási problémám van 🙁
  Adott egy T-s iPhona 4, márciusban vásárolva. (előtte 2 évig egy 3G volt). Pont ottan körül “összecsukta magát” a laptopom, így már márciusban a párom asztali PC-jére (Win XP van rajta) backup-oltam a régi 3G-t, majd a cuccot onnan raktam vissza az akkor új iphone 4-re. Minden király volt (anno 4.2.1-es fw-el kaptam, semmi JB). Eddig hiba nélkül működött, használtam semmi tinyumbrella semmi JB , tehát szűzen a gyári iOS 4.2.1-el)
  Most gondoltam felrakom az új iOS 5-öt. Leült a hype, nem lesz szerver túlterheltségből 3200-as hiba stb. Elolvastam ezt meg az egyel korábbi vonatkozó cikket, kommenteket, fel is fogtam s a leírtak szerint cselekedtem.
  Tehát kezdésnek iTunes frissítve legújabbra, magyar nyelvre állítás, újraindul, örül. Majd csatlakoztatás, megnézem milyen backup van a beállítások-nál (még 5db a régi 3G-ről, melyből a 2-3 legrégebbit, még 2010-est, töröltem). Akkor látom hogy márciusban megadtam neki hogy a D meghajtóra mentse a cuccot, mert már akkoriban is kevésnek véltem a 2-3Gb szabad helyet a C-n. (C az kb. 20Gb, a D pedig 130Gb, utóbbin 100Gb a szabad hely). Mikor összedugtam iTunes-al a telefont, írja alul a sávban miből mennyi van (csak vmi 1000db fotó /ez lemetve simán windows-al, tehát nem lényeg/, app-ok és 5db iBooks könyv, semmi más)
  Backup előtt végignéztem a füleket (mivel az szinkronizál is) ahogy kell, beállítva hogy legyen Outlook-ba is mentás kontaktokról stb. Majd elindítottam backup-ot. Le is futott hiba nélkül. Ekkor az előző cikkben lévő direkt linkről letöltött 5.0-ást betallóztam neki és visszatöltés (izé Restore). Ennek ugye a folyamat végén minden vissza kellene rakni backup-ból.
  Na itt indult a probléma. iOS5 felmegy, aktiválás telefonon. Beállítom a nyelv-ország, wifi stb., majd kérdi honnan tegye vissza. Még nem lévén iCloud (azt írták Apple lapján, hogy Vista vagy Win 7 kell neki legalább, mondom magamban, pont ezért van ugye a backup, ki is választottam a listából eme 3.-at, hogy akkor tegye vissza iTunes mentésből. Kiválasztom a kb. 1 órája csinált legfrissebb backup-t. S itt néztem 10-20 percig, de USB+iTunes logón kívűl semmi, monitoron pedig iTunes “keresgélte” a telefont. Ekkor lehúztam, majd visszadug, windows is meg iTunes is látta/felismerte, hangjelzés, de semmi változás,. Visszalépkedtem a telón az aktiválás elejére, újrakezdtem, de semmi. Ekkor bedugtam másik USB-be, majd mondom, cseszd meg akkor, legyen új iPhone-ként rakva. Itt kérte is Apple ID-t, meg hogy akkor most már lesz nekem iCloud is.(!!!) Legyen mondom. Fel is rámolta a felhőbe kontaktokat meg a többit. Végig ment, túllépett az iTunes+USB képernyőn a teló.
  (Közben sipolt a win xp, hogy a C-n kevés, majd hogy nincs hely és töröljek, tököm kivan, pont ezért állítottam be neki hogy a D-re pakoljon a 100gigán csak elfér, meg márciusban is oda cuccolt és onnan vissza hiba nélkül. Elkezdtem párom gépén a C-ről minden mozdíthatót (zenék-fotók-doksik) a D-re áttolni. Lett 2,5Gb szabad, lomtár ürítés és hajrá.)
  Szóval végeredmény: 384 helyett 367 kontaktot rakott vissza, SMS-t egyet se, jegyzetet csak a március előttieket…innen gondolom hogy nem a legfrissebb backup-ot rakta vissza, fotókat szintén nem pakolta vissza. Gondoltam klikk a telóra, hogy akkor legyen szíves mentésből visszaállítani, ott a legfrissebbet felajánlja és gubanc indul: a folyamat 5/2 lépésnél elkezd a win xp rikácsolni hogy kevés a hely a C-n, majd nincs hely és végül: nem tudta befejezni. Anyád, mondom az előbb csináltam 2,5Giga szabad helyet. Ekkor megúntam már hajnal hisz aludni is kellene. Most újra próbálkoznék, a kevesebb mint 1M üres helyből csináltam 1,2Gb üreset. Honnan és mit töröljek még, menyi hely kell a C-n egy backup visszaállításhoz (ami elvileg D-n megvan)? Gondolom csinál valahová ilyen töredék vagy ideiglenes temp file-t, az hol van? Mert gyakorlatilag a 20gigás C-n jóformán csak a Win Xp meg Office van már csak fent, tehát több üres helyet nem tudok kreálni. Ha meg újra rakom a win xp-t akkor ugrik iTunes és vele a legfrissebb backup-om. Ha a telót rakom más PC-n más iTunes-ra, az meg a telóról csak a rajta lévő szerintem márciusi adatokat tudja adni. Ja még hajnalban belekezdett iCloud-os szinkronba wifin, melynek ott lett vége hogy betelt a C-m. Ekkor végleg lelökte az agyam az ékszíjat, hogy mi a picsa? hát a felhő az valahol egy szerver, attól az én C meghajtóm miért telitődik. Ráadásul mivel? Hol?
  Kérem, aki tud segítsen, hogy hogyan lehetne visszanyerni a hiányzó adataimat s backupból visszajöjjön az az állapot/adat az immár iOS 5-ös telómra, ami még este volt 4.2.1-en! (nem downgrade-elni akarok, csak a backupot visszatenni hiánytalanul az új rendszerre) Egyébként tetszik meg minden az iOS 5, ismerkedünk, de az adataim még fontosabbak.
  Köszönök minden segítséget előre is, ill. sorry hogy ha hosszú lett, de így teljes a kép!

  Mrunknown

 137. @mrunknown: a backup foglalhat helyet a C-n, azt ugyanis nem menti a D-re. de passz, hogy pontosan mire nyivákol. mindenesetre ott valami nagyon foglalja a helyet, mert egy XP telepítés még Office-szal kombinálva sem nagyon lehet több 8GB-nál. temp cuccokat törölted? átmeneti internetes fájlok törlése? esetleg karbantartás alatt a régen használt fájlok törlése?

  jobb klikk az eszközön, és visszaállítás backupból?

 138. @Jadeye:
  Köszi a gyors választ.
  Win xp és office mellett 1-2 dolog van csak, mint TotalCommander, ACDSee, meg 3-4db 1-200Mb-os fene tudja mi. Majd este páromtól megkérdem. (mondjuk ACDSee helyett lehet egy kisebb-gyorsabb irfanview stb. de az kb. halottnak a csók)
  Én évek óta élből nem tartok semmit C-n, pláne nem dokumentumok, képek, zenéket stb. Szüleimnél nekem is 8-10giga tokkal vonóval az XP, csak az zavar, hogy itt mi és hol foglal +10 giga helyet. Viszont amit meg párom tartott a C-n, azt már átmozgattam D-re, hogy legyen hely… Minden más a D-n van.

  -Temp, ill. átmeneti internet file-ok: ez a kettő nem ugyanaz? Mindegy is, mert CCleanert rendszeresen használom, az meg minden sallangot takarít.
  -régen használt fájlok: passz, majd este most indulnom kell…bár ezt felajánlotta windows is, de elvetettem egyelőre.
  -jobb klikk stb. : persze, ahogy írtam úgy próbáltam másodjára, de elakadt helyhiány miatt (ekkor zabálta fel a 2,5gigát s hagyott kb. 1megát) ill. iClouds-al kommunikált valamit, vagyis próbált sikertelenül…

  Nem használunk sem warez sem torrent dolgokat, router mögött van a gép, van egy legális, rendszeresen frissülő nod32 smart security.
  Még annyi ötletem van, hogy mivel wifi kell iphone-nak a felhőhöz, ezért azt kikapcsolom (vagy nem adom meg neki a jelszót) menüből és úgy próbálom.
  Esetleg ötlet win xp alatt winchester particionálásra? Arra gondolok hogy a laptopom míg le nem halt Vista alatt tudta a vinyót 4 felé osztani. Ez vajon megoldható működő win xp alat is valamivel, hogy a D-n lévő szabad 100gigából valahogy adnék/átcsoportosítanék a 20gigás C-nek plussz 20-30 gigát?
  Este tovább próbálom…addig is köszi előre a válaszokat/ötleteket.

  Mrunknown

 139. @Jadeye:
  Ja, és vezérlőpult, programok telepítése/törlése listát is átbogarásztam mi lehet ami sok helyet foglal, esetleg nagyobb darab, de semmi ötlet, ami valami nagyobb dologra utalna. Valamint a futó folyamatokat is átnéztem, nem-e fut valami háttérben, ami forrásként valami programra utalna, de semmi 🙁

 140. Sziasztok nagy segítségre lenne szükséges,

  iOS5 van a szifon 4emen, SSH csak 4.3.5 van mentve, vissza tudon downgradelni valami olyan iOS-re ami untethred JB-s?

  Előre is köszönöm szépen!

 141. @mrunknown: jobbklikk a C-n, tulajdonságok, első fülön lemezkarbantartás (disk cleanup)? temp törlése: c:\Documents and Settings\[userneved]\Local Settings\Temp\? rendszervisszaállítás kikapcsolása, visszaállítási pontok törlése? más ötletem nincs.

  @HARLEM: nem. csak a 4.3.3 lenne megoldás, de ahhoz nincs SHSH-d, így nem fog menni.

 142. @Jadeye:
  SIKER !!! 😀
  Köszönöm a tippeket, hát eddig tartott, hosszú éjszaka volt, kvázi apás szülés, de megvan. 😉
  Gyakorlatilag a végén bitenként “csináltam” a helyet.
  Megvan minden hiánytalanul, ment is fel a felhőbe a cucc.
  Az volt a gubanc, hogy ahova lementi iTunes a backup-ot, onnan hozza vissza. (alapból rejtett a könyvtár: c:\Documents and Settings\[usernev]\…application data\…valami Apple computer majd backup valahol.) Én úgy találtam meg, hogy totalcommanderben bekapcsoltam a rejtett file/mappa kapcsolót és a space-el néztem a mappák méretét, simán oda lehet találni.
  Na de nem elég hogy ő bakcup-kor oda lementette, neki vissza is kell fejteni mégegyszer, azaz a 2,9Gb-os backup újra jelen lesz 2×2,9Gb, szintén ididóta mappanévvel csak utóbbinak a neve hosszabb dátum/időpont számsorral. Ez utóbbit simán lehet törölni is.
  (mondjuk lett volna szopóka, ha a 16gigás iPhone mondjuk tele van cuccal és a 20gigás win. partíció mellett meg 8-10giga szabad hely van csak, nem tudom hova rakta volna a 2x16gb-ot) 🙂
  Kérdés1: win xp működés közben tud particionálni valamivel?
  Mert a 130Gigás D meghajtóról hozzácsapnék a windows-os C-hez egy 30-ast. (hogy legközelebb ne sz.pjak ekkorát)
  Kérdés2: felnyomta a felhőbe kb. 1000db fotót, ami 2,5Gb. De ezt én manuálisan fényképezőként felismertetve a PC-vel, mindig letöltöm gépre. Ha kikapcsolom az iPhone-on hogy a fotó folyamot ne csinálja, akkor törli a felhőben is azt a 2,5gigányi fotót a következő Wifi+iCloud szinkron-kor? Vagy összefésülés/egyesítés elvén az akkor már ott maradt végleg? Esetleg meg lehet adni neki, hogy a napi mentések során mindig az iPhone adataival írja felül a felhőt, viszont ha visszaállítás van, akkor meg a felhőben lévő jöjjön le a szifonra?
  De ezek már csak finomítások…ha erre is van ötleted, megköszönöm.
  További szép napot!

  Mrunknown

 143. Üdv! Egy kis segítség kellene. Ezt írja az iTunes: only compatible SIM card from a supported Carrier may be used to activate iPhone. Please insert SIM card that came with your iPhone or visit a supported Carrier’s
  store to receive a replacement SIM card. Na ilyenkor mi van?????????

 144. sziasztok!

  frissitettem énis iOS5-re, megcsináltam a tethered JB-t, a telóm amugy gyári független iPhone4-es, előtte mentettem mindent duplán is, de amikor elkezdtem pakolni vissza a cuccaimat, az ios 5 kibasz velem 🙂
  a fényképekkel van a baj, tpot-al leszedtem egy mappába a képeket, először próbálkoztam a sima visszamásolással, majd photodata mappa törlése, majd restart, hát a fénykép app beszart, lefagyott aztse tudta mivan!, rendszer ujrarak, iphone bedug, itunes megnyit, katt a telóra, fotok fül, fotok szinkronizálása bepipál, kijelöltem a mappát ahova a képek voltak mentve, semmi más nem volt a mappába csak a 200db kép, szinkronizálás, szépen elis kezdte, felpakolta mindet, DE……
  van egy filmtekercs mappa az üres, van egy fotókönyvtár mappa ebbe ittvan a 200db kép, aztán van egy kepek mappa amibe szintén ott a 200 kép, a kepek mappába rendezetten vannak a képek, a fotokönyvtárba meg össze vissza!, jó mondom nembaj, ujis lehet létrehozni uj könyvtárat a telón szétszortíroztam őket, majd mikor törölni akartam, a 2 mappát, nem lehet, de még a benne lévő képeket sem!!!, hát WTF? nehogy már 3x-san legyenek fent a képek a telón, mert megtépem magam!
  aki tudja a megoldást irjon!
  köszike

 145. Sziasztok,

  Nekem olyan problémám van, amit igazából nem is értek teljesen. Most cseréltem le a 3gs-em egy T-s i4-re. Megcsináltam szépen az iOS5 frissítést és a jailbreaket is ahogy kell, de most h belerakom a T-s simemet pin kód után azt mondja h nincs szolgáltatás.
  A másik dolog pedig (amiért nem probáltam ujraindítani) az az h hiába probálom just boot-al ugye ujrainditani a telefont, nem tudom megcsinálni a saját gépemen, amikor a barátomnál csináltuk az ő laptopjáról volt csak hajlandó felkuszni az iOS5 is és csak ujrainditani is azzal a géppel tudtam. Ezt mi orvosolná ? Win reinstall ? iTunes reinstall ? probáltam más usb portra dugni

 146. sziasztok!

  Kérdés: Adott egy Iphone 3gs, uj boottal T-mobilos, ios 4.01, bb 05.13.04-el. szeretném frissíteni ios 5re de kell függetlenítenem! Találtam egy oldalon custom firmware-t, jó is meg minden, csak az oldal végén van egy piros Warning felirat és nem értem (már a szöveget értem, csak az értelmét nem!)
  A kérdés ez mit jelent?
  Ime az oldal: http://iphonerock.com/custom-firmwares/ios-5-custom-firmware-without-baseband-update-tethered-jailbreak-iphone-ipod-ipad-free-download.html

 147. Sziasztok!

  Két kérdésem lenne:

  1. Nem indul az iReb,meg tudná valaki mondani miért? Win 7 alatt tökéletesen fut,de az itthoni gépemen XPSp3 van,már feltettem a Net Frameworks 1.1,3.5 és 4.0-át, 1.1 és 4.0 telepítése után ezt írta ki: unable to find a version of the runtime to run this application
  Majd felraktam a 3.5-t és most meg csak hibajelentést akar küldeni a Microsoftnak mert váratlanul leállt,szal nem értem,nem ír semmit mi lehet a hiba.
  2. Van már untethered verzió iOS5-re?mert valahol olvastam, hogy november 11.-e környékén lesz elérhető 12 országban,vis mindenhol XD,de igazából nem nagyon értettem,meg most jailbreakelt iOS4.3.3 van a telomon és fel kell-e rakni a 4.3.5-t előtte,vagy egyből mehet az iOS5?Mert iReb-bel elvileg letörlök mindent és frissíteni kell utánna freemware-t,és iOS5 lesz,ha jol értettem,csak kell-e előtte az iOS4.3.5?

 148. Kérem segítsen valaki!!
  Frissítettem iOS 5-re minden rendben ment már több hónapja simán működött, mindig sikerült a számítógéppel újraindítani, ahol win 7-et használok,de most nagyapáméknál, ahol win XP van egyszerűen hiába próbálok boot-olni a Redsn0w-al, de nem akar átmenni DFU módba, de az is lehet, hogy a gép nem érzékeli. Mostmár nem tudom bekapcsolni mert akkor csak az apple logó van és nem csinál mást, mivel tethered jailbreak van rajta, de ha bedugom a gépbe akkor nem tudom kikapcsolni, mert mindig bejön újra az apple logó. Valaki akinek van valami ötlete légyszíves segítsen, mert már teljesen tanácstalan vagyok! Előre is köszönöm a segítséget 🙂

 149. Sziasztok!
  iPhone 3GS 5.0 ipades függelenítés során kaptam ezt a hibát:
  Mounting rootfs as read-only ERROR és nincs térerőm!!
  Viszont azt írja hogy a basebendem 06.15 tehát ipades!
  Ilyenkor mit tudok csinálni?
  Köszönöm előre is a segítségeket!
  Üdv

 150. Kérem valaki segítsen, hogy hogyan tudom kikapcsolni teljesen az iPad-em, mert ha újra akarom indítani akkor csak bejön az apple logó és nem tudom hogyan kapcsoljam ki teljesen úgy, hogy a gépre legyen dugva.

 151. Sziasztok!

  Barom nagy gáz van…Frissítettem iOS5-re, nem jailbrakeltem (nem is szeretnék) és szerencsére megcsináltam a manuális mentést! Restore from Backup-ból tök üres a teló, az összes névjegyem stb mindenem eltűnt! Megpróbáltam volna a manuális mentésből visszamásolni a cuccaimat de NEM TALÁLOM iOS5 alatt azokat a könyvtárakat, amikben 4-es alatt a mentéseim vannak! Most mit csináljak???? Légyszi segítsetek!

  Köszönöm!

 152. Sziasztok!
  Nekem kapcsolódási problémáim vannak az iphone 3GS és a sz.gép között, ha az iTunes-on kívánom megjeleníteni telefonom! Ahogy csatlakoztatom a kábelt rögtön beugrik az iTunes felületre egy ablak és a következőt közli “Ez az iphone készülék nem használható, mert az Apple mobilkészülék-szolgáltatás nem indult el.” Ugyan ez a készülék egy másik gépen simán kapcsolódik! Hol lehet a hiba? Vagy csak beállítási probléma van ? Vagy a sz.gépemmel van probléma? Ha tud valaki segíteni nagyon megköszönném!

 153. @gelekes54: szedj le minden apple szoftvert a gépről, különös tekintettel az apple mobile device support-ra (ezzel van ugyanis a gond), indítsd újra a géped, majd telepítsd fel a legfrissebb iTunes-t, és utána ismét javasolt újraindítani, és kész. ez a legbiztosabb megoldás.

 154. 🙁 Hiába csináltam meg a JB-t, valóban láthatóvá vált minden, felülírtam a mentésemmel és mintha nem csináltam volna semmit! Se telefonszámok, se semmi!
  Esetleg valami ötlet???

 155. @OvErClOcKeR:
  Szia,
  En is felfrisitettem a telefonom 5.0.1-es verzioju ios-re a sn0wbreezze gevey sim kartyam van de sajnos a telefon indulasnal megall az apple logonal alatta megjelenik egy sav es nem megy tovabb iBootyval inditom a telefont.
  Tudnal segiteni megkerlek hogyan csinaltad a frissitest a sn0wbreez-nel bekapcsoltad a “Expert Mode”, “Activate the iPhone (Hacktivation)” opciot??

 156. @Jadeye:
  igen en azt ertem de ha a sn0wbreezt hasznalom es csak az expert modnal nyomok egy create ipsw akkor a telefon ugyan elindul azzal az ipsw-vel amit keszit a program azonban keri a nyelv kivalasztas wifi , stb. majd kiirja a kartya nem megfelelo es be sem tudok lepni a beallitasok menupont ala hogy tudjam vegrehajtani az airplane on/off bekapcsolast ami szukseges a gevey kartya aktivalasahoz.

 157. @zsozi: értem, de tedd bele akkor a gyárilag hozzá való kártyát (gevey nélkül), és kész, beaktiválja a készüléket. aztán visszateheted a saját kártyád geveyestül, és airplane, stb.

  ha nincs eredeti kártyád, akkor hacktiválás, de az nem javasolt, vagy utána legalábbis erősen ajánlott a SAM, mert különben gond lesz a push-sal.

 158. Huh hat elege kilatastalan volna a helyztem?
  Eredeti kartyam nincs mert igy vettem a telefont kezbol kartya nelkul. Probaltam a hacktivalast is de azzal ugye kifagy indulaskor. Meg milyen lehetosegek vannak??
  valahogy viszatudom akkor tenni a regi ios-t? Nem mentettem a basebandot sehova.

 159. @zsozi:
  ahogy feltelepiti a sn0wbreezel az ios5-ot egybol ujraindul tehat nem kapcsol ki ahogy egyes helyeken irja hogy majd el kelljen inditani az iBooty-val sot a sima logon is tulmegy megjelenik a logo es a sav is.

 160. Sziasztok!
  A készülék egy 3gs régi iboot és gyárilag függ.
  ios 5 -öt szeretném feltenni. Restore és utána
  legfrissebb redsn0w-val jailbreakelem?
  Köszi aki válaszol!

 161. Hello! Megéri most ios 5re frissitenem és semi tetheredel feltörnöm? Pl a játékok és egyéb programok amik most 4.3.2-n mennek azok fognak az 5.0-án is menni?? Pl. Installous, angry birds stb.?

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!