fbpx Skip to content

Apple esemény október 4-én!

Eddig csak találgatott midenki a dátumok kapcsán, de friss hír, hogy az Apple hivatalosan is kiküldte a meghívókat egy október 4-i eseményről, aminek a témája kifejezetten az iPhone lesz, ezt meg is említik a meghívóban “Let’s talk iPhone” címszóval. Az esemény időpontja helyi idő szerint a megszokott reggel 10 óra lesz (magyar idő szerint este 7 óra), és az Apple Cupertino-i központjában rendezik meg.

Arról sajnos nincs egyelőre hír, hogy lesz-e streaming, vagy sem, de mi mindenképp live formában fogjuk aznap követni az eseményt!

Facebookos fejlemények

A felhasználók még mindig várnak a Facebook iPad-es változatára. Korábban már írtunk egyfajta hacktiválásról, azonban azt a Facebook rövid úton letiltotta.

A program fejlesztője, Jeff Verkoeyen nemrégiben elhagyta a céget és a Google-höz csatlakozott. A váltásban nagy szerepet játszott az, hogy műve még mindig nem jelent meg, pedig állítólag már május óta készen van, és heti 80 órát foglalkozott vele. Rossz nyelvek szerint azért nem jelent meg az app, mert a Facebook így akar kedvező pozíciót nyerni az Apple-lel szembeni tárgyalásokon. A két cég korábban nem volt annyira jóban, mivel a Facebook elfogadhatatlan feltételeket támasztott az iOS integrációra, így például az iTunes-ba a Facebook helyett a Ping került közösségi megoldásként. A kapcsolat megszakadása után az Apple a Twitterrel kezdett el tárgyalni, aki pedig kapva-kapott az alkalmon, így az került integrálásra az iOS5-be.

Mostmár a két cég állítólag együtt dolgozik a Spartan nevű HTML5 projekten. Ez egy olyan megoldás, amiben a Facebookos játékok a Facebook alkalmazáson keresztül, egyfajta webappként futnának, önálló piactérrel.

De miért enyhülhetett meg az Apple? Egyrészről rájöhetett, hogy ezek a mini alkalmazások nem fenyegetik az App Store-t, másrészről ez a HTML5 projekt nem csak iOS eszközökre, hanem Androidra is készül. Mivel a Google még nagyobb “utálatnak” örvend náluk, mint a Facebook, ezért a kisebb rosszt választva dönthettek az engedélyezés mellett.

Ugyanakkor a Mashable szerint az iPades alkalmazást a jövő heti iPhone 5 bemutatón jelentik be. A sajtó azt várta, hogy a múlt heti Facebookos konferencián ejtik meg a bejelentést, azonban ez nem történt meg, így merült fel az október 4-i dátum.

Jó lenne már tisztán látni. Persze legtöbben a teljes integrációnak örülnének, de erre nem fogadnék nagy pénzzel.

iPhone görbített képernyővel?

Eddig az összes iPhone képernyője sima, egyenes volt. Az okostelefonoknál a következő nagy dobás a görbített üvegű képernyő lehet, így az Apple sem akar lemaradni a trendről.

A kínai DigiTimes szerint a cég 2012 első félévében szándékozik ilyen görbített képernyővel rendelkező eszközt piacra dobni. A technológiai újdonság miatt a görbített képernyő előállítása nem olcsó, ezért az Apple a gyártóknak megvette a gépeket, így a termelésben exkluzivitást, előnyt élvez. A Lens Technology, Fuji Crystal és a G-Tech nevű cégek az Apple beszállítói, az első kettő az iPhone, míg a harmadik az iPad képernyőjét készítheti.

Egyébként a görbített képernyő nem újdonság az Apple-nek, mivel a negyedik generációs iPod Nano-nál már alkalmazta. Különösebb haszna elvileg nincs neki: jobban néz ki, és a zsebben is kényelmesebb.

Olvasd el a hozzászólásokat is

8 Comments

  1. mármint zónaidő szerint 10 óra.. 😀

  2. @Bucoka: miért, a cikkben nem az van, hogy “helyi idő szerint”?

  3. Nem ugrunk le e célból testületileg a Holdudvarba?

  4. @XaB: azt hittem hírtelen Cupertinoba akarsz leugrani:D

  5. nekem az Apple korszakom ezzel a görbített képernyővel ére véget asszem. Testvéremnek van 4G Nano-ja és nekem nagyon nem jön be….

  6. nem az icloudról van szó, hanem az iDiskről, ami 2000 környékén már elérhető volt.

  7. rossz helyre ment a komment. am a Jobsos videóról lenne szó

  8. Talán érdekel valakit:

    According to two reports published today, Apple will be launching their new iPhone on October 14th in the U.S along with several other countries on the roster. The news comes from Boy Genius Report in a post where they cite Macotakara’s report…


Add a Comment