fbpx Skip to content

A Facebook iOS-alkalmazásának legutóbbi frissítése már tartalmazza ugyan az iPad-es felületet, noha még nincs benne engedélyezve. Erre persze többen rájöttek, és a megszokott módon, az alkalmazás Info.plist-jében az “UIDeviceFamily” kulcs értékének módosításával “iPad-esítették” az appot: be tudták kapcsolni az új felületet.

Elsőként az alábbi kolléga osztotta meg az információt twitteren, képekkel megspékelve, amit persze azonnal felkaptak, és biztosan szerzett magának ezzel rengeteg követőt is:

AeroEchelon
If you change the UIDeviceFamily to 2 for iPhone on the Facebook app you get an iPad version! http://t.co/wlCgGJt http://t.co/CUwYS3R
2011.07.24. 15:13

Az UIDeviceFamily kulcs értéke 1, ha iPhone vagy iPod touch alkalmazásról, és ugyanez az érték 2, ha csak iPad-esről, illetve egyszerre szerepel mindkét érték külön sorban, ha univerzálisról van szó. Az iTunes ezt az értéket ellenőrizve el tudja dönteni, hogy milyen eszközre mit rak fel, hiszen az iPhone-okra és Touch-okra csak az 1-es értékkel is rendelkezőket engedi, míg mivel az iPad-ek lefelé kompatibilisek, így azokra mindkettő típus engedélyezett. (Ugyan jailbreak nélkül is módosíthatod ezeket az eredeti IPA fájlban, de úgy már nem fogod tudni a jailbreak nélküli készülékre telepíteni, mert egyúttal érvénytelen lesz a fájl aláírása.)

Természetesen a Facebook-nál is olvasnak híreket, és persze azt is észrevették, hogy rengetegen kezdték el használni, így le is tiltották néhány órával később az iPad-es felületről való elérést. Persze van újabb megoldás azok számára, akik nem szeretnék megvárni a hivatalos megjelenést.

Ehhez jailbreakelve kell legyen az iPad, és mindössze Cydiából kell telepíteni a FaceForward tweaket:

Re-enable Facebook’s iPad app. Facebook recently accidentally released their iPad app, but after TechCrunch posted about it, they quickly moved to disable access to Facebook from it. FaceForward removes that restriction, allowing you to use Facebook for iPad right now.

Ha tehát jailbreakelt az iPad-ed, és kipróbálnád a Facebook új, iPad-es felületét, akkor a fenti csomagot kell csak telepítened, majd nem árt egy újraindítás, és már használhatod is. További képek az új felületről a techcrunch-nál:
http://techcrunch.com/2011/07/25/facebook-ipad-app-pictures/

Egyes verebek csiripelése szerint viszont könnyen lehet, hogy nem is lesz szükség a trükközésre, mert már tényleg nagyon hamar megérkezhet a sokak által régóta áhított iPad-es felület.

Ti várjátok az iPad-es felületet? Vagy megfelel nektek a Safariban a webes felület chat nélkül is?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Én tegnap kipróbáltam…bejelentkezésnél hibát ír…ha vissza írom iPhone-ra akkor jó :/

  2. @tamas927:
    ok hülye vagyok…pont azt írjátok 😀 sorry

  3. hát a safaris facebook ipaden jóval megbízhatóbb, mint iphoneon a facebook app, szóval belenézek majd, de annyira nem oszt, nem szoroz

  4. Én nagyon várom… megvettem nem egy-nem két facebook app-ot, egyedül a MyPad volt valamelyest képes jó felületet fejleszteni, de az sem az igazi.. néha akadozik.. nem jó.

    Viszont nekem az iPad-en az iOS5 Beta 4 van fenn, így várnom kell 🙂

    Mellesleg a Safari iOS5 alatt szerintem pazar.. gyors, és tabok is vannak, más meg nekem nem kell, szerintem nagyon király lesz!

  5. Nekem tökéletes a Safariban lévő sima webes verzió is. A chat nem érdekel annyira, az eddigi 3rd party alkalamzások meg szarok és ugyanúgy a webfelület jelenítik meg, csak ilyen bugos szarokban 😀

  6. Jadeye,
    levél ment a hibás 3g-vel kapcsolatban, a blog címére.

  7. Legyen valami cydiás cikk…
    fél hónap alatt 6cikk, nagyrésze 4.2.1-es rendszer fölöttieknek szól kizárólag…lassan fel se nézek ide..régi szifont akarok.

  8. @Ugyankerem: megkaptuk, de mikor délután jártam a szervizben, már azzal fogadtak a kollégák, hogy már meg is csinálták délelőtt. ezek szerint akkor már jártál is bent?

  9. @Jadeye:
    Igen, voltam, profin megcsinálták a kollégák. Akksi csere volt, nem is volt drága, ajánlom mindenkinek. De felütötte a fejét egy másik hiba, ha ebben szakértenél, azt megköszönném.
    3G, Wifi: Lát hálózatot, de feljelentkezni nem tud. Illetve csak akkor, ha ráteszem a telót a wifi antennára. Na akkor csatlakozik, forgalmaz. De ha akár csak 20 centire van, akkor már nem tud csatlakozni…. És a kékfog sem müxik… Talán antenna, vagy wifi végfok?
    Köszi előre is. 🙂

  10. A 3G-t úgy értem, hogy iPhone 3G 🙂

  11. @Ugyankerem: hja, ez végfok-gyanús a jelek alapján, ha csak antenna lenne, az nem lenne ennyire rossz. iPhone 3G esetén meg tipikus a wifi-elhullás.


Add a Comment