fbpx Skip to content

Az iPhone 5 bemutatója az Apple központjában lesz?

Az AllThingsD múlt heti kiszivárogtatása alapján az iPhone 5 bemutatója október 4-én lesz. Persze a dátumot az Apple-nél még nem erősítették meg, de az újság tudni véli, hogy a bemutatót a hasonló eseményeken bevált Yerba Buena Center helyett magában az Apple központjában rendezik meg.

Azt nem lehet tudni, hogy a cég miért döntött így, de több találgatás is napvilágot látott. Elsősorban a dátumban volt bizonytalanság, ami a gyártási nehézségek miatt vált kérdésessé. Egy akkora központot, mint a Yerba Buena Center, nem lehet csak úgy rángatni, elképzelhető, hogy már foglalt volt abban az időpontban. Másrészről az új vezérigazgatónak, Tim Cooknak egy meghittebb légkört akarnak biztosítani első komolyabb szereplésére.

Szabadságtilalom az Apple Store alkalmazottaknak

Másik hír szerint az Apple október második hetére szabadságtilalmat vezetett be a bolti alkalmazottaknak, mivel azon a héten komoly forgalom várható. Az első tilalmi blokk október 9-12 közöttre esik.

Ez alapján hétfőre, azaz október 10-re tehetjük az iOS5 megjelenését. Már korábban beszámoltunk arról, hogy az Apple Care telefonos ügyfélszolgálatnak szintén 10-ére jeleztek kiemelkedő hívásszámot.

A 10-i megjelenést erősíti a Twitter bejelentése is. Közlésük szerint október 10-én és 12-én fejlesztői konferenciákat tartanak, melynek fókuszában az iOS5 áll. Köztudomású, hogy az új verzióba rendszerszinten kerül a Twitter beépítésre, így a cégnél ki akarják hozni a maximumot a rendszerből. Az időpontban biztosan egyeztettek az Apple-lel, ezért nem valószínű, hogy egy béta verzió alapján fognak a konferenciákon beszélni, hanem addig megjelenik a végleges változat is.

A második tilalmi blokk október 14-én és 15-én van, a pletykák szerint ekkortól lesz kapható az új iPhone.

Ha valóban október 4-én lesz a bejelentés, akkor egyáltalán nem elképzelhetetlen az október második heti események bekövetkezése.

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. Csak nehogy ne legyen idén iPhone 5 ,csak 4S. 🙂

  2. Arról lehet már valamit tudni hogy lesz e élő közvetítés?

  3. Kíváncsi vagyok mikor hagyja abba az Apple ezt a termékszámozást (pl. az iPhone 13 már furán hangzana)… Jöhetne már valami új terméknév!!!! 🙂

  4. Bocs, de erről máshogy nem tudok véleményt alkotni: ki a fasznak kell rendszerszintű Twitter integráció??????????

  5. @P.G.:
    iPhone 4S egyáltalán nincs, és nem is lesz… ekkora baromságot terjeszt rengeteg oldal. De iPhone5 lesz, de ami biztos: nem feljavított iPhone4, rendes új generáció. Én biztosra mondanék egy dizájn-újratervezést is, mivel az antenna-gate -ket lehet tologatni odébb, hogy egy ritkán tapizott helyen legyen, de amíg többféle antenna van, mindig rövidre fogod tudni zárni… Szóval fémkeret szevasz, de legalábbis nem az antenna lesz

  6. @Marciking: miért, most mit adjanak el újításként? Még színesebb ikonokat?

  7. @Marciking: egyetértek, remélem előbb utobb a fb is belekerül… én személy szerint annak több hasznát venném…

  8. én ugy emlékszem h a betákban benne volt a facebook integráció is, mint opció. nem hasznaltam az iOS5 betakat csak mintha valaki irta volna 🙂


Add a Comment