fbpx Skip to content

Nem telik el nap újabb iPhone 5-ös pletyka nélkül, így természetesen ma sem maradtunk ki belőle. A sort az új iPhone-ról szóló hírekkel ma az AllThingsD kezdte, akik szerint az Apple október 4-ére tűzött ki egy különleges eseményt. Egyúttal azt is hozzátették, hogy ezen az eseményen már Tim Cook, az Apple új CEO-ja áll majd a színpadon Steve helyett. Ezt a hírt később szinte az összes ismertebb oldal átvette, de az Apple részéről azóta sem érkezett megerősítés.

Akárhogy és akármikor is lesz, mindenképp érdekes lesz összehasonlítani Tim Cook előadói stílusát Steve korábbi szerepléseivel, főleg, hogy CEO-ként Cook-nak ez lesz az első ilyen szereplése. Még az is lehet, hogy a végén a “one more thing” maga Steve lesz, persze kezében az új eszközzel, de ez nagyban függ attól, hogy az egészsége mit enged majd meg neki.

Az október 4-i dátum egyébként nem újkeletű, még júliusban jelent meg egy belső AT&T-s anyag, amiről mi is írtunk. Ebben a belső dokumentumban leszögezik, hogy október 4-től az AT&T-nél egy új biztosítási kategóriát vezetnek be (Device Tier 3), aminek magasabb lesz a biztosítási összege, ebbe tartozik majd az iPhone is.

Hasonlóképp megerősíteni látszik a készülék(ek) októberi megjelenését Al Gore, aki szintén tagja az Apple igazgatótanácsának. Al Gore a Discovery Invest Leadership Summit konferencián ejtette el ma a következő mondatot: “Not to mention the new iPhones coming out next month. That was a plug.”

Tehát ő már eleve többesszámban beszél a készülékekről, hiszen azt mondta, “iPhones”. Ez pedig egyúttal jó kapaszkodó azoknak a pletykáknak, amelyek szerint nem is egy, de rögtön két típus érkezik, egy felújított, A5 processzorral szerelt iPhone 4S és egy újratervezett iPhone 5 is.

Az esemény napján egyúttal valószínűleg érkezhet végre a GM verzió is az iOS5-ből, ami viszont még inkább előrevetíti az új készülék megjelenését, hiszen a major szintű OS frissítések eddig mindig hoztak magukkal új készüléket is, a 2.0-val érkezett a 3G, a 3.0-val a 3GS, a 4.0-val az i4, most tehát várható, hogy az iOS5-tel megérkezzen legalább egy új készülék. Hogy ebbe az új verzióba mi kerülhet, azt már többször említettük mi is, most inkább nézzük azt, hogy vajon mikor jelenhet meg, ha egyáltalán bejelentik október 4-ével.

A CNN készített egy ábrát arról, hogy a bejelentett készülékek mennyi idővel később lettek megvásárolhatóak:

Ez alapján tehát azt lehet mondani, hogy ha bejelentik október 4-én, akkor például egy október 14-i launch még akár el is képzelhető. Persze az élet addig sem áll meg: holnap, 22-én az Apple törli a fejlesztők iCloud-ban tárolt backup-jait, így hamarosan az iCloud, és így a Mac OS X 10.7.2 is megérkezhet.

Mindenesetre már nincs két hét sem hátra, így az Apple hamarosan ki kell küldje a sajtónak a meghívókat az eseményre. Mi pedig reménykedhetünk, hogy lesz élő stream. De egy biztos, nem lesz unalmas az október 4-ig tartó pár nap.

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Miért érkezne már két iPhone? Semmi értelmét nem látom…

  2. szerintem ez így helyes: “Not to mention the new iPhone’s coming out next month. That was a plug.”

  3. @iKaresz: szerinted elképzelhető, hogy az eredeti angol nyelvű cikk nyelvtanilag ennyire hibásan fog leírni valamit?

    de gondolj bele, 16/32GB, fekete/fehér, már úgy is többesszám, nem kell hozzá még csak holmi iPhone 4S-re sem gondolni pluszban.

  4. Mindenki azzal foglalkozik hogy mikor jelenik meg. Engem jobban izgat hogy nálunk mikor lesz kapható. Én jan-feb -ra saccolom.

  5. @iSultanGS: az beszbaszna

  6. @iSultanGS: szerintem az ára mindenkit jobban izgat….

  7. Sajnos szerintem 210 ezer lesz a 16 Gb-os a 32 Gb-os meg 220 ezer lesz.

  8. @iSultanGS: Hatalmas ostobaság lenne az Apple -től, ha kiadnának idén 16GB -os példányokat…

  9. 32/64 GB-os példányokat a népnek 🙂 szerintem szintén hamar elérkezik hozzánk, akár az ipad2, most h kitolták a fejlesztést/gyártást/megjelenést, valószínüleg igyekeznek egy komoly raktárkészletet kialakítani. nem lepődnék meg, ha bejelentés után 3 nappal tengerentúlon, és 14 napon belül a kontinensünkön megjelenne.

  10. @Mateo87: Én is ebben bízok!!!
    De az ára sem lesz másodlagos.
    És remélem előrukkolnak valami brutál ujdonsággal…

  11. @Jadeye: Igazad lehet, azt tartottam elképzelhetőnek, hogy gépelési hiba, vagy figyelmetlenség 🙂


Add a Comment