iOS5 béta 8 pénteken, GM verzió 23-a körül, hivatalos kiadás október 10-én, iPhone 5 15-én?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tegnap már írtam az iOS5 GM verziójának valószínűsíthető megjelenéséről, azóta a BGR újabb információkhoz jutott. Szerintük a nyolcadik béta változat e hét péntekén jön ki, míg a GM verzió megjelenése szeptember 23-a körül várható. A GM verzió kerül az új, már összeszerelt iPhone 5 készülékekre.

Az Apple október 5-ig kéri, hogy hibátlan működés esetén a mobilszolgáltatók technikailag hagyják jóvá a GM verziót. Arról nincs hír, vajon mit csinálnak, ha a GM-ben komoly hiba lesz. Esetleg az induláskor lesz egy azonnali szoftverfrissítés.

Közben az AppleInsider információja szerint az AppleCare call center részlegét értesítették, hogy október 10-én nagy mennyiségű hívás várható. Az információ szerint a hívásnövekedés az iOS5 hivatalos megjelenésével lesz kapcsolatos.

Ugyanakkor Stéphane Richard, az Orange vezérigazgatója szerint az iPhone 5 megjelenése október 15-én lesz. Nem tudni, honnan van az információja, mert az Apple igen nagy titokban tartja a megjelenési dátumokat. Ráadásul 15-e szombat, amikor az Apple nem bocsát ki új termékeket. Sokkal valószínűbbnek tűnik a 14-e, péntek. Az Apple az elmúlt években az új készülék megjelenése előtt pár nappal bocsátotta ki az új szoftververziót, így az iOS5 és az iPhone 5 két megjelenési dátuma is szinkronban van egymással.

Hivatalos bejelentés még mindig nincs, valamikor szeptember végén, október elején lehet a bemutató.

Ezek még érdekelhetnek:


  1. Tuti olvasta az Apple “beta8 feltöltő” embere a BGR cikkét, és gondolta: na nehogy már nekik legyen igazuk, azért sem teszem ki a szerverre, majd csak szombaton 😀

  2. Csak érdekességképpen: az egyes beta verziók kiadási időpontjai között átlagosan 14,3 nap telt el. A legtöbb nap (18) a beta 1 és beta 2 kiadása között telt el. A legkevesebb (11) pedig a beta 3 és beta 4 között. Ha az Apple tartja magát az eddigiekhez, akkor a mai napon ki kell jönnie a beta 8-nak. DE mivel vasárnap még soha nem jött ki beta verzió, így a hétfői nap az esélyes. 😀

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!