fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPhone Dev Team magyar idő szerint ma reggel 7 óra körül kiadta a redsn0w és PwnageTool szoftverek legfrissebb verzióját, amivel untethered módon jailbreakelhetjük a 4.3.1-es rendszerrel rendelkező készülékeinket. Lássuk tehát, miről is szól a dolog pontosan.

A 4.3.1-es untethered exploit Stefan Esser (@i0n1c) munkája, aki egyébként egy német biztonsági szakértő és kutató. Ráadásul Stefannak már nagy múltja van a sebezhetőségek kutatásában, és a sorsnak is van érzéke az iróniához: Stefan első munkája a jailbreakes társadalomban épp a biztonság növelése volt. Előző évben már megalkotta az “antid0te” csomagot, ami elhozta az ASLR-megoldást a jailbreakelt készülékek számára – mindezt még jóval az Apple módszere előtt. Most viszont neki köszönhető a 4.3.1 untethered exploitja. Untethered, tehát az így jailbreakelt készüléket nem szükséges gépre dugni azt az újraindításkor, szemben a tethereddel.

Mivel működik?

Mindennel, amire van 4.3.1, KIVÉVE az iPad 2-t:

 • iPhone3GS
 • iPhone4 (GSM)
 • iPod touch 3G
 • iPod touch 4G
 • iPad1
 • AppleTV 2G (egyelőre csak a PwnageTool-lal)

Az iPad 2-re azért nincs jelenleg untethered, mert ehhez bootrom- vagy iBoot-szintű exploit kell, viszont az iPad 2 esetén sem a korábbi limera1n, sem a SHAtter exploitok nem működnek. Azt jelenleg nem lehet tudni, mikor lesz iPad 2-re untethered, de dolgoznak rajta.

Ha függetlenítened kell, tehát ultrasn0w-t használsz, egyelőre NE frissíts 4.3.1-re! Ennek két oka van. Egyrészt ha gyári firmware használatával frissítesz, úgy frissül a baseband, és az új basebandre nincs függetlenítés.

iPhone 3GS esetén ebben az esetben szoftveres megoldásként már csak az iPad baseband marad, ott viszont valószínűleg használhatatlanná válik a GPS a külső alkalmazásokban (iGO, Navigon, stb). Ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.1 sem frissíti!

iPhone 4 esetén csak a 01.59.00-s baseband függetleníthető, ha tehát ennél frissebb, arra szintén nincs szoftveres megoldás.

A másik ok, ami miatt NE frissíts, ha ultrasn0w-t használsz, az nem más, mint hogy 4.3.1 alatt nem működik az ultrasn0w megfelelően. Ezen jelenleg is dolgoznak a srácok, és frissíteni fogják, hogy menjen rendesen.

A frissített ultrasn0w NEM jelent új függetlenítést, tehát továbbra is csak a jelenleg is támogatott basebandek esetén fog csak működni, mindössze optimalizálni kell az új iOS verzióra, hogy működjön rendesen!

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor használd a redsn0w vagy a PwnageTool legfrissebb verzióját a jailbreakhez, amelyik szimpatikusabb. A redsn0w-hoz nem kell restore, míg a PwnagTool-hoz a custom firmware miatt igen.

Ha függetlenítened kell, egyelőre NE frissíts 4.3.1-re semmiképp sem, mert az ultrasn0w jelenleg NEM MŰKÖDIK megfelelően.

Ha jelenleg tethered módon van jailbreakelve a készüléked a 4.3.1-en, akkor elvileg probléma nélkül lefuttathatod rajta a redsn0w-t (a Cydia elől vedd ki a pipát), és untethered lesz. Ez a módszer ugyan elméletileg probléma nélkül működik, de NEM JAVASOLT, mert esetleg nem várt hibákat okozhat.

Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Mindenképpen mentsd le az SHSH-t a 4.3.1-hez, máskülönben később, ha kijön például egy 4.3.2, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet a 4.3.1-et, kizárólag csak a 4.3.2-t (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix NEM 4.3.1-hez való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt frissíteni kell a 4.3.1-es CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 4.2.1-re készült Telenor fixet felrakod 4.3.1-ra, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges!

Időközben megjelent a Sn0wbreeze legújabb változata is, ami szintén támogatja az untetheredet a 4.3.1-hez, viszont egyelőre semmi haszna, hiszen azzal Windows esetén lehetne custom firmware-t készíteni. Ennek viszont az ultrasn0w és a 4.3.1 jelenleg viharos kapcsolata miatt (értsd: ahogy írtuk, jelenleg nem működik) egyelőre nincs értelme. A redsn0w pedig ugyanúgy van Windows-ra is.

Frissítés #1 – redsn0w 0.9.6rc10

A Dev-Team pár perce kiadta az rc10-es verziót a redsn0w-ból:

MuscleNerd
redsn0w rc10 released for Mac+Win … Update #1 http://is.gd/AXmH8v Added boot animations, removed misleading Settings
2011.04.07. 9:34

Tehát ezzel a verzióval ismét lehet a korábban a greenpois0n-ben 4.2.1 alatt debütált animált bootlogókat használni. Illetve pár, megkavaró beállítási opció is tisztázva lett. Az animációkat Cydiából töltheted le, és utána a Settings > Bootlogo setting menüpontban tudod őket bekapcsolni.

Ha szeretnéd a bootlogó opciót használni, vagy egyes funkciókat kapcsolgatni (akku % kijelzés, multitasking, stb) elegendő újra lefuttatni a redsn0w-t a jelenleg is jailbreakelt készüléken, viszont MINDENKÉPP vedd ki a pipát az “install Cydia” elől!

Frissítés #2 – redsn0w 0.9.6rc11

Az rc10 után röviddel megjelent az rc11 is, amiben a bootlogó animációja optimalizálva lett, hogy még szebben és biztosabban fusson az összes eszközön.

Frissítés #3 – redsn0w 0.9.6rc12

Újabb frissítés, amiben ismét a bootlogó animációját optimalizálták tovább, mert volt, akiknél továbbra is problémák voltak. Ha nem kapcsoltad be a bootlogó animációt a jailbreakkor, akkor nincs teendőd. Ha bekapcsoltad az animációt, akkor elég csak újra lefuttatni rajta a redsn0w-t, de mindenképp vedd ki a pipát az “install Cydia” elől!

Frissítés #4 – megjelent az ultrasn0w kompatibilitási frissítése

Figyelem! Ez nem egy új függetlenítés, hanem csak a 4.3.1-es rendszerre optimalizált verzió, ami változatlanul csak az eddig is támogatott basebandeket tudja függetleníteni! Írtunk róla külön cikket is: Ultrasn0w kompatibilitási frissítés iOS 4.3.1-hez

Letöltési linkek

redsn0w 0.9.6rc12 OSX
redsn0w 0.9.6rc12 WIN
PwnageTool_4.3.dmg.6293151.TPB.torrent

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

418 Comments

 1. Sziasztok!

  Először is köszi a cikket!
  Másodszor olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg működik 4.3.1 -en sbsettings és appsync 4.x jó ehhez a verzióhoz is?

  Üdv

 2. Wow,elég hirtelen jött,szuper 🙂 bár én maradok a 4.2.1-nél,mert az SBsetting sajnos már erre sem tökéletes,hát még 4.3.1-en…jön frissítés rá,h lehessen használni a phone és location gombokat? 😛

 3. Hello, kb mikorra várható jb ipad 2-höz? Azon is dolgoznak gondolom…

 4. @nemszamit: az appsync 4.x működik (iPad-en tesztelve)

  @ba3525: dolgoznak, kiadási dátum nincs, ritkán mondják meg előre, a “semmiből” fog felbukkanni, ahogy ez a JB is… 🙂

  OFF: JB után próbáltam előhozni a plist átírással a multitasking gesture-t, de nem jelent meg a settingsben. (iPad, 4.3.1, beta-kat soha nem telepítettem). Az Xcode 3 letöltése feltétlenül szükséges hozzá?

 5. Valaki annyit mondjon már meg légyszi, hogy cydiában hogyan mentem le a 4.3.1-es SHSH-t?? Köszi

 6. @nemszamit: appsync müxik!

 7. Ez a 3GS-es GPS-es kavarás csak akkor játszana, ha függetlenítenék, ugye?

 8. @giant: Az ih8sn0w-al lehet olyan custom fw-t gyártani, amiben alapból benne lesz a multitasking gestures 🙂 Egyébként van leírás a neten is elég. Egyébként szerinted/szerintetek nem lassabb az iPad a 3.X .es időkhöz képest?

 9. @Jadeye: Igen, tudom a cikket, meg annó rá is nyomtam a MMLE-re, de a 4.1, 4.2.1, 4.2b3 óta nem menti…i4 és 4.2.1-et használok…

 10. @DrJuris: attól, hogy felül a cydia nem írja ki, attól még szokott lenni. szedd le umbrellával őket, ha az letölti, akkor fent van cydiában is, csak nem írja ki. a cydia által kiírt lista nem naprakész.

 11. Sziasztok!
  iP4
  Megállt az uploading ramdisknél. mit tudok csinálni? :/
  már egy 2-3 perce meg se mozdul a csík :/

 12. Hali!

  Ipad-on 4.3.1 alatt hogyan kell előszedni a multitasking gestures-t? Az oldalon leírt módszerrel nem működik, ugyanis K48.plist helyett K48AP.plist van, abban pedig gyárilag benne van a

  multitasking-gestures

  sor.

 13. ugyanez lett volna a kérdésem, de akkor tárgytalan 🙂
  bár nekem 4.3b3 óta nem írja 🙂

 14. Rövid kérdés (biztos ami biztos).
  Gyári független 3GS, 4.0.1 jailbreakelve.

  Ma feltehetem a 4.3.1-et és rámehetek redsnow-val, jól értem? SHSH-t még sose mentettem, ezek szerint nem is kell.

  Frissítés előtt nyomjak restoret, vagy tökmindegy, mert gond nélkül letarolja a frissítés a jailbreaket?

 15. /off
  Most már csak a töltőm/kábelem hozná vissza haver, és nekiesek én is 😀

 16. Hali!
  Nekem iPhone4-em van T-Mobilel, 4.3 soft 04.10.01 firmware!
  Még nem volt jb soha, de most szeretném! Ezekkel a paraméterekkel mehet?
  Bocs láma vagyok hozzá.

 17. @JoLt:
  TinyUmbrella-val mentsd az SHSH-kat, és igen.
  (Remélem nem írtam hülyeséget)

 18. DjBeny:
  Köszi én is remélem 🙂

 19. Adtak ki Appsync-et 4.3.1-hez? Valaki tud errol valamit? 🙂

 20. Én úgy tudom a 4.3-as ios már nem támogatta az iPhone 3G-t, de itt meg azt írja, hogy “Mindennel, amire van 4.3.1, KIVÉVE az iPad 2-t:” és a listában ott a 3G is. Én tudok valamit rosszul?

 21. szükséges-e restorolni a telót, ha 3gs JB 4.2.1. ipad BB-es, vagy csak simán ráengedhetem a redsnowt és megcsinálja a 4.3.1et minden gond nélkül?

 22. neu:
  iPod touch 3G kicsit benézted 😉

 23. amúgy mi az új 4.3.1 3gs terén??

 24. Találkozott már valaki azzal a hibával, mióta kint van a 10.6.7, hogy az iTunes (10.2.1) folyamatosan hibával elszáll kb 15-20 másodperc után és induláskor “You don’t have enough access privileges for this operation”?
  Értelem szerűen próbáltam rajta chmod-ot futtatni ez nem sikerült.
  Látta már ezt valaki?

 25. na most nekem T-s I4 van, 4.2.1 untethered JB-vel…….. persze rettegek, hogy restore kell mert minden ikon meg cydia progit újra kell pötyögni, rámegy egy napom…… azt megtehetem, hogy az iTunesből ráengedem h frissítsen, utána egyből redsn0w? elvileg mennie kell nem? mondjuk greenpoison kár h nincs, mert csináltam magamnak bootlogo-t de gondolom az nem fog most menni

 26. @Lufek:

  Nekem is win7-alatt megallt, de a redsnow.exe fajlt beallitottam xp compatible es system admin-kent es ugy gond nelkul megy.

 27. @Abel: nyomj neki egy Disk Utility / Repair Disk Permissions-t, vagy Onyx-ban futtass le egy karbantartást. de ennek az égadta világon semmi köze a 4.3.1-es untethered jailbreakhez.

  @szeka: a frissítés jailbreakelt rendszer esetén nem javasolt. a cydia progik mindenképp elvesznek, még custom firmware-rel történő frissítéskor is (ami egyébként pláne nem ajánlott). jobban jársz egy rendes restore utáni jailbreakkel, de a restore végén a “set up as new iPhone” ajánlott, és az adataidat meg mentsd le és tedd vissza manuálisan: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

 28. @Jadeye: oks köszönöm!
  mellesleg miért jobb a set up as new iphone dolog? gondolom ha max elvesznek a telszámaim és nem sikerül a mentés, mivel a backup megmarad, restore és backupolom….. 🙂

 29. az lenne a kérdésem hogy ez mennyire veszélyes? 4.2.1-en greenpoi0n rc5 volt törve, ez a redsn0w biztonságosabb mint a greenpois0n volt? ja és win7 vagy osx 10.6.6-al törjem. bocsi a hülye kérdésekért elégé kezdő vagyok. ja és iphone 4 4.3.1 és 04.10.01 a bb.

 30. @Jadeye: Annyiban van köze hozzá, hogy emiatt nem tudom frissíteni a telefont. Próbáltam virtuális XP-n, de ott elszállt 1600-as hibával.
  Sajnos nem segített egyik megoldás sem, amit javasoltál. Nincs mg ötleted?

 31. Hali

  Olyan problémám van, hogy itunes 1611-es hibakóddal nem enged restorolni és nem jön ki dfu módból a teló :S Rágoogle-ztam de sokkal okosabb nem lettem …

  3gs / legújabb itunes win7 64bit

  help pls :S

 32. @Abel: Ha fent van a Wi-Fi Sync, akkor is kaphatsz ilyen hibakódot.

 33. @Abel: leírtam, mi a teendőd. az meg kell oldja. másrészt a hibaüzenetről meg van külön cikk, de ezt be is linkeltem ebbe a cikkbe: “Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

  @future87: neked is csak ezt tudom ajánlani: Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

 34. @szeka: Írd googleba google contacts én is mentem el teló számokat!!Itunesba kilehet választani ezt verziot is!!Nekem csak telószámok kellene!!Ennyi
  Ha nem érted akkor küldök linket!!

 35. Felraktam, de mikor elindítom a Cydiát és keresni kezdek valamit, elkezd villogni a kijelző és megjelenik az eredeti Apple logo és megjelenik egy progressbar is alatta, ami “betölt” a harmadáig. Mellesleg a Cydia logó helyett is csak egy fehér kép látszik.
  Nyomok egy full Restore-t, hátha :S

 36. @sultan: gondolom erre gondoltál:
  http://www.google.com/mobile/sync/
  köszönöm megcsinálom, csak mondjuk a kontaktoknál egy rakás plusz info meg mindenkinél kép van…. ki tudja h azt elmenti-e 🙂

 37. Új bootos 3gs- nél, nem megy a dolog!
  Lehet csak nekem nem megy?

 38. @Laki: Nekem is így volt, de újraindítás után semmi gond! új bootos 3GS

 39. Akkor én valamit nem jól csináltam! help

 40. sziasztok! magát a 4.3.1 OS-t honnan tudom letölteni? persze ami tartalmaz magyar nyelvet is!

 41. @Jadeye: Kösz a leírást!
  Csak azt nem értem, miért azt írjátok, hogy iPad basband esetében “valószínűleg használhatatlanná válik a GPS”. Nem valószínüleg, hanem 100%-osan nem fog menni. Senki ne áltassa magát – Ti meg végképp ne – hogy esetleg neki menni fog, mert NEM! Teljesen más a GPS chip a az ipad-ben, ezért esély sincs rá hogy menjen….

 42. Valaki majd beszámolna tapasztalatairól, hogy pl SBsettings és más cydia-s alkalmazások mennyire mennek 4.3.1 alatt.

  Üdv

 43. @rawsugar: Én feltettem a 4.3.1-et, eztuán indítottam a redsn0w-t, kiválasztottam a firm-et:

  Mac OS X: ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates
  Windows XP: \Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
  Windows Vista és 7: \Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

  Kérdésnél yes, utána teló kikapcs, utasítást követve DFU mód és megy a dolog elvileg. Nekem:
  -Cydiának fehér ikonja vt először
  -indítása után nekiállt villogni a kijelző + Apple logo + betöltési csík alatta
  -home gomb ki, home gomb újra cydia
  -közben leszedtem az installous packet, a háttérben még mindig apple logo + csík
  – miután feltette kikapcs – bekapcs és minden a régi, csak a baseband meg a szoft új

  remélem tudtam segíteni

 44. @benewfy: amúgy szerintem az installousnak semmi köze nem vt hozzá hogy megy

 45. Najó hátha tudok valakinek segíteni 🙂

  Első körben, ha már meg van jailbreakelve a telefonod mentsd le az adataidat.

  ./private/var/mobile/Library – alatt minden ott van szinte.

  Ezután gyári független telefon esetén restore 4.3.1 -re, ha 1015-ös hibával nem sikerült a restore akkor van itt a szifonon egy cikk ezzel kapcsolatban. Nálam is előfordult.

  Ezután ha a restore meg van és az aktiválás is, jön a redsn0w szépen minden lefut.

  Ezután cydia elindít, közben iTunes-ban is újként regisztrálod a telefont.

  Most a cydia rendbe rakta a telefon könyvtárait, nem is kell frissíteni, jöhet a cuccok vissza másolása ./private/var/mobile/Library alá.

  Cydiában közben hozzá adjuk a http://stable.szifon.com source-ot majd az adatok vissza másolása után szépen feltelepítjük a CHOWN fix-et. Reboot.

  Kész.

 46. Hali!
  Telenor carrier fix 4.3.1-hez mikorra várható? Ha jól sejtem az kell ahhoz, hogy menjen a mobilnet.

 47. 3gs-en (new bootrom) valahogy lehet multi-gesture untethered jailbreak-kel, Mac alatt?

 48. esetleg tudjátok-e, hogy elmenthető-e valahogy a mappastruktúra (ha ugyanazok a programok kerülnek fel rá), mert nemtom azért 50+ proginál mindig újrarendezgetni a mappákat restoreoknál, elég gáz. ötlet?

 49. @boss1337: el

  ./private/var/mobile/Library/Preferences alatt vannak ezek a plistek és valamilyen a mappastruktúrát tárolja.

 50. na akkor mostan csak frissítem a legújabb ipod-omat rádugom a gépre, ráküldöm a redsn0w-t, azt aztán kész is van, igaz?

 51. @Korte68: azért írjuk, mert mint már a dev-team is többször leírta, NEM minden esetben hullik el a GPS. nem a GPS chip miatt nem megy, noha az valóban különbözik a két készülék esetén.

  a dev-team leírta azt is, hogy azért adták ki ezt a módszert anno, mert a baseband szoftvere teljesen megegyezik az iPhone baseband szoftverével, az összes különbség itt csak a verziószám és a kihasználható hiba. a GPS elhullásának pontos okát a dev-team nem tette közzé, de nem kizárólag magától a baseband-szoftvertől függ.

  ettől függetlenül nagyon valószínű, hogy a GPSnek annyi, ha a 06.15.00-s baseband kerül egy 3G/3GS készülékre. de voltak kivételek, akiknél továbbra is ugyanúgy működött probléma nélkül.

 52. Én @Jadeye: Én is meg kérdeztem e dev-team-et, és nekem azt mondták, hogy minden esetben meghal. Azért volt félreértés az elején, mert a Maps alkalmazás mutat poziciót a wifi/3G alapján. De műjholdas fix senkinek sem megy.

 53. Sziasztok!

  Na azt írjátok, ne frissítsek ha függetlenítenem kell. Az a gond, hogy a múltkor annyit mesterkedtem, amíg szépen lefrissítettem a telóm, és most 4.2.1 van rajta, viszont függő lett a lelkem. Azóta nem jelent meg semmi, amivel függetleníteni lehetne, a 4.1-es vagy 4.0-t ugye visszatenni meg nem lehet, hogy a fene vinné el. (bár umbrela azt mondja, hogy megvan a 4.0 shsh file-om… akkro mégis vissza lehetne?)

  Szóval ha nem, és nekem ugye most 4.2.1 van fent, akkor se frissítsem 4.3.1-re vagy legalább 4.3-ra? Mert akkor nekem már úgyis mindegy, nem? (már ha jól értelmeztem a dolgokat)

 54. @Korte68: hmm, mondjuk ezen a GPS-chipset adta különbségen én is gondolkoztam már, hiszen az tök kézenfekvő. de közben voltak, akik jelezték, hogy nekik mégis ment, mobilnet/wifi nélkül is a navigáció.

  hát passz, mindenesetre mi sem ajánljuk az iPad basebandet pont emiatt. aki felteszi, az tudja, mire számítson.

  áthidaló megoldásnak egyébként bluetooth GPS és bluetooth stack megteszi, de igen, az sem a legszebb megoldás.

  @pistike75: hiába teszel vissza korábbi firmware-t, a basebandet az nem teszi vissza, az marad a frissített verzió. de olvasd el ezt, és megérted, miért: http://szifon.com/2011/01/31/baseband-tenyek-es-tevhitek/

  az újabb basebandek függetleníthetőségével kapcsolatban jelenleg nincsen információ, így azt sem lehet eldönteni, hogy jobb-e, ha frissíted, vagy jobb-e, ha nem. én viszont azt mondanám, hogy frissíteni később is lehet, így inkább a basebandet ne frissítsd benne. ha meg úgysem tudod jelenleg telefonként használni, kb az iOS-t se piszkálnám. de az SHSH-t mindenképp mentsd le, hátha később pont a 4.3.1-es basebandhez lesz függetlenítés, így akkor majd a 4.3.2 vagy bármi más esetén is fel fogod tudni tenni.

 55. Valaki ráengedte már ezt az új redsn0wt egy snowbreezel tethereddé jailbreakelt iPhone 4-esre?
  Működik rendesen, vagy lettek nem várt problémák?

 56. valaki segítene hogyan kell a redsn0w jailbreak-et használni? menyire biztonságos?

 57. @gabi00: ja és előbb megpróbáltam és hiba üzenet jött elő. ezzel az .IPSW fájlal hányszor futhatok neki?

 58. Hali jelenleg 4.2.1 tetheredet használok próbálnám updatelni de iTunes mindig elszáll 3194es hibával, próbáltam googlizni megoldás után de nem találtam semmi értékelhetőt 🙁

 59. Égyébként sn0wbreeze azért jobb szerintem, mert ott van unlock gestures opcio 😛

 60. Érdekel itt valakit aki iPad tulaj, az iPhone -os óra, tőzsde, és számológép alkalmazás? Sikerült egy iphoneról kimenteni és megoldani hogy iTunessal felszinkronizáld. (Persze Jailbreak kell hozzá)

 61. Egy gyors kérdés: appsync 4.x-et melyik repoban találom? Egyébként elsőre tökéletesen sikerült a JB t-függő, régi bootromos 3gsen, a #4es hsz-ben megadott how-to alapján, oda is jár egy köszönöm a linkért!

 62. Valakinek tapasztalat i4-gyel? Minden oké? Vajon lesz ennek is még pár update-je?

 63. Na, nekem new boot -os 3Gs -re megy fel sn0wbreeze -s változat, remélem menni fog.

 64. 3GS-en nekem nem működik. Exploiting with limera1n és ott megáll a mutatvány.

 65. Most kedekbele a frissítésbe és a JB-be (iPhone 4, 4.2.1). Írok ahogy (remélem simán!) meglesz.

 66. sziasztok!

  gyári független i4. 4.2.1 volt rajta greep0ison-el jailbreak-elve. volt már a telefonon végleges 4.3 is, de a jb hiánya miatt downgradeltem. most feltettem tallózva a 4.3.1-et. futtatom a redsn0w-t. majd amikor látszólag kész van a telefonon is, nem csak a notebookon, akkor a telefono újraindul, de restore módban továbbra is. nincs ötletetek?

 67. Valaki segitsen picit! Most jb-eltem, feltettem hackulo repobol az appsync for 4.0+ – t, újrainditottam utána a telefont, felraktam egy free appot, de hiába. Itunes semmit nem akar feltolni telóra.

 68. Müködik a Multitasking Gestures sn0wbreeze -vel, 3Gs new bootrom -al. Tokjo. Must have!

 69. aki már megcsinálta, plz írja le hogy honnan szedte le magát az OS-t amit a snowbreezbe be kell illeszteni!?

 70. Olyat lehet, hogy mondjuk egy játék mentését áthozom 4.2.1 ről? Ha igen, hogy? Ilyet még soha nem csinaltam

 71. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy olvassa el még egyszer figyelmesen a cikket, mielőtt a hozzászólások között kérdést tenne fel, mert minden részletesen, többször is és hiánytalanul le van írva !!
  Köszönjük a szerkesztőknek !

 72. Na srácok!
  Én ráengedtem az i4-emre, úgy, hogy elözőleg az új sn0wbreeze-el tetheredre jailbreak-eltem, és jelentem minden rendben, untethered lett!
  Így minden ottmaradt ahol volt, semmit sem kellett újraraknom.
  Hurrá!

 73. @forregand: köszi szépen! ez iphone 4-hez van? mintha azt olvasnám ki a sorokból, 3GS-hez kellene nekem ha azt még belőnéd megköszönném:)

 74. @Attk4:

  Mia az a Multitasking Gestures?

 75. Heló!
  Bocsek ha valaki kérdezte már de munkahelyről írok nincs sok időm. “mindent jailbreakel kivéve az ipad 2t. Ipod 2g nem volt a listán de szerintetek kipróbáljam? köszii

 76. Update elszáll 1013-as hibával.
  Host file módosítva volt korábban. Ez lehet a hiba? Mit kell letávolítani a host file-ból, hogy jó legyen?

 77. @benewfy:
  Köszi a helpet király

 78. @Attk4: hogyan csináltad? redsnowal is megy?

 79. iPad 1 & sn0wbreeze királyul megy! 🙂 A multitasking gestures nagyon tetszik…. már nem lesz sötétben Home gomb keresés ;D

 80. Teló marad 4.2.1-en 🙂

 81. Sziasztok!
  Nekem se megy 3GS-en. Nekem is az van ami Htlecso-nak.
  Voltak belinkelt oldalak, hogy hogyan csináljam. De nekem már az iTunes-omnak se tetszik az onnan letölthető firmware. Kiírja, hogy nem kompatibilis. Valakinek valami tipp, mit rontottam el, hogyan csináljam? Előre is köszi a választ!

 82. @Stifler93: a hibaüzenetről és azok megoldásairól van külön cikkünk, de ezt be is linkeltem ebbe a cikkbe: “Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

 83. @Hende: nem jó firmware-t tallózol be. gyári 4.3.1 kell neki.

 84. Üdv nekem egy iPod Touch 4. generációs készülékem van letöltöttem a linkről a reds0w-ot majd miután elindítom a programot kihoz egy ablakot ahol mivel nem lehet másra kattintani a browse-ra kattintok majd kirakja hogy válasszak valamit. Ott mit kell? Próba képpen kiválassztottam az iTunes-t, de akkor azt írja ki, hogy processing firmware… de utána nem csinál semmit. Előre is köszönöm a segítséget.

 85. benewfy: nekem hasznosan segített.
  kikeresed amit az itunes letöltött, vigyáz tc ben nem látható.
  Hiba nélkül működik, nálam.

 86. Vki nem tenné fel vhova a sn0wbreeze 2.5-t, mert ez a hotfile-os borzasztó lassú. köszi!

 87. és mikor letöltöltötte a frissitést az itunes, akkor az hova menti?

 88. Hali!
  Lehet hülyeség, de ugye nem kell kivenni a SIM-kártyát a telefonból?
  Másik hülye kérdés, hogy ugye nem kell rendszergazda módban belépni gépen és úgy JB-zni?

 89. hende: én gyári tallóztam be neki, úgy sem ment..

 90. Hali!

  Elmentettem az addressbook fájlokat. Visszapakolom de nincsenek kontaktok.
  Változott az adatbázisa? Nincs valami konvertáló prg. hozzá? Vagy megoldás???
  Köszi.

 91. Sziasztok.

  Én csak egyszerü kérdést teszek fel.

  Ha felteszem 1 ip4 4.3.1 SW akkor ugyan az a rendszerem lesz, mint a 4.2.1 vagy jobb?:) Köhönöm

 92. Hali, nálam nem megy a carrier logo. 4.3.1 iPhone 4 T

 93. Nem sikerült elhozni iphone 4-en a multitasking gesture-t :S pedig átírtam a plistbe. Valakinek sikerült?

 94. @Hende: Én feltettem a 4.3.1-et, eztuán indítottam a redsn0w-t, kiválasztottam a firm-et:

  Mac OS X: ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates
  Windows XP: \Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
  Windows Vista és 7: \Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

 95. Sziasztok. Ne haragudjatok a hülye kérdésemért, nagyon kezdő vagyok.
  http://pwnmyi.com/windows-jailbreak-iphone-3gs-on-4-1-4-2-1-using-greenpois0n/
  Ez a honlap alapján JB-eltem az i3Gs-em még a múlthéten.
  Várok még ezzel az újjal, nem akarom elsietni. Remélem lesz normális, minden hiba nélküli JB. Nos, az lenne a kérdésem, hogy a telefont függetleníti-e az én feltett JB-em. Greenpois0n RC6.1.-el csináltam. Nagyon köszönöm a segítségeteket előre is. (jelenleg nincsen módom másik szolgáltató simjével kipróbálni)
  Köszönöm

 96. Hello nekem olyan kérdésem lenne hogy nekem gyári független iPhone 4 m van ezért a fuggetlenites nem érdekel hogy melyik stabilabb jailbreak a redsnow vagy a snowbreeze!?előre is köszönöm!

 97. @dacika: az, hogy kezdő vagy, még nem mentesít az alól, hogy figyelmesen elolvasd a cikket, amiben ez is le van írva… a jailbreak NEM függetlenítés.

 98. @Akos: számtalan alkalommal írtuk, hogy a dev-team szoftverei, tehát a redsn0w.

 99. hali! ipad-nál gesztusokat berakja pwnage?

 100. Jadeye: @Jadeye:
  De tudtom szerint van olyan JB, ami függetlenít IS! ezért lett volna ez a kérdésem, hogy az enyém vajon olyan-e. És a cikknek semmi köze Istenigazából a kérdésemre…
  Az egy külföldi honlap, nem is tudom honnan szültem már, és az angol tudásom is épp arra volt elég, hogy feltegyem a JB-et 🙂 Gondoltam megkérdezem. Ha valaki tudna ilyenben segíteni, kérem tegye meg. Köszi

 101. Krato: Szerintem ha alap dolgokkal nem vagy tisztába, bele se fogjál a JB-elésbe… Mint ahogy látod firmware-t ír, szóval a iOS 4.3.1 ipsw fileját kell neki betallózni…

 102. Hende:Win 7 alatt gond nélkül sikerült másodszori próbálkozásra a leírtak szerint.

 103. @dacika: dacika biztos te okosabb vagy mint Jadeye! A jailbreaknek semmi köze az unlockhoz, csak annyi, hogy JB szükséges az unlockhoz… (pl. hogy tudd telepíteni az ultrasn0w-t)

 104. @dacika: a jailbreak sosem volt függetlenítés. az CSAK jailbreak. a függetlenítést külön kellett feltenni. http://szifon.com/2010/03/07/jailbreak-tenyek-es-tevhitek/

  a függetlenítés pedig változatlanul a baseband függvénye. a függetlenítés azt jelenti, hogy más szolgáltató kártyáját is elfogadja a készülék. vagy nem tudom, mire gondolsz.

 105. @Stifler93: A host file-ból a gs.apple.com-os sorokat kell eltávolítani!

 106. @Jadeye: Szia! Jadeye lenne egy kérdésem hozzád. Vissza lehet e tenni valahogy 4.3.1-ről 4.2.1-re. Az shsh mentésem megvan. Kontaktok miatt kérdezném mert csak az addressbook mentésem van meg. Ha visszarakom 4.3.1 alá akkor nem jelennek meg a kontaktok. Várom válaszod. Kössz.

 107. @kornel77: másold fel újra, és reboot. ha továbbra sem látja, akkor ismét másold fel, és cydiából tedd fel a CHOWN fixet a szifon source-ról.

  egyébként DFU-ban umbrellával tss server-t indítva vissza lehet tenni a 4.2.1-et is, és a végén ki kell ugrasztani a recovery-ből szintén umbrellával.

 108. Pls. help!
  iPhone 4-em van, 4.3.1 van rajta, még nem volt JB. De most viszont már szeretném feltörni. Az lenne a kérdésem, hogy a #4-es hsz-ben linkelt oldal azt írja, hogy le kell szedni a 4.3.1-es fw-t, és iTunesban restore-olni a készüléket, de ha már fennt van a 4.3.1, akkor nem elég csak nekitolni a redsn0w-t (mondjuk ehhez is kell a 4.3.1-es fw ipsw), és kihagyni az iTunesos részt?

 109. :)) dejó, és akkor mindenem meg is marad a telón, csak lesz pluszba egy Cydiám?

 110. @rawsugar megy köszi szépen!!! király!

 111. Sziasztok a iPhone3,1_4.3.1_8G4_Restore.ipsw letöltésénél egy . zip fájlt kapok ezt gondolom át kell nevezni .ipsw-re?

 112. Nemtom ide tartozik e , ios 4.3.1 JB (pár perce csináltam) , mondom kipróbálom a 4.2.1-hez készitett T-Mobile Carrier fixet ,megtörtént , és ami tökéletesen müködik jelenállás szerint .

  Ha esetleg ez csak nekem újdonság ,elnézést !
  🙂

 113. Valaki tudna segíteni?
  Letöltöttem a 4.3.1 firmware-t. Eddig 4.2.1 JB volt. iTunes-ba rányomtam a shift+restore-ra és elkezdte feltenni a 4.3.1-et csakhogy ezt kb egy órája csinálja úgy h a csúszkán a folyamat nem mozdul előre. Semmi hibaüzenetet nem kaptam. Ilyenkor most mit lehet tenni? Illetve mit rontottam el?:D

 114. most jailbreakeltem be először a telomat (4.3.1) De mikor egy letöltött ipa fájlt megnyitok itunes-ba, és szinkronizálom teloval, hibát ir ki, pedig jol bejailbreakeltem. valahol lelehet ellenőrizni, h mien jailbreak? köszi

 115. @gabor94: milyen telód van?

 116. @naszi: a jailbreak önmagában sosem volt alkalmas arra, hogy tört alkalmazásokat telepíts. azt mindig is külön kellett feltelepíteni a cydia.hackulo.us source-ról (appsync patch).

  de olvasd el ezt, úgy látom, sok hasznos információ lesz benne számodra: http://szifon.com/2010/03/07/jailbreak-tenyek-es-tevhitek/

 117. @naszi: mivel a jailbreak nem egyenlő a tört programok feltehetőségével, talán keress valami olyan cydia-s programot, ami ezt lehetővé teszi neked… asszem valami AppSync a neve 🙂

 118. @Jadeye: próbáltam segíteni, de ehelyett duplán dolgoztunk 😀

 119. Srácok, elnézést szeretnék kérni mindenkitől. Tehát a JB nem függetlenít 😀 Már ezt is tudom (illetve nincs olyan JB sem ami függetlenít) Jelenleg 3Gs-em van 4.2.1 JB. Szeretném függetleníteni. Kérem akkor valaki adjon egy ide kapcsolódó linket, leírást. Nagyon megköszönném. Elnézést kérek az offért, de fontos lenne. Köszönöm mindenkinek

 120. i4-en nekem rögtön felment hiba nélkül. Köszönöm a leírást, hogy hogyan és honnan kell letölteni.

 121. @WiC0: Szia az iPhone3,1_4.3.1_8G4_Restore.ipsw letöltésénél egy . zip fájlt kapok ezt gondolom át kell nevezni .ipsw-re?

 122. @Jadeye: köszi

 123. @Jadeye: Köszi! Sikerült igen a fájl jogokat kellett 777-re állítani és müxik is.

 124. ipad2 -hoz (3G) tethered 4.3 / 4.3.1 jailbreak megoldas van mar ?

 125. @Jadeye: köszi szépen, még kezdő vagyok, de ezt a deb kiterjesztésű fájlt, amit leszedtem erről a cydia.hackulo.us source-ról, hogy rakjam fel a mobilra? vagy amikor a cydia alkalmazást futtatom a telón, és rákerestem appsync re olyant nem talált, csak iphonesync stb. progikat.

  @Eyesis: köszi

 126. Na nekem január óta van iphone 4-em! 4.2.1 IOS-al jött ki a gyárból és már aznap jb-ztem mikor elhoztam a T-től! Azóta ugye nem nyúltam hozzá de megszaporodtak rajta a tört appok és a hivatalos appok is! Na már most ha a iTunesba a updatre nyomok utána ha végzet a telóval és rányomom a redsn0w-t megmaradnak a tört appok és főleg a játék mentések? Ezt jó lenne tudni mert ha nem akkor soha nem fogom frissíteni…

 127. Gyári független iPhone 4 4.3.1 update megvolt, minden okés eddig.

 128. @mada: ha tört appstore-os alkalmazások, akkor azok megmaradnak frissítéskor is, és újabb jailbreak után ismét működnek is.

 129. @dokk: iPhone 4

 130. Sziasztok.
  Még sosem jailbreakeltem redsn0w-al, így az a kérdésem, hogy nekem t-mobilos a teló, és gyárilag aktiváltam most iTunes-al.
  A red-nél kipipáljam a deaktivitást?
  Vagy elég csak a Cydia?
  Nem akarom, hogy a red aktiválja, ha egyáltalán megteszi.

 131. @Jadeye: Bocsi, még egy kérdés, felraktam a sourcek közé ezt a cydias szifon.com-ot, de ott nem találok appsyncet, és a search ben sincs ilyen…

 132. Na időközben megcsináltam.

  Naszi, azt nem onnan kell letölteni, hanem ezt add hozzá: cydia.hackulo.us
  És onnan tudod letölteni az install0ust.

 133. Gyors lett a cydia. 🙂

 134. @Jadeye:
  A fene, ha ezt előbb tudom.. na mind1.
  Legközelebb úgy csinálom. 🙂

 135. hello me csinálam feltörtem ugy be kell regsizrálni a hálozatba (t-mobile) deh véletlenül ki x el tem hoyg tudnám vissz ahozni meg csinálni hoyg legyen hálozatom ?? pls helllp

 136. @ chips: na végre ezzel jó lett!!! ezer hála, köszi:D már jó

 137. Azt tudja vki h hogyan lehet megtartani a játék mentéseket és appok beállításait, tehát ha restorolni akarom akkor is megmaradjanak???

 138. SOS Az iTunesben restore után végigment, de nem indul el a telefon. felül körben iTunes és kábel. Nem tudom mit kellene csinálnom. Segítsetek légyszíves! Köszi előre is

 139. Sziasztok!

  Restore-oltam a telefont 4.3.1-re frankó, viszont a Jailbreak nem akart rámenni. 1. gp_mac_rc6_1 megfagy eGated : powerstate = 1 sornál,
  2. redsn0w_mac_0.9.6rc9, belépek DFU-ba, elkezdi csinálni, után automatikusan újraindul, almás logó és bebootol. 🙁
  3. PwnageTool_4.3-el megcsináltam a Custom FW-t, azzal felkerült a Cydia

  Miért nem ment az 1. 2. megoldással? Független 3GS, csak JB kell nekem.

 140. A iOS 4.1 után a 4.3.1-el milyen “forradalmi újításokat” kellene látnom 3GS-t használva?

 141. Sziasztok!

  Lehetseges, hogy mar elhangzott, de nem lattam.
  Kerdesem a kovetkezo, most vettem nem reg az iPhone 4-emet T-Mobile-nal alapjaraton 4.3-as firmware-rel es a baseband: 04.10.01. Nos ezt lehet jailbreakelni? Ha igen, akkor gondolom sn0wbreeze-zel avagy redsn0w-val.
  Koszonom elore.

 142. Az 5ikonos springboard nem elérhető. A dock telepítve lett, de a Springboard host is unreachable… 🙁

 143. köszi admin a választ (mappastruktúrás dolog) 🙂

 144. @Korte68: Nekem ipa bb alatt tökéletesen mükszik a GPS

 145. Nem tud valaki segíteni, hogyan tudnám kiszedni recovery módból. Restore végigment, de recoveryben maradt-

 146. @batomika: restore esetén nem marad meg semmi, max a backupban, mert az épp erre van. a restore mindent töröl.

  @misa: a greenpois0n NEM a 4.3.1-hez van, az azért nem ment. hogy a redsn0w-val miért nem, azt nem tudom.

  @mr_-_chaos: javasolt frissíteni gyári 4.3.1-re, majd azt redsn0w megcsinálja.

  @Bandita41: iPad baseband van rajta? milyen készülék? umbrellában a fix recovery opciót próbáltad?

 147. Az ugye nem gáz ha a wifi hotspot Telenornál nincs? (a settingsbe meg se jeleníti ezt az opciot de még jb előtt se jelenítette meg)

 148. most jb-eltem, és eltünt a fényképező ikonja:O mit lehet tenni?:S:@

 149. Nekem 1013-as hibat ir es semmi nemsegit tinyumbrella se.
  Egyszereuen nem ugrik ki DFU bol!

 150. @Jadeye: Koszonom a gyors valaszt es szep estet kivanok.

 151. @Jadeye: Koszi ezek se segitettek azert irok. 🙂

 152. @fujti: milyen készülék, milyen baseband? ha iPad baseband, akkor max csinálj neki custom firmware-t.

 153. @Jadeye:
  megvan az ok, és EZ MINDENKINEK EGY JÓ TANÁCS:
  az új frissítés kb 300 megával több mint az előző, és valamiért nekem összesen 0,7gigával a megengedettnél pakolta tele a telefont, szóval ha nincs elég hely,
  akkor csinálj és utánna frissíts!!! mert gondok lesznek a fényképezővel!

 154. @fujti:

  1. start – minden program- kellékek – futtatás
  2. írd be ezt: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts, aztán ok.
  3. válaszd a jegyzettömböt, aztán ok.
  4. töröld ki az gs.apple.com-os sorokat alul
  5. file – mentés
  Aztán restore:)

  ÜDV

 155. Koszonom!

  Kijott a kis mocsok 🙂

 156. @Jadeye: Neked amugy van rendes eleted is? 🙂 Munka, csalad etc. Vagy foallasban helpdeskezgetsz itt evek ota? En 2 nap utan agyf@szt kaptam volna helyedben a percenkenti 20 kerdestol 🙂

 157. @gabor94: köszi. 3gsen ezt nem lehet megcsinálni? itt nem n90.plist fájl van, hanem n88

 158. Üdv
  4.2.1 gyári független i4-es. Most fogom frissíteni, ha nem dob ki megint hálózati errort a 4.3.1 letöltése végén…
  Simán update+redsn0w után a cydából letöltött pluginek/tweakek meg minden megmarad, igaz? Telenoros carrier fix van fent, azt töröljem a frissítés előtt? Mert azt olvastam, hogy nem működik.
  Köszönöm

 159. Jadeye mikor lesz Carrier Logo fix?

  Köszi

 160. Most meg a redsnow fagy le telepites kozbe azt irja vegzetes hiba kilep es a win keresi a hibat ahhhhhhhhhhhh!

 161. Létezik hogy javúlt a térerő probléma a 4.3.1 el?

 162. Az miért van hogy tinyumbrellával lementettem shsh-kat de nem irja ki h meglenne már számtalanszor ujrainditottam megcsináltam ujra de még mindig ugyanaz

 163. Miért van az, hogy a 4.3.1 1,6giga fotóból 5,1gigát csinál?:O lehet ez ellen tenni valamit? fotózok elég soakt, és telóra is rá szotkam tenni, de a 10megapixeles eredeti képektől 1,6giga….

 164. bocs az off-ért de ma fel tettem 4.3.1-et telomra jb is meg volt és az lenn a a kérdésem hogy nincs még ez a celeste bluetooth progi valahol ingyen fent ? vagy ha nincs hogy tudom meg venni mit kell tennem valami cimet csinálni vagy? elöre is köszi

 165. Honnan tudom letölteni a T-mobile Logo fixet?

  AMi fennvan most a stable.szifon.com-on 4.1 es az megy 4.3.1-el?

  Én nem találtam másikat:))

  Köszönöm a választ!

 166. @urbijoe:

  Szia Joe,

  Az Xcode iPhone 4 -en is előhozza a Gesture-okat szerinted ? Elkezdtem letölteni, de 4,3 Gb, úgyhogy ráhagynám, ha nem 🙂

  Köszi,

  Lázár

 167. ipod touch 3g-n működésre lehet bírni a gesture-okat?

 168. Win7 ultimate be is at kell allitani xp sp2re!

 169. @dokk: szerintem meglehet(mert az oldal is írja amit adtam), próbáld meg az n88-ba beleírni azt az egy sort amit az n90be kéne. De azért ments le mindent mielőtt átírogatnád és ha gond van csak vissza másolod.

 170. A szifonos fiúknak üzenem hogy az unstable sources-nél “http not foundot” ír ki a cydia ha rá akarom rakni a T-mobileHU logofixet iphone 4-emre!

 171. Tudnátok helpelni?
  Megpróbáltam frissíteni gyári iPhone 4-emet 4.3-ről 4.3.1-re, kiírt vmi 1604-es hibát, azóta az itunes nem látja a telót. Host fájl kitakarítása megvolt, resi megvolt, iREB megvolt. Ilyenkor mivan?

 172. 1602-es hibát ír, utána semmit nem tok csinálni, csak iREB-el felébreszteni… de a 4.3.1 sehogy sem megy fel.

 173. \o pacsi mindenkinek, nekem az a problémám h elkezdtem a JB t egy másik, hivatalos FW vel, 4.3 al, és miután bejött a mátrixos fekete alapon fehér betűk. utána elkezdett bebootolni, kijön az alma logo, és semmi… várok várok és semmi megpróbáltam újra JB zni 4.3.1 el, de cseszik rá… Mit tegyek??

 174. Zjunior írta:
  Honnan tudom letölteni a T-mobile Logo fixet?
  AMi fennvan most a stable.szifon.com-on 4.1 es az megy 4.3.1-el?
  Én nem találtam másikat:))
  Köszönöm a választ!

  Szia , 3GS-em van és bepróbáltam a 4.2.1 Carrier Logo fixet és tökéletesen okés 4.3.1 JB-en !!

 175. Köszi, de nekem iPhone 4 re kellene:(

 176. @dEan:
  Error 1600: a restore elején kapod, ha custom firmware-t próbálsz feltenni. Próbáld meg “pwned DFU” módban.
  Figyelem! Bizonyos esetekben ez a hiba hardveres gondot is jelenthet, ilyenkor a készülék DFU-ban ragad, és semmi módszerrel nem lehet kiszedni belőle, de még gyári firmware-t sem lehet rá feltenni
  Error 1604: ugyan az a helyzet, mint az 1600-as hiba esetén.

 177. Felraktam a 4.3.1 et JB is megvan, de ezeket a gesztusokat nem találom beállításokba, ez nem alap funkcio? (i4)

 178. @invezz: Hibás a leírás. Én egy 100%-osan gyári (JB-t még életébe nem látott) iPhone 4-re próbálom rendesen frissíteni, nem customot próbálok berakni.

 179. @dEan: nem feltétlen a leírás a hibás, hanem vagy te csinálsz valamit rosszul, vagy a készülék halt meg. mert ilyet már láttam, és annak bizony ez lett a vége: “Figyelem! Bizonyos esetekben ez a hiba hardveres gondot is jelenthet, ilyenkor a készülék DFU-ban ragad, és semmi módszerrel nem lehet kiszedni belőle, de még gyári firmware-t sem lehet rá feltenni”

  de próbáld végig a lehetőségeket, amik le vannak írva a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, de először is próbáld meg egy másik gépen. ha sehogy sem megy, akkor szerviz. más nincs.

 180. Sziasztok,

  Apple Tv 2 -höz letöltöttem a PwnageTool_4.3.dmg -at és a AppleTV2,1_4.3_8F191m_Restore.ipsw firmware -t, mikor a PwnageTool -ban betallózom a fájlt, a következő hibaüzenetet kapom “Rossz firmware csomagot választottál” mi lehet a hiba?

 181. iphone4-en nekem jobban meriti az akksit a 4.3.1 mint az elotte fent levo 4.2.1.
  Ugyan azok az opciok vannak bekapcsolva.
  Egy este alatt kb 30% ment le szinte 0 hasznalat mellett.
  Valakinek van meg ilyen problemaja?

 182. @gabor94: beleírtam az n88ba és jó lett, köszi!

 183. Lenne egy fontos kérdésem: t-s iP4 4.3
  Ha csak simán frissítek és ráküldöm a redsnow-t akkor
  1. az app-ok és beállításaik megmaradnak?
  2. így nem lesz gondja a redsnownak a jb közben(mindenhol restore után írják a jb-t)?

 184. @Jadeye: Semmi baja nincs… iREB-el felébresztettem, azóta megy, igaz h még mindíg 4.3, de megy,

 185. @JoLt: Először Sync-elj egyet, majd tegyél egy próbát. Én megpróbáltam, de nem sikerült. Mikor elindítottam a Cydiában a keresést, elkezdett villogni a kijelző az Apple logóval. Nyomtam egy restore-t, tettem rá egy friss rendszert, JB, majd Sync a friss backuppal.

 186. Jadeye: Köszi a választ!!

 187. nah végre rászántam magam hogy befrissitem az iphone 4 egy restore+updateval erre 1013 hibát ir windowson mac-en meg befagy fél tájt mi lehet a hiba elolvastam az itunesos hiba üzik cikket tiny umbrellában kivettem a pipát ahonnan kell de semi javulás valami tipp?

 188. Laki: köszi megpróbálom

 189. iPad-esek, csinált valakinek olyat, hogy már a 4.3.1 sem akar felmenni rá? kiírja, hogy ellenőrizzem az internetkapcsolatot, vagy próbáljam később. próbáltam macbookról és pc-ről is. iphone4-re simánt felment a 4.3.1 és a jailbreak is

 190. próbáltam dfu-ban is, de akkor is kírja, hogy ipad software update server could not be contacted or is temprary unavailable

  🙁

 191. aki lusta annak itt a megoldás:
  Mac OS X:
  Step 1. On your Mac, go to your “Applications” folder.
  Step 2. Now navigate to the “Utilities” folder.
  Step 3. Launch “Terminal”.
  Step 4. Type “sudo nano /etc/hosts” (without quotes) and hit return.
  Step 5. Enter your password
  Step 6. Use the down arrow key to find the “gs.apple.com” entries. Once the cursor is in front, make sure you comment out the line(s) by entering “#” in front of the text.
  Step 7. Save the file by pressing CONTROL+O.
  Step 8. Exit the nano editor by pressing CONTROL+X.
  Step 9. Restore your iDevice.

  Windows:
  Step 1. Start –> Programok –> kellékek
  Step 2. inditsd el Notepad vagy WordPad ot 

  Step 3. klikk “megnyitás..” .
  Step 4. keresd meg a Windows/System32/drivers/etc 

  Step 5.állitsd be az ablakba hogy minden fájl látható legyen a megnyitásnál
  Step 6. nyisd meg a “hosts” fájlt
  Step 7. törölj minden olyan sort amiben szerepel a “gs.apple.com”
  Step 8. mentsd el
  Step 9. nyomj Restore-t a készülékre
  a mac es rész nemforditom le akinek mac je van csak tud angolul ha má nem magyar az op.

 192. @sylk855: csakhogy ez bizony így nem működött, ugyanazért, amiért az umbrellával elvégzett dolog sem: nem indítottad újra a géped, vagy nem törölted a DNS-cache-t. tehát ezt hiába csinálod meg így, ugyanazt a hibát fogod kapni.

  egyébként ezt mi is leírtuk (használd a keresőt), csak mi azt is hozzátettük, hogyan kell a DNS-cache-t törölni, vagy hogy mindenképp indítsd újra a gépet. anélkül ugyanis nem megy.

 193. Sziasztok!

  Adott egy new bootos 3GS, 3.1.3-mal, még anno asszem spirittel jailbreak-elve. A tulaj be szeretné frissíteni 4.3.1-re és jailbreakelni is. Megoldható csak egy update-tel, hogy megmaradjanak az appok-játékok mentései beállításai(a törtekkel együtt) és utána redsn0w, vagy inkább restore? Előre is köszi! 🙂

 194. @thebertold: jailbreakelt készülék esetén nem javasolt a frissítés, egyébként 3.1.3-ról lehet nem is fog menni direktben. csináljatok róla előtte backupot, majd nyomj az update gombra. a frissítés végén aktiváld be, majd jailbreakeld, tedd fel az appsync-et, és utána a tört appoknak is ugyanúgy mennie kell.

  ha viszont a frissítés elején hibát kaptok (asszem 23-mas hiba), akkor nem fog menni a frissítés direktben, csak a restore. ez esetben a korábban készített backupból is vissza lehet tenni, ami szintén vissza kell pakoljon mindent (kivéve, amik cydiás csomagok), de ez sem igazán javasolt.

 195. @Jadeye: nem veszekedésből a macet 2 szer is ujrainditottam semmi nem történ windowson csak kitöröltem azt az egy sort és felülirtam és minden simán ment.

 196. Sziasztok! Ez a jailbreak mennyire csokkenti az akkumulator keszenleti idejet? Koszonom

 197. @sylk855: dns-cache törlése nélkül ez nem megy. max a windows valamiért alapból törölte, passz. mac alatt meg ott van a dscacheutil -flushcache, és újra sem kell indítani. de ezt is leírtuk amúgy.

 198. Frankón sikerült!
  Először restoroltam 4.3.1-re majd redsnow és backupból mindent visszarkatam itunes-szal szóval maradtak az app-ok ill. könyvtár struktura + beállítások is!

 199. hello. A kollégámnak sikerült szerencsésen a 4.2.1-es szoftverre (ipad baseband!!!!) feltenni a 4.3-ast, viszont így csak restore módban maradt, gondolom a baseband miatt és azóta semmit sem sikerül vele kezdenem. Van ötlet? most próbáltam custom 4.3.1-el de azzal sem akar sikerülni.

 200. @Jadeye: Köszönöm! kipróbálom, szép napot! 🙂

 201. Sziasztok, én ilyet még nem láttam, de hátha itt valaki már találkozott hasonló problémával:
  1. iPhone 3G – jailbreakelve redsn0w-val, 4.3.1.-re (ezt sajna már azelőtt frissítették, hogy hozzám került, persze SHSH nincs mentve, így downgradelni sem tudok)
  2. Baseband 06.15 iPad -re lett frissítve
  3. Ultrasnow install Cydia-ból

  és sajna nincs Carrier (már az eredeti Tmobile-os SIM-el sem talál), No service-t ad vissza.

  Ez amiatt van, hogy az ultrasnow még nem teljesen kerek a 4.3.1.-el, vagy valamit elcsesztem?

  Köszi a segítséget, én kifogytam az ötletekből 🙂

 202. @gordongecco: “A másik ok, ami miatt NE frissíts, ha ultrasn0w-t használsz, az nem más, mint hogy 4.3.1 alatt nem működik az ultrasn0w megfelelően. Ezen jelenleg is dolgoznak a srácok, és frissíteni fogják, hogy menjen rendesen.

  A frissített ultrasn0w NEM jelent új függetlenítést, tehát továbbra is csak a jelenleg is támogatott basebandek esetén fog csak működni, mindössze optimalizálni kell az új iOS verzióra, hogy működjön rendesen!”

 203. sziasztok. az lenne a kérdésem hogy ez a redsn0w mennyire biztonságos? eddig 1x volt törve az iphone-om. az is greenpois0n-al volt törve. azért “félek” ennyire mert múltkor restore-ozni kellet amikor 4.2.1 voltam!(a boot logónál meglát) most 4.3.1 van rajta és iphone 4. csak jailbreak kell.

 204. @Jadeye: koszonom szepen

 205. @Jadeye: Köszi a választ, akkor várom az új ultrasnow frissítést.

 206. Sziasztok. Van egy gyarilag fuggetlen iphone 4-em, 4.1, JB-elve, telenorral hasznalom, minden mukodik. Meg tudjatok erositeni, hogy ha frissitem 4.3.1-re (restore-al), majd JB, akkor tovabbra is mukodni fog TELENORral! a facetime, mobilnet, stb? Aki megcsinlta dobjon mar egy igent vagy nemet. Koszonom!

 207. Halihó!
  Rászántam magam, feltettem, sikeres jb, DE Winterboard nem megy fel… Ötlet?

 208. Nem szóltam, érdekes mindenesetre, elsőre errort kaptam, most másodjára feltolta 🙂 /ki érti ezt?:D/

 209. Valaki légyszíves írja le, hogyan kell előhívni a multitasking gesture-t iPhone 4-en, mert iPad-re mindenhol találni leírást, de i4-re sehol. Tudom, h a sn0wbreeze megoldja, de már redsn0w-val lett törve pár napja és nem akarom újra az egészet. Szóval plist átírás, de mit és mire? Köszönöm!

 210. @BudNyke: ebben nekem is segíthetne valaki, N90.plist-el nekem nem jött elő :/

 211. Sziasztok! Nekem ezalatt nagyon sok minden nem megy.. :S PL a MyWi, nem engedi a HD-videót se, és a HDR-t se (utóbbi 2nél visszaáll ilyen touchos menübe).
  Engem is érdekelne a multitasking gestures. (3GS) Tud vki ezekre megoldást?
  köszii!

 212. Nem tudom mit tegyek, nem látok eget verő változásokat a 4.2.1-hez képest, nem tudom az akksi merülést megcsinálták a 4.3.1-be? Szóval azért vacillálok, mert van egy két progim, pl. a handy safe, és nem tudom, hogy ha csinálok egy restore-t akkor a végén az adatokat vissza tudom belé rakni, vagy kezdhetem újra a pötyögést.

 213. Aki akar multitask gesturest az a sn0wbreeze-t használja!

 214. @XCage: Ne rakd fel a 4.3.1-et! Annyira nem jó! Maradj a 4.2.1-en!:D( ez csak az én véleményem)

 215. @lambdacore: Nekem minden mukodik, egyedul csak a FaceTime nem.