fbpx Skip to content

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPhone Dev Team magyar idő szerint ma reggel 7 óra körül kiadta a redsn0w és PwnageTool szoftverek legfrissebb verzióját, amivel untethered módon jailbreakelhetjük a 4.3.1-es rendszerrel rendelkező készülékeinket. Lássuk tehát, miről is szól a dolog pontosan.

A 4.3.1-es untethered exploit Stefan Esser (@i0n1c) munkája, aki egyébként egy német biztonsági szakértő és kutató. Ráadásul Stefannak már nagy múltja van a sebezhetőségek kutatásában, és a sorsnak is van érzéke az iróniához: Stefan első munkája a jailbreakes társadalomban épp a biztonság növelése volt. Előző évben már megalkotta az “antid0te” csomagot, ami elhozta az ASLR-megoldást a jailbreakelt készülékek számára – mindezt még jóval az Apple módszere előtt. Most viszont neki köszönhető a 4.3.1 untethered exploitja. Untethered, tehát az így jailbreakelt készüléket nem szükséges gépre dugni azt az újraindításkor, szemben a tethereddel.

Mivel működik?

Mindennel, amire van 4.3.1, KIVÉVE az iPad 2-t:

  • iPhone3GS
  • iPhone4 (GSM)
  • iPod touch 3G
  • iPod touch 4G
  • iPad1
  • AppleTV 2G (egyelőre csak a PwnageTool-lal)

Az iPad 2-re azért nincs jelenleg untethered, mert ehhez bootrom- vagy iBoot-szintű exploit kell, viszont az iPad 2 esetén sem a korábbi limera1n, sem a SHAtter exploitok nem működnek. Azt jelenleg nem lehet tudni, mikor lesz iPad 2-re untethered, de dolgoznak rajta.

Ha függetlenítened kell, tehát ultrasn0w-t használsz, egyelőre NE frissíts 4.3.1-re! Ennek két oka van. Egyrészt ha gyári firmware használatával frissítesz, úgy frissül a baseband, és az új basebandre nincs függetlenítés.

iPhone 3GS esetén ebben az esetben szoftveres megoldásként már csak az iPad baseband marad, ott viszont valószínűleg használhatatlanná válik a GPS a külső alkalmazásokban (iGO, Navigon, stb). Ha már most is az iPad-es baseband van fent, azt a 4.3.1 sem frissíti!

iPhone 4 esetén csak a 01.59.00-s baseband függetleníthető, ha tehát ennél frissebb, arra szintén nincs szoftveres megoldás.

A másik ok, ami miatt NE frissíts, ha ultrasn0w-t használsz, az nem más, mint hogy 4.3.1 alatt nem működik az ultrasn0w megfelelően. Ezen jelenleg is dolgoznak a srácok, és frissíteni fogják, hogy menjen rendesen.

A frissített ultrasn0w NEM jelent új függetlenítést, tehát továbbra is csak a jelenleg is támogatott basebandek esetén fog csak működni, mindössze optimalizálni kell az új iOS verzióra, hogy működjön rendesen!

Összefoglalva

Ha NEM kell függetlenítened, akkor használd a redsn0w vagy a PwnageTool legfrissebb verzióját a jailbreakhez, amelyik szimpatikusabb. A redsn0w-hoz nem kell restore, míg a PwnagTool-hoz a custom firmware miatt igen.

Ha függetlenítened kell, egyelőre NE frissíts 4.3.1-re semmiképp sem, mert az ultrasn0w jelenleg NEM MŰKÖDIK megfelelően.

Ha jelenleg tethered módon van jailbreakelve a készüléked a 4.3.1-en, akkor elvileg probléma nélkül lefuttathatod rajta a redsn0w-t (a Cydia elől vedd ki a pipát), és untethered lesz. Ez a módszer ugyan elméletileg probléma nélkül működik, de NEM JAVASOLT, mert esetleg nem várt hibákat okozhat.

Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

Mindenképpen mentsd le az SHSH-t a 4.3.1-hez, máskülönben később, ha kijön például egy 4.3.2, akkor utána nem fogod tudni visszatenni többet a 4.3.1-et, kizárólag csak a 4.3.2-t (vagy ami épp aktuálisan a legfrissebb hivatalosan elérhető firmware). Erről itt írtunk bővebben: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Carrier- és logófixek: a T-mobile és Vodafone logófixeknek elvileg működniük kell probléma nélkül, de a Telenor carrier fix NEM 4.3.1-hez való, így azt NE tedd fel! A Telenor carrier fixet a CommCenter patch miatt frissíteni kell a 4.3.1-es CommCenterhez. Ha a jelenlegi, 4.2.1-re készült Telenor fixet felrakod 4.3.1-ra, akkor a rendszer nem tölt be, és restore lesz szükséges!

Időközben megjelent a Sn0wbreeze legújabb változata is, ami szintén támogatja az untetheredet a 4.3.1-hez, viszont egyelőre semmi haszna, hiszen azzal Windows esetén lehetne custom firmware-t készíteni. Ennek viszont az ultrasn0w és a 4.3.1 jelenleg viharos kapcsolata miatt (értsd: ahogy írtuk, jelenleg nem működik) egyelőre nincs értelme. A redsn0w pedig ugyanúgy van Windows-ra is.

Frissítés #1 – redsn0w 0.9.6rc10

A Dev-Team pár perce kiadta az rc10-es verziót a redsn0w-ból:

MuscleNerd
redsn0w rc10 released for Mac+Win … Update #1 http://is.gd/AXmH8v Added boot animations, removed misleading Settings
2011.04.07. 9:34

Tehát ezzel a verzióval ismét lehet a korábban a greenpois0n-ben 4.2.1 alatt debütált animált bootlogókat használni. Illetve pár, megkavaró beállítási opció is tisztázva lett. Az animációkat Cydiából töltheted le, és utána a Settings > Bootlogo setting menüpontban tudod őket bekapcsolni.

Ha szeretnéd a bootlogó opciót használni, vagy egyes funkciókat kapcsolgatni (akku % kijelzés, multitasking, stb) elegendő újra lefuttatni a redsn0w-t a jelenleg is jailbreakelt készüléken, viszont MINDENKÉPP vedd ki a pipát az “install Cydia” elől!

Frissítés #2 – redsn0w 0.9.6rc11

Az rc10 után röviddel megjelent az rc11 is, amiben a bootlogó animációja optimalizálva lett, hogy még szebben és biztosabban fusson az összes eszközön.

Frissítés #3 – redsn0w 0.9.6rc12

Újabb frissítés, amiben ismét a bootlogó animációját optimalizálták tovább, mert volt, akiknél továbbra is problémák voltak. Ha nem kapcsoltad be a bootlogó animációt a jailbreakkor, akkor nincs teendőd. Ha bekapcsoltad az animációt, akkor elég csak újra lefuttatni rajta a redsn0w-t, de mindenképp vedd ki a pipát az “install Cydia” elől!

Frissítés #4 – megjelent az ultrasn0w kompatibilitási frissítése

Figyelem! Ez nem egy új függetlenítés, hanem csak a 4.3.1-es rendszerre optimalizált verzió, ami változatlanul csak az eddig is támogatott basebandeket tudja függetleníteni! Írtunk róla külön cikket is: Ultrasn0w kompatibilitási frissítés iOS 4.3.1-hez

Letöltési linkek

redsn0w 0.9.6rc12 OSX
redsn0w 0.9.6rc12 WIN
PwnageTool_4.3.dmg.6293151.TPB.torrent

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

418 Comments

  1. Sziasztok!

    Először is köszi a cikket!
    Másodszor olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg működik 4.3.1 -en sbsettings és appsync 4.x jó ehhez a verzióhoz is?

    Üdv

  2. Wow,elég hirtelen jött,szuper 🙂 bár én maradok a 4.2.1-nél,mert az SBsetting sajnos már erre sem tökéletes,hát még 4.3.1-en…jön frissítés rá,h lehessen használni a phone és location gombokat? 😛

  3. Hello, kb mikorra várható jb ipad 2-höz? Azon is dolgoznak gondolom…

  4. @nemszamit: az appsync 4.x működik (iPad-en tesztelve)

    @ba3525: dolgoznak, kiadási dátum nincs, ritkán mondják meg előre, a “semmiből” fog felbukkanni, ahogy ez a JB is… 🙂

    OFF: JB után próbáltam előhozni a plist átírással a multitasking gesture-t, de nem jelent meg a settingsben. (iPad, 4.3.1, beta-kat soha nem telepítettem). Az Xcode 3 letöltése feltétlenül szükséges hozzá?

  5. Valaki annyit mondjon már meg légyszi, hogy cydiában hogyan mentem le a 4.3.1-es SHSH-t?? Köszi

  6. @nemszamit: appsync müxik!

  7. Ez a 3GS-es GPS-es kavarás csak akkor játszana, ha függetlenítenék, ugye?

  8. @giant: Az ih8sn0w-al lehet olyan custom fw-t gyártani, amiben alapból benne lesz a multitasking gestures 🙂 Egyébként van leírás a neten is elég. Egyébként szerinted/szerintetek nem lassabb az iPad a 3.X .es időkhöz képest?

  9. @Jadeye: Igen, tudom a cikket, meg annó rá is nyomtam a MMLE-re, de a 4.1, 4.2.1, 4.2b3 óta nem menti…i4 és 4.2.1-et használok…

  10. @DrJuris: attól, hogy felül a cydia nem írja ki, attól még szokott lenni. szedd le umbrellával őket, ha az letölti, akkor fent van cydiában is, csak nem írja ki. a cydia által kiírt lista nem naprakész.

  11. Sziasztok!
    iP4
    Megállt az uploading ramdisknél. mit tudok csinálni? :/
    már egy 2-3 perce meg se mozdul a csík :/

  12. Hali!

    Ipad-on 4.3.1 alatt hogyan kell előszedni a multitasking gestures-t? Az oldalon leírt módszerrel nem működik, ugyanis K48.plist helyett K48AP.plist van, abban pedig gyárilag benne van a

    multitasking-gestures

    sor.

  13. ugyanez lett volna a kérdésem, de akkor tárgytalan 🙂
    bár nekem 4.3b3 óta nem írja 🙂

  14. Rövid kérdés (biztos ami biztos).
    Gyári független 3GS, 4.0.1 jailbreakelve.

    Ma feltehetem a 4.3.1-et és rámehetek redsnow-val, jól értem? SHSH-t még sose mentettem, ezek szerint nem is kell.

    Frissítés előtt nyomjak restoret, vagy tökmindegy, mert gond nélkül letarolja a frissítés a jailbreaket?

  15. /off
    Most már csak a töltőm/kábelem hozná vissza haver, és nekiesek én is 😀

  16. Hali!
    Nekem iPhone4-em van T-Mobilel, 4.3 soft 04.10.01 firmware!
    Még nem volt jb soha, de most szeretném! Ezekkel a paraméterekkel mehet?
    Bocs láma vagyok hozzá.

  17. @JoLt:
    TinyUmbrella-val mentsd az SHSH-kat, és igen.
    (Remélem nem írtam hülyeséget)

  18. DjBeny:
    Köszi én is remélem 🙂

  19. Adtak ki Appsync-et 4.3.1-hez? Valaki tud errol valamit? 🙂

  20. Én úgy tudom a 4.3-as ios már nem támogatta az iPhone 3G-t, de itt meg azt írja, hogy “Mindennel, amire van 4.3.1, KIVÉVE az iPad 2-t:” és a listában ott a 3G is. Én tudok valamit rosszul?

  21. szükséges-e restorolni a telót, ha 3gs JB 4.2.1. ipad BB-es, vagy csak simán ráengedhetem a redsnowt és megcsinálja a 4.3.1et minden gond nélkül?

  22. neu:
    iPod touch 3G kicsit benézted 😉

  23. amúgy mi az új 4.3.1 3gs terén??

  24. Találkozott már valaki azzal a hibával, mióta kint van a 10.6.7, hogy az iTunes (10.2.1) folyamatosan hibával elszáll kb 15-20 másodperc után és induláskor “You don’t have enough access privileges for this operation”?
    Értelem szerűen próbáltam rajta chmod-ot futtatni ez nem sikerült.
    Látta már ezt valaki?

  25. na most nekem T-s I4 van, 4.2.1 untethered JB-vel…….. persze rettegek, hogy restore kell mert minden ikon meg cydia progit újra kell pötyögni, rámegy egy napom…… azt megtehetem, hogy az iTunesből ráengedem h frissítsen, utána egyből redsn0w? elvileg mennie kell nem? mondjuk greenpoison kár h nincs, mert csináltam magamnak bootlogo-t de gondolom az nem fog most menni

  26. @Lufek:

    Nekem is win7-alatt megallt, de a redsnow.exe fajlt beallitottam xp compatible es system admin-kent es ugy gond nelkul megy.

  27. @Abel: nyomj neki egy Disk Utility / Repair Disk Permissions-t, vagy Onyx-ban futtass le egy karbantartást. de ennek az égadta világon semmi köze a 4.3.1-es untethered jailbreakhez.

    @szeka: a frissítés jailbreakelt rendszer esetén nem javasolt. a cydia progik mindenképp elvesznek, még custom firmware-rel történő frissítéskor is (ami egyébként pláne nem ajánlott). jobban jársz egy rendes restore utáni jailbreakkel, de a restore végén a “set up as new iPhone” ajánlott, és az adataidat meg mentsd le és tedd vissza manuálisan: http://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

  28. @Jadeye: oks köszönöm!
    mellesleg miért jobb a set up as new iphone dolog? gondolom ha max elvesznek a telszámaim és nem sikerül a mentés, mivel a backup megmarad, restore és backupolom….. 🙂

  29. az lenne a kérdésem hogy ez mennyire veszélyes? 4.2.1-en greenpoi0n rc5 volt törve, ez a redsn0w biztonságosabb mint a greenpois0n volt? ja és win7 vagy osx 10.6.6-al törjem. bocsi a hülye kérdésekért elégé kezdő vagyok. ja és iphone 4 4.3.1 és 04.10.01 a bb.

  30. @Jadeye: Annyiban van köze hozzá, hogy emiatt nem tudom frissíteni a telefont. Próbáltam virtuális XP-n, de ott elszállt 1600-as hibával.
    Sajnos nem segített egyik megoldás sem, amit javasoltál. Nincs mg ötleted?

  31. Hali

    Olyan problémám van, hogy itunes 1611-es hibakóddal nem enged restorolni és nem jön ki dfu módból a teló :S Rágoogle-ztam de sokkal okosabb nem lettem …

    3gs / legújabb itunes win7 64bit

    help pls :S

  32. @Abel: Ha fent van a Wi-Fi Sync, akkor is kaphatsz ilyen hibakódot.

  33. @Abel: leírtam, mi a teendőd. az meg kell oldja. másrészt a hibaüzenetről meg van külön cikk, de ezt be is linkeltem ebbe a cikkbe: “Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

    @future87: neked is csak ezt tudom ajánlani: Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek

  34. @szeka: Írd googleba google contacts én is mentem el teló számokat!!Itunesba kilehet választani ezt verziot is!!Nekem csak telószámok kellene!!Ennyi
    Ha nem érted akkor küldök linket!!

  35. Felraktam, de mikor elindítom a Cydiát és keresni kezdek valamit, elkezd villogni a kijelző és megjelenik az eredeti Apple logo és megjelenik egy progressbar is alatta, ami “betölt” a harmadáig. Mellesleg a Cydia logó helyett is csak egy fehér kép látszik.
    Nyomok egy full Restore-t, hátha :S

  36. @sultan: gondolom erre gondoltál:
    http://www.google.com/mobile/sync/
    köszönöm megcsinálom, csak mondjuk a kontaktoknál egy rakás plusz info meg mindenkinél kép van…. ki tudja h azt elmenti-e 🙂

  37. Új bootos 3gs- nél, nem megy a dolog!
    Lehet csak nekem nem megy?

  38. @Laki: Nekem is így volt, de újraindítás után semmi gond! új bootos 3GS

  39. Akkor én valamit nem jól csináltam! help

  40. sziasztok! magát a 4.3.1 OS-t honnan tudom letölteni? persze ami tartalmaz magyar nyelvet is!

  41. @Jadeye: Kösz a leírást!
    Csak azt nem értem, miért azt írjátok, hogy iPad basband esetében “valószínűleg használhatatlanná válik a GPS”. Nem valószínüleg, hanem 100%-osan nem fog menni. Senki ne áltassa magát – Ti meg végképp ne – hogy esetleg neki menni fog, mert NEM! Teljesen más a GPS chip a az ipad-ben, ezért esély sincs rá hogy menjen….

  42. Valaki majd beszámolna tapasztalatairól, hogy pl SBsettings és más cydia-s alkalmazások mennyire mennek 4.3.1 alatt.

    Üdv

  43. @rawsugar: Én feltettem a 4.3.1-et, eztuán indítottam a redsn0w-t, kiválasztottam a firm-et:

    Mac OS X: ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates
    Windows XP: \Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
    Windows Vista és 7: \Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

    Kérdésnél yes, utána teló kikapcs, utasítást követve DFU mód és megy a dolog elvileg. Nekem:
    -Cydiának fehér ikonja vt először
    -indítása után nekiállt villogni a kijelző + Apple logo + betöltési csík alatta
    -home gomb ki, home gomb újra cydia
    -közben leszedtem az installous packet, a háttérben még mindig apple logo + csík
    – miután feltette kikapcs – bekapcs és minden a régi, csak a baseband meg a szoft új

    remélem tudtam segíteni

  44. @benewfy: amúgy szerintem az installousnak semmi köze nem vt hozzá hogy megy

  45. Najó hátha tudok valakinek segíteni 🙂

    Első körben, ha már meg van jailbreakelve a telefonod mentsd le az adataidat.

    ./private/var/mobile/Library – alatt minden ott van szinte.

    Ezután gyári független telefon esetén restore 4.3.1 -re, ha 1015-ös hibával nem sikerült a restore akkor van itt a szifonon egy cikk ezzel kapcsolatban. Nálam is előfordult.

    Ezután ha a restore meg van és az aktiválás is, jön a redsn0w szépen minden lefut.

    Ezután cydia elindít, közben iTunes-ban is újként regisztrálod a telefont.

    Most a cydia rendbe rakta a telefon könyvtárait, nem is kell frissíteni, jöhet a cuccok vissza másolása ./private/var/mobile/Library alá.

    Cydiában közben hozzá adjuk a http://stable.szifon.com source-ot majd az adatok vissza másolása után szépen feltelepítjük a CHOWN fix-et. Reboot.

    Kész.

  46. Hali!
    Telenor carrier fix 4.3.1-hez mikorra várható? Ha jól sejtem az kell ahhoz, hogy menjen a mobilnet.

  47. 3gs-en (new bootrom) valahogy lehet multi-gesture untethered jailbreak-kel, Mac alatt?

  48. esetleg tudjátok-e, hogy elmenthető-e valahogy a mappastruktúra (ha ugyanazok a programok kerülnek fel rá), mert nemtom azért 50+ proginál mindig újrarendezgetni a mappákat restoreoknál, elég gáz. ötlet?

  49. @boss1337: el

    ./private/var/mobile/Library/Preferences alatt vannak ezek a plistek és valamilyen a mappastruktúrát tárolja.

  50. na akkor mostan csak frissítem a legújabb ipod-omat rádugom a gépre, ráküldöm a redsn0w-t, azt aztán kész is van, igaz?

  51. @Korte68: azért írjuk, mert mint már a dev-team is többször leírta, NEM minden esetben hullik el a GPS. nem a GPS chip miatt nem megy, noha az valóban különbözik a két készülék esetén.

    a dev-team leírta azt is, hogy azért adták ki ezt a módszert anno, mert a baseband szoftvere teljesen megegyezik az iPhone baseband szoftverével, az összes különbség itt csak a verziószám és a kihasználható hiba. a GPS elhullásának pontos okát a dev-team nem tette közzé, de nem kizárólag magától a baseband-szoftvertől függ.

    ettől függetlenül nagyon valószínű, hogy a GPSnek annyi, ha a 06.15.00-s baseband kerül egy 3G/3GS készülékre. de voltak kivételek, akiknél továbbra is ugyanúgy működött probléma nélkül.

  52. Én @Jadeye: Én is meg kérdeztem e dev-team-et, és nekem azt mondták, hogy minden esetben meghal. Azért volt félreértés az elején, mert a Maps alkalmazás mutat poziciót a wifi/3G alapján. De műjholdas fix senkinek sem megy.

  53. Sziasztok!

    Na azt írjátok, ne frissítsek ha függetlenítenem kell. Az a gond, hogy a múltkor annyit mesterkedtem, amíg szépen lefrissítettem a telóm, és most 4.2.1 van rajta, viszont függő lett a lelkem. Azóta nem jelent meg semmi, amivel függetleníteni lehetne, a 4.1-es vagy 4.0-t ugye visszatenni meg nem lehet, hogy a fene vinné el. (bár umbrela azt mondja, hogy megvan a 4.0 shsh file-om… akkro mégis vissza lehetne?)

    Szóval ha nem, és nekem ugye most 4.2.1 van fent, akkor se frissítsem 4.3.1-re vagy legalább 4.3-ra? Mert akkor nekem már úgyis mindegy, nem? (már ha jól értelmeztem a dolgokat)

  54. @Korte68: hmm, mondjuk ezen a GPS-chipset adta különbségen én is gondolkoztam már, hiszen az tök kézenfekvő. de közben voltak, akik jelezték, hogy nekik mégis ment, mobilnet/wifi nélkül is a navigáció.

    hát passz, mindenesetre mi sem ajánljuk az iPad basebandet pont emiatt. aki felteszi, az tudja, mire számítson.

    áthidaló megoldásnak egyébként bluetooth GPS és bluetooth stack megteszi, de igen, az sem a legszebb megoldás.

    @pistike75: hiába teszel vissza korábbi firmware-t, a basebandet az nem teszi vissza, az marad a frissített verzió. de olvasd el ezt, és megérted, miért: http://szifon.com/2011/01/31/baseband-tenyek-es-tevhitek/

    az újabb basebandek függetleníthetőségével kapcsolatban jelenleg nincsen információ, így azt sem lehet eldönteni, hogy jobb-e, ha frissíted, vagy jobb-e, ha nem. én viszont azt mondanám, hogy frissíteni később is lehet, így inkább a basebandet ne frissítsd benne. ha meg úgysem tudod jelenleg telefonként használni, kb az iOS-t se piszkálnám. de az SHSH-t mindenképp mentsd le, hátha később pont a 4.3.1-es basebandhez lesz függetlenítés, így akkor majd a 4.3.2 vagy bármi más esetén is fel fogod tudni tenni.

  55. Valaki ráengedte már ezt az új redsn0wt egy snowbreezel tethereddé jailbreakelt iPhone 4-esre?
    Működik rendesen, vagy lettek nem várt problémák?

  56. valaki segítene hogyan kell a redsn0w jailbreak-et használni? menyire biztonságos?

  57. @gabi00: ja és előbb megpróbáltam és hiba üzenet jött elő. ezzel az .IPSW fájlal hányszor futhatok neki?

  58. Hali jelenleg 4.2.1 tetheredet használok próbálnám updatelni de iTunes mindig elszáll 3194es hibával, próbáltam googlizni megoldás után de nem találtam semmi értékelhetőt 🙁

  59. Égyébként sn0wbreeze azért jobb szerintem, mert ott van unlock gestures opcio 😛

  60. Érdekel itt valakit aki iPad tulaj, az iPhone -os óra, tőzsde, és számológép alkalmazás? Sikerült egy iphoneról kimenteni és megoldani hogy iTunessal felszinkronizáld. (Persze Jailbreak kell hozzá)

  61. Egy gyors kérdés: appsync 4.x-et melyik repoban találom? Egyébként elsőre tökéletesen sikerült a JB t-függő, régi bootromos 3gsen, a #4es hsz-ben megadott how-to alapján, oda is jár egy köszönöm a linkért!

  62. Valakinek tapasztalat i4-gyel? Minden oké? Vajon lesz ennek is még pár update-je?

  63. Na, nekem new boot -os 3Gs -re megy fel sn0wbreeze -s változat, remélem menni fog.

  64. 3GS-en nekem nem működik. Exploiting with limera1n és ott megáll a mutatvány.

  65. Most kedekbele a frissítésbe és a JB-be (iPhone 4, 4.2.1). Írok ahogy (remélem simán!) meglesz.

  66. sziasztok!

    gyári független i4. 4.2.1 volt rajta greep0ison-el jailbreak-elve. volt már a telefonon végleges 4.3 is, de a jb hiánya miatt downgradeltem. most feltettem tallózva a 4.3.1-et. futtatom a redsn0w-t. majd amikor látszólag kész van a telefonon is, nem csak a notebookon, akkor a telefono újraindul, de restore módban továbbra is. nincs ötletetek?

  67. Valaki segitsen picit! Most jb-eltem, feltettem hackulo repobol az appsync for 4.0+ – t, újrainditottam utána a telefont, felraktam egy free appot, de hiába. Itunes semmit nem akar feltolni telóra.

  68. Müködik a Multitasking Gestures sn0wbreeze -vel, 3Gs new bootrom -al. Tokjo. Must have!

  69. aki már megcsinálta, plz írja le hogy honnan szedte le magát az OS-t amit a snowbreezbe be kell illeszteni!?

  70. Olyat lehet, hogy mondjuk egy játék mentését áthozom 4.2.1 ről? Ha igen, hogy? Ilyet még soha nem csinaltam

  71. Nyomatékosan kérek mindenkit, hogy olvassa el még egyszer figyelmesen a cikket, mielőtt a hozzászólások között kérdést tenne fel, mert minden részletesen, többször is és hiánytalanul le van írva !!
    Köszönjük a szerkesztőknek !

  72. Na srácok!
    Én ráengedtem az i4-emre, úgy, hogy elözőleg az új sn0wbreeze-el tetheredre jailbreak-eltem, és jelentem minden rendben, untethered lett!
    Így minden ottmaradt ahol volt, semmit sem kellett újraraknom.
    Hurrá!

  73. @forregand: köszi szépen! ez iphone 4-hez van? mintha azt olvasnám ki a sorokból, 3GS-hez kellene nekem ha azt még belőnéd megköszönném:)

  74. @Attk4:

    Mia az a Multitasking Gestures?

  75. Heló!
    Bocsek ha valaki kérdezte már de munkahelyről írok nincs sok időm. “mindent jailbreakel kivéve az ipad 2t. Ipod 2g nem volt a listán de szerintetek kipróbáljam? köszii

  76. Update elszáll 1013-as hibával.
    Host file módosítva volt korábban. Ez lehet a hiba? Mit kell letávolítani a host file-ból, hogy jó legyen?

  77. @benewfy:
    Köszi a helpet király

  78. @Attk4: hogyan csináltad? redsnowal is megy?

  79. iPad 1 & sn0wbreeze királyul megy! 🙂 A multitasking gestures nagyon tetszik…. már nem lesz sötétben Home gomb keresés ;D

  80. Teló marad 4.2.1-en 🙂

  81. Sziasztok!
    Nekem se megy 3GS-en. Nekem is az van ami Htlecso-nak.
    Voltak belinkelt oldalak, hogy hogyan csináljam. De nekem már az iTunes-omnak se tetszik az onnan letölthető firmware. Kiírja, hogy nem kompatibilis. Valakinek valami tipp, mit rontottam el, hogyan csináljam? Előre is köszi a választ!

  82. @Stifler93: a hibaüzenetről és azok megoldásairól van külön cikkünk, de ezt be is linkeltem ebbe a cikkbe: “Ha a frissítéskor vagy a custom firmware felrakásakor hibát ír az iTunes, ezt a cikket nézd meg: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek”

  83. @Hende: nem jó firmware-t tallózol be. gyári 4.3.1 kell neki.

  84. Üdv nekem egy iPod Touch 4. generációs készülékem van letöltöttem a linkről a reds0w-ot majd miután elindítom a programot kihoz egy ablakot ahol mivel nem lehet másra kattintani a browse-ra kattintok majd kirakja hogy válasszak valamit. Ott mit kell? Próba képpen kiválassztottam az iTunes-t, de akkor azt írja ki, hogy processing firmware… de utána nem csinál semmit. Előre is köszönöm a segítséget.

  85. benewfy: nekem hasznosan segített.
    kikeresed amit az itunes letöltött, vigyáz tc ben nem látható.
    Hiba nélkül működik, nálam.

  86. Vki nem tenné fel vhova a sn0wbreeze 2.5-t, mert ez a hotfile-os borzasztó lassú. köszi!

  87. és mikor letöltöltötte a frissitést az itunes, akkor az hova menti?

  88. Hali!
    Lehet hülyeség, de ugye nem kell kivenni a SIM-kártyát a telefonból?
    Másik hülye kérdés, hogy ugye nem kell rendszergazda módban belépni gépen és úgy JB-zni?

  89. hende: én gyári tallóztam be neki, úgy sem ment..

  90. Hali!

    Elmentettem az addressbook fájlokat. Visszapakolom de nincsenek kontaktok.
    Változott az adatbázisa? Nincs valami konvertáló prg. hozzá? Vagy megoldás???
    Köszi.

  91. Sziasztok.

    Én csak egyszerü kérdést teszek fel.

    Ha felteszem 1 ip4 4.3.1 SW akkor ugyan az a rendszerem lesz, mint a 4.2.1 vagy jobb?:) Köhönöm

  92. Hali, nálam nem megy a carrier logo. 4.3.1 iPhone 4 T

  93. Nem sikerült elhozni iphone 4-en a multitasking gesture-t :S pedig átírtam a plistbe. Valakinek sikerült?

  94. @Hende: Én feltettem a 4.3.1-et, eztuán indítottam a redsn0w-t, kiválasztottam a firm-et:

    Mac OS X: ~/Library/iTunes/iPhone Software Updates
    Windows XP: \Documents and Settings\username\Application Data\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates
    Windows Vista és 7: \Users\username\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates

  95. Sziasztok. Ne haragudjatok a hülye kérdésemért, nagyon kezdő vagyok.
    http://pwnmyi.com/windows-jailbreak-iphone-3gs-on-4-1-4-2-1-using-greenpois0n/
    Ez a honlap alapján JB-eltem az i3Gs-em még a múlthéten.
    Várok még ezzel az újjal, nem akarom elsietni. Remélem lesz normális, minden hiba nélküli JB. Nos, az lenne a kérdésem, hogy a telefont függetleníti-e az én feltett JB-em. Greenpois0n RC6.1.-el csináltam. Nagyon köszönöm a segítségeteket előre is. (jelenleg nincsen módom másik szolgáltató simjével kipróbálni)
    Köszönöm

  96. Hello nekem olyan kérdésem lenne hogy nekem gyári független iPhone 4 m van ezért a fuggetlenites nem érdekel hogy melyik stabilabb jailbreak a redsnow vagy a snowbreeze!?előre is köszönöm!

  97. @dacika: az, hogy kezdő vagy, még nem mentesít az alól, hogy figyelmesen elolvasd a cikket, amiben ez is le van írva… a jailbreak NEM függetlenítés.

  98. @Akos: számtalan alkalommal írtuk, hogy a dev-team szoftverei, tehát a redsn0w.

  99. hali! ipad-nál gesztusokat berakja pwnage?

  100. Jadeye: @Jadeye:
    De tudtom szerint van olyan JB, ami függetlenít IS! ezért lett volna ez a kérdésem, hogy az enyém vajon olyan-e. És a cikknek semmi köze Istenigazából a kérdésemre…
    Az egy külföldi honlap, nem is tudom honnan szültem már, és az angol tudásom is épp arra volt elég, hogy feltegyem a JB-et 🙂 Gondoltam megkérdezem. Ha valaki tudna ilyenben segíteni, kérem tegye meg. Köszi

  101. Krato: Szerintem ha alap dolgokkal nem vagy tisztába, bele se fogjál a JB-elésbe… Mint ahogy látod firmware-t ír, szóval a iOS 4.3.1 ipsw fileját kell neki betallózni…

  102. Hende:Win 7 alatt gond nélkül sikerült másodszori próbálkozásra a leírtak szerint.

  103. @dacika: dacika biztos te okosabb vagy mint Jadeye! A jailbreaknek semmi köze az unlockhoz, csak annyi, hogy JB szükséges az unlockhoz… (pl. hogy tudd telepíteni az ultrasn0w-t)

  104. @dacika: a jailbreak sosem volt függetlenítés. az CSAK jailbreak. a függetlenítést külön kellett feltenni. http://szifon.com/2010/03/07/jailbreak-tenyek-es-tevhitek/

    a függetlenítés pedig változatlanul a baseband függvénye. a függetlenítés azt jelenti, hogy más szolgáltató kártyáját is elfogadja a készülék. vagy nem tudom, mire gondolsz.

  105. @Stifler93: A host file-ból a gs.apple.com-os sorokat kell eltávolítani!

  106. @Jadeye: Szia! Jadeye lenne egy kérdésem hozzád. Vissza lehet e tenni valahogy 4.3.1-ről 4.2.1-re. Az shsh mentésem megvan. Kontaktok miatt kérdezném mert csak az addressbook mentésem van meg. Ha visszarakom 4.3.1 alá akkor nem jelennek meg a kontaktok. Várom válaszod. Kössz.

  107. @kornel77: másold fel újra, és reboot. ha továbbra sem látja, akkor ismét másold fel, és cydiából tedd fel a CHOWN fixet a szifon source-ról.

    egyébként DFU-ban umbrellával tss server-t indítva vissza lehet tenni a 4.2.1-et is, és a végén ki kell ugrasztani a recovery-ből szintén umbrellával.

  108. Pls. help!
    iPhone 4-em van, 4.3.1 van rajta, még nem volt JB. De most viszont már szeretném feltörni. Az lenne a kérdésem, hogy a #4-es hsz-ben linkelt oldal azt írja, hogy le kell szedni a 4.3.1-es fw-t, és iTunesban restore-olni a készüléket, de ha már fennt van a 4.3.1, akkor nem elég csak nekitolni a redsn0w-t (mondjuk ehhez is kell a 4.3.1-es fw ipsw), és kihagyni az iTunesos részt?

  109. :)) dejó, és akkor mindenem meg is marad a telón, csak lesz pluszba egy Cydiám?

  110. @rawsugar megy köszi szépen!!! király!

  111. Sziasztok a iPhone3,1_4.3.1_8G4_Restore.ipsw letöltésénél egy . zip fájlt kapok ezt gondolom át kell nevezni .ipsw-re?

  112. Nemtom ide tartozik e , ios 4.3.1 JB (pár perce csináltam) , mondom kipróbálom a 4.2.1-hez készitett T-Mobile Carrier fixet ,megtörtént , és ami tökéletesen müködik jelenállás szerint .

    Ha esetleg ez csak nekem újdonság ,elnézést !
    🙂

  113. Valaki tudna segíteni?
    Letöltöttem a 4.3.1 firmware-t. Eddig 4.2.1 JB volt. iTunes-ba rányomtam a shift+restore-ra és elkezdte feltenni a 4.3.1-et csakhogy ezt kb egy órája csinálja úgy h a csúszkán a folyamat nem mozdul előre. Semmi hibaüzenetet nem kaptam. Ilyenkor most mit lehet tenni? Illetve mit rontottam el?:D

  114. most jailbreakeltem be először a telomat (4.3.1) De mikor egy letöltött ipa fájlt megnyitok itunes-ba, és szinkronizálom teloval, hibát ir ki, pedig jol bejailbreakeltem. valahol lelehet ellenőrizni, h mien jailbreak? köszi

  115. @gabor94: milyen telód van?

  116. @naszi: a jailbreak önmagában sosem volt alkalmas arra, hogy tört alkalmazásokat telepíts. azt mindig is külön kellett feltelepíteni a cydia.hackulo.us source-ról (appsync patch).

    de olvasd el ezt, úgy látom, sok hasznos információ lesz benne számodra: http://szifon.com/2010/03/07/jailbreak-tenyek-es-tevhitek/

  117. @naszi: mivel a jailbreak nem egyenlő a tört programok feltehetőségével, talán keress valami olyan cydia-s programot, ami ezt lehetővé teszi neked… asszem valami AppSync a neve 🙂

  118. @Jadeye: próbáltam segíteni, de ehelyett duplán dolgoztunk 😀

  119. Srácok, elnézést szeretnék kérni mindenkitől. Tehát a JB nem függetlenít 😀 Már ezt is tudom (illetve nincs olyan JB sem ami függetlenít) Jelenleg 3Gs-em van 4.2.1 JB. Szeretném függetleníteni. Kérem akkor valaki adjon egy ide kapcsolódó linket, leírást. Nagyon megköszönném. Elnézést kérek az offért, de fontos lenne. Köszönöm mindenkinek

  120. i4-en nekem rögtön felment hiba nélkül. Köszönöm a leírást, hogy hogyan és honnan kell letölteni.

  121. @WiC0: Szia az iPhone3,1_4.3.1_8G4_Restore.ipsw letöltésénél egy . zip fájlt kapok ezt gondolom át kell nevezni .ipsw-re?

  122. @Jadeye: köszi

  123. @Jadeye: Köszi! Sikerült igen a fájl jogokat kellett 777-re állítani és müxik is.

  124. ipad2 -hoz (3G) tethered 4.3 / 4.3.1 jailbreak megoldas van mar ?

  125. @Jadeye: köszi szépen, még kezdő vagyok, de ezt a deb kiterjesztésű fájlt, amit leszedtem erről a cydia.hackulo.us source-ról, hogy rakjam fel a mobilra? vagy amikor a cydia alkalmazást futtatom a telón, és rákerestem appsync re olyant nem talált, csak iphonesync stb. progikat.

    @Eyesis: köszi

  126. Na nekem január óta van iphone 4-em! 4.2.1 IOS-al jött ki a gyárból és már aznap jb-ztem mikor elhoztam a T-től! Azóta ugye nem nyúltam hozzá de megszaporodtak rajta a tört appok és a hivatalos appok is! Na már most ha a iTunesba a updatre nyomok utána ha végzet a telóval és rányomom a redsn0w-t megmaradnak a tört appok és főleg a játék mentések? Ezt jó lenne tudni mert ha nem akkor soha nem fogom frissíteni…

  127. Gyári független iPhone 4 4.3.1 update megvolt, minden okés eddig.

  128. @mada: ha tört appstore-os alkalmazások, akkor azok megmaradnak frissítéskor is, és újabb jailbreak után ismét működnek is.

  129. @dokk: iPhone 4

  130. Sziasztok.
    Még sosem jailbreakeltem redsn0w-al, így az a kérdésem, hogy nekem t-mobilos a teló, és gyárilag aktiváltam most iTunes-al.
    A red-nél kipipáljam a deaktivitást?
    Vagy elég csak a Cydia?
    Nem akarom, hogy a red aktiválja, ha egyáltalán megteszi.

  131. @Jadeye: Bocsi, még egy kérdés, felraktam a sourcek közé ezt a cydias szifon.com-ot, de ott nem találok appsyncet, és a search ben sincs ilyen…

  132. Na időközben megcsináltam.

    Naszi, azt nem onnan kell letölteni, hanem ezt add hozzá: cydia.hackulo.us
    És onnan tudod letölteni az install0ust.

  133. Gyors lett a cydia. 🙂

  134. @Jadeye:
    A fene, ha ezt előbb tudom.. na mind1.
    Legközelebb úgy csinálom. 🙂

  135. hello me csinálam feltörtem ugy be kell regsizrálni a hálozatba (t-mobile) deh véletlenül ki x el tem hoyg tudnám vissz ahozni meg csinálni hoyg legyen hálozatom ?? pls helllp

  136. @ chips: na végre ezzel jó lett!!! ezer hála, köszi:D már jó

  137. Azt tudja vki h hogyan lehet megtartani a játék mentéseket és appok beállításait, tehát ha restorolni akarom akkor is megmaradjanak???

  138. SOS Az iTunesben restore után végigment, de nem indul el a telefon. felül körben iTunes és kábel. Nem tudom mit kellene csinálnom. Segítsetek légyszíves! Köszi előre is

  139. Sziasztok!

    Restore-oltam a telefont 4.3.1-re frankó, viszont a Jailbreak nem akart rámenni. 1. gp_mac_rc6_1 megfagy eGated : powerstate = 1 sornál,
    2. redsn0w_mac_0.9.6rc9, belépek DFU-ba, elkezdi csinálni, után automatikusan újraindul, almás logó és bebootol. 🙁
    3. PwnageTool_4.3-el megcsináltam a Custom FW-t, azzal felkerült a Cydia

    Miért nem ment az 1. 2. megoldással? Független 3GS, csak JB kell nekem.

  140. A iOS 4.1 után a 4.3.1-el milyen “forradalmi újításokat” kellene látnom 3GS-t használva?

  141. Sziasztok!

    Lehetseges, hogy mar elhangzott, de nem lattam.
    Kerdesem a kovetkezo, most vettem nem reg az iPhone 4-emet T-Mobile-nal alapjaraton 4.3-as firmware-rel es a baseband: 04.10.01. Nos ezt lehet jailbreakelni? Ha igen, akkor gondolom sn0wbreeze-zel avagy redsn0w-val.
    Koszonom elore.

  142. Az 5ikonos springboard nem elérhető. A dock telepítve lett, de a Springboard host is unreachable… 🙁

  143. köszi admin a választ (mappastruktúrás dolog) 🙂

  144. @Korte68: Nekem ipa bb alatt tökéletesen mükszik a GPS

  145. Nem tud valaki segíteni, hogyan tudnám kiszedni recovery módból. Restore végigment, de recoveryben maradt-

  146. @batomika: restore esetén nem marad meg semmi, max a backupban, mert az épp erre van. a restore mindent töröl.

    @misa: a greenpois0n NEM a 4.3.1-hez van, az azért nem ment. hogy a redsn0w-val miért nem, azt nem tudom.

    @mr_-_chaos: javasolt frissíteni gyári 4.3.1-re, majd azt redsn0w megcsinálja.

    @Bandita41: iPad baseband van rajta? milyen készülék? umbrellában a fix recovery opciót próbáltad?

  147. Az ugye nem gáz ha a wifi hotspot Telenornál nincs? (a settingsbe meg se jeleníti ezt az opciot de még jb előtt se jelenítette meg)

  148. most jb-eltem, és eltünt a fényképező ikonja:O mit lehet tenni?:S:@

  149. Nekem 1013-as hibat ir es semmi nemsegit tinyumbrella se.
    Egyszereuen nem ugrik ki DFU bol!

  150. @Jadeye: Koszonom a gyors valaszt es szep estet kivanok.

  151. @Jadeye: Koszi ezek se segitettek azert irok. 🙂

  152. @fujti: milyen készülék, milyen baseband? ha iPad baseband, akkor max csinálj neki custom firmware-t.

  153. @Jadeye:
    megvan az ok, és EZ MINDENKINEK EGY JÓ TANÁCS:
    az új frissítés kb 300 megával több mint az előző, és valamiért nekem összesen 0,7gigával a megengedettnél pakolta tele a telefont, szóval ha nincs elég hely,
    akkor csinálj és utánna frissíts!!! mert gondok lesznek a fényképezővel!

  154. @fujti:

    1. start – minden program- kellékek – futtatás
    2. írd be ezt: C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts, aztán ok.
    3. válaszd a jegyzettömböt, aztán ok.
    4. töröld ki az gs.apple.com-os sorokat alul
    5. file – mentés
    Aztán restore:)

    ÜDV

  155. Koszonom!

    Kijott a kis mocsok 🙂

  156. @Jadeye: Neked amugy van rendes eleted is? 🙂 Munka, csalad etc. Vagy foallasban helpdeskezgetsz itt evek ota? En 2 nap utan agyf@szt kaptam volna helyedben a percenkenti 20 kerdestol 🙂

  157. @gabor94: köszi. 3gsen ezt nem lehet megcsinálni? itt nem n90.plist fájl van, hanem n88

  158. Üdv
    4.2.1 gyári független i4-es. Most fogom frissíteni, ha nem dob ki megint hálózati errort a 4.3.1 letöltése végén…
    Simán update+redsn0w után a cydából letöltött pluginek/tweakek meg minden megmarad, igaz? Telenoros carrier fix van fent, azt töröljem a frissítés előtt? Mert azt olvastam, hogy nem működik.
    Köszönöm

  159. Jadeye mikor lesz Carrier Logo fix?

    Köszi

  160. Most meg a redsnow fagy le telepites kozbe azt irja vegzetes hiba kilep es a win keresi a hibat ahhhhhhhhhhhh!

  161. Létezik hogy javúlt a térerő probléma a 4.3.1 el?

  162. Az miért van hogy tinyumbrellával lementettem shsh-kat de nem irja ki h meglenne már számtalanszor ujrainditottam megcsináltam ujra de még mindig ugyanaz

  163. Miért van az, hogy a 4.3.1 1,6giga fotóból 5,1gigát csinál?:O lehet ez ellen tenni valamit? fotózok elég soakt, és telóra is rá szotkam tenni, de a 10megapixeles eredeti képektől 1,6giga….

  164. bocs az off-ért de ma fel tettem 4.3.1-et telomra jb is meg volt és az lenn a a kérdésem hogy nincs még ez a celeste bluetooth progi valahol ingyen fent ? vagy ha nincs hogy tudom meg venni mit kell tennem valami cimet csinálni vagy? elöre is köszi

  165. Honnan tudom letölteni a T-mobile Logo fixet?

    AMi fennvan most a stable.szifon.com-on 4.1 es az megy 4.3.1-el?

    Én nem találtam másikat:))

    Köszönöm a választ!

  166. @urbijoe:

    Szia Joe,

    Az Xcode iPhone 4 -en is előhozza a Gesture-okat szerinted ? Elkezdtem letölteni, de 4,3 Gb, úgyhogy ráhagynám, ha nem 🙂

    Köszi,

    Lázár

  167. ipod touch 3g-n működésre lehet bírni a gesture-okat?

  168. Win7 ultimate be is at kell allitani xp sp2re!

  169. @dokk: szerintem meglehet(mert az oldal is írja amit adtam), próbáld meg az n88-ba beleírni azt az egy sort amit az n90be kéne. De azért ments le mindent mielőtt átírogatnád és ha gond van csak vissza másolod.

  170. A szifonos fiúknak üzenem hogy az unstable sources-nél “http not foundot” ír ki a cydia ha rá akarom rakni a T-mobileHU logofixet iphone 4-emre!

  171. Tudnátok helpelni?
    Megpróbáltam frissíteni gyári iPhone 4-emet 4.3-ről 4.3.1-re, kiírt vmi 1604-es hibát, azóta az itunes nem látja a telót. Host fájl kitakarítása megvolt, resi megvolt, iREB megvolt. Ilyenkor mivan?

  172. 1602-es hibát ír, utána semmit nem tok csinálni, csak iREB-el felébreszteni… de a 4.3.1 sehogy sem megy fel.

  173. \o pacsi mindenkinek, nekem az a problémám h elkezdtem a JB t egy másik, hivatalos FW vel, 4.3 al, és miután bejött a mátrixos fekete alapon fehér betűk. utána elkezdett bebootolni, kijön az alma logo, és semmi… várok várok és semmi megpróbáltam újra JB zni 4.3.1 el, de cseszik rá… Mit tegyek??

  174. Zjunior írta:
    Honnan tudom letölteni a T-mobile Logo fixet?
    AMi fennvan most a stable.szifon.com-on 4.1 es az megy 4.3.1-el?
    Én nem találtam másikat:))
    Köszönöm a választ!

    Szia , 3GS-em van és bepróbáltam a 4.2.1 Carrier Logo fixet és tökéletesen okés 4.3.1 JB-en !!

  175. Köszi, de nekem iPhone 4 re kellene:(

  176. @dEan:
    Error 1600: a restore elején kapod, ha custom firmware-t próbálsz feltenni. Próbáld meg “pwned DFU” módban.
    Figyelem! Bizonyos esetekben ez a hiba hardveres gondot is jelenthet, ilyenkor a készülék DFU-ban ragad, és semmi módszerrel nem lehet kiszedni belőle, de még gyári firmware-t sem lehet rá feltenni
    Error 1604: ugyan az a helyzet, mint az 1600-as hiba esetén.

  177. Felraktam a 4.3.1 et JB is megvan, de ezeket a gesztusokat nem találom beállításokba, ez nem alap funkcio? (i4)

  178. @invezz: Hibás a leírás. Én egy 100%-osan gyári (JB-t még életébe nem látott) iPhone 4-re próbálom rendesen frissíteni, nem customot próbálok berakni.

  179. @dEan: nem feltétlen a leírás a hibás, hanem vagy te csinálsz valamit rosszul, vagy a készülék halt meg. mert ilyet már láttam, és annak bizony ez lett a vége: “Figyelem! Bizonyos esetekben ez a hiba hardveres gondot is jelenthet, ilyenkor a készülék DFU-ban ragad, és semmi módszerrel nem lehet kiszedni belőle, de még gyári firmware-t sem lehet rá feltenni”

    de próbáld végig a lehetőségeket, amik le vannak írva a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, de először is próbáld meg egy másik gépen. ha sehogy sem megy, akkor szerviz. más nincs.

  180. Sziasztok,

    Apple Tv 2 -höz letöltöttem a PwnageTool_4.3.dmg -at és a AppleTV2,1_4.3_8F191m_Restore.ipsw firmware -t, mikor a PwnageTool -ban betallózom a fájlt, a következő hibaüzenetet kapom “Rossz firmware csomagot választottál” mi lehet a hiba?

  181. iphone4-en nekem jobban meriti az akksit a 4.3.1 mint az elotte fent levo 4.2.1.
    Ugyan azok az opciok vannak bekapcsolva.
    Egy este alatt kb 30% ment le szinte 0 hasznalat mellett.
    Valakinek van meg ilyen problemaja?

  182. @gabor94: beleírtam az n88ba és jó lett, köszi!

  183. Lenne egy fontos kérdésem: t-s iP4 4.3
    Ha csak simán frissítek és ráküldöm a redsnow-t akkor
    1. az app-ok és beállításaik megmaradnak?
    2. így nem lesz gondja a redsnownak a jb közben(mindenhol restore után írják a jb-t)?

  184. @Jadeye: Semmi baja nincs… iREB-el felébresztettem, azóta megy, igaz h még mindíg 4.3, de megy,

  185. @JoLt: Először Sync-elj egyet, majd tegyél egy próbát. Én megpróbáltam, de nem sikerült. Mikor elindítottam a Cydiában a keresést, elkezdett villogni a kijelző az Apple logóval. Nyomtam egy restore-t, tettem rá egy friss rendszert, JB, majd Sync a friss backuppal.

  186. Jadeye: Köszi a választ!!

  187. nah végre rászántam magam hogy befrissitem az iphone 4 egy restore+updateval erre 1013 hibát ir windowson mac-en meg befagy fél tájt mi lehet a hiba elolvastam az itunesos hiba üzik cikket tiny umbrellában kivettem a pipát ahonnan kell de semi javulás valami tipp?

  188. Laki: köszi megpróbálom

  189. iPad-esek, csinált valakinek olyat, hogy már a 4.3.1 sem akar felmenni rá? kiírja, hogy ellenőrizzem az internetkapcsolatot, vagy próbáljam később. próbáltam macbookról és pc-ről is. iphone4-re simánt felment a 4.3.1 és a jailbreak is

  190. próbáltam dfu-ban is, de akkor is kírja, hogy ipad software update server could not be contacted or is temprary unavailable

    🙁

  191. aki lusta annak itt a megoldás:
    Mac OS X:
    Step 1. On your Mac, go to your “Applications” folder.
    Step 2. Now navigate to the “Utilities” folder.
    Step 3. Launch “Terminal”.
    Step 4. Type “sudo nano /etc/hosts” (without quotes) and hit return.
    Step 5. Enter your password
    Step 6. Use the down arrow key to find the “gs.apple.com” entries. Once the cursor is in front, make sure you comment out the line(s) by entering “#” in front of the text.
    Step 7. Save the file by pressing CONTROL+O.
    Step 8. Exit the nano editor by pressing CONTROL+X.
    Step 9. Restore your iDevice.

    Windows:
    Step 1. Start –> Programok –> kellékek
    Step 2. inditsd el Notepad vagy WordPad ot 

    Step 3. klikk “megnyitás..” .
    Step 4. keresd meg a Windows/System32/drivers/etc 

    Step 5.állitsd be az ablakba hogy minden fájl látható legyen a megnyitásnál
    Step 6. nyisd meg a “hosts” fájlt
    Step 7. törölj minden olyan sort amiben szerepel a “gs.apple.com”
    Step 8. mentsd el
    Step 9. nyomj Restore-t a készülékre
    a mac es rész nemforditom le akinek mac je van csak tud angolul ha má nem magyar az op.

  192. @sylk855: csakhogy ez bizony így nem működött, ugyanazért, amiért az umbrellával elvégzett dolog sem: nem indítottad újra a géped, vagy nem törölted a DNS-cache-t. tehát ezt hiába csinálod meg így, ugyanazt a hibát fogod kapni.

    egyébként ezt mi is leírtuk (használd a keresőt), csak mi azt is hozzátettük, hogyan kell a DNS-cache-t törölni, vagy hogy mindenképp indítsd újra a gépet. anélkül ugyanis nem megy.

  193. Sziasztok!

    Adott egy new bootos 3GS, 3.1.3-mal, még anno asszem spirittel jailbreak-elve. A tulaj be szeretné frissíteni 4.3.1-re és jailbreakelni is. Megoldható csak egy update-tel, hogy megmaradjanak az appok-játékok mentései beállításai(a törtekkel együtt) és utána redsn0w, vagy inkább restore? Előre is köszi! 🙂

  194. @thebertold: jailbreakelt készülék esetén nem javasolt a frissítés, egyébként 3.1.3-ról lehet nem is fog menni direktben. csináljatok róla előtte backupot, majd nyomj az update gombra. a frissítés végén aktiváld be, majd jailbreakeld, tedd fel az appsync-et, és utána a tört appoknak is ugyanúgy mennie kell.

    ha viszont a frissítés elején hibát kaptok (asszem 23-mas hiba), akkor nem fog menni a frissítés direktben, csak a restore. ez esetben a korábban készített backupból is vissza lehet tenni, ami szintén vissza kell pakoljon mindent (kivéve, amik cydiás csomagok), de ez sem igazán javasolt.

  195. @Jadeye: nem veszekedésből a macet 2 szer is ujrainditottam semmi nem történ windowson csak kitöröltem azt az egy sort és felülirtam és minden simán ment.

  196. Sziasztok! Ez a jailbreak mennyire csokkenti az akkumulator keszenleti idejet? Koszonom

  197. @sylk855: dns-cache törlése nélkül ez nem megy. max a windows valamiért alapból törölte, passz. mac alatt meg ott van a dscacheutil -flushcache, és újra sem kell indítani. de ezt is leírtuk amúgy.

  198. Frankón sikerült!
    Először restoroltam 4.3.1-re majd redsnow és backupból mindent visszarkatam itunes-szal szóval maradtak az app-ok ill. könyvtár struktura + beállítások is!

  199. hello. A kollégámnak sikerült szerencsésen a 4.2.1-es szoftverre (ipad baseband!!!!) feltenni a 4.3-ast, viszont így csak restore módban maradt, gondolom a baseband miatt és azóta semmit sem sikerül vele kezdenem. Van ötlet? most próbáltam custom 4.3.1-el de azzal sem akar sikerülni.

  200. @Jadeye: Köszönöm! kipróbálom, szép napot! 🙂

  201. Sziasztok, én ilyet még nem láttam, de hátha itt valaki már találkozott hasonló problémával:
    1. iPhone 3G – jailbreakelve redsn0w-val, 4.3.1.-re (ezt sajna már azelőtt frissítették, hogy hozzám került, persze SHSH nincs mentve, így downgradelni sem tudok)
    2. Baseband 06.15 iPad -re lett frissítve
    3. Ultrasnow install Cydia-ból

    és sajna nincs Carrier (már az eredeti Tmobile-os SIM-el sem talál), No service-t ad vissza.

    Ez amiatt van, hogy az ultrasnow még nem teljesen kerek a 4.3.1.-el, vagy valamit elcsesztem?

    Köszi a segítséget, én kifogytam az ötletekből 🙂

  202. @gordongecco: “A másik ok, ami miatt NE frissíts, ha ultrasn0w-t használsz, az nem más, mint hogy 4.3.1 alatt nem működik az ultrasn0w megfelelően. Ezen jelenleg is dolgoznak a srácok, és frissíteni fogják, hogy menjen rendesen.

    A frissített ultrasn0w NEM jelent új függetlenítést, tehát továbbra is csak a jelenleg is támogatott basebandek esetén fog csak működni, mindössze optimalizálni kell az új iOS verzióra, hogy működjön rendesen!”

  203. sziasztok. az lenne a kérdésem hogy ez a redsn0w mennyire biztonságos? eddig 1x volt törve az iphone-om. az is greenpois0n-al volt törve. azért “félek” ennyire mert múltkor restore-ozni kellet amikor 4.2.1 voltam!(a boot logónál meglát) most 4.3.1 van rajta és iphone 4. csak jailbreak kell.

  204. @Jadeye: koszonom szepen

  205. @Jadeye: Köszi a választ, akkor várom az új ultrasnow frissítést.

  206. Sziasztok. Van egy gyarilag fuggetlen iphone 4-em, 4.1, JB-elve, telenorral hasznalom, minden mukodik. Meg tudjatok erositeni, hogy ha frissitem 4.3.1-re (restore-al), majd JB, akkor tovabbra is mukodni fog TELENORral! a facetime, mobilnet, stb? Aki megcsinlta dobjon mar egy igent vagy nemet. Koszonom!

  207. Halihó!
    Rászántam magam, feltettem, sikeres jb, DE Winterboard nem megy fel… Ötlet?

  208. Nem szóltam, érdekes mindenesetre, elsőre errort kaptam, most másodjára feltolta 🙂 /ki érti ezt?:D/

  209. Valaki légyszíves írja le, hogyan kell előhívni a multitasking gesture-t iPhone 4-en, mert iPad-re mindenhol találni leírást, de i4-re sehol. Tudom, h a sn0wbreeze megoldja, de már redsn0w-val lett törve pár napja és nem akarom újra az egészet. Szóval plist átírás, de mit és mire? Köszönöm!

  210. @BudNyke: ebben nekem is segíthetne valaki, N90.plist-el nekem nem jött elő :/

  211. Sziasztok! Nekem ezalatt nagyon sok minden nem megy.. :S PL a MyWi, nem engedi a HD-videót se, és a HDR-t se (utóbbi 2nél visszaáll ilyen touchos menübe).
    Engem is érdekelne a multitasking gestures. (3GS) Tud vki ezekre megoldást?
    köszii!

  212. Nem tudom mit tegyek, nem látok eget verő változásokat a 4.2.1-hez képest, nem tudom az akksi merülést megcsinálták a 4.3.1-be? Szóval azért vacillálok, mert van egy két progim, pl. a handy safe, és nem tudom, hogy ha csinálok egy restore-t akkor a végén az adatokat vissza tudom belé rakni, vagy kezdhetem újra a pötyögést.

  213. Aki akar multitask gesturest az a sn0wbreeze-t használja!

  214. @XCage: Ne rakd fel a 4.3.1-et! Annyira nem jó! Maradj a 4.2.1-en!:D( ez csak az én véleményem)

  215. @lambdacore: Nekem minden mukodik, egyedul csak a FaceTime nem.

  216. @Blade96: Akkor maradok egyelőre 4.2.1-en. Köszi.

  217. Nekem 4.2.1 után érezhetően gyorsabban merül az aksi (i4) kb 15%-al gyorsabban, hát elég gáz, de nekem muszáj volt mert a Wifi nekem 4.2.1 alatt bugos volt és nem mindenhol tudtam wifizni!

  218. @mada: en ugy veszem eszre hogy a bekapcsolva hagyott wifi huzza le jobban az akksit.
    Minden mas beallitasom ua. mint 4.2.1 alatt.

  219. egy olyan kérdésem lenne, hogy adott két teljesen egyforma 3gs telefon gyári fűggő T-mobile-os T-s kártyával, 4.2.1-es os, jailbreakelve, egyiknél sem tudok 3g-zni csak a wifi megy.
    már felpakoltam az összes létező általam megoldásnak vélt cydiás progit de semmi, hibaüzi (Could not activate cellular data network) amikor utoljára restoráltam és még mielőtt jailbreakeltem volna működött a 3g is.
    én arra gondolok, hogy a T-mobile carrier fix-re lenne szükségem de azt már nem találom a cydián.
    Mit tegyek előre is köszi a segítséget.

  220. üdv!
    Azt szeretném megkérdezni hogy megéri e 4.2.1 JB ről frissiteni 4.3.1 re??

  221. Sziasztok!

    Legyen kedves valaki erősitsen meg 🙂

    Adott egy 4-es keszulek, 4.2.1-es JB(GreenPoison) FW-vel. Akkor most ezek utan ha a redsnow-al szeretnem torni, kell e neki restore vagy eleg ha ezt ugy ahogy van most lefrissitem egy sync utan az iTunes-on keresztul aztan kitallozom az iTunes altal letoltott 4.3.1-es FW-t es ratolom a redsnow-t? Koszi a valaszokat! 🙂

  222. apple tv 2g-t 4.3.1. lehet már jailbreakelni wondowson? Jó lenne egy xbmc rá, csak ráraktam a 4.3.1-et 🙁

  223. @Darkman23: pontosan 😀

  224. @Darkman23: ahogy mondod 🙂

  225. / bocs valamiért dupla lett 🙂

  226. Szal akkor tuti hogy nem kell restore igy hogy most is Jb-s a telo? Nem fog megzuhanni ha igy JB-sen rafrissitek? Jah es MINDIg minden korulmenyek kozott mukodni fog??? :):):):)

  227. @Darkman23:
    Kérdezd meg alekoszt.

  228. bocs félreértettelek…

    Én így csináltam:
    leszedtem a fw-t…
    restore jobbklikk, kiválasztottam a fájlt, feltolta, aztán redsn0w, és csumi:D
    a hosts file-ból szedj ki minden apple-s sort, restart, mielött bármit csinálsz!!

  229. @chips: köszönjük az építő jellegű hozzászólást

  230. sziasztok
    az 4.0 .4.1 …….stb 3gs esetén csak ipad baseband-el függetleníthető

  231. Sziasztok! Lehet, hogy rossz helyen teszem fel a kérdésem, de tudtok az oPlayer lejátszón kívül valami más programot, ami akadásmentesen játsza le az .avi fájlokat(700MB)? oPlayer folyton megakad, idegesítő.

  232. Más is tapasztalt olyat, hogy beállítom, hogy a némító gomb bekapcsolva rezegjen, kikapcsolva ne legyen rezgés, és pont fordítva csinálja! iPhone 4, 4.3.1 sw jailbreakelve.

  233. Van 1 ipod t 4-em.4.3.1 jb, majd a beállításokban megjelent a multitasking mozdulatok és az ipad oldalkapcsolónak használata: elforgatás zárolása vagy némitás.(természetesen 1-ik sem mükszik.
    http://kepfeltoltes.hu/view/110405/IMG_0364_1__www.kepfeltoltes.hu_.png
    Nem baj ez számomra csak érdekes mit keres benne ez a 2. de mind1.

  234. @Bandita41: AIRVIDEO Free legjobb APP:)

  235. @Bandita41: AirWatch bocsi…

  236. Sziasztok!
    Két kérdés:
    Mikor lesz kb 4.3.1 re optimalizált ultrasn0w ipad bb-s 3gs-re???? Csak arra várok:)
    A másik pedig az hogy akinek ipad bb-s 3gs-e van azoknak nem javult e az új rendszerrel a gps? ( tudom hogy elvileg nem, de ez egy statisztikai kérdés 😀 )
    Válaszokat előre is köszi!

  237. Sziasztok!
    Van egy T-mobilos 3GS szifonom.Volt rajta 4.1 JB.
    Most felraktam rá a 4.3.1. -et gyárit mert sehogy nem fogadta el a belinkeltet.
    Lefuttatom a redsnowt és a végén megáll, a telefon beindul és Cydia sehol.
    Már 5x próbáltam, de semmi!
    Valaki hasonló problémával?

  238. Gondolom xp alatt meg lehet csinálni, nem csak Winfos 7-tel!!??

  239. @zsola76: Próbáld meg úgy,hogy CFW készítesz sn0wbreeze-el

  240. @fazek88: Amíg a BaseBand 6.15.00 addig nem fog!!

  241. Valaki személyes tapasztalat multitasking gestures téren?
    Tnap délután óta bütykölöm, n90ap.plist , és a com.apple.springboard.plist stb
    de nem tudom működésre bírni… kiszedték vna a 4.3.1-ből? nincs kedvem customot csinálni sn0w-al, megint mindent telepíthetnék fel ujra…

  242. @DjBeny: avagy ha csinálok backupot, és úgy tolom fel a custom fw-t akkor jó lesz? most 4.3.1+redsn0w van…

  243. @DjBeny: Na… bocs, hogy spammelem a falat 😀
    megcsináltam sn0w-al, tökéletesen megy, már csak valami okos fejlesztőnek meg kéne csinálnia, hogy ne 4-5 hanem mondjuk 2-3 v 3-4 ujjal menjen, és isten lenne szifonon is:D

  244. Sziasztok! 4.3.1 alatt csak nekem nem műxik a Yourtube, vagy másnak is van gondja vele?

  245. Már kib*szottul unom, hogy minden tetves frissítésnél mentegetni kell az SHSH-kat, hogy meglegyen a contactlist! Ha pedig azt vesszük hogy ott az iFun Box pl. ebből csak akkor lehet kimenteni ill. visszamásolni, ha JB-ve van a teló. A sok frissítgetés közbe igazán engedélyezhetnék a sim kártyára való mentést, vagy legalább egy olyan megoldást eszközölnének mint például a Nokia!

  246. @zsola76: Nálam ugyanez volt XP alatt, utána másik gépen Win7-alatt simán lement.

  247. @htlecso:
    Szia!
    Láttam feljebb, hogy nálad is ez volt!
    Ezért ma ill. most megcsináltam win 7 alatt …ua.
    Tiszta ideg vagyok, már letöltöttem vagy 4 helyről az original firmwarét de így se.
    Blade irta, hogy Snowbreeze-vel de ettől fosok.
    Azért köszi Nektek a segítséget!

  248. @zsola76: ne foss, teljesen jól megy, mondhatom könnyebben mint origi fw+redsn0w…. itt a sno0breeze-ben csak csinál egy customot az eredetiből és kész, és még a multi gesture-ok is mennek 😀

  249. Srácok azt gondolom, mindenkinek el kellene döntenie magában, hogy pl 3GS-re a jól kalakított 4.2.1. rendszert megéri-e felcserélni a néhány tulajdonképpen nem túl fontos újítást tartalmazó 4.3.1.-re. Csak ezután belefogni a telepítésbe.

  250. én frissítettem 4.3.1-re jailbreakeltem is, és amikor belépek az ipod alkalmazásba akkor elkezdi használni a netet(ha nincs wifi akkor 3g-t) és nem tudom miaz isten tölt le vagymicsinál…nem tudja valaki:\

  251. Üdv.
    nekem ipod touch 4Gnél
    mikor uploading romdisknél tart megakad, és nem megy tovább.
    Valaki nem tudja mi lehet a gond?

  252. @Bencekusz: gondolom win7 alatt próbálod… XP SP2 kompatibilitási módban, és rendszergazda módban futtasd, és menni fog

  253. Valaki esetleg tid megoldást arra hogy iphone 4 4.3.1 ios jb elt hacktivált telón miért nem működik az értesítési rendszer? Gondolok itt arra hogy pl facebooknál ha jön egy értesítés nem irja ki kis ablakocskában pedig be van kapcsolva a settingsben 🙁

  254. @németh bálint: jó kérdés… nekem vinnyog, ha értesítés jön :/

  255. Mondjuk nekem 4.2.1 en is ilyen volt de akkor még aszt hittem hogy ez normális

  256. De van egy kivétel a nimbuzz annál megjön az értesítés

  257. @németh bálint: szerezz egy gyári kártyát, és aktiváld be azzal. akkor nem lesz ilyen. de ezt minden egyes alkalommal leírjuk. mindig a gyári kártya a szigorúan ajánlott.

  258. és ez a sam es aktiválás segíthet?

  259. @Jadeye: ennek örülök és estleg le tudnád irni hogyan kell ezt megcsinálni

  260. Üdv!
    Lehet aktiválni a Personal Hotspot funkciót 3GS-re a jailbreak-el?
    Lenne valaki aki leírná lépésről lépésre a jb folyamatát?
    Honnan tudom leszedni a megfelelő fw-t, és programot?

  261. ha reds0wra kattintok akkor miért nincs ott a de activate fül mert youtube on mindenkinek ott van csak nekem nincs 🙁

  262. csak annyit ír hogy:
    install cydia
    install custom bundle
    just booth tethed
    just enter pwned DFU mode right now mi lehet a hiba?
    macen és windowson is prbáltam

  263. Valakinek sikerült már iPhone 4-et 4.3.1-ről visszaállítani 4.2.1-re, mentett (4.2.1, 4.3.1) SHSH fájlokkal?

  264. @hohand: cydia menti, még ha nem is írja, de mentsd TinyUmbrellával is a biztonság kedvéért

  265. TinyUmbrellával is megvan a mentés, fel is sorolja a mentett sw-khez tartozó SHSH-kat, de utána recovery loop-ban marad. 🙁

  266. @hohand: próbáltad kiugrasztani umbrellával recoveryből?

  267. @hohand: jaj azaz várj… ha loopban marad, tolj neki egy greenpois0n-t, és menni fog, anno nekem is ez volt a problémám 😀

  268. Igen.DFU-ba is raktam, majd Fix Recovery, de semmi nem történik, Exit Recovery szintén semmi… Akkor így teljesen mindegy, hogy van-e mentve SHSH vagy nincs, mert itt elakad az ember…

  269. @DjBeny: neem ne azt a tiny umbrella oldalán le lehet tölteni a fixrecoverit azzal nyomd nekem is greenpoisont mondtak már majdnem kivágtam az ablakon aztán megpróbáltam ezzel és egyből sikerült annyi a lényeg hogy megnyitod és berakod dfu ba

  270. @hohand: futtass greenpois0nt, és jó lesz, hidd el 😀

  271. @németh bálint: nemtom, nekem anno Jadeye mondta, hogy úgy csináljam, és simán ment 🙂

  272. Most vissza raktam a 4.3.1-et, kipróbálom, hogy megint elő jön-e az a hiba, hogy a némító gomb funkciójának visszajelzése nem jó. Amikor rezegnie kellene, nem teszi, amikor meg nem, akkor rezeg. De a telefont jól állítja be, csak a visszajelzése nem mindig volt jó! Érdekes…

  273. Megvan, a Redsn0w csinálja!!! Nem tettem fel semmit, eddig jól működött. Most nyomtam rá a redsn0w-t és néha jó, néha nem a némító. Nekem úgy van beállítva, hogy alapból nem rezeg, csak csöng a teló, majd a némítót bekapcsolva rezeg. De a gombot kapcsolgatva néha pont fordítva csinálja. Más is nézze már meg!

  274. @DjBeny: Kösz a biztatást, bele is fogok!

  275. Ez a fix recovery gyakorlatilag greenpois0n!

  276. @hohand: basszuskulcs, tényleg:D

  277. @DjBeny: mármint a némító gomb… de érdekes, nekem most snqwbreeze-el van csinálva, és mégis… :/

  278. :)) Na, ennek örülök, hogy nem csak nálam ilyen! De attól még jól működik a beállítás, kipróbáltam, csak a visszajelzése nem jó!

  279. @hohand: igen igen…
    @zsola76: jutottál valamire?

  280. Van aki Snowbreezel csinálta már meg?
    Milyen módban kell elkezdeni?

  281. Meg szerintem picit gyorsabban merült az akku… én visszaraktam a 4.2.1-et, az eddig tökéletes nekem!

  282. @hohand: én agyalok rajta… tetszenek a gesture-ok 😀
    @zsola76: megpróbáltad ahogy írtam? működnie kell…

  283. Nem megy a Skype-v3.0.0.189 csak nállam vagy másnál sem?Mi lehet a gond? Rányomok az ikonra felvillan és ki is lép rögtön. 3GS újiboot 32gb 4.3.1 redsn0w_win_0.9.6rc9 val van törve.Minden megy egyenlőre szépen csak a Skype nem.

  284. @cruelcoyoti: nálam sem szuperál 4.3.1en… működik, de bugos… pl kihangosítva hívja az embert kapásból, és nem tok vele semmit csinálni, csak menüből bezárással…

  285. Nah akkor még egyszer:
    Üdv!
    Lehet aktiválni a Personal Hotspot funkciót 3GS-re a jailbreak-el?

  286. @14bob88: ebben nem tudok segíteni, i4em van… mywi-vel nem megy?

  287. Jadeye tudnál segíteni? Leírnád hogy hogyan kell SAM mel activálni iphone 4 et

  288. Jadeye máskor is segítettél, most is téged nyaggatnálak!
    Van az iPhone könyvtárrendszerében (most a pontos útvonalat nem tudom fejből, a laptopomról írok és a pc-n van az útvonal leírva) egy springboard strings nevű file, amiben szépen át lehetett irkálni pl. a Lock screen-en megjelenő feliratokat! Bevallom, hogy én utálom a gyári feliratokat, pl. a “feloldás” helyett sokkal jobban tetszik a “Zár feloldása”, vagy a “fogadás” helyett a “Hívás fogadása” felirat! Egy szó mint száz: megvolt a frissítés 4.3.1-re, JB lefut, cuccok vissza, és amikor ezt a file-t akartam szerkeszteni, akkor meglepődve tapasztaltam, hogy teljesn megváltozott és nincsenek benne ezek a feliratok! A kérdés adott: tudod-e esetleg, hogy merre lehet megtalálni a Lock Screen feliratait 4.3.1-en? Előre is köszi!

  289. Persze ha más is tudja, ne tartsa magába! :-)))

  290. hali!
    A lockscreen-hez tartozó fájl nem tudjátok merre lehet? Az óra alatt lévő dátum kijelzését szeretném módosítani. Annó 4.1-en még jó volt azóta 4.2.1 és most 4.3.1-en is furán írja ki. “április 7., csütörtök ” Azt a vesszőt szeretném kivenni onnan mert zavar 😛

    Üdv.

  291. @viraxo: @caffee:
    /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/English.lproj

  292. hm… viszont nekem is lenne kérdésem… most vettem észre, hogy totalcommanderben nem megy a t-pot, nem találja az eddig mappákat… iphoneexplorer szintén… valami ötlet/help?

  293. @DjBeny:
    Tedd fel az afc2add csomagot, vagy használj WinSCP-t azzal minden fájl látható.

  294. @caffee: hm erről az afc2add-ról miért nem hallottam még?:D

  295. @caffee: és persze köszi 🙂

  296. megjegyzem, érdekes a WinSCP… megszoktam, hogy a t-pot problémamentesen dolgozott, nekem ez kicsit új 🙂

  297. @DjBeny: de akár használhatod az i-FunBox-ot is. Ehhez is fel kell rakni Cydiából az afc2add-ot. 🙂

  298. MuscleNerd: redsn0w rc10 released for Mac+Win … Update #1 http://is.gd/AXmH8v Added boot animations, removed misleading Settings

    @caffee, @DjBeny, @Vikitorony: az afc2add csomag csak a userland jailbreakek esetén, illetve régen a blackra1n használatakor kellett, mert azok nem patchelték ezt alapból. a dev-team cuccai viszont alapból patchelik, így a redsn0w-val jailbreakelt vagy a pwnagetoollal készült custom fw-kben ez már alapból benne van.

  299. helló
    Iphone 4 redsnow jailbreak után 1 napig minden Ok , majd nem megy a mobil net ,
    hálózati beállítások reset megvolt utána semmi , szolgáltató nem tiltotta le a mobil netemet . Mi lehet a megoldás? Közben semmi nem történt nem volt új program telepítése

  300. @DjBeny: neked 4.3.1 van fent?Kipróbálod majd az új redsn0w-t, hogy fenn áll-e a némítós bug?

  301. Hm, sajna a linken már nem érhető el semmi, és keresem, de nem találom a redn0w-t…
    Épp a mentegetéssel vagyok amúgy elfoglalva, Greenp0ison 4.1-em van még az iphone4-en. A játékok mentéseit hol találom meg?
    Emellett, iphonebrowser-rel nem jó ha másolok oda-vissza? T-pot vagy WinSCP kell? (ezeket még nem használtam, de ha ez kell, állok elébe 🙂 )

  302. @hohand: hát, rc10et nem látok, csak 0.9.6rc9 :/
    így sztem nem… gondolkodom, hogy visszateszem a 4.2.1et, csak a multitasking nagyon kíméli a home gombomat 🙂

  303. ja, és megtaláltam az rc10et, a dev-team oldalán nincs fent. mivel nagyon gondolkodom a 2 fw közt, Jadeye mester mit tanácsolsz? 4.3.1 v 4.2.1? 🙂

  304. hülye kérdés de csak most van gyárilag független telóm először,ha jb-zem akkor attól még független marad? iphone 4 4.3-mal.

  305. Igen

  306. Sziasztok!
    Segítsen nekem valaki!
    3GS ipad basebandes 4.2.1 re tettem 4.3.1 et és azóta nem áll fel a hálózatra!
    Mi lehet a baj?? 🙁
    Köszönöm a segítséget előre is!!!

  307. Hali!

    Nem tartozik szorosan a témához, de megkérdezném, mert nem találtam rá külön témát.
    Egy ismerősöm ideadta a 3G-jét, hogy tegyem fel rá a 4.2.1-et, meg jailbreakeljem. Namost, mint kiderült a telefon külföldről származik, hogyan tudok így majd én az iTunesban aktiválni? (külföldi sim nincs)

    Előre is köszi.

    üdv.

  308. @TheUser: A redsn0w aktivál! Üdv

  309. @luteran: 4.3.1-et tegyél, ne 4.3at. de természetesen független marad 🙂

  310. Mi a különbség a redsnow és a snowbreeze között? Biztos rengeteg csak nekem nem világos! 😀

  311. @bmwk1300s: részemről annyi, hogy:
    redsn0w: először feltettem a gyári fw-t, aztán jb a redsn0w-al, sn0wbreeze-nél pedig megcsinálttam egy custom fw-t, és feltettem (ami alapból jb-elte a szoftot, és a multitasking gestures is aktív)….

  312. @DjBeny: Értem, köszönöm.
    Másik kérdés. Akkor ha animált logot akarok az új ibootos 3Gsen, akkor nyugodtan lefuttathatom újra az rc11es redsnow-t?

  313. @bmwk1300s: na ebben nem vagyok biztos, i4em van, és az rc9 az utolsó amit próbáltam, de ha mentve vannak az SHSH-id, akkor vesztenivalód nincs. Személyes megjegyzésem, szerintem menni fog 🙂
    Második személyes megjegyzésem, nem értem, mire jók a custom boot logo-k… Naponta 2naponta 1x megcsodálni, sztem felesleges, inkább maga a rendszer legyen fasza, stabil, stb… / de persze ez a személyes hülyeségem:) /

  314. @DjBeny: Csak ki akarom próbálni ha már lehet. 😀
    Egyetértek, tényleg jó lenne, de a 3Gsemen a 4.3.1 szörnyű. Laggol, pedig restore és új telónak lett beállítva. Szörnyű! Csúnya, lassú! 🙁

  315. @DjBeny:
    Sajna – legalábbis nekem – ez nem jött be! Tehát egyszerűen nem találom a magyar nyevű szövegeket sehol! Sem az angol, sem a magyar nyelvi könyvtárban nincsenek a Lock Screen szövegei! De akkor hol vannak???

  316. Lefutattam az rc11et, kivettem a pipát a cydiaból és bepipáltam a boot logot, de hiába telepítek bármit is, újraindításnál a gyári logo megy. Ötlet?

  317. @viraxo: elvileg AndroidLockXT-vel működik, nem személyes tapasztalat, neten ezt olvastam…

  318. Ehh a gyakorlat hiánya kijött rendesen! Szóval ott van minden szöveg a sprongboard strings-ben csak ugye nem jegyzettömbbel kell megnyitni, hanem plist editorral! Onnan már egy picit más lesz a leányzó fekvése! Szóval megoldódott a “retteneteshatalmasbajom”! 🙂

  319. Sziasztok, leírná valaki aki volt olyan bátor, hogy 3GS-re van e értelme feltenni a 4.3.1-et? Ha lehet csak a száraz tényeket, pro és kontra. Köszönöm

  320. @bmwk1300s:
    A dev-team honlapján írta egy fyerek, hogy neki az rc10-el felment rendesen a bootlogo is, viszont mikor már a javított rc11-el nem ment neki. Szóval nem vagy egyedül.

  321. @caffee: Ez jó, én meg csak ezért futtattam le! 😀
    Köszi az infót! 😀

  322. @viraxo: na király:) én mondjuk sima jegyzettömbbel editáltam, és ment faszán, persze 4.2.1 alatt

    @keleke: bmwk1300s -nek/nak írj, ő 3gs-en próbálta 🙂

  323. SAM for iphone 4 4.3.1 hogyan kell kérlek segítsetek…

  324. Sziasztok iPhone 4 em 4.2.1es JB kel volt én azt most frissítettem volna 4.3.1re és most a frissítés-telepítés a gépen végig szalad de az iPhonen csak a 60% jut el a csík és ki ír egy hiba üzenetet hogy nem végezhető el … már próbáltam a régi és a újat is rátenni 4.2.1et és a 4.3.1et is és az iTunest is újra raktam … mit kéne csinálnom :S a Telom most csak azt mutatja hogy csatlakoztassam a gépre… (T-mobilos)

  325. @AAGery: SHSH-k mentve vannak? iTunes milyen hibaüzenetet dob ki?

  326. @DjBeny:
    Szia Nincs semmi mentve mert egy színtiszta iPhonet akartam létre hozni, hogy úgy sincs mit bebuknom című dolog … és mégis ahogy látom ilyen még nem volt velem .. és azt írja ki The iPhone „iPhone could not be restored. An unknown error occurred(1013)

  327. @AAGery: Hát… annyiból bukó a dolog akkor, ha SHSH nincs mentve, hogy ami a jelenlegi FW, az marad, nem tudod downgradelni…
    Viszont… ha 4.2.1 JB volt, akkor elvileg cydiában mentve vannak az SHSH-k…
    TinyUmbrella-val mentsd le az SHSH-kat, aztán c windows system32 drivers etc hosts file-fól törölj ki mindent ami gs.apple.com stbstb
    gép restart, aztán itunes…. restore gombra jobbklikk, kiválasztod a 4.2.1 sw-t…
    megvárod amig felteszi, és tolsz neki egy greenpois0nt, és ha minden jó, mosolyogsz 🙂

  328. De aza bajj ezzel hogy redsn0w ban nem irja a deactivate et…:(

  329. @DjBeny: Okok Köszönöm ! Amúgy ha nem sikerül netán bevinném T-be akkor ott ők megtudják ezt nézni h felvolt törve vagy nem ? csak újra tudják ők is tenni ?! és azt nem látnák meg ?! minden esetre megpróbálom csak ha tré van hogy mégse bukok akkorát

  330. @AAGery: na ez jó kérdés…
    de ha 4.2.1ed jb volt, cydia mentette úgyis…
    szépen tedd fel a TinyUmbrella-t, dugd fel a telót, mentsd le az SHSH-kat, és csináld meg azt, ahogy fent leirtam, mennie kell 100% 🙂

  331. @DjBeny:
    Oksa köszi:)!!!

  332. @AAGery: azért írj, hogy sikerült-e 🙂

  333. @DjBeny:
    Pont most akartam 🙂 itt tököltem vele mert 4.2.1et nem engedte hiába írta azt ki a TinyUmbrella- is hogy azt érzékelte … de végül a 4.3.1et meg egyből feltette ezek után egyből NAGYON KÖSZÖNÖM !!!:)

  334. @AAGery: szivesen… 4.3.1…. redsn0w v sn0wbreeze? 🙂

  335. @DjBeny: Lehet lesz valami kicsi csalás mert egy két játék kell de nem tudom mivel mostis túlzásba estem és 16GB game volt kb rajta 🙂 szoval nem tudom de lehet neki fogok még 😀 🙂

  336. @DjBeny: kipróbáltad már a 4.3.1-et új redsn0w-val, hogy még meg van-e a némítós probléma? 🙂

  337. @hohand: nem:D
    a mai napom elég sűrű volt, meg nem igazán zavart a dolog

  338. iOS 4.3.2 May Be Released In Next Two Weeks

  339. A 4.2.1es (remélem jól emlékszem) daemon vadászat a 4.3.1en is működik?
    Igazából az érdekelne, hogy mivel lehetne kicsit gyorsítani a rendszeren. Talán nem lenne ennyire akadós, folyamatosabb lenne…

  340. Sziasztok,
    A redsnow a telepítésnél azt írja, hogy kapcsoljuk ki az eszközt, viszont a iclarifield.com-on lévő videón be van kapcsolva a teló. Ki kell ott kapcsolni vagy maradjon bekepcsolva (utána jönne a DFU módba rakás)?
    Lehet láma kérdés, de először csinálok ilyet. 🙂
    Köszi a válaszokat!

  341. @DjBeny: 4.3.1

    @bmwk1300s: mivel nem 4.3.1-hez van, hanem 4.2.1-hez, így könnyen restore lehet a vége. ha van kedved szórakozni vele, akkor próbálkozhatsz, de nem 4.3.1-re van, így csak óvatosan.

    @groovee: azért van a lépésről-lépésre utasítás a redsn0w-ban, mert úgy biztosan DFU-ba megy. lehet másként is, de ha sosem próbáltad, kövesd azt, ahogy a redsn0w írja.

  342. Üdv .
    Megcsináltam a JB-t Tökéletesen lefutott a leírtak szerint . iphone 4 4.3.1
    04.10.01 Feltettem a cydiából az inteliscreent,és a winterboardot ,semmi egyebet és használni kezdtem a szifont. Egy napig hibátlan és utána meghülyül a rendszer beszélgetésközben megfagy “nem reagál semmilyen gombra csak a home+power kombinációra ilyenkor almalogó aztán reboot”,Fent kapok egy feliratot it Safe mode és innentől kezdve haldoklik a rendszer a beszélgetések megszakadnak ha befejezek egy hívást megfagy a képernyő ha nem nyúlok hozzá kb 5 perc múlva almalogó és reboot .A gps, 3g, egyebek minden megy rendesen.
    Van valakinek ötlete mivel lehet baj ?

  343. @foxlaci: ez várható volt, hiszen egy csomó jailbreakes alkalmazás még nincs optimalizálva a 4.3.1-re. szedd le az intelliscreen-t és a winterboard-ot, és nem lesz ilyen.

  344. Köszönöm !!
    nem akartam újból neki esni egy restore-nak

  345. Facetimeozni lehet iphone 4 en sms küldés nélkül az apllenek mert ATT függő és nem rudom használni

  346. @bmwk1300s:
    Szia!Próbáld ki a FakeClockUp progit.Cydiában rátalálsz.Sokat gyorsít a rendszeren.

  347. @gazfickooo:
    Ez mennyire megbízható ? Minden gond nélkül feltehetem i4-re ?
    Régebben volt pár memofelszabadító progi amire azt mondták nem túl ajánlott feltenni, mert a flash memóriát piszkálja, és ez kihathat a telefon élettartamára. Ennél már nincs ilyen gond, nem piszkál bele semmibe ?

  348. @flashbackh:
    Én is i4en használom.Azt írják róla a menü animációkat kapcsolja ki és ezáltal lesz gyorsabb a telefon,nem a flash memóriával játszik.Lehet vele lassítani és gyorsítani is.Én a leggyorsabbra raktam 10x 🙂 akkor érezteti a hatását mikor a háttérben futó programokat újra megnyitod,na akkor mint a villám olyan az alkalmazás betöltés.Nekem bejött,nálam alap program 🙂

  349. redsn0w_0.9.6rc12: (rc12 should fix any lingering issues with the boot animation)

  350. SOS.
    légyszi segítsetek,frankón lement a jailbreak semmi hiba,
    viszont nincs hálózat, no service-t ír ki.mi a megoldás??
    csináltam network reset-et,meg volt már restore is és új jailbreak,de semmi:S
    nagyon köszi

  351. @shaneee89: a jailbreak NEM függetlenítés, és soha nem is volt az! ha nem gyári független a telefon, vagy ha függő telefon esetén nem a gyári kártyával használod, akkor csak a megfelelő baseband esetén fog menni az ultrasn0w csomag cydiából való telepítése után.

  352. @Jadeye:
    köszi a gyors választ,felraktam rá az ultrasnow-t,de így siincs hálózat.
    T-s függő I4-es a kártya végig benne volt.
    van még vmi tipped??
    nagyon köszi
    ui: az itunes is szivatott,nem engedte ki recovery-ből a telefont,host file utolsó sorát kitöröltem,utána már ment.ezt csak azért írom hogy ez nem játszhat ebben sterepet,nem?

  353. Sziasztok!
    3GS – MMS probléma megoldására kérnék segítséget, szöveget elküldi de a csatolt képet nem.
    Próbáltam már a hálózati beállítások visszaállítását, de nem segített.
    Van erre valami megoldás?

  354. @Jadeye:
    na sikerült,nem tudom,mindent úgy csináltam mint eddig,most az itunes kiírta h rossz a kártya cseréljem ki?! mind1 végül sikerült,nem értem mi volt:D:D
    1.1.4 óta résztveszek a témában,de még ennyit sose szívtam mint most:D:S
    az tunes szivatott volna?:S
    thx

  355. @shaneee89: ha nem frissült a baseband (emiatt nem engedte ki recoveryből, hosts fájl bizerga, stb), ahogyan írtad is, az bizony okozhat hibát, igen.

    de ha akkor ezek szerint T-s telefon, T-s kártyával, akkor szedd le az ultrasn0w-t, hiszen az úgysem csinál semmit, csak bekavarhat.

  356. @Jadeye:
    okey,köszike:)

  357. @JoLt: De be ám 🙂

  358. sziasztok!
    jelenleg iphone 3G 16gb-os készülékem van 4.0.1es iOS-sal jailbreakelve, függetlenitve!

    a kérdésem az lenne melyik a legujabb iOS amit lehet jailbreakelni és függetleniteni 3G-n? keresgettem fórumban de nem nagyon találtam meg:(

    előre is köszönöm a választ

  359. @soviii: a 4.0.1 az pont ilyen, annak a basebandjét mindenképp meg kell tartani! tegyél rá egy basebandet nem frissítő custom 4.2.1-et, mert a 3G-re a 4.2.1 az utolsó elérhető legfrissebb firmware.

  360. @Jadeye: köszönöm! custom fw-t még sose tettem fel de majd megoldom valahogy:)

  361. @borabe2010a: a redsn0w használatához sosem volt szükséges, és most sem muszáJ a restore. vagy látsz valahol az általad belinkelt leírásban olyat, hogy restore?

  362. akkor a Select your iPhone from the list of devices on the left. Now hold down Shift and click the Restore button. nem egyenlö a restorra?

  363. @borabe2010a: a redsn0w használatához SOHA nem kellett restore. arról én nem tehetek, ha hibás leírást használsz.

  364. bocs már értem az egészet köszönöm a linket és kösz a segitséget,megvan a jailbreak.

  365. @borabe2010a: kissé nyersnek hangozhatott, amit és ahogy írtam, ezért bocs. de a lényeg, hogy sikerült. a redsn0w-ban pont ez a jó a custom fw-vel szemben, hogy ehhez nem kell restore, míg a custom fw-hez meg mindenképp muszáj.

  366. Bocsi! Nem tom, h már volt-e hasonló, de nekem az írja ki, mikor restore-t nyomok, h a fw nem kompatibilis. Ebben csak az az érdekes, h elviekben annak kéne lennie. Mit bénázhattam el?

  367. @djdio: nem jó fw-t tallózol be. ez 100%

  368. @Jadeye: éppen ezt nem értem, mert h azt tallózom be, amit mindenhol írnak: iPhone3,1_4.3.1_8G4_Restore.ipsw

  369. @djdio:
    akkor lehet h a kompatibilitást kéne beállítani,plusz futtatás rendszergazdaként,és akkor lehet jó lenne…

  370. Sziasztok!
    Lenne egy problémám snowbreezel csináltem egy custom fw-t 4.3.1.
    Iphone 3gs oldbootromra. de mikor itunes-ban végig megy a restore és ujraindulna a telo nemindul ujra. Itunes-ba recovery modot ir de a képernyő fekete és nem kapcsolbe, de itunes látja. Előtte. 4.0.1 volt rajta szoftveresen függetlenitett jailbreakelt és erre közvetlenül restoroltam 4.3.1 Custom fw-t.
    Remélem tudtok segiteni

  371. @shaneee89: Bocsi! Nem vok egy nagy zseni ebben, letudnád írni, h ezt hol kell beállítani?

  372. Sziasztok!
    Korábban írt MMS problémára van valamilyen megoldás?

  373. i4 4.3.1 után visszaraktam a 4.2.1-et, de recovery loopban maradt. Onnan kiszedtem a FixRecovery progival, viszont olyat tapasztaltam, hogy ha hívtam valakit, majd a beszélgetés végén a másik fél hamarabb letette, akkor Call Failed üzenet volt a kijelzőn és egy Cancel vagy Call Back lehetőség volt. Inkább visszaraktam a 4.3.1-et…

  374. @hohand: ez könnyen lehet amiatt, hogy a baseband a 4.3.1-es, és az nem igazán tetszik a 4.2.1-es iOS-nek.

  375. @Jadeye: Igen, én is erre gondolok. Viszont így (szinte)teljesen mindegy, hogy van-e SHSH mentésed. 🙁

  376. @hohand: azért nem egészen, hiszen ha korábbi verziós rendszer van a készüléken, és a baseband sem újabb, akkor az SHSH mellett bármikor tudsz restore-olni mondjuk 4.2.1-re is, míg SHSH nélkül ugye nem. 😉

  377. @Jadeye: Ott a pont! 🙂 Csak így update után visszatenni problémás (lehet). Még jó, hogy gyári független, ezzel nem kell foglalkozni. 🙂

  378. Sziasztok.
    Lenne egy kérdésem: iPhone 3GSem van, 4.1es verzió van rajta, de nem szeretném még frissíteni 4.3ra, mert 1-2 cydiás alkalmazás lehet nem működne, hanem csak ezt újra tenni, mert eléggé be van már lassulva. Tehát hogy tudnám a 4.1et feltenni rá és jailbreakelni?

  379. Sziasztok!
    Ez a legújabb redsnow ugye működik a régebbi iOS verziókkal is?
    3G-t frissítenék, de ott ugye a 4.2.1 a legutolsó verzió.
    Fogja jb-ni, ugye?
    Köszönöm.

  380. …frissítés = 4.2.1 restore + új jb…
    a félreértések elkerülése érdekében…

  381. Üdv.
    van egy i4-es 4.3.1-el. Custom firmware van rajta (pwnage és sn0wbreeze is), aktiválni is tudom, mert T-függő. Be is aktivál, de valami miatt a térerő kijelzése csak 1 pálcika és nem mozdul.
    Van valakinek ötlete, hogy miért csinálja ezt?
    Köszönöm. Ákos

  382. @cakkos: és szolgáltatónevet ír ki, vagy azt sem? jailbreak nélkül működik rendesen? mert akkor viszont a jailbreak az oka.

  383. @Jadeye: Igen 4.1 jb nélkül jó volt. Most akartam volna 4.3.1-et, úgy hogy maradt volna 02.10.04.

  384. @cakkos: na de nem értem, a 02.10.04-es baseband amúgy sem függetleníthető, és nem is akarod függetleníteni: miért nem frissítetted akkor a 4.3.1-es basebandre?

  385. @Jadeye: De szükségem lenne a függetlenítésre. Azért is gondoltam arra, hogy megörzöm a 02.10.04-est, hátha lesz majd rá valami. 🙂

  386. @cakkos: a 01.59.00-es basebanden kívül egyelőre úgysincs függetlenítés. ergo sok értelme nincs más verziót tartogatni. ha van lehetőséged a hivatalos függetlenítésre, azt javasolt választani, mert azzal soha többet nem lesz probléma.

  387. Sziasztok!
    Van egy iPhone 3GS 4.2.1 JB, az a hibája hogy szinte minden hívásnál kb. 1-2 perc után vagy szétkapcsol és híváshibát ír ki, vagy a másik fél semmit sem hall. A kérdés az lenne, hogy ha 4.3.1-re frissítem elmúlhat ez a hiba, ezt okozhatja e a JB, vagy ez egy hardware hiba ami csak telefon cserével javítható. A telefon kb 1 hónapos! Köszönöm előre is a segítségeteket!

  388. Sziasztok!

    Van egy 3GS új bootos 4.3 IOs Iphone nálam.
    Hogyan tudom jailbreakelni, a redsnow megcsinálja ezzel a costummal is.
    Előre is köszi a segítséget

  389. Üdv
    Volna egy kis problémám. Egy Iphone 4 4.3.1-nél (firmware 04.10.01) jalibrake után nincs hálózatom. Minden működik rajta, nem írja hogy zárolt a sim, egyszerűen csak nincs hálózatom. Tudja valaki, hogy miért van ez?
    Köszi


Add a Comment