fbpx Skip to content

Figyelem! Mielőtt nekilátnál, olvasd el az egész cikket, ne csak a frissítéseket!

Frissítés #6

Február 18-án megjelent a greenpois0n RC6.1, ami már beépítve tartalmazza az iBooks fixet, így már egy friss jailbreak esetén sem lesz gondod vele, és külön csomagokat sem kell emiatt telepítened.

OSX: gp_mac_rc6_1.zip
Windows: gp_win_rc6.1.zip

Frissítés #5

Tegnap éjjel (02.12.) megjelent az RC6-os változat a greenpois0n-ből. Pontos hibajavítási lista sajnos nincs, de legfontosabb, amit említettek, az az, hogy ez javítani fogja azt a hibát, amikor a folyamat egyeseknél megállt a “Greenpois0n Initialized” után, illetve javít egyes, emulátorokkal kapcsolatos hibákat is (zodttd emulátorai esetén voltak gondok például). További fontos újdonság, hogy az RC6 már támogatja az Apple TV 2G-t is, amire automatikusan fel is telepíti a nitoTV alkalmazást.

Amennyiben korábban már RC5-ös verzióval jailbreakeltél, úgy elvileg probléma nélkül lefuttathatod rajta most az RC6-ot újra. De az esetleges, nem várt problémák elkerülése érdekében mi azt ajánljuk, hogy először inkább restore-old a készüléket, hogy egy szűz rendszert tudj jailbreakelni. Twitteren ugyanakkor többen is jeleztek viszont WiFi és bootolási problémákat, tehát szigorúan ajánlott a restore utáni szűz rendszeren való használat, de még ez sem garancia, hogy minden 100%-os lesz!

OSX: gp_mac_rc6_final.zip
Windows: gp_win_rc6_final.zip

Fontos dolog, hogy bár a Chronic Dev ezt nem közölte, de a greenpois0n a jailbreak során az Apple szervereivel is kommunikál (feltehetőleg a 4.2.1-es SHSH-ra van szüksége), így működéséhez mindenképp teljes internet-hozzáférés szükséges, és ugyanebből az okból proxy mögül nem működik!

Frissítés #4

Időközben, magyar idő szerint még tegnap késő este megjelent az RC5b4 verzió az OSX-es és windowsos verzióból, Linuxra azonban továbbra sincs. Arról nincs pontos információ, hogy pontosan mit javítottak a b4-ben a b3-hoz képest, de az tudható, hogy a Verizon iPhone 4-hez a b4-es kell – noha ez minket nem érint. Ettől függetlenül ha még nem jailbreakeltél, érdemes ezt a legújabb verziót használni.

OSX: gp_mac_rc5_b4.zip
Windows: gp_win_rc5_b4.zip

Ha korábbi verzióval jailbreakeltél, elméletileg elég lehet, ha újból jailbreakeled az új verzióval. De mi inkább a szűz restore utáni jailbreaket ajánlanánk, mert az a legbiztosabb módszer az esetleges problémák elkerülésére.

Frissítés #3

Ahogy ígérték, valóban kiadták: az éjszaka folyamán megjelent a windowsos verzió is, az OSX-est pedig frissítették RC5_b3-ra, amiben több hibát is javítottak. Arról nincs információ sajnos, hogy ezek az esetleges hibák jelen vannak-e a windowsos verzióban, de aki teheti, az inkább használja az OSX-es változatot. Linuxra egyelőre nincs. A következő linkeken tudjátok letölteni őket:

OSX: gp_mac_rc5_b3.zip
Windows: gp_win_rc5_b2.zip

Ha az eddigiekkel nem sikerült a jailbreak, akkor ezekkel az új verziókkal nyugodtan megpróbálhatod újra a jelenlegi rendszeren. Ha viszont sikerült, de esetleg gondjaid vannak a rendszerrel, nem működnek megfelelően egyes szoftverek, akkor érdemes egy restore után a szűz rendszeren lefuttatni a legfrissebb greenpois0n-t.

Akit zavar az animált bootlogó, azt eltávolíthatja, ha kitörli a /usr/bin/animate fájlt.

Frissítés #2

Újra megy a greenpoison.com oldal, és kikerült egy javított verzió is a greenpois0n-ből. Itt tudjátok letölteni OSX-re: greenpois0n-osx_rc5.2.zip. Ha problémátok volt az eredeti verzióval, érdemes most ezzel megpróbálni, akár egy friss restore után.

A Linuxos és Windowsos verzió még várat magára, de elképzelhető, hogy a Windowsos még a hétvégén megjelenik.

Frissítés #1

A jelek szerint ugyan kint vannak az oldalukon a Linuxos és a Windowsos RC5 verziók linkjei is (már amikor betölt az oldal), de ezek mögött egyelőre nincsenek ott a fájlok, így az ezekre mutató linkeket kiszedtük. Ha elérhetővé válnak, frissítjük a cikket.

Ha hibát dob a greenpois0n, próbáld meg, hogy újraindítod a Mac-et és a jailbreakelni kívánt eszközt is, majd újra lefuttatod a greenpois0n-t. Esetleg próbáld meg egy friss restore után, vagy előtte futtass le rajta egy redsn0w-t. Nekünk maga a greenpois0n lefutott gond nélkül, csak a Cydia telepítésével volt gond.

***

A Chronic Dev kiadta a Greenpois0n új, RC5-ös verzióját, amivel már lehetőség van az összes eszközön untethered módon jailbreakelni a 4.2.1-es rendszert, bármi SHSH nélkül is.

Milyen eszközöket támogat?

 • iPod Touch 2G (régi és új iboot is)
 • iPod Touch 3G
 • iPod Touch 4G
 • iPad
 • iPhone 3Gs (régi és új iboot is)
 • iPhone 4
 • iPhone 4 Verizon (elméletileg)
 • AppleTV 2

Fontos! A greenpois0n NEM függetlenít, és NEM hacktivál!

Tehát ha függetlenítened is kell, ügyelj arra, hogy függetleníthető baseband legyen a készülékeden: 3G/3GS esetén ez a 05.13-mas verzió, illetve a 06.15-ös iPad-es verzió, míg iPhone 4 esetén ez változatlanul a 01.59-es baseband. Ha ezeknél újabb baseband van a készüléken, tehát 3G/3GS esetén például 05.14, vagy 05.15, akkor ezeket csak az iPad baseband telepítése után lehet függetleníteni. iPhone 4 esetén viszont csak a 01.59-es baseband függetleníthető, bármi más esetben jelenleg nincs megoldás.

Az aktiváláshoz tehát a gyári SIM kell, és az iTunes-nak kell aktiválnia a készüléket! Ez a push és a youtube miatt nem csak most, de minden alkalommal a szigorúan ajánlott megoldás.

Ha gyári kártya hiányában mindenképp hacktiválnod kell, akkor csináld meg tethered módon a redsn0w-val, mert az hacktivál is, majd használd a SAM-et, hogy rendes aktiválást kapj, majd azon futtasd le még a greenpois0n-t is, és úgy untethered lesz. A SAM-ről bővebben itt írtunk: 4.1/4.2.1 függetlenítés: GPS problémák, új hacktiválás

Ha jelenleg a redsn0w-val jailbreakelt a készüléked tethered módon, MuscleNerd elmondása szerint bátran lefuttathatod rajta restore nélkül is a greenpois0n-t, és untethered lesz. Erre azért van lehetőség, mert a tethered redsn0w jailbreak nem nyúl a bootoláshoz, míg a greenpois0n igen, így nem kavarnak bele egymás dolgába:

Yes, tethered 4.2.1 redsn0w JBers can just run #greenpois0n over it for untether (restore only if you have problem). The reason that works is tethered RS doesn’t touch boot sequence at all, but GP does.  They stay out of each others way.
https://twitter.com/musclenerd/status/33415891093823488
https://twitter.com/musclenerd/status/33416284855078912

Illetve másik fontos dolog, hogy ha nem sikerül telepíteni a Cydiát, mert hibát kapsz, akkor azt fel tudod tenni redsn0w-val is, ebben az esetben nem számít az sem, hogy először használod a redsn0w-t, és csak utána a greenpois0n-t, vagy fordítva:

For those having trouble getting Cydia via the GP Loader, just let redsn0w install it (don’t choose the Monte option). The order doesn’t matter: run GP after redsn0w, or run redsn0w after GP.
https://twitter.com/musclenerd/status/33397799995318272
https://twitter.com/musclenerd/status/33399253011267584

Az oldal természetesen túlterhelt, így lehetséges, hogy első körben nem tudod letölteni. Ez esetben próbáld újra később, hiszen nem ezen a pár percen vagy órán múlik a dolog. Vagy használd a google-t, és keress rá OSX esetén a “greenpois0n-osx_rc5.zip” fájlnévre, és fogsz találni jó párat. Ha a letöltött verzió nem működik, mert például megáll az “initializing…” alatt, akkor tölts le egy másikat, máshonnan!

Letöltés: http://www.greenpois0n.com

Figyelem! Mindenki a saját felelősségére csinálja a dolgokat, a szifon.com nem vállal semmi felelősséget az esetlegesen bekövetkező problémákért! Mindig legyen biztonsági mentésed a készüléken lévő adataidról!

Olvasd el a hozzászólásokat is

706 Comments

 1. Bezzeg en egy hete raktam vissza 4.1.-re -_- ez mar mar így marad mig minden rendben van !!!!

 2. Tudtom szerint a GP rc5 csak osx alatt mukodik, meg nincs windows, linux verzio.

 3. Szóval van win verzio?én is ugy tudtam hogy csak mac verzió van.szóval ha van uj bottos 3gsem redsnowal törve 4.2.1 akkor lefuttatom a greenpoisont és untethered lesz??

 4. valaki akinek sikerül, tegye fel egy mirrorra pls!

 5. @NB2010: kint van az oldalon a link a linuxos és a windowsos verzióra, talán nézd meg. az, hogy jelenleg még az OSX-es verziót se mindig lehet letölteni, mert túlterhelt, az más kérdés. szerinted honnan szedtem a linkeket, ha nem az oldalukról, hmm? max azok mögött még a fájl sincs ott.

 6. veszettül keresem, de nem igazán találom sehol 🙁

 7. Sehol sincs fent még a windowsos verzio. Az oldaluk meg nyilvan jo ideig nem fog bejonni a tulterheltseg miatt (legalabb is addig mig az amcsik nem mennek csicsikalni:) es hagynak bennunuket itt europaban nyugodtan toltogetni…

 8. Unable to find gBdevList
  Unable to find fs_mount
  Unable to find fs_unmount
  Unable to find fs_load_file

  Ennyi az összes amit elér, várjuk az RC6-ot…

 9. Nekem bejön az oldal de kiirták h Offline és h várjunk…

 10. nincs windowsos verzio, csak Mac OSx-re van… orta pod2g twitteren.

 11. @Mordon: ez win vagy mac?

 12. Ez bizony FAIL! Hergelni a népet arra jó volt, mókás fickók ezek 🙂

 13. @Jadeye: 1 órája néztem csak rc4-hez volt winre.

 14. Windows, linux linkek nem rc5, mert nincs meg windows, linux verzio.

 15. @cbdomi:

  Mac

 16. Sziasztok!

  Lenne 1 kerdesem! 3GS uj bootrom, 4.2.1, iPad basebandel, (06.15.00). Lehet akkor ezzel a greenp0isonnal jailbrakelni? Masik kerdesem pedig az hogy nem fog bent rekedni Recovery modban, mert ha igen akkor vihetem be szervizbe megint (ez fontos lenne) :/ Nalam a TinyUmbrella nem uti ki ebbol?

  Koszi!

 17. -?

 18. @NB2010: a windows és linux linkek pedig bizony RC5, csak nincs mögöttük még a fájl. de ha betölt az oldal, te is látni fogod, próbáld csak ki.

 19. Sziasztok!
  3GS-em van (régi boot), jelenleg 4.0 van rajta jailbreakelve. A modem firmware-re azt írja, hogy 04.26.08. Hogyan tudom felfrissíteni 4.2.1-re úgy, hogy megmaradjon egy függetleníthető baseband? Nem szeretnék ipad basebandet rakni rá. Van esetleg egy tutorial valahol ami alapján meg tudom csinálni?
  Köszi!

 20. @jdg: basebandet nem frissítő custom fw, de a 04.26.08-as basebandet elvileg nem igazán kedveli a 4.2.1. tehát első körben kellene neked SHSH a 4.0, 4.0.1 vagy 4.0.2-höz, majd restore arra a gyári fw-re, amihez van ezek közül SHSH, hogy a baseband-ed 05.13-as legyen, mert az az utolsó hivatalos baseband, ami függetleníthető, és biztosan megy a 4.2.1 alatt is. aztán ha ezzel megvagy, akkor basebandet nem frissítő custom 4.2.1 segítségével felrakhatod a 4.2.1-et, és mivel régi iboot, így az ugyan úgy untethered, nem kell trükközni vele semmit.

 21. Ha esetleg sikerülne letöltenem, és esetleg hibamentesen le is tudnám futtatni, akkor milyen hiányosságokra, és hibákra kell számítani?
  Én gyakorlatilag csak az SBSettings miatt szeretném jailbreakelni a telefonom… és szeretnem ha maradna 100%-ig megbízható telefon..

 22. Jadeye: köszi! Van 4.0 shsh-m, azt még el tudnád mondani hogy hogyan tudok frissíteni gyári 4.0-ra? Gondolom az itunes alapból a legújabbat ajánlja csak fel. Mac-em van egyébként. Köszönöm!

 23. Lejött a hivatalos oldalról a win verzió de fake nincs benne exe file csak pár link valami kínai vagy japó oldalra meg két kép szintén kínaiakról…

 24. @kenyvice: “A jelek szerint ugyan kint vannak az oldalukon a Linuxos és a Windowsos RC5 verziók linkjei is (már amikor betölt az oldal), de ezek mögött egyelőre nincsenek ott a fájlok, így az ezekre mutató linkeket kiszedtük. Ha elérhetővé válnak, frissítjük a cikket.”

 25. miért nem megy vissza a 4.2.1 a 4.3 beta 3ra?eddig mindig egyből visszament rá.11-es hibakódot dob :S PLS HELP

 26. a 11-es kód az tudtommal nem gáz, szedd ki recovery módból, és jó lesz.

 27. felraktam a 4.3 beta 3-ra a 4.3 beta 2-t és arra felment a 4.2.1 :D:D

 28. Aki ezt kapja :

  Unable to find gBdevList
  Unable to find fs_mount
  Unable to find fs_unmount
  Unable to find fs_load_file

  Az a DFU-ba való belépéskor ne engedje el egyből a home gombot hanem leglább 1-2 percig tartsa nyomva és a Greenp0ison-ben elkezd lefutni mégegy csík, amikor lefutott akkor a telón is lefut a progi !!

 29. JB után megkapom a Loader app-ot, elindítom, de nem jelenik meg benne semmi szóval nem tudom felrakni a cydiát. Valaki tud valami fix-et erre? (iPhone4, 4.2.1)

 30. tethed cfwen is megy a gp;)

 31. @Tomek: olvasd el a cikket, leírtuk…

 32. Ha eddig redsn0w 0.9.6b6-al volt jailbreakelve a touch 4g-m akkor hogy tudom rátenni a greenp0isont? Csak le kell futtatnom?

 33. oké bocsi :S olvastam…

 34. (ez a “06.15.00-ás GPS problémára” nem megoldás, ugye?)

 35. @kutitomi: természetesen nem. ez jailbreak, az meg baseband. két teljesen különböző dolog.

 36. Komolyan, ez már hihetetlen. Csak snow leopardon megy, nekem 10.5.8 van. ÁÁÁÁÁ inkább nem mondok semmit

 37. @Jadeye: Köszi minden Maces nevében 🙂 Ez a mirror most nagyon jól jött.

 38. @vidobali: Ha Inteles Maced van akkor tedd fel a Snow Leopardot, hidd el megéri, sokkal jobb.

 39. Redsn0w-val tethered JB utan, nekem csak akkor futott le jol, ha kikapcsoltam a telot es ugy toltam neki a greenpoison-t. Maskulomben nekem is leallt a greenpoison initialized utan.

 40. nekem is redsn0w-s csak várom a WINes verziót. szóval kapcsoljam ki előtte……

 41. valaki tudja hogy kell vmware-es osxnél hogyan kell összeozni, hogy lássa a szifont?
  Am ez egy jó megoldás wines felhasználóknak!

 42. Ha már volt a telő egyszer aktiválva akkor is újra kell aktiválni?

 43. OFF:
  ezzel szerintetek mit lehet csinálni: http://noob.hu/2011/02/04/fenykep.PNG
  azt mondja, hogy az xsellize.com source-el van baj, de nem is tudja törölni. a cydia minden indításakor kijön viszont !

 44. @Baluka71: ha restore-t nyomsz a készülékre, akkor igen. ha csak lefuttatod a jelenleg is működő készüléken a jailbreaket, akkor nem. de ez eddig sem volt másként.

 45. Most meg az rc4 van kint a GreenPois0n-éknál 🙂

 46. Nekem a greenp0sion mac alatt összeomlik! 🙁 Megoldás?

 47. az én szifonomat megölte, se restore se semmi…

 48. ipad, 4.2.1, friss ios.
  greenpoison lefut, aztán itunes módba lép, kiszedem tinyumbrellával, nincs cydia.
  redsn0w-val felrakom cydiát, van cydia, de kilép amint indítom.
  any idea?

 49. @boss1337: “bocs elb*sztam! Mégis tethered..”
  by Geohot 😀 😀

 50. ááá visszaszívom amit irtam..
  valóban nyomva kell tartani a home-ot!!
  kösssz

 51. @vidobali: szerintem is sokkal jobb a snow leo igaz én már várom a nyarat a lion miatt

 52. AMD-s HP pavilion dv5.ön van. Nagyon szeretem és nem szeretnék reinstall-t.

 53. Ezzel a jb-el iPad 4.2.1 -n rendesen működik már a bluetooth?

 54. @Jadeye: Köszönöm! De hát ismersz, hogy hülye vagyok hozzá. Az a biztos, ha kérdezek.

 55. @szorian: Szintén, én is nagyon várom már a Liont 🙂

 56. @vidobali: Jakérem, szóval nem is igazi Mac? akkor nem tudok semmit mondani.

 57. @bazooka: ?? hogy jön össze a kettő? :-S

 58. (Ne értsd félre, nem bántásból mondom. De ez esetben nem javaslom a Snow Leot, mert hacklin egy installal rengeteg gondod lesz, inkább hagyd úgy ahogy van. Ez a GP meg amúgy is nagyon instabil, nekem se megy pedig nekem igazi Macem van.)

 59. lenne egy félig off kérdésem:
  ha én a jailbreak-es 4.1-et frissítem itunessal 4.2.1-re, akkor mi fog történni a tört alkalmazásaimmal, azokat átmenti a 4.2.1-re, csak nem tudom őket elindítani jailbreakig, vagy teljesen elvesznek a mentésekkel együtt?
  Köszi

 60. @cbdomi: Úgy hogy a 4.2b3-as Jailbreak Monte-n nem működött a bluetooth. (lehet b6-ban már javították, nem tudom.)

  Ezzel elvileg nem lenne a gond a bluetooth-tal, itt van egy nagyobb gond, mégpedig hogy nem működik egyáltalán 🙂
  Megáll a “GreenPois0n initalized” sornál, többször is próbáltam. Googleztem, sokan hasonlóan vannak.
  Javasolták hogy rootként futtassam és clean iOS-en, megtettem mind a kettőt, csináltam emiatt mégegy restore-t, de nem segített, ugyanúgy megakad.
  Próbálkozok még, de lehet inkább megvárom az RC6-ot.

 61. Nem tudom mennyire biztos az infó, mindenesetre geohot azt írta twitteren, hogy február 10-én ő is kidobja az untethered jb-t.

 62. szerintetek megéri updatelni 4.1-ről? (4.1-hez nincsen shsh file)

 63. @derkrisz: az jó lenne, én akkor inkább megvárnám az övét 😀

 64. @derkrisz: geohot nincs twitteren, ergo nem írt ilyet twitteren. amit írtak, az az, hogy majd, 02.10-e után *talán* kiad valamit. tehát egyrészt az nem 02.10., hanem utána, másrészt ott van benne az is, hogy talán.

 65. @gabor94: Annyszior leírták már. Geohotnak már nincs twittere, egyedül a geohot pont com oldal az övé és már nem fog kiadni semmit, maximum néhány mondatot magából a tárgyalásán… 😀

 66. mielött restoret nyomnék kérlek mondjatok egy módszer amivel eltudom menteni és az új rendszerre visszamásolni a játék mentéseket!!

 67. Off: Jadeye megelőztél. 🙂 Előző hsz-emet töröld légyszi.

 68. @Jadeye: Tiszta sor, köszi

 69. @Tomek: és ez neked hányadikra sikerült mert nekem az uj iboot-os 3 GS-el szopok rendesen

 70. na nagy nehezen sikerült lefutott végre

 71. @cbdomi: Hogy-hogy hogy jön össze?! Ha nem érted a kérdést és még a válaszban sem vagy biztos, legalább ne kostolgass, ecsém! :SSSSSSSS

 72. Egyszerüen nem értem…nekem az Iphone 3gs-em (new bootroom fw 05.15.04, ios 4.2.1) akárhányszor megpróbálom rányomni az ipad basebandet vagy jailbreakelni az uploading ramdisk résznél megfagy, egy ideig nem történik semmi majd ujra indul az iphone mintha misem történt volna, a redsnow meg ugy marad utközben megfagyott process barral…
  Ezt miért csinálja?Találkozott már valaki ilyennel?

 73. @bazooka: azthittem hogy valami orbitális nagy marhaságot akarsz kérdezni. nem jutott eszembe, hogy gondok voltak vele és egy olyan kérdésre számitottam, “lehet-e már zenét küldeni bluetoothon” vagy valami ilyesmire 😀 nem áll szándékomban kostolgatni 😀 😀

 74. @choozee:egy ismerösömnek még 3g-n volt ilyen. mindent kiprobáltam, de nem akarta jailbreakelni. fogalmam se volt, h miért csinálta..a mai napig nem tudom. én csak a köv. FW-nél tudtam törni 🙁

 75. @emdanii: Engem is ugyanez érdekelne. Hogyha csinálok most egy backupot a JB-s 4.1-ről, akkor azt nem tudom majd visszatenni frissítés és JB után a 4.2.1-re?

 76. @cbdomi: Én kérek elnézést. 🙂 Biztos az indokolatlan szmájlik miatt voltak ilyen botor gondolataim 🙂

 77. Sziasztok! iPodTouch 2G MC, felraktam 4.2.1-et, jailbreak a Greenp0ison RC5-el sikerült, de a loader app-ban nemjelenik meg a cydia. Próbáltam 20-30szor újratölteni, de nemjelenik meg. Olvastam hogy redsn0w-al rálehet rakni a cydia-t, de az én IPT2G MC modellemet az meg nem támogatja. Ötlet?

 78. Újabb verzió elérhető a greenpoison.-on!

 79. @danydelay: Mirrort légyszi, mert nem jön be. Tedd fel valahova a Mac-eset.

 80. meg a wineset 😀

 81. @Jadeye: Köszi, meglesem

 82. Úgy látom mindenkinél más a hiba. Nálam nem csinál semmit például, teljesen alapállapotba vált az iphone 4. Viszont elb*szta a stabil limeraines kis 4.1-et. Remélem javítanak rajta minél előbb.

 83. @Jadeye: Biztos újabb ez? Mert nekem ugyanannak tűnik. (Sehol nem írja ki, hogy rc5_2, mindenhol rc5-öt mutat továbbra is és bájtra pontosan megegyezik a .app az előzővel)

 84. @i4user: passz, mondom, állítólag, és nem próbáltam. a tweetben is annyi van, amit látsz.

 85. Úgy néz ki, Initializing-ra megoldás az, hogy a DFU-tól kezdve nyomva tartott Home-t nem engedjük el egészen addig, amíg el nem kezdenek “pörögni a sorok”. (így lefut szépen, de sajnos a Loader továbbra is vacakol. Nem értem miért nem lehetett inkább beletenni a Cydiát közvetlenül, ha úgyis csak az az egy van, már Rock sincs szóval az se lehet kifogás, hogy dehát akkor nem tud majd választani a kedves user)

 86. Azt hiszem inkább a redsn0w-al telepítem a Cydiát, mert ez így nem megy. Pedig jobb szerettem volna kihagyni a redsn0w-t és csak GP-zni

 87. Mikor lesz már wines verzió? 🙁

 88. @i4user: na, nyomtam rá egy diff-et, és a bináris bizony különbözik a két verzió esetén, úgyhogy valami különbség tuti van:

  diff -r greenpois0n_rc5.app greenpois0n_rc5_2.app

  Binary files greenpois0n_rc5.app/Contents/MacOS/greenpois0n and greenpois0n_rc5_2.app/Contents/MacOS/greenpois0n differ

  a cydia utólagos telepítésének technikai oka van, a greenpois0n másként teszi a dolgát, mint ahogyan teszi azt a redsn0w.

  @kiru_l: amikor itt az ideje. legalább az esetleges, időközben felfedezett hibák már nem fognak érinteni a windowsos verzióban.

 89. @Jadeye: És az nem érdekli őket hogy mondjuk a Macesek meg megkapják a bugos verziót? Ezt nem értem! A maceseknek oda löknek a nem tesztelt verziót a wineseknek meg nem, mert féltik őket? Úgy gondolják hogy akinek Mac -je van annak jó az is? Pedig pont a Maces társadalom az akik kevésbé guruk.

 90. Cydia-át ti hogyan raktátok fel? Melyik megoldás a jobb redsnow jb és utána green vagy csak green.? de utóbbi esetben cydiat nem rak ugye? iPadre szeretném csin..

 91. @kiru_l: Örülj hogy van. Eddig az volt a baj hogy nem volt. Ha meg még nem jött volna ki akkor meg itt sírnál hogy “miért nincs méég” -.-“

 92. @kiru_l: rosszul látod. természetesen alapvetően NEM direkt bugos verziót adnak ki, de mindenben lehetnek hibák. mert egyrészt ezek a hibák csak akkor jönnek ki igazán, ha sokan sokféle eszközön és szoftverkörnyezetben kipróbálják, elvégre több szem többet lát, millió eszközön kipróbálják, nem csak szűz restore után, stb. másrészt az, hogy mondjuk 5 ember max 20 eszközén frankón megy, az nem jelenti azt, hogy több millió esetben is jó lesz.

  windowsra még mindig azért van később, mert apple eszközt apple számítógéppel törnek fel értelemszerűen, így először osx-re írják meg a dolgot, hogy tudják rendesen tesztelni. aztán ha az megvan, megy, működik rendesen, akkor jön a többi OS-re a portolás.

  ők meg épphogy mac-es guruk. aki meg piszkálja a készülékét, az talán egy kicsit értsen hozzá. nem ok nélkül szoktuk azt javasolni, hogy a friss jailbreakek megjelenése után várjon vele mindenki legalább 1-2 napot, mert az idő alatt a hibák általában kiderülnek, és javítják is őket. aki meg nem bírja ezt kivárni, az vállalja a kockázatot.

 93. @Jadeye: Na ácsi, én arra céloztam, hogy egy átlag Mac usernek lehet hogy nagyobb problémát fog jelenteni ha valami elbaszódik az új JB -kel. Az meg hogy ők Macesek az rendben van, ettől még a Mac -es társadalom nem lesz pro. Eleve az Apple filozófiája is az hogy nem kell érteni hozzá csak használni. És igen én azt mondom hogy adják oda a wineseknek is hagy teszteljék ők is. Nem muszály egyből leugatni az embert.

  @WiC0: Te meg tipikus az a kommentelő vagy aki beírja az ilyen hülye hozzászólásokat.

 94. @Mordon: Dettó…. ipad 4.2.1 reddel tetherd jb és ugyan ez.. meg jo h nem szoktam ki be kapcoslgatni az ipadet:D most volt eloszor kiynomva miutan feltortem… de hat ezt is hiába .. :S

 95. @kiru_l: olvasd már el megint, mit írtam, egy deka leugatás sem volt benne… de ha nem érted, miért jelenik meg windowsra később, akkor úgyis mindegy.

 96. @Jadeye: Jó oké! De én szivesen tesztelemm mert vállakozó kedvű vagyok ennyi. Viszont WIC0 hozzászólása fölösleges volt.

 97. Az ipadem eddig redsn0w-val volt jailbreakelve,mikoe ezt le akarom futtatni,kiírja h complete,de nem tudom elindíani.Csak restoret enged,persze ha a redsn0w-t újra lefuttatom megint jó.

 98. Sziasztok. Csináltam egy restore-t és utána greenpoison. Semmi nem történt, Alapállapotba állt a telefonom. Redsnow-al tudtam visszahozni a dolgaim, de az meg ugye tethered. Tudok olvasni meg utánanéztem, de semmi.
  Redsnowra rányomtam a greenpoison-t és mostmár be is fagy, csak a redsnow kelti életre. Hol hibáztam? Van megoldás?

 99. @szorian: elsőre sikerült amikor nyomva tartottam tovább a home-ot…. előtte 3x nekem is megállt (amikor nem nyomtam)

 100. hát nekem iphone 4 en elsőre sikerült rányomtam az untetheredre és minden jól megy ipadon kiirja hogy unable bla bla bla és utána nem történik semmi ienkor mivan?

 101. @Supi: Ha mac alatt csinálod, akkor nálam legalábbis végigfut a jailbreak de semmi cydia vagy loadert nem telepít. De viszont a t-pot már hozzáfér a fájlrendszerhez. Ezután az a dolgod hogy feltolod a redsn0wwal a cydiát és minden fasza 🙂

 102. jah jah mac alatt csinalom berakom dfu ba minden fain unable cuccot kiirja és onnantol egy helybe állt neked sokáig volt az a képrenyő kint vagy egyből futott tovább a command?

 103. Segítség!
  IP4-et frissítettem volna 4.1 ről 4.2.1-re itunes hiba 1018 innen nem tudom kiszedni sehogy. Mac-en csináltam, de se a macbook pro se imac-el nem megy. Host fájl eredeti, a 4.1 jb-ve volt. Mi lehet a gond?

 104. @gurobi: ugyan ezt csinálja nekem is. Windowson restore és életre kelt. Amúgy meg érdemes várni még a greenpoisonnel én is jól benyaltam.

 105. nah ez vicces letöltötttem ujra az rc5 öt azt most jó xD

 106. @kiru_l: hú köszi, de annyira nem vagyok pro. Kicsit levezetnéd greenpoison for dummies szinten, ha van kedved.
  Nekem a macen lefut szépen a jailbreak, de semmi “dosos”- képernyőt nem látok mint itt a topic elején csak villan egyet mintha recovery módban lenne és ennyi. Az eredmény egy jailbreak és cydia mentes iphone 4.

 107. @Supi: és elég ideig tartottad nyomva a home gombot?

 108. Jadeye!

  a 100-as hozzászóláshoz csak még annyi hogy most meg 1013 hiba, de sem recboot, sem umbrella nem veszi ki! Van ötleted? Ja windows on ugyan az a hiba.

 109. @Jadeye: természetesen, ahogy írtátok úgy csinálgattam, pedig hibaüzenetet sem kaptam. Mintha csak egy sima restore-t csináltam volna.

 110. Hali, valaki nem tudja feldobni valami megosztóra az XP-set? Greenp0ison.com teljesen bedöglött, nekem elérhetetlen….

 111. @samu99: máskor talán olvasd végig a kommenteket, ott van benne a link…!

 112. Ja nekem se nyitja meg a greenpois0n.com ot

 113. keresem keresem, de nem talátam csak az osx-eset mindenkinél de akkor nekiugrok még1xer

 114. @samu99: bocs, most olvasom vissza, hogy windowsos kell. az jelenleg nincs. link van a kommentek közt, de az egyelőre nem működik. egyelőre csak OSX-re van.

 115. @Jadeye nem gond, akkor megvárom azt. csak sajna már megvolt update, meg restore a touchomon 4.2.1 re tehát már nagyon várom 😀

 116. És mikorra lehet várni Windows-ra a 4.2.1. untethered-et?

 117. @RiceWagner: mint ahogy azt már 10x leírta jadeye,nem tudni, link már fent van de a eleresi utvonala ures…

 118. kint a müködő gp osx rc5_2
  am nem tom minek kérdezitek őket …ők sem tudják ..

 119. @diario megmondanád hogy hol van a WINDOWSos LINK????????????

 120. @diario: megmondanád hogy hol van a WINDOWSos LINK????????????

 121. @RiceWagner: 23. hozzászólásban pl. meg ha betölt a greenpois0n.com (NEM a cached verzió!), akkor ott is kint van, de nincs mögötte fájl.

 122. Ha valakinek nemtetszik az animált logó bootolásnál, törölje az “animate” fájlt innen: “//usr/bin/”

 123. szerintem tottal egyszeru az oka a lassusagnak, a szep kerek foldunkon minden 10. iphone -t hasznalo egyen probalkozik az oldalon. azon csodalkoznak ha birna a server…

 124. @RiceWagner: Nincs ilyen jelen pillanatban… Várni kell…!!!

 125. @diario: Úgy értettem, a szifon.com halt meg eléggé. 🙂

  Nemrég tért magához.

 126. @Kukipapa (r): Bizonyára amerika nagy rész most ébredt rá hogy megjelent s egy jó páran csüngnek a szájton!!

 127. @cbdomi: KÖszi a választ!
  Akkor várok a következő FW-ig.

 128. pff felfrissitettem gyári független iPhone 4 eddig 4.1 volt rajta ment a facetime most jailbreak meg minden program előtt a szűz rendeszeren nem megy..:S ötlet valaki?:D ennyit nem ért a 4.2.1 és egy jailbreak :P:D

 129. Szoval, szinte mindenhol az van irva ( hiaba van kint link ) , hogy a win verzio COMING SOON!!! tehat meg NINCS!
  A mikorra a valasz, eddig csak pletykak, pl:

  MuscleNerd MuscleNerd
  We’ll update PwnageTool with this 4.2.1 untether if we get the okay from cdev. Good job @pod2g and @chronicdevteam!
  15 hours ago
  Top Tweet
  »

  Alph4dan Victor Zarza
  @
  @Jigita @pod2g next month… when ios 4.3 is out…
  6 minutes ago Favorite Retweet Reply

  RodolfoLopez Rodolfo López ®✔
  @pod2g @p0sixninja Finally got working RC5-2 on my iPod the animated boot logo its nice 😛
  8 minutes ago

  elieroukos Elie Roukos
  @pod2g also tried it on other mac book, when trying to jb a full restored ipad on 4.2.1 the mouse pad and keybord automaticly freez
  8 minutes ago

  Jigita Niki Valchev
  @
  @Alph4dan @pod2g when he would have greenpoison rc5 for windows ?

  Mas, meglehet kerulni a dolgot ugy, hogy a windowson valami Mac futatast emulaljak es ugy jailbreakeljem, vagy ez tök hulyeseg?

 130. van egy jó barátom…win7 sikerült 1-2 nap alatt egy osx emu futattni,amivel pwvel sikerült egy cfwt csinálni.De elégé haldokolt közbe a gép;)

 131. Én a greenpois0n-t felraktam 3gs newboot-ra azután redsn0w_mac_0.9.6rc8 ráraktam és van működő cydia.

 132. Boccs! OFF! Adott egy szifon 3G. 3.xyz baseband-el. Behalt a teló! Bekapcsolás utan alma logo OK. Aztan elkezd tölteni. Karikazik másfél kört és lefagy. Újraindítja magat de bootolás közben lefagy. Próbáltam DFU-ba rakni de nem sikerült. itunes nem ismeri fel, nem látja a telót.!!! Semmit nem tudok vele kezdeni. Kérném szépen a közönség segítségét itt, vagy itt: [email protected]
  THX

 133. hello. bocs a hulye kerdésér, leírna nekem valaki, hogy hogyan tudok downgradelni 4.2.1 rol 4.1 re? shsh -m megvan a 4.1 re. tiny umbrella lehuzva, 4.1 firmware megvan. csak a menetet szeretnem mert nem nagyon vilagos. Nagyon szepen koszonom, es bocs az offert de nem tudom hogy hova illik pontosan ez a hozzaszolas. koszi megegyszer. (3gs new boot, win7)

 134. @zigzag10: Olyan nincs hogy nem lehet DFU-ba tenni. Próbálkozz, mennie kell. YouTube-on sok videó van, de talán legegyszerűbb:

  1) iTunest nyisd meg, telót csatlakoztasd és kapcsold ki. (de hagyd csatlakoztatva)
  2) Power gomb (tehát a fenti) amíg meglátod az Apple logót.
  3) Amint megjelenik, nyomd le a Home gombot is (de ne engedd el egyiket se)
  4) Amint elsötétül a képernyő a Power gombot engedd el így már csak a Home-t tartod nyomva amíg az iTunes nem szól (hogy egy eszközt érzékelt, amire restoreolni kell.)
  5) Amint meglátod ezt a figyelmeztetést, engedd el a Home gombot.

  Az iPhone kijelzője eközben végig fekete lesz, mintha ki lenne kapcsolva. (de nincs, csak nem fut rajta (a sérült) rendszer)
  Ha szeretnéd megtartani a basebandet (leírásodból nem derül ki egyértelműen, hogy függetleníthető-e) akkor keress egy custom firmware-t ami nem frissíti a basebandet, amennyiben nem az, vagy nem szükséges az unlock, akkor sima restore..
  Ezekután igény szerint Redsn0w 0.9.6rc8-al hacktiválhatod, jailbreakelheted és a 06.15-ös iPad basebandet telepítve egy függetleníthető basebandra frissítheted az iPhone-t.
  Ez nem kockázatmentes folyamat, nincs visszaút és garivesztéssel jár, bővebben itt, mindenképp olvasd el ha szeretnéd ezt: (ha nem akkor egyszerűen nem pipálod be az Install iPad baseband opciót a redsn0w-ban és nem nyúl hozzá)

  http://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4.1-fuggetlenites/

  Tehát mégegyszer: MINDENKÉPP olvasd el a cikket és iPad basebandre csak akkor frissíts, ha a hátrányait is átláttad és elfogadod. Csak saját felelősségedre csinálod.
  Ez nem kötelező, ez csak akkor kell ha nem tartod meg a régi basebandet (v ha az nem függetleníthető) de mégis függetlent szeretnél.

 135. skacok ez a loader ez mi?

 136. @Reddly: A Loader az az app, aminek a segítségével telepítheted a Cydiát. Sajnos túlterheltség miatt a működőképességtől jelen pillanatban eléggé messze áll (gyakorlatilag használhatatlan), ezért a redsn0w-al lehet telepíteni a Cydiát.

 137. @kovacscsi:

  nekem is megy 🙂

  ehhez melyik installation crack kell? melyik repo-ból?

 138. @diario:

  1) TinyUmbrella megnyit, TSS server elindít.
  2) iPhone-t DFU módba teszed (előző hsz-emben a leírást követheted az 5-s lépésig) majd Windowson shift+restore, Macen alt+restore-al betallózod a 4.1-es IPSW-t (a gyárit). (TSS server fusson végig!)
  3) Restore végefelé hibaüzenetet fogsz kapni, miszerint a restore sikertelen volt. Ez nem így van, csak a 4.1-hez tartozó basebandet nem tudta telepíteni mivel a telón újabb van. Ez nem gond, nem okoz problémát a későbbiekben se, TinyUmbrella Kick Device Out of Recovery gombjával ki tudod ugrasztani (ez bármilyen 4.2.1 alatti fw-n így van)
  (természetesen ha a 4.0/4.1-hez tartozó basebandet megtartottad és nem a 4.2.1-hez tartozó vagy 06.15.00 van fent, akkor nem fog hibaüzenetet kiírni mert akkor végre tudja hajtani a frissítést)

 139. @Reddly:

  MobileInstallation Crack a múlté, AppSync az “utódja”.

  cydia pont hackulo pont us repo, AppSync 4.0+ (unified, tehát ez bármilyen 4.0 feletti rendszeren megy így 4.2.1-en is)

 140. @i4user:Köszönöm gyors válaszod! Most az van hogy megvan a dfu mód de nem tudom mi a régi ios és a basebandett sem tudom. Valami első kiadás. a 3g-vel kiadott ios verzió és baseband. A függetlenítés fontos lenne. Ha feldobom a custom fw-t ( mármint ha rájövök melyik kell) akkor a jailbreakot és a függetlenítést megoldom. Ha mégsem akkor kérdezek? 🙂

 141. virtuálisan futtatott mac gépen a 4. letöltött greenpoison azt írta ki hogy completed.
  a kijelzpőn semmit se láttam, elindult a teló, és semmi se történt:S
  Ötlet?

  bejött a greenp0ison.com, leszedtem a windowsosat, de az rc4. az most jó?

 142. Gyerekek üssétek a keresőmotorba be a cr5- öt és töltsétek meg telepítsétek már. Nem lehettek ennyire bénák. Nekem megy már 2 órája.

 143. @BoCs72: a wines verzio? ha igen akkor légyszives dobd már fel valahova.

 144. Nekem is MacBook-om van, lefutott, kiírta,h Complete, iPhone újraindult, de sehol semmi Cydia :S Segítsetek please!
  Nagyon köszi!

 145. Izso. Miért félig olvasod a fentieket? Redsn0w!

 146. @BoCs72: köszönjük! greenpoison lefutott, de semmi változást nem látok. most megprobálom feltenni a cydiát redsnowval.

 147. @BoCs72: greenpoison lefut, de a telefon nem mutat semmit. se loader, se cydia..semmi.
  redsnow: uploading ramdisknél elakad

  ebből rc6 lesz 😛

 148. Gp: Home hosszan. Aztán Cydia redsn0w. Kész. Szifon 4- én megy.

 149. es hogyan mukodik a redsnow? azt hogyan kell telepiteni?

 150. @BoCs72: ez a hosszan home gombos opcio is megvolt. de pontosan meddig kell nyomva tartani?

 151. rohadjak meg, de nem sikerül :DDD

 152. Jó reggelt diario! Neked Szifonod van? Vagy most vetted? És teljesen új vagy? Ha igen előbb ismerkedj a telóval. Aztán magadtól is találsz érdekes dolgokat. Ha elakadsz szívesen segít bárki. Majd akkor írj. Előbb szeresd meg nehogy egyből kiábrándulj mert nem érted mi van és nem megy.

 153. @cbdomi: Időben nem tudom. Nekem ment hosszan. A redsn0wnál is amíg nem látom a szifonon a ramdiscet nyomva szoktam tartani. Na csicsi. Kora van.

 154. BoCs72 sztem ez nem win32-es rc5 😉

 155. @BoCs72: Uccso proba. Joejt!

 156. cbdomi te mac-ről rakod?

 157. @tjuhi: nem. win 7röl probálkoztam, de sikertelenül. a link amit @BoCs72 kolléga adott, amugy jó. egy .exe fájl és el is indul faszán.

 158. akinek ilyen simán megy az milyen készülékről csinálta? iphone4-en semmit nem csinál sokaknál, 3gs-en meg biztosabban elfut?

 159. jo elindul.kiprobáltam.az sztem a 4.1-re való rc4 csak átnevezték a zipet…

 160. kamu az egész…vki unatkozik hajnalba…jobbgomb átnevezés és voila kész az rc5-.-

 161. így lett a win32-es rc5 is 😉 ne dőljetek be mindennek

 162. Sziasztok.

  A következő gondom van:

  Operációs rendszer összedőlés miatt újra kellett telepítenem a gépet
  Nyilván új iTunes, stb. A régi iTunes filok megvannak illetve minden adat a régi vinyórol. Miket kell átmásolnom az újra hogy ne keljen újból az összes appot letöltenem felraknom, stb…. mert ugye a telefont is újnak ismeri fel a rendszer.

  Weibel

 163. Na a redmondpie.com szerint vasárnapig meg fog jelenni a hivatalos windowsos verzio 🙂

 164. Eddig csak ipadon próbáltam, de azon kb 30szor, mindent kipróbáltam, nem működik. Vagy kifagy, vagy Failed 🙁

  Ennyi.

  Azért köszi nemtommilyen team 🙂

 165. Üdv!
  Nekem csak egy láma kérdésem lenne. Mivel még soha nem jailbreakeltem most eljött az ideje.
  Redsnow-val sikerült is, de hogy kell rátelepíteni letöltött játékokat ill. programokat? Mert ha behúzom iTunes-ba akkor ez írja ki install közben:
  The app “Dead Space” was not installed on the iPhone “Beowulf’s iPhone” because an unknown error occured (0xE8008001)

  Mit csináltam rosszul?
  Cydia pedig elindul…

 166. Appsyncet telepitsd fel cydiabol!

 167. @Beowulf: Appsync megvolt?

 168. Keresőbe beírva nem találtam Appsync-et.
  Olyan van, hogy FreeSync, iPhoneSync, NemusSync, rsync, Synchronicity, SynchStep, Syncing, Syncontacts, Wi-Fi Sync…

 169. Hello!

  Létezik valami megoldás a GPS probléma orvosolására Iphone 4 4.2.1.

  Koszi

 170. Meg vmikor oktoberben tettem fel egy elegge selejtes 4.1 customot, gondoltam par het es jon az ujhoz a jb meg a fuggetlenites is, addig meg kibirom push nelkul backup nelkul, meg hogy felraszamolja az adatforgalmat. De latom hogy ebbol nem lesz semmi, ugyhogy en szemely szerint visszaterek a 4.0.1re, aztan majd vmikor nyaron ha lesz jb meg unlock akkor frissitek csak ra 😉

 171. @Beowulf: cydiaban tedd hozza ezt a repot: cydia.hackulo.us. es ebbe megtalalod azutan a appsyncet

 172. @Beowulf: de mielott sorba raraknad a tort appokat, elosszor huzz le eggyet a app storerol, es synceld a telefont

 173. @diario: Köszönöm a segítséget! Most már tökéletesen megy minden! 🙂

 174. Jadeye légyszi segíts, azt a cikket keresem amiben bennevan hogy hol vannak a telefonon az sms-ek, de nem tudom mit írjak a keresőbe, nem talál semmit..
  köszi!

 175. @i4user: nagyon szepen koszonom, elsore sikerult

 176. @arpicur: mondjuk restore? de mégis mit értesz GPS-probléma alatt? mert az inkább csak az iPad-basebandes 3G/3GS-ek esetén van.

  @Bucoka: “hogyan mentsük adatainkat manuálisan”? de 4.1-es adatbázisok nem fognak működni 4.0.1 alatt, mert magasabb verziószámú rendszer csak az alacsonyabb felé kompatibilis, tehát a 4.1 kezeli a 4.0.1 fájljait, noha első megnyitásukkor frissíti is őket 4.1-es verzióra; de a 4.0.1 nem tud mit kezdeni a 4.1-es fájlokkal, hiszen változott az adatbázisok szerkezete.

 177. ohh, sejtettem h lesz vmi ilyesmi… azért köszi!

 178. @Jadeye: Elveszik a GPS szignál. Navigál a program, és elveszti a szignált, 20 másodperc után vissza jon ujra, és ez korbe korbe zajlik 🙁

 179. greenpoisonon található mac es link régi ppc-s vagyis nem inteles macen nem működik.Mi ez ha nem DISZKRIMINÁCIÓ???
  basszák meg

 180. @isty: ez nem diszkrimináció, egyszerű technológiai oka van: a PPC processzor nem tartalmazza az Intel utasításkészletének jelentős részét, így azokat sem, amik ezeknek a szoftvereknek a működéséhez szükségesek.

  de nem tudom, ezen mi lep meg, mert ez kb sosem volt másképp, az összes jailbreakelő szoftver már régóta csak és kizárólag inteles macen megy csak.

 181. @arpicur: mondom: restore, és set up as new iPhone. jailbreak, minden nélkül. ha utána is ez van, akkor hivatalos szerviz.

 182. Már jó a greenpois0n.com csak a Windowsos és a Linuxos version nem tölthető le:(

 183. @RiceWagner: mivel nem a redmondpie fejleszti a greenpois0n-t, így azt talán tedd hozzá, hogy *talán*, mert azt írták, hogy “should be out tomorrow OR the next day”, tehát ez nem feltétlen vasárnap.

 184. @Jadeye:
  tévedsz mert még a 2G iphone-omat a ppc
  -s laptomon jb-eltem redsn0w-al..
  Mindegy értem,s egyben érthető is..csak felhuzott
  megvrom a WIn verziot jobbat ugy sem tudok.

 185. @isty: és milyen verziós redsn0wról is beszélünk? az már a régenbe tartozik a 4.0 óta. a pwnagetool sem megy ppc-n, és a legtöbb szoftver esetén kikötés az inteles mac.

 186. Gőzöm sincs már….4.0 óta nem jb-eltem még mert nem volt iphone-om(hardware esen meghalt a 2G-ém…:( )
  majd most szeretnén a i4 emet.ennyi

 187. Sziasztok!
  Az a problémám, hogy egy iphone 3GS-t T-mobileost szeretnék jailbreakelni és függetleníteni, de valamilyen oknál fogva ez nem sikerül. Hibajelenség: redsn0w_win_0.9.6rc8 alatt a jailbreak nem fut le az installing activating bundles-nél a folyamat megáll (nem megy tovább a csík) ez original firmware esetén. Custom firmware esetén pedig végigmegy a folyamat, de a firmware résznél, amikor fut a jailbreak hibát ír és nem boot-ol be a telefon. Utána már csak recovery módban marad, ill. az összes itunes firmware restornál hibát ír.

  Tudtok valamilyen megoldást a problémára? Én arra gyanakszom, hogy feltelepült a ipad baseband és ezért nem tudok tovább menni. Talán egy custom firmware segítene, de bármilyen megoldásnak örülnék.

 188. @Dr. Lecter: ha esetleg a firmware verzióját is leírnád, illetve a hibaüzeneteket is pontosan, kicsit egyszerűbb lenne. de gondolom, 4.2.1-et próbálsz rátenni. ugye a customban sem az aktiválás, sem a baseband frissítése nincs bekapcsolva?

 189. @Jadeye:
  Igen lemaradt: 4.1.2 és az 1600 meg különféle hibát ír az itunes restore után. A customben nincs bekapcsolva az aktiválás és a frissítés (aktiváló kártyát kér ilyenkor a telefon, ez a legnagyobb élet, amit ki tudok belőle hozni, de utána a jailbreake már nem megy felrakja, lefut az egyik firmware sornál ír egy hibát, majd bootolásnál az alma megjelenik a kis forgó állapot jelző és lefagy.), t egy előre gyártottat töltöttem le valahonnan, te tudsz esetleg egy olyat, amivel menne a dolog?

 190. Ott tartok hogy 3g-re radobtam a custom fw-t ios 3.1.3-at. Bekapcsol telo, keri dugjam iTunes-ra. Radugom persze nem aktivalodik. Redsn0w-al hacktivalnam de kiirja “unable to recognize specified ipsw” Kiprobaltam redsnow 0.9.6b6 es 0.9.4-el.
  Most mit csinaljak? Mivel hacktivaljam?
  [email protected]

 191. @Jadeye: most éppen recovery módban van gyári firmware jailbreake után…. egyszerűen nem tudom mi lehet vele, tegnap egy 3g-t simán megcsináltam.

 192. @zigzag10: az eredeti kártyát kell beletenni, úgy aktiválódik. a 3.1.3-hoz a 3.1.2-es fw-t kell betallózni. de a custom 3.1.3-at már nem kell jailbreakelni, az alapból jailbreakelt!

  @Dr. Lecter: azért van recovery-ben, mert gyári 4.2.1-et tettél rá. azzal nem fog menni, mert betöltéskor a 4.2.1 ellenőrzi a baseband verzióját, ami ugye nem a 05.15 lesz, hanem a 06.15-ös iPad baseband. így nem tölt be. próbáld újra, pwned dfu módban, custom 4.2.1 segítségével.

 193. @Jadeye: Sajnos gyari kartya hianyaban elbohockodok a redsn0w-al. Akkor most toltsem le a 3.1.2 custom fw-t vagy toltsek le gyari 3.1.2 fw-t es azt tallozzam be? Boccs a lamasagomert! Nyihaha 🙂

 194. @zigzag10: szerintem tegyél fel egy gyári 3.1.3-mat, majd azt jailbreakeld redsn0w-val, amibe a gyári 3.1.2-t kell betallózni.

 195. frissítettük a cikket, ha eddig nem ment, töltsd le a Frissítés #2-ben megtalálható RC5.2 fájlt, és próbáld azzal. a korábbi, RC5_2 az egy nem hivatalos verzió volt. az RC5.2 viszont az, és a hivatalos oldalon is az van fent.

  mielőtt kérdeznél, olvasd végig a cikket, és a hozzászólásokat is!

 196. @Jadeye:
  kösz a választ!
  sajnos nincsen mac-em így nem fut rajta a pwned, tudtok egy linket, ahol fent van a custom firmware?

 197. @Jadeye: A Maces 5.2-höz tudnál mirrort adni? Mert sajnos, még mindig nem jön be.

 198. ja most nézem, @Symy Gery már az 5.2-t linkelte, köszi!

 199. rc5.2-vel: ipad szűz 4.2.1-el
  töltöget a dfu után, van fehér kép is, de egy ponton apple logo és gp: Failed:(
  ötlet?

 200. @boss1337: Home gombot tartsd addig amig nem fejezi be a lefuto sorokat az ipadon!

 201. ígyis szar, 2-3 sor után alma logo..

 202. Sziasztok!

  Nem tudja valaki, hogy lesz-e az elkövetekező 1-2 hónapban unlock az iPhone 4 3.akárhányas BB-jéhez???

 203. Nekem mondjatok parasztgyereknek, hogy hogyan kell 3g-t restorolni!!! 🙂
  Jadeye!
  Koszonom a segitseget!

 204. windows-t használókkal szemben ez diszkrimináció…

 205. @szandro: Én is windows-t használok, mégsem türelmetlenkedem. Ha visszaolvasod a hozzászólásokat akkor láthatod, hogy mennyi gond van még a programmal. Nemhogy örülnél, hogy mikor kijön a windows-os verzió nem kell majd annyit szenvedned vele. Nem bántásból, de ha zavar, hogy egy Apple termék jelenleg csak Apple terméken “törhető” fel, akkor használj windows phone-t (vagy mi a neve 🙂 ).

 206. @pAnk: jó neked, Te türelemes típus vagy 😀

 207. @szandro: “windows-t használókkal szemben ez diszkrimináció… ”

  Küldjük rájuk a Ombutsmant… xD

 208. @putyo: valami hasonlóra gondoltam én is =/ 😀

 209. szasztok nekem egy ipod touch 2g mc modellem van jelenleg most a 4.2.1 fut rajta
  ami ugye alapbol 3.2.1 volt szeretném jailbreakelni ezzel a mostani xarsággal ami kifog jönni ezz lehetséges lessz?? :OOOOO mert naon váárom mááár:(((
  elöre is köszi nektek..
  :))

 210. @ipodtouchfan: Szia, én nekem is ipod touch 2g mc-m van, maga a jailbreak ment simán, de a cydia-t tegnap óta nemtudtam felrakni, mert a loader nem hozza be hogy telepíthessem. Ez elvileg megjavul majd mikor a greenpois0n.com weboldal is menni fog (most nem megy a weboldal).

  más: Azt látom hogy frissítették a cikket hogy megy már a greenpois0n.com. Namost nekem az az oldal ugyanúgy aztírja hogy a weboldal offline. Vagy akkor kicsit működött és most megint nem?

 211. csak nekem nm indul el a greenpois0n…. amugy a sam hacktivásnál iphone 4 re is jó mer nekem redsnow nál nincs deacktivate

 212. Köszönöm az itt leírtakat! Elsőre sikerült a 4.2.1-es rendszer jailbreak, úgy, hogy restore sem volt, csak simán, a meglévő 4.1-es rendszer lett update-elve… 🙂 ALLELÚJA!!!!

 213. Már látom kérdezte valaki, hogy lehet e tudni h mennyire bugos az új RC5_2-es JB. Esetleg azóta lehet már tudni valami bővebbet, hogy van e vmi ami nem működik normálisan alatta etc? Wifi-ről ill. GPS-ről olvastam, hogy gondok merülhetnek fel. 🙂

 214. Sziasztok! Van valami megoldás a push problémára? Nekem ugyanis nem működik….

 215. Én most próbáltam ki a GreenPois0n-t, gond nélkül felment (az animált alma->halálfej nagyon tetszett), sikerült után a Cydia-t is feltenni.
  Újraindítás után ment, frissült.
  Aztán észrevettem, amikor egy GameCenter-es játékkal akartam játszani, hogy a GameCenterbe totál ürített mindent. Most hogy visszaraktam az eredeti Firmware-t a GameCenterbe megint ott van minden. Korábban a játékokat sem ismerte fel.
  GreenPois0n hibalistája így nálam a következő:
  – GameCenter nem működik rendesen
  – Wifi megszakítja a kapcsolatot sűrűn
  – A készülék lassabb lett

  Jó próbálkozást másnak, én még várok!

 216. nekem el sem indul a greenpoison 🙁 letöltem, elindítom és rögtön kiírja, hogy greenpoison quit unexpectedly… már újraindítottam, újra letöltöttem, de folyamatosan ezt írja ki.
  aszem még várok egy újabb verzióra.

 217. @i4user: Ezt pontosan így megcsináltam, de ugyanúgy semmilyen értesítés nem jön… korábban jöttek és megszoktam pl a hvg-t. Valamit én rontottam el esetleg? Nektek így működik? Pl. a youtube megy…

 218. Hali
  Én annyira nem értek a jb-hez mert kb két hónapja van meg az első iphone-om mert tetszett a 4 és megvettem de akkor most ez a jb hogyvan? szal ha én felrakom rá a 4.3as beta-t akkor ami megfog jelenni r