fbpx Skip to content
App Store-t böngészve akadtam rá a Hungary Radios alkalmazásra. Mint a neve is mutatja, magyar rádióállomásokat lehet vele hallgatni. A programot egy kínai készítette, kedveskedni akart a magyar hallgatóknak, ezért készített hozzá magyar leírást is. Nem kellett volna.
Ugyanis az angol szöveget berakta a Google Translate-ba és egyszerűen kimásolta a végeredményt, ami ez lett:

Ezzel az alkalmazás van egy több mint 38 különböző rádió állomások, amelyek megfelelnek a füle még a pickiest hallgató az országban. Válogathat az összes állomás, amíg meg nem találja az egyik a legjobban szeretsz, és élvezd!

Angol eredetiben így szól a leírás:

With this application you have a variety of over 38 radio stations that will satisfy the ears of even the pickiest listener in the country. Browse through all the stations until you find the one you love the most and enjoy!

Ráadásul van képe 3.99 eurót elkérni az alkalmazásért. No komment…

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Na igen. Talan a kinaiak is magyar radiot halgatnak

    😀

  2. hat figyi, ha hazamegy akkor legyen már vmi nosztalgia neki 😀

  3. Ugy kell annak aki fizet a programokert:)

  4. 0,79 ért van Radio Hungary amiben nem 38, hanem kb a 3x-a van adókból. Kicsit bugos, de használható. Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk…

  5. @Helioport: Na ez az, hogy gyakorlatilag nem is a miénk :DDD

  6. @PetiP: @PetiP: Szánalom ez a komment szvsz.

  7. @Balu +1
    @PetiP egyszerűen no comment, ennyire nem lehetsz agyalágyult…

  8. hamarosan megjelenik az obserradio újabb verziója ami már ingyenes lesz! szóval azt érdemes megvárni mert több mitn 100 rádió lesz benne és ingyenes. a mostani verzió még fizetős de nem kell sokáig várni a free-ig 😀

  9. A Radio Hungary nálam tökéletesen működik!! :-))

  10. én egyetértek petivel.. valamit kitalálhatna az apple hogy ne kelljen már minden szarért fizetni.. nekem mióta megvan a telóm már több mint 2 éve, jó sokat szívtam volna ha mindenért fizettem volna ami fent volt, ugyanis legtöbb program elég nagy csalódás és kb a fél appstorenak nincs ingyenes változata..
    2-3 olyan progi van amiért fizetnék, de a többi nem érdemel egy fityinget sem..

  11. dance radio,van benne keresö es a viläg összes adojät tudja!

  12. Nem az applenek fizetsz leginkabb hanem a fejlsztoknek. Akik foglalkoznak azzal h neked minel tobbet tudo jo telefonod legyen. A legtobb program 1 dodo, a tobbi se tul veszes ahoz kepest h mennyi a telo… Nekem minden programom eredeti, es egyaltalan nem koltottem sokat, kb ami nem egy dodo volt a navi meg a soundhound es ennyi! Szerintem megeri, es a fejlesztok is megerdemelnek ennyit… De ez csak az en velemenyem…

  13. @rolkabolka: Szia,
    Informatikus vagyok, méghozzá programozó. Abból élek, lassan 20 éve, hogy programokat írok, és azokat megveszik akiknek szükségük van rá. A pék meg abból él, hogy kenyeret süt, és azért fizetnek neki.

    Gondolom, te is csinálsz valamit, amiből megélsz, és szarul esne, ha nem megvennék, hanem ellopnák tőled a munkád gyümölcsét. Ennek az országnak részint attól megy szarul, hogy az emberek egy jelentős része amit lehet nem megvesz, hanem ellop.

    Én annó elvégeztem egy főiskolát, aminek tandíja volt, nem is kevés. Megvettem a tankönyveket, és jelenleg is megveszem a szakkönyveket, hogy szinten tartsam a tudásomat. Nem kevés pénzt fektettem a számítógépeim megvásárlásába. Az elő gépem még egy XT volt, és a 286-on keresztül az eddig megjelent összes vasat megvettem, hogy a kor követelményeinek megfelelő eszközön dolgozhassak.

    Megvettem a fejlesztő eszközöket is, mert cég vagyok, és jogtiszta szoftverrel fejlesztek. A Borland Delphire gondolok, mert Pascal alapon programozok, bár a C sem idegen. Sok segédprogramot is megvettem. Jogtiszta a Windows XP Professional is ami az oprendszerem. Nem mondom, hogy minden szoftverem az, de ami ahhoz kell, hogy kereskedelmi forgalomba hozzam a termékeimet, az jogtiszta, jöhet a BSA nyugodtan (már voltak). Ha összeadod a felsoroltakat, milliós befektetés jön ki.

    Persze, hogy nem örülök annak, ha valaki ellopja amit készítek. Te sem örülnél neki, és más sem. A sok száz órányi seggelést a gép előtt már nem is írtam ide, pedig anélkül nemigen születne semmiféle szoftver. Helyette én is mehettem volna meccsre, csajozni, vagy sörözni a haverokkal.

    Szóval nem akarok senkit megsérteni, de a bicska kinyílik a zsebemben, ha azt hallom, hogy egy szoftverért nem kell fizetni. Aki még nem küszködött napokig, hetekig, néha hónapokig egy-egy probléma megoldásán, az mond csak ilyen cinikus dolgokat.

    Üdv:

    Kis István
    (Baggins)

  14. @sztar1:
    De ha azt teszik,akkor is hallgatnak!

  15. @baggins: Teljesen egyetértek, magam, ha nem is akarok sokat fizetni, figyelem (vagyis figyeltetem appokkal) az árváltozásokat, és amint nekem megfelelő árat látok, kifizetem!

    Én becsülöm a “seggelőseket” és támogatom őket! Én csak html, és flashben kódolok, de ott is vannak több napos ” session “-ök. Elég szopós, pedig az nem c#!

  16. @baggins: Teljesen egyetértek, bár én pár évvel korábban kezdtem 🙂
    @rolkabolka
    Hozzáteszem, az egész AppStore fenntartása és működtetése is azon múlik, hogy mennyi pénzt költenek el a felhasználók (te is, meg én is, meg a fórum bármely olvasója). Azt azért nehéz vitatni, hogy a szifon sikerességének egyik “lába” az AppStore.
    És még egy dolog: nézd meg, mennyit költesz telefonálásra egy hónapban, és mennyit programokra. Én úgy fogom fel, hogy ezek a vásárlások ugyanúgy az üzemeltetési költség részei.

    Üdv,

    (Somorjai) Ákos

  17. tescos link nincs?

  18. @baggins: Igazad van hogy a fejlesztők megérdemlik hogy fizessenek a szoftverekért. Viszont nem mindenért, mert tényleg vannak szarok. Az meg hogy azt írtad hogy: “Nem mondom, hogy minden szoftverem az, de ami ahhoz kell, hogy kereskedelmi forgalomba hozzam a termékeimet, az jogtiszta, jöhet a BSA nyugodtan (már voltak)”

    Ebből az jön le hogy te is csak azt veszed meg amit kötelező, mert anélkül meganalizálna a BSA. A többi cuccod meg tutira másolt (nem csak programok, hanem filmek zenék… etc) Szóvalte is vizet prédikálsz és bort iszol. És ne gyere azzal hogy de legalább azokat megveszed amik a munkádhoz kellenek, mert azzal hogy a többi cuccod esetleg másolt úgyanúgy meglopod a “kollégáidat”.
    Ez olyan mintha valakinek lenne 3DB eredeti DVD -je melette pedig 2000 DB másolt és azt mondaná hogy legalább a 3 eredeti.
    Nem célom a kötekedés, sem az észosztás de szerintem ebben van valami.

    Üdv.

  19. @kiru: Rossz helyen kopogtatsz.
    Emailben egyeztetett időpontban hajlandó vagyok fogadni téged. A címemet is megadom. MINDEN DVD, és zenei CD eredeti a polcaimon, nem másolt. A progijaim meg olyan szintig jogtiszták, hogy még az ACDSEE, és a Total Commander is jogtiszta. Szóval nem prédikálok vizet, és látatlanban ne állíts valótlant.

    Mellesleg viszonylag sikeres emberként megengedhetem magamnak, hogy ne másolatokat használjak. Az iPhone ugyan jailbrakelve van, de Appstoros eredeti progijaim vannak rajta. A Cydia forrásból a magyar billentyűzetfixet, valamint az SbSettingset használom. Ha fizetősek lennének, és az Appstoron árulnák, megvenném, mert hasznosnak tartom őket.

  20. finoman szólva. pénz beszél, becsületesség powa 😀 XD

  21. Nabakker… Szerintem mindenki megvenné ha lenne rá pénze… És urambocsá: miért kell nekem plusszban rádiós programot vennem? Nem fért volna bele a telefon árába gondolom… Az Apple üzetpolitikája gusztustalan: adjuk el a kategória egyik legfejlettebb hardverét olyan szoftverrel mint a 3310-es nokiája aztán adjunk rá mindent pénzért… F@sza…

  22. @baggins: “Nem mondom, hogy minden szoftverem az, de ami ahhoz kell, hogy kereskedelmi forgalomba hozzam a termékeimet, az jogtiszta”

    Te írtad ember hogy nem minden szoftvered eredeti! Miért hazuttolod meg magad?

  23. @kiru:
    ‘Ez olyan mintha valakinek lenne 3DB eredeti DVD -je melette pedig 2000 DB másolt és azt mondaná hogy legalább a 3 eredeti.’

    Nálam az arány fordítva van szoftverek, és DVD esetében is. Amúgy meg nem akarok sem neked, sem másnak semmit bizonygatni.

    Ez volt az utolsó hozzászólásom ebben a témában.

    Béke veled


Add a Comment