fbpx Skip to content

Update #1

Újabb kép a függetlenítés szakaszáról. A minicom tulajdonképpen a baseband programja. Mint látható a képen egy privát saját parancsot futtat a dev-team és erre a baseband válaszol. :) – iPhone 4

Nézzük meg mi a helyzet a “hivatalos” jailbreak és függetlenítés téren.

Pár percel ezelőtt @musclenerd írt twittere, hogy @comex tulajdonképpen készen van az iPhone 4 jailbreakkel. Aki esetleg nem tudná Comex volt az, aki a 3.1.3-as jailbreak-et is felfedezte. Mindkét jailbreak userland jailbreak vagy is egy szoftver hiba miatt törhetünk be az iPhone rendszerébe, így ezt az Apple a következő frissítésnél betudja foltozni. Mivel 4.0 alatt találta ezt a hibát, nem számít milyen eszközön van a 4.0, az új “spiritjb” képes lesz kinyitni. Tehát iPhone: 3G/3GS/4/ Touch: 2g/3g -n is lehet majd használni.

Függetlenítés:

A napokban sikerült teljes mértékben visszafejteniükbaseband bootrom-ot, így megkezdődhet itt is a macska-egér játék. Jelenleg Planetbeing foglalkozik a baseband-el. Őt nem igazán ismerjük még, de régóta jelen van a csapatban. Jelenleg még semmi rést nem találtak, viszont az jó jel, hogy már képesek keresni a nyitott hardware-ben.

Eszközjelentés 4.0-s rendszerre:

iPhone 2G – Nincs 4.0 – nincs rá megoldás 3.1.3-as szoftver van még mindig.

iPhone 3G – Van rá megoldás Pwnagetools és Redsn0w – Simán jailbreak és függetlenítés Ultrasn0w-al.

iPhone 3GS Régi iBoot – Van rá megoldás, abban az esetben, ha elötte már egy Customfirmware-el készített 3.1.3 van rajta, vagy pedig felrakunk egy Custom 3.1.3-at. A telefonnak úgynevezett Pwnolva kell lennie.

iPhone 3GS Új iBoot – Várjuk a fentebb említett Comex féle megoldást a dev-team-től. (ih8sn0w meg ilyesmi megoldásokat nem preferáljuk, mindenki csak saját felelősségére csinálja)

Hasznos Cikkek:

Zárójeles megjegyzés 3G tulajoknak:

Az Apple már nem gyártja a 3G-s telefonokat, nem is lehet kapni már tulajdonképpen. Mikor a 2.0 megjelent a 2G-s telefonoknak áldozott le hasonlóan, azóta a 2G-s iPhone-okra csak szoftver frissítés jött de baseband nem. Arra gyanakszom, hogy itt is ez a helyzet alakulhat ki, a 3G-nek a baseband részére mostantól nem jön több frissítés. Persze ez nem 100% csak tipp, és jó lenne így akkor megmaradna a mostani 4.0-s baseband, ami remekül függetleníthető az ultrasn0w-al.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment