fbpx Skip to content

Megerősítve: iOS 4 jailbreak és törés jövő héten

MuscleNerd twitteren megerősítette, hogy jövő héten kijön az iOS 4 verzió törése és függetlenítése, amely valószínűleg az új iPhone 4-es telefonon is működni fog.

Ugyanakkor közzétett a legújabb redsn0w béta verzióból is egy képet, mely a törés során választható lehetőségeket mutatja. Ezek szerint lehet custom logot, recovery logot cserélni, kiválasztható lesz a multitasking, háttérkép és a százalékos akksikijelzés aktiválása (3G-n) is. A százalékos akksikijelzés a Beállításoknál kikapcsolható lesz, ha később a többiben akarsz változtatni, akkor újra le kell futtatni a redsn0wt.
Csak jelenne már meg…


Találd meg a telefonodat: Find My iPhone alkalmazás

Az Apple a MobileMe szolgáltatáson belül tette lehetővé a telefon elvesztése esetén annak megtalálását és letiltását. Korábban már szóltak hírek egy MobileMe Lite verzióról, mely néhány alapvető szolgáltatást ingyenes elérhetővé tesz. Azonban ez nem jött el, pedig frissítették a programot.
Tegnap adták ki a Find My iPhone nevű ingyenes App Store-os alkalmazást, mellyel megtalálhatjuk és letilthatjuk az iPhone-t egy másik készülékről:
– térképen megmutatja az iPhone vagy az iPad helyzetét,
– üzenetet vagy hangjelzést lehet a telefonra küldeni, melyet 2 percen keresztül teljes hangerővel lejátszik, még akkor is ha a telefon le van némítva,
– távolról jelszó állítható be (vagy a meglévő jelszóval lezárható a készülék),
– távolról minden személyes adat törölhető.
Az alkalmazás használatához számítógépen telepíteni kell a MobileMe programot, továbbá ehhez az alkalmazáshoz a telefonon minimálisan 3.1.3-as szoftververzióra van szükség. A MobileMe egy évre 100 dollárba kerül, de van egy 60 napos ingyenes próbaverziója is. Én azért jobban örültem volna egy MobileMe Lite verziónak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

78 Comments

  1. Hmm…egyre jobban várom már a holnapot, és a jövőhetet…:)

  2. Nem volna már rossz!
    Hactivációról van valami hír?
    Köszi! Á

  3. ios4 :):) erősen várós!

  4. Milyen jövőhéten? LOL, kisé elkéstetek vele, mivel már fent van neten és használom is 😀 függetlenítést nem de az nem is érdekel.

    Redsn0w 0.9.5b5-2, OS4-et jailbrekeltem 3G-n. Működik minden, multitasking, wallpapers..

  5. Mivel az uj szoftver gondolom mindent le fog törölni a telefonról, ezért hogyan lehet lementeni a naptár (Calendar) -ból és a névjegyzékből (Contacts) -ből mindent? Majd ha fennt van a telefonon az uj szoftver hogyan lehet rá visszatenni a dolgokat?
    Nem tudom van-e erre lehetőség, ha igen segítene vki?

  6. @david: keresöbe: hogyan mentsük adatainkat manuálisan.

  7. Akor most a 3gs tulajok is örülhetnek már mint ahoz is lesz unlock meg JB?

  8. @cbdomi: Köszi a gyors választ, de ennek nem merek nekiállni, félek hogy elrontok vmit. Lehet hogy inkább ujra begépelgetem majd a tel. számokat. Vagy olyan megoldás nincs hogy átmásoljuk a sim kártyára a számokat, szoftver frissítés után meg vissza?

  9. süti lesz a holnap:)

  10. @david: telefonszámokra még sok jó megoldás van app storeon belül. irt be a storeba h contact backup. én az idrive liteot használom és eddig jonak tünik bár még nem kellett a számokat azota visszatenem. 🙂 h van contactos akkor valoszinü h van a többi apphoz is valami hasonló.

  11. @david: kereső, jobb oldalt fent: “hogyan mentsük adatainkat manuálisan”, abban a cikkben le van írva ez is.

    @cbdomi: az appstore alkalmazások szerintem nem fogják tudni direktben visszaírni a névjegyzéked, mert elvileg nincsen hozzá joguk. szerintem ilyenkor az lesz, hogy egyenként, VCF-fájlokból fogja neked visszapakolni, ami lassú. a fentebb említett cikkben viszont lerántod az adatbázisfájlt, majd utána visszarakod, és kész.

  12. As az GM verzió nah de holnap!!
    Ma egy lan party keretében vájuk a 4.0 😀

  13. @Jadeye: Korábban irta, hogy nem mer nekiállni ezért adtam neki másik ötletet. A program ugy müködik, hogy backupolja, majd neten keresztül tudod visszatenni.

  14. @cbdomi: ja jó. hát ha neki úgy könnyebb… pedig amit írtam, az csak 2-3 file lemásolása, majd vissza. 😀

  15. Az én kérdésem az urakhoz.

    Amim most van:
    – 3GS
    – 3.1.2 fw
    – 05.11.07
    – független

    Kérdésem, minden további nélkül feltehetem majd ezeket?:
    – iOS 4.0
    – 9.2 iTunes
    – esetleges új JB megoldás

    Vagyis a most megjelenő JB-k jók lesznek a telefonomhoz?
    A telefonom független!

    köszi

  16. Szerintetek nem fog nagyon belassúlni a 3G, ha rátesszünk a Multitaskot meg a Háttérképet?

  17. O@Jadeye:amugy én is ezt a módszert preferálom. De érthetö ha valakinek ez picit bonyolult.

  18. Különben mi érteleme van igy ennek a find my iphoneos dolognak? Hisz jóformán semmi sem változott. Vagy tévedek?
    Ps.: mobileme liteot mindenkinek! 🙂

  19. @as: Biztos hülye kérdés de iOS4-et iTunes 9.1-el raktad fel, vagy a 9.2 bétával? Mert letöltöttem a cuccokat és én is feltenném. Multitasking megy 3G-n? Kevés RAM miatt ez lehetséges? Ha igen akkor nem akadozik? És ha nem válik be akkor gondolom 3.1.3at nem lehet visszatenni mi?

  20. @roach: 9.2-ből már megjelent a hivatalos. 9.1-el fel sem tudod tenni a 4.0-t.

  21. @Jadeye: Köszi akkor váltok 9.2-re.

  22. Hacktival-ás vajon lesz?
    Reménykedem benne mert most egyeltalán nem tudom használni az iPhone-om, még iPod ként se :S 😀
    amúgy mire jó ez az aktivál-ás, minek van erre szükség? :O

  23. @david: Gyerekek, ennyire elvette a józan paraszti eszünket a jailbreak-éra??! A kérdésből nekem az jött le, hogy David – finoman szólva – nem feltétlenül igényel extra megoldást, csak szimplán vissza akarja tenni a dolgait restore után…

    A kérdésedre a válaszok az iTunes alapfunkciói között találtatnak:
    a) Szinkronizáld mondjuk Outlook-kal (naptárat és kontaktokat is tudja), Google Contacts vagy akár Windows címjegyzék segítségével. Vagy
    b) backup majd 4.0 telepítés után restore from backup!

    Nem srácok??!
    🙂

  24. valaki tud adni egy linket hogy a os4 et és hozzá a jailbreaket honnan lehet letölteni ?? aki már rátette gondolom tudja fontos lenne a válasz köszi

  25. @dumber56: Köszi, röviden tömören pont ezt akarom elérni ahogy leírtad. Méghozzá a lehető legegyszerűbb megoldással. (szerintem eddig ez a legegyszerűbb amit leírtál)

  26. @máté: holnap. iTunesban letölthető. legálisan.

  27. Sziasztok!

    Régóta olvaslak benneteket nagyon tetszik a szifon.com.
    Szeretnék egy kis segítséget kapni ha lehet.
    Van egy 3gs készülékem. Szerettem volna már feltenni a 4.0- ás próba verziót, de még eddig nem akartam, ma meg már nem fogom, mert ugye holnaptól elérhető!
    Láttam több helyen, hogy írjátok, hogy 05.11.07 -es a teló. Ez a szám mit jelent pontosan és hol tudom megnézni, hogy az én telefonom melyik?

  28. Köszönöm előre is!

  29. @Sanyesz: ez akkor fontos csak, ha függetlenítened kell. ha a T-nél vetted, és T-vel is használod, akkor nem fontos neked.

    ez a modem avagy más néven a baseband verziója. ettől függ a szoftveres függetleníthetőség.

    megnézni a settings / general / about alatt a modem firmware-nél tudod. ha nem függetlenített, és a gyári 3.1.3 van fent, akkor neked most 05.12.01 kell legyen ott.

    gyári független, vagy szolgáltató által legálisan függetlenített készülék esetén szintén nem számít a baseband verziója.

  30. Jadeye: köszönöm szépen a válaszod. Akkor ezzel nekem tényleg nem kell foglalkoznom. Majd csak a frissítést csinálom meg ha lesz hack a telefonhoz, de erről itt tutira kapok hírt. Köszönöm még egyszer.

  31. Sziasztok!
    Nem tudjátok véletlenül mi az a plusz jel az appstore-ban a programok áránál? Felraktam a 4.0-t, azóta látszik.

  32. @mrlespaul: látszott az korábban is. azt jelenti, hogy az adott app egyszerre tartalmaz iPhone és iPad felületet, így mindkettővel kompatibilis. de ezt írja is: “+ This app is designed for both iPhone and iPad”

  33. Azért szerintem óvatosan kellene holnap updatezni skacok. Én attól tartok, hogy egy újabb baseband-et fog feltenni a 4.0 amit nem lehet függetleníteni. Igaz jelenleg a 05.12.01-et sem lehet. De holnap így vagy úgy mindenre fényderül!

  34. @zsolth: a 4.0 valóban hoz új baseband-et, de ez nem is titok, erről írtunk is korábban, hogy már a beta-k alatt frissült a baseband. azt hiszem, a beta4 baseband-je maradt végül a 4.0 GM-ben. MuscleNerd azonban azt írta, hogy nincs gáz, lesz unlock, valószínűleg az iPhone 4-re is.

  35. @Jadeye: Köszi szépen.

  36. Arról súgjatok valamit, hogy mi a helyzet a 3GS készülékekkel iOS 4.0-val? Erről szó nem esik, pedig sokakat érdekelne….

  37. Akkor ez azt jelenti hogy ha jövöhéten frissitem a 3g-met 3.1.3rol 4.0ra akkor tudják is a jövőhéten már függetleniteni ?

  38. igen ez a 3gs nagy kérdés senki nem tudja egyszerüen törhetetlen marad:S:( 05.12.01 :S 🙁

  39. én azt szeretném kérdezni megint : hogy 3g-m van 3.1.2 van rajta t-mobilos független jailbreakelt , holnap update el simán rá tudom majd tenni a 4.0 majd jailbreakelni si tudom majd ugye ?? amit itt olvastam elöbb ,de függetleníteni is lehet majd?? ja meg az hogy azt írtátok hogy 3.1.3 al lehet majd updateolni 4.0-ra akkor 3.1.2 vel nem lehet???

  40. várjatok már türelemmel! de komolyan! olvassátok el a cikket, ott írja MuscleNerd, hogy LESZ unlock még akár az iPhone 4-re is! mi következik ebből? mivel a 4.0-ban új baseband van, így ha MuscleNerd azt írta, hogy LESZ unlock, akkor a 4.0 baseband-je függetleníthető.

    mi szükséges a függetlenítéshez? jailbreak! akkor ezt a kettőt összevetve: lesz 4.0 unlock ÉS jailbreak! mindössze várjuk már meg!

    akinek NEM gyári független a telefonja, az csücsüljön a fenekén még pár napot, és minden ki fog derülni!

    akinek gyárilag független, vagy szolgáltató által függetlenített, esetleg nem is akar függetleníteni, az frissíthet holnap bármi nélkül a 4.0-ra, de jelenleg csak a 3G-re van kiadott jailbreak ehhez. akinek viszont ugyanebből 3GS van, és akar jailbreak-et, az szintén üljön a fenekén pár napot!

    de olvassátok el, ezek le vannak írva! türelem.

    HA FÜGGETLENÍTENED KELL, NE FRISSÍTS MÉG!

  41. Köszönjük szépen a leoltást, de eddig egy szó nem esett a 3GS-ről. Ülünk a fenekünkön, nem reklamálunk, hogy miért nincs még JB, mindössze a magam részéről érdeklődtem, hogy a nem túl egyszerű egyéni .ipsw megoldáson kívül Ti hallottatok-e alternatívát a 3GS JB-jére. Bocsánat ha tévedtem, de eddig azt gondoltam, hogy a fórum kérdések feltételére szolgál….

  42. 3gs-hez is minden bizonnyal lesz jailbreak, már most is van, de csak mac-en lehet megcsinálni (tulajdonképpen custom firmware-t lehet ráküldeni). Windows-hoz valószínűleg a redsnow lesz a megoldás, 3g-n már működik. Mondjuk azt nem értem, a 3gs-t miért nem támogatja még a redsnow 0.9.5. Igazán lehetnének olyan rendesek…

  43. Jadeyenak szólna.
    Elnézést kérek a kérdezők nevében hogy mi nem vagyunk akkor nagy spilerek ebben mint te.Azért van a fórum hogy mi amatőrök kérdezhessünk te pedig mint profi válaszolj rá anélkül hogy leoltanál bárkit.
    Nem mindenki számitástechnika zseni.Én például szolgáltató iparban dolgozom.Ott ilyen hangnemmel te elvéreznél.Elnézést ha durva voltam

  44. @Zsiláf: leoltás? legyen. de akkor még egyszer, mert látom, nem érthető:
    – mit ír fenn MuscleNerd: lesz unlock még az iPhone 4-re is
    – mi kell az unlock-hoz: jailbreak.
    – lesz jailbreak 3GS-re? ha lesz hozzá unlock, amihez _muszáj_ a jailbreak, akkor megadod magadnak a választ? köszi…

    @mrlespaul: a custom fw az új iBoot-os készülékekre nem opció. az új iBoot miatt nincs jelenleg még támogatás a 0.9.5-ös redsn0w-ban.

    de miért tesztek úgy, mint akik még nem láttak ilyet? hát ugyan ez volt a nyivák 3.1.3 esetén az új iBoot-os készülékekkel. most is ugyan ez van.

    lesz jailbreak. amire eddig már van, arra mindenre lesz. pár napon belül. sőt, valószínűleg az iPhone 4-re is lesz, a kérdés csak a mikor.

    (a 3G-re meg már most is van ugye, ott a 0.9.5-ös beta.)

  45. @DaniIIstvan: tudod, az a tapasztalat, hogy ilyenkor rengetegen nekiállnak, és utána azzal jönnek, hogy “véletlenül” frissítették, és bukták a jailbreak-et, és a függetlenítést. ha szép szóval leírod, hogy ne frissíts, frissítenek. ha elmagyarázod, miért ne, frissítenek. és aztán jönnek ide, hogy jajj, “véletlenül” frissítette nekik az iTunes. de gondolj nyugodtan bunkónak, mindössze láttam már pár frimware-frissítést, és így tudom, hogy mi a tapasztalat.

  46. Egyáltalán nem néztelek bunkónak de akkor legalább ne álltalánosits azokkal akik állitolag véletlenül frissitettek.
    mert azt ugye bár nagyon nehéz
    én csak szeretem volna érdeklödni

  47. @Jadeye: Gondoltam, hogy az új iboot a ludas, de attól még a régit “támogathatnák”… De remélhetőleg már csak napok kérdése. Mondjuk a holnapié… 🙂

  48. arra még mindig nem valaszoltatok hogy nekem 3.1.2 van a 3gm-en és arrol tok rögtön 4.0 ra frissiteni vagy elöbb 3.1.3 ra kell??

  49. Reménykedjünk.
    Fohászkodjunk az isteneinkhez:)

  50. de most komolyan

  51. közvetlenül tudsz majd 4.0-ra frissíteni, még akár 3.0-ról is. nem kell a köztes verziókra frissíteni.

  52. köszi

  53. mostmár csak reménykedem hogy a 3g hez hamar megjelenik a függetlenítés mer ugye a jailbreak megvan és más nem is kell mer pannonos vok

  54. @Jadeye:

    Nyugi, Jadeye!
    Szükség lesz itt majd még a hidegvérre.
    Ahogyan említetted, frissítés után már jönnek is majd a “véletlen” hibázók.

    Ez csak egy-pár új embernek friss dolog.
    Aztán majd ők is sírva kérik meg a panaszkodókat, hogy olvassanak legyenek szívesek…
    🙂

  55. @attila132: Igen, használhatatlan. 🙁

  56. Helló! Most lesz először Iphone-om, egy 3Gs, 3.1.3-as. Amerikából kapom, így függetlenítenem kell. Olvastam feljebb, hogy egyelőre a 3.1.3-at nem lehet függetleníteni, meg kell várni a jövő hetet, és akkor talán…de csak talán. Az nem lehet egy megoldás a függetlenítéshez, hogy downgradelem a 3.1.3-at, és az új verzióban (3.1.2?) unlockolom?

  57. én úgyis csak akkor frissítek ha megvan a jailbreak meg a függetlenítés is am ha pl nem lenne jó a függetlenítés de 4.0-át már frissítettem akkor semmi baj nem lenne nem ?? várnék ameddig megjelenne vagy ha nem akkor vissza lehet tenni a 3.1.2-őt nem ?

  58. Downgradeelni csak akkor tudsz ha már volt jailbreak és shsh file mentés! Ha gyárilag 3.1.3 akkor nem nagyon lesz downgraded!

  59. Hello az lenne a kérdésem ,hogy ipod touch 2g mc model van rá valami működő JB ?

  60. remélem kedden kiadják.

  61. van itt valaki aki kipróbálta már 3g-n a 4,0-ás háttérképet, meg a multitaskingot??????? csak mert kíváncsi lennék mennyire lassítja a telót…. mer ha lassít akkor inkább nem kapcsolom majd be..

  62. ki se jött még , és 3Gn nem is lesz multitasking (ha iphoneröl beszélsz…)

  63. @XXMAN: Nyugodj meg redsn0wal ezeket lehet engedélyezni, és utólagos plis módosításokkal is.
    @daralan: A multitasking nem vészes 3Gn, de youtubeon vannak videók, ahol 3Gn be van kapcsolva a háttérkép na azokon kicsit laggol az effekt mikor kilépsz egy alkalmazásból:S

  64. JB-vel lesz.
    Kérédés a Cyida-s progik ,hogy fognak menni ?

  65. most is van (backgrounder)

  66. @XXMAN: nemtudom mióta foglalkozol a dologgal, már a béták óta be lehet kapcsolni 3g-n a hátteret meg a multitaskingot, meg ugye ha megnézed a post kezdő képét, a redsn0w bétájáról a fényképen ott látszik hogy be lehet ezeket a dolgokat kapcsolni, csak ahoz hogy utána ki vagy be kapcsol újra kell futtatni a redsn0w-t és ezt szeretném elkerülni, azért kérdezem hátha már valaki rakott fel 4,0 bétát, vagy GM verziót, és van tapasztalata hogy mennyire megy vagy nem megy a multitask, meg a háttér befolyásol e valamit….

  67. @daralan: Na hali, régen láttalak itt :).
    Mondom 3g 4.0Gm bekapcsolva mind a 2 opció, kb ugyanaz mint a cydiás cuccoknál ha felrakod(WB,,backgrounder) lassulás tapasztalható,a normál programoknál nem annyira zavaró,de játék………….. na az felejtős.
    Nézd a jobbik oldalát 🙂 már érik a váltás a 4 szifonra.

  68. @daralan: szerintem teljesen élvezhető a 3g, nekem tetszik.! Igaz a cydiából nem megy minden, pl: témák

  69. iPod touch 2G MC mdel
    3.1.3
    Spirit törés
    Ha felteszem az új iTunes-t, és frissítek holnap 4.0-ra, akkor tudom majd később törni? Megoldották már az új iTunes problémáját?

  70. Ma minden kiderul… Csak turelem kell…

  71. @cia: na köszi:) nem tűntem el, csak olvasgattam, és nem igazán volt miért írni, egyedül az android-ot tettem fel a szifonra azóta csak lesegetek:) amúgy jól mondod, érik a csere a 4-es szifonra, a 3GS-re nem éreztem hogy ennyire cserélni akarok de ez az új ez most KELL:)

    @monostorzirc: köszi, a témák engem nem izgatnak szerencsére, eddig se használtam a winterboard-ot mert ami tetszik azt lecseréltem kézzel…

  72. @Dzsii: a baseband, amitől az unlock függ, az jelenleg 05.12.01-es a készülékedben. ennek a verziója lefelé NEM módosítható, így hiába teszed fel a 3.1.2-t, attól a baseband verziója marad a 3.1.3-as által frissített.

    @máté: nálad ugyan ez, csak annyi különbséggel, hogy neked akkor fog frissülni a baseband, ha felteszed a 4.0-t. várd meg, amíg a devteam kijön az unlock-kal, különben ott maradsz telefon nélkül.

    @Peace: ez így nem igaz. az SHSH-val ugyan az OS-ből korábbi is visszarakható, de a baseband-et ez nem érinti, mert azt nem fogja downgrade-elni.

  73. Sziasztok!
    Bocsi de én segitséget szeretnék kérni iphoneom (3g) nem kapcsol be csak az apple logo bejön az elején nagyon sok ideig tölt aztán kikapcsol magától az itunes nem érzékeli mit csináljak vele?

  74. @zsooltif: próbáld meg úgy, hogy mikor újraindul, lenyomva tartod a home gombot, míg a kijelzőn meg nem jelenik az USB – iTunes logó, és akkor fel kell ismerje, és akkor nyomhatsz rá egy restore-t (ugye van backup-od?). vagy ha más nem, DFU-ban.

    na persze a restore esetén ha függetlenítened is kell, akkor figyelj oda, hogy 3.1.2-es fw-t kell betallóznod neki shift+restore-ral, máskülönben a 3.1.3-at teszi fel. ha nem kell függetlenítened, akkor csak simán katt a restore-ra.

  75. @Zsiláf: szia. Én ezt nem venném a szívemre és nem gondolnám leoltásnak. Ezek a tények, – a kapkodás csak galibát szül. Egyébként is ez a válasz az olyanoknak is szól mint pl. szerény személyem aki éppen most elöször szólal meg a fórumon. Tehát semmiképp nem gondolnám, hogy “a leoltás ténye megvalósult volna”

  76. Nem szokásom a szívemre venni. Igazából nem is a saját lelkem miatt írtam, bocsánat, ha felkaptam a vizet.
    Na de akkor egy szakmai kérdés: honnan állapítható meg egy készülékről, hogy az már új iBoot-os avagy még a régi?

  77. Kérdés törölve. Megtaláltam. Módosítok: OS X alatt is kell a DFU mód az iBoot felderítéséhez?


Add a Comment