fbpx Skip to content

Alig négy napja van csak 8.0.2, és második hete iOS 8, de az Apple már elérhetővé is tette az iOS 8.1 első bétáját a fejlesztők számára. Az iOS 8.1 előzetes verziója a kiadás részleteiről szóló dokumentum alapján több apró módosítást tartalmaz, és persze különböző hibák javításait is.

iOS8.1b1

Mivel a 8.1-ből ez az első beta verzió, így az a letöltött IPSW-t betallózva iTunes segítségével telepíthető a fejlesztői készülékekre. Az iOS 8.1 beta 1 OTA frissítésként még a fejlesztői listán regisztrált készülékek esetén sem jelenik meg, az csak manuálisan tehető fel. Akinek regisztrálva van a készüléke UDID-je fejlesztői listán, az természetesen most is bátran frissíthet. Akinek nincs, annak változatlanul azt javasoljuk, hogy regisztráltassa a készülékét, mert azzal sok felesleges kellemetlenségtől kíméli meg magát. Aki nem fejlesztő, annak az iOS előzetes verzióit sem feltétlenül érdemes használnia. De lássuk az újdonságokat.

Az iOS 8.1 hivatalos megjelenési ideje jelenleg nem ismert, de várhatóan az OS X Yosemite megjelenésével együtt érkezhet, ami esetén az Apple egyelőre szintén nem adott pontos dátumot.

Újdonságok

Az iOS 8.1 beta 1 elsősorban az alábbi újdonságokat tartalmazza a 8.0.2-höz képest.

A diktálás opció most már külön be- és kikapcsolható a billentyűzetek beállításai alatt – a magyar nyelvű diktáláshoz így már nem kell külön bekapcsolni a Sirit sem, anélkül is megy:

iOS8.1b1_Diktalas_01 iOS8.1b1_Diktalas_02

A Fotók alatt ismét elérhető a Filmtekercs menüpont, így akiket a Legutóbb hozzáadott megzavart, és összekavarta a képeket, azok itt már meg kell találják a képeiket:

iOS8.1b1_Fotok

Az egyes alkalmazások esetén bővült a beállítási lehetőségek száma és típusa, így például az Alkalmazásfrissítés a háttérben vagy a mobilinternethez való hozzáférés már nem csak az adott menüpontokban, hanem az alkalmazások beállításai esetén is állítható (jelen esetben az Alkalmazásfrissítés a háttérben opció eleve ki van kapcsolva a rendszerben):

iOS8.1b1_App_beallitasok

Az iBooks ikonja frissült, hogy ezzel is passzoljon az Apple által használt képeken lévőhöz – balról a 8.0.2, jobbról a 8.1 beta 1:

iBooks_8.0.2 iBooks_8.1b1

Emellett iPhone 4s esetén is mintha sokkal fürgébb lenne a rendszer, de ez lehet, hogy csak a frissítéskor szokásos hatás, hogy hosszú távon is így marad-e, azt egyelőre nem tudjuk.

Új beállítási lehetőségek a használt mobilhálózat kapcsán: iPhone 5s esetén azt vettük észre, hogy az eddigi LTE kapcsoló helyett lett egy külön menüpont, ahol állítható, hogy milyen hálózati technológiát használjon a készülék – megváltást hozva azok számára, akiknél a 3G is csak szórványosan érhető el, ellenben a szolgáltatójuknál már van LTE, viszont így nem tudták a 3G-t is kikapcsolni:

iOS8.1b1_cellular_01 iOS8.1b1_cellular_02

Érdekes módon ezt a menüpontot viszont a Telekom hálózatán használt iPhone 6 Plus illetve iPhone 4s készülékek esetén nem találtuk meg.

iOS 8.1 beta 1 letöltési linkek

Az iOS 8.1 beta 1 letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

Kérdésem van!

Mivel idén is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 8 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, az iOS 8.1 beta 1 kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Az összes, az iOS 8-ról szóló eddigi cikkünket pedig itt érheted el.

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. eléggé nagy ugrás az alverziót tekintve, reméljük a hibák javítása is ilyen jelentős lesz.bár addig amíg a 8.1 megjelenik még jöhet 8.0.3 bármi miatt… amúgy 8.0.2-ben még mindig nem sikerült javítani azt hogy iPad-en random nem megy a multitasking.

  2. @ToniSlow: Nekem iPhone 6-on gyorsabb lett a készülék, szóval azért lett változás.

  3. Képen jawbone statisztika

  4. @admin: én iOS 8-at csak iPad Air-en használok, a sebességgel nem volt különösebb gondom, gondolom azért iPhone 6-on sem mert van ott is erőforrás bőven. Viszont ez a multitasking, meg a folyamatos alkalmazás kidobálások marhára bosszantóak, bár lehet hogy az utóbbi inkább az alkalmazás fejlesztőit érinti és nem iOS probléma.

  5. “Fotók alatt ismét elérhető a Filmtekercs ”
    YES!

    az ibooks icon elég érdekes… nem éppen “flat”… 😀

  6. Nem tudjátok jawbone tud majd valaha szinkronba lépni a healt appal?

  7. @ToniSlow: Nekem iPad Airen random nem fordul el a kijelzo, csak mikor olyan kedve van. Reboot utan mukodik par percig, majd ujra hasznalhatatlan.

  8. @RolE3: most frissült épp az app, és lett egy különálló app is azoknak, akik nem használnak UP karkötőt – de egy rakás #@!% lett az új verzió, mert például a magasság és a testsúly értékeket totál átírja, és emiatt a frissítés után 3 méter magas, és 32 kiló lehetsz azonnal, ezzel bekavarva kissé a dolgokba. már jeleztük a jawbone felé, meg egyébként is biztosan tudnak róla, így remélhetőleg jön javítás pár napon belül.

  9. Valakinek lenne egy szabad slot-ja az iphone6-om UDID-jet kellene betenni a fejlesztoi listara.. Nagyon koszonom..

  10. Nekem olyan problemam van, hogy a billentyuzeteknel, kivan illetve mindig is kivolt kapcsolva az amutomatikus javitas, de miota fent van a 8, majd 8.0.2 azota random bekapcsolja magatol, ezt kb vagy 10-15x eljatszotta mar vele. Valaki talalkozott mar ezzel a problemaval, ha igen van ra megoldas? 🙂 koszi

  11. @kisnorbo: Új feature, az Apple szerverei érzékelték, hogy értelmetlen dolgokat írsz, és nem valószínű, hogy megtalálod az autocorrect kapcsolóját, ezért utasították a telefonodat, hogy kapcsolja be. 😛 😀

  12. @rgbx: akkor meg nagyobb a baj, mert mar te is tudod hogy hulyesegeket irok, gyanus ez nekem 😀

  13. Kicsit OFF, de hogy tudtok Apple jelet csinalni?:) en mar regota keresem, de nem talalok!;) az Almas alkalmazasokhoz szerettem volna en is, ugyan igy kirakni!;) Kerem, vki mondja meg, hogy, hogy lehet ilyen csinalni, vagy milyen neven keressem!;)
    Koszo elore!;)

  14. Másold ki,én billenytűparancsoknál beállítottam appl szövegre 🙂

  15. Jadeye, nekem is frissült de nem nyúlt semmihez,akkor ez a healt appba szinkronizalasrol nem tudunk semmit :/

  16. Semmi…bocsi megvan,másik alkalmazás,én a kéket hasznalom,nem a lilát

  17. Sziasztok!

    Azt a hibát mikor javítják,hogy az értesítési sávon lévő naptár nem mutatja az egésznapos eseményt?
    Más nem tapasztalt hasonló hibát?
    Thx

  18. Symbols app tud még egy párat

  19. Valaki feltette már? Ha tényleg benne lesz hogy EDGE-re lehet visszamódosítani a csatlakozási módot az nagyot fog szólni, sokaknak esett nagyon rosszul anno… Bár hogy Telekomon nem megy.. érdekes.

  20. @kchris: ha nem tettük volna fel, nem lenne cikk sem róla, nem? 🙂 a Telekom esetén valószínűleg azért nincs ilyen opció (egyelőre), mert a szolgáltatói beállításokat még nem frissítették ehhez, míg a Telenor, mint nem támogatott szolgáltató esetén egyszerűen megoldható, nem kell a szolgáltatóval egyeztetni semmit az Apple-nek. de ez csak tipp, nem tudni jelenleg, mi áll mögötte.

  21. Hogy tudom magam regisztrálni fejlesztonek? Kipróbálnám en is a béta változatokat

  22. 5s-re feltette már valaki? Ha igen, tapasztal valami lényeges változást?

  23. @warl0: developer.apple.com, de csak fizetős fejlesztői fiókkal lehet a béta verziókat feltenni (100 dollár az éves díja).

    @bangoheifetz: a cikkben épp, hogy egy iPhone 5s (és egy iPhone 4s, valamint egy iPhone 6 Plus) szerepel.

  24. Nekem fel van téve az iOS 8.1 kb öt órája és eddig minden ok vele. Nem lett lassabb az iphone 5s, sőt montha kicsit gyorsabb is lenne. Nagyon jó hogy visszajött a photok appban a filtekercs, mert nekem hiányzott.

  25. Ígéretesnek tűnik! 8.1-re már lehet, hogy frissíteni fogok 7.1 után.

  26. @Jadeye: igaz :). Egyetertek a tippel, a voda meg a tkom profiljat tartalmazza a telefon a tobbinel csak levette az LTE tiltast az Apple.. meglassuk. Standby meg beszelgetesi idonel szamit ha 3G/LTE helyett 2G-n van.. Es praktikus mert igy iMessage/etc atjon (azzal szemben ha tiltom a netet es csak wifit engedek(.

  27. Ennek a 2g/3g/lte kapcsolónak nagyon örülnék 5S esetén.

  28. @skylinelaca: a cikkben egy Telenor hálózaton lógó 5s-en találtuk meg ezt a kapcsolót. 😉 de hogy más szolgáltatókkal mi lesz, azt egyelőre nem tudni. jelenleg az sem teljesen egyértelmű, miért van így a Telenor esetén, de feltételezhetően a carrier bundle a ludas.

  29. @Jadeye: akkor vegyem úgy ,hogy ez csak egy kis hiba a bétában ?:D

  30. @skylinelaca: nem, inkább az lehet az oka, amit fentebb írtam, hogy mivel a nem partner szolgáltatók esetén használt Unkown.bundle tartalmát az Apple saját kedve szerint módosíthatja, míg adott esetben a szolgáltatós bundle-höz a szolgáltatónak kell elküldeni a friss adatokat, így egyelőre a Telenor kivételével más esetben nem elérhető ez így. nem hinném, hogy hiba, nem szokott csak úgy teljes opció előbukkanni, hiába beta.

  31. 1459-es Ipad4-hez nincs valakinek direkt linkje az ipsw-fájl hoz? Köszi

  32. Közben mint kiderült 1460-asom van. Viszont nagyon smoothabbnak tűnik minden eddiginél ipad4

  33. Hali,

    Azt nem tudjatok, hogy a Sirivel meghallgattatott dalok history-jat vissza lehet valahol nezni? Egyszer kilrobaltam, hogy what is this song, de most nem talalom. History nelkul semmit nem er az egesz, shazam-ben van tag history.

  34. @jadeye: nekem is megjelenik iOS 8.1 alatt a mobiladatforgalom sebesség váltási lehetősége,de csak "Hang" felirat jelenik meg


Add a Comment