fbpx Skip to content

Még csak a múlt héttől lehet kapni az iPhone 4S-t, de már tegnap újból szárnyra kaptak olyan hírek, hogy az Apple a következő iPhone-t teljesen megújítja. Állítólag ez volt Steve Jobs utolsó olyan projektje, amiben aktívan részt vett. A 9to5Mac összegyűjtötte a különböző forrásokból származó információkat, és leírta elgondolását, miért is kaptunk egy iPhone 4-gyel teljesen megegyező külsejű telefont. Forrásként a Foxconn menedzsereit, Apple-dolgozókat és mobilszolgáltatókat nevezett meg.

Magát az új iPhone-t az iOS 5-tel a nyári WWDC-n akarták bemutatni, mint minden új telefont. Azonban februárban történhetett valami, ami átgondolásra késztette a céget. A Siri fejlesztése lassabban haladt a vártnál, rájöttek, hogy áprilisban nem tudnak a külső fejlesztőknek iOS 5 béta változatot adni, és a WWDC-re sem lesz stabil verziójuk. Szerencsés esetben is csak karácsonyra lesznek kész a fejlesztéssel. (A Siri egyébként még béta fázisban üzemel)

Közben az újratervezett iPhone 5 tervezése szépen haladt, az első prototípusokat tesztelték. Mivel azonban a Siri csak október közepére készülhetett volna el olyan minőségben, amivel az Apple is elégedett, ezért döntési helyzetbe kerültek. Kiadjanak egy iPhone 4S-t felturbózott iOS 4-gyel? Ez Siri és az iOS 5 újításai nélkül elég bénán hangzott, így máshogy döntöttek. Felgyorsítják az iPhone 5 hardverfejlesztését, hogy karácsonyra teljesen kész legyen, amikor is az iOS 5 megjelenhet. Addig a 4S lesz a vezető modell, majd az 5-ös megjelenése után „fapados” modellé alakul át.

Júniusban azonban Terry Goui, az iPhone-ok gyártását végző Foxconn alapítója úgy nyilatkozott, hogy a telefon érintőképernyőjének összeszerelésében nagy a hibaszázalék, mivel az nagyon vékony, nehéz összerakni a sok elemet. Az iPhone 4-re gondolt? Nem hiszem, mivel azt már egy éve szerelik, így bejáratott gyártási procedúra van. Ő az új iPhone 5-ről beszélt.

Szóval a Foxconn próbálkozott, az előállított darabok közül kerülhetett valamelyik a tokgyártók kezébe, akik előjöttek a nagyobb képernyős, módosított Home gombos tokokkal.

Nyilvánvalóvá lett, hogy karácsonyra nem lesz annyi mennyiség, hogy az igényeket kielégítsék. Ezért Gou kijelentésével egy időben az Apple-nél úgy döntöttek, hogy leállnak az iPhone 5 fejlesztésével és a 4S-re gyúrnak, amiből lehet elég készletük.

Így született meg az iPhone 4S. A 9to5Mac-nek egy Foxconnos forrás megerősítette, hogy a következő iPhone 2012 nyarán érkezhet meg.

Bár a dolgok, mint tudjuk, változhatnak.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. Ebbe a külsőbe belelehet szeretni 🙂

  2. jaj de jó is lenne

  3. @Rics: ???
    Az egy dolog hogy használhatatlanul vékony, de hogy a kijelző alatt és fölötti rész nem ugyanannyi, az már …
    Pont ez a iPhone varázsa hogy a kijelző a telefon kellős közepén csücsül.

  4. Sokan háborognak, és én is csalódott voltam, aztán végig gondolva, egy amúgy is nagyon jó telefont turbóztak fel mégjobbra. És a cikkben foglaltak igencsak logikus lépéseknek döntéseknek tűnnek.

  5. ez már legalább szép is 🙂

  6. @crayo: hu felnyitottad a szemem, nem is gondoltam hogy pont ez az iphone varázsa!

  7. Nem lenne meglepetés, ha visszatérnének a gömbölydedebb formához. A 4-est ne túl kellemes fogni. Ha még a kezembe kerül a 3GS, mindig meglepődöm, hogy jé ezt milyen jó volt fogni!
    A másik dolog amit nagyon várnék, az a home gomb végleges eltüntetése. Meg lehetne oldani valamilyen gesztussal is, és egy kosznyelővel kevesebb van a kütyün.

  8. @JEROME: Nem csak ez..
    Nem rossz koncepció, de ez olyan mint egy iPod touch, ami számomra már túl vékony, és maradjunk a jól bevált kijelzőközépendizájnnál, mer én például hányok a sok htc-től ami nem ilyen.

  9. @crayo: használhatatlanul vékony? évek óta ipod touch-t használok, nem zavaró az a vékonyság, sőt, iphone zavaróan vastag utánna. megszokás kérdése. egyébként teljesen kényelmes.

  10. nem gondoljátok, hogy a nagyobb kijelző a tabletet nyírja? nem azért vágyunk az iPadre, mert a nagyobb felületen könnyeb/jobb böngészni, levelezni, játszani?

    szóval, lehet, hogy tudatosan van visszafogva a képernyőméret, a marketingrizsa pedig az, hogy így kézbe valóbb, telefonosabb, nem váltunk nagyobb kijelzőre.

  11. @Mateo87: Mondjuk en is azt írtam hogy SZÁMOMRA túl vékony.
    @dagobratyo: Mondasz valamit.

  12. Még nem is kapható itthon a 4s, erre kijelentik, hogy nyár közepére jön az 5. -.-

  13. Hát szerintem ocsmány az a kinézet ami a képen van… Ilyen csúnyán nem kéne elrontani az iPhone-t 🙂 Szerencse, hogy csak találgatnak..

  14. @littlezoe:
    Ha i5-nek fogják hívni és így fog kinézni, akkor én is azt fogom mondani hogy mi történt az iPhone 5-tel.. 😀

  15. @Ugyankerem szerintem undoritoan csunya es UNALMAS mar a szappan forma es a 4 utan megfogni egy 3GS-t olyan mintha ki akarna esni a kezedbol

  16. Én csalódott vagyok!

    Többet vártam az Apple-től ennyi idő után.
    Ez a siri, ami magyarul nem is tud…rémes, és erre alapoztak?!

  17. Amúgy meg időrendben ez az iPhone 5!
    Iphone
    iPhone 3g
    iPhone 3gs
    iPhone 4
    iPhone 4s azaz az ötödik iPhone.

  18. Volt 2g is nem?

  19. @oritibor: Ezt most te sem gondoltad komolyan.

  20. nekem is jobban tetszik a szögletes….sokkal markánsabb
    a home gombnak nem tom miért kéne eltűnnie, vagy hogy milyen megoldással lehetne helyettesíteni?!?!


Add a Comment