fbpx Skip to content

Elérkezett a hétvége, ami azt jelenti, hogy egy újabb alkalmazást tölthetünk le a megszokott ár helyett ingyenesen az App of the Week akció keretében. A választás most egy elég hasznos szövegfelismerőre, az ABBYY TextGrabber-re esett.

Borítókép: TextGrabber app promó.

Rengeteg „szkenner“ alkalmazás található az App Store-ban, amikkel különféle dokumentumokat, szórólapokat, számlákat, stb.-t tudunk úgy lefotózni, mintha azt szkenneltük volna. Ezeknél az alkalmazásoknál egy magasabb szintet képviselnek azok, amelyek nemcsak átalakítják a fényképet szekennelt dokumentummá, hanem az OCR (optikai karakterfelismerés) technológiát használva felismerik a lapon lévő szöveget és azt rendes szerkeszthető szöveggé alakítják.

textgrabber

A TextGrabber is az utóbbi, OCR-es alkalmazások közé tartozik. Az app 60 nyelvet tud felismerni, melyek közt szerencsére ott van a magyar is. Használathoz először válasszuk ki, hogy milyen nyelven van a szöveg, amit szeretnénk beolvasni, majd a lapon be kell jelölni azt a részt, aminek szöveget szeretnénk, ha az alkalmazás felismerné és átalakítaná. Az eredmény a több éves fejlesztésnek hála elég jó, bár nem 100%-os, de még így is fényévekkel meg tudja gyorsítani a munkánkat és elég csak a hibákat kijavítani utólag.

A TextGrabber nemcsak felismerni tudja a szövegeket, hanem egy 4 eurós kiegészítővel akár le is tudja fordítani azokat, az elérhető 90 nyelv bármelyikére. A felismert szövegeket az alkalmazás tárolja, így azok később bármikor szerkeszthetőek, továbbküldhetőek és VoiceOverrel pedig akár fel is olvastathatjuk őket.

A TextGrabber most a megszokott 5 eurós ár helyett teljesen ingyenesen tölthető le az App Store-ból, egészen csütörtökig. Ritkán van szükségem ilyen alkalmazásra, de amikor kell, akkor nagyon hasznos tud lenni. Ne hagyjátok ki!

[appstore id=”438475005″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment