fbpx Skip to content

A múltkori zseblámpás alkalmazásokról szóló cikk után eszembejutott, hogy van egyszerűbb módszer is arra, hogy bekapcsoljuk az iPhone LED lámpáját, mint hogy először feloldjuk a telefont, ha esetleg jelszavas, még azt is begépejük, majd megkeressük az alkalmazást és elindítjuk.

Biztos veletek is előfordult már, hogy abban a pillanatban szükségetek lett volna világításra és szidtátok a telefont, hogy miért nincs erre egy gomb vagy egy kapcsoló, hisz a LED-nek én több hasznát vettem eddig zseblámpaként, mint a videózás közben megvilágításként funkcionálva. Mostantól ez is valóra válik, és tényleg csak egy gombnyomás az egész!

A tweaket, ami csak a jailbreakelt eszközökön érhető el, SpringFlash néven találjuk meg a Cydia-ban. Telepítéshez szükségünk van az Activator-ra is, mert ebbe épül majd be a SpringFlash. Ha esetleg nem lenne fent a készülékünkön, akkor a Cydia feltelepíti nekünk automatikusan a SpringFlash mellé. Az Activator-ról röviden annyit, hogy ezzel a tweakkel hozzá tudunk rendelni például gombokhoz, mozdulatokhoz a képernyőn különféle eseményket, app indításokat és még rengeteg mást. Például ha kétszer megnyomjuk a bekapcsológombot, akkor újraindíthatjuk a telefont, vagy ha kétszer megnyomjuk a + gombot a készüléken zenelejátszás közben, akkor ugorjon egy számot előre, stb. Izgalmas egy dolog az Activator, tényleg rengeteg lehetőség nyílik meg előttünk a tweak segítségével.

A SpringFlash-t a BigBoss repoban érjük el, majd ha sikerült feltelepítenünk, akkor először is ki kell választanunk, hogy milyen metódussal szeretnénk majd aktiválni a LED-et. Ezt mi választhatjuk ki, hogy nekünk melyik a legkézenfekvőbb megoldás. Alapértelmezett beállításként a “dupla katt a bekapcsológombra” van megadva, de szerintem ezt ki is törölhetitek, mert például mikor lezárjuk az iPhone-t, akkor véletlenül be is kapcsolhatjuk a LED-et.

A módszer, amiről a főcímben is írtam, pedig nem más, mit hogy az Activatorban beállítjuk, hogy a lezárt képernyőn, ha megnyomjuk hosszan a home gombot akkor elinduljon a LED. Ennyi! 🙂 Természetesen ugyanezzel a lépéssel tudjuk deaktiválni a LED-et.

A lépések:

Menjünk a Settings-be (Beállítások), majd itt klikk az Activator-ra. Utána: “At Lock Screen” -> Home Button résznél “Short Hold” vagy “Long Hold” és itt hozzáadjuk a SpringFlash-t. A Short Hold 2, a Long Hold 3 másodperc után aktiválja a LED-et. Nekem a Short Press jobban tetszett. A Voice Control, Siri pedig 4 másodperc után jelenik meg, ezért is jobb választás a Short Hold. Persze más módszert is lehet használni, nekem régen például úgy volt beállítva, hogy ha 2x rákoppintottam az órára a LockScreen-en, akkor kapcsolt be a LED.

Remélem tetszett a cikk és sokaknak segítettem és hasznukra lesz ez a tweak. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

13 Comments

  1. Azért ehhez kár JBelni a telefont. Nekem is az a gondom hogy céges policy miatt lock screen van, ergo a feloldás stb. nem megoldás. De a fényképezőgépet el lehet indítani unlock nélkül is, átbökni movie módra és láss csodát. Persze mindenki más, de ezért fizetni vagy JB-elni…

  2. Nekem i4-en nincs long press!

  3. Kár, hogy az Apple nem épít be ilyen funkciókat alapból… vajon miért?? :-/

  4. @Bencissimo: Szerinted ha minden beleépítenek a friss rendszerbe, akkor mit fognak a következőbe? Szvsz nagyon sok funkció már meg van tervezve, de muszáj mindig hagyni valami “szenzációt” az új iOS -re.

  5. @infy:
    Szerintem nagyon sok hasznos funkció nincs megvalósítva az iOS-ba és ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy kell valami a következő verziókba is, mert ha így lenne, akkor a jelen JB lehetőségeket nézve, az elkövetkező 10 év alatt sem jutnak oda, amit most egy JB-elt iPhone tud. És ez rendkívül szomorú.

  6. sima 4-esem van és akárhova rakom a gesztust, sehogy nem működik …

  7. Ez tok jo, de ha passcode van a telon, akkor sajnos nem mukodik, csak miutan fel van oldva. Tehat pont arra nem jo, amire kene 🙁 ezt kiprobaltatok vagy csak leirtatok? 🙂 Ha van ra megoldas, erdekel.

  8. @itanczos: Igaz! Elírtam, Long Press helyett Long Hold. 🙂

  9. @uncas, @lambdacore: Most próbáltam ki és megy úgy is, ha le van zárva a telefon és Passcode Lock is van. 🙂 Nem kell feloldani. Tehát ha le van zárva a telefon és a képernyő se világít és úgy nyomom meg hosszan a home gombot, akkor elindul a LED. Sőt ha megnyomom, hogy bekapcsoljon a kijelző és úgy kattintok rá az órára 2x, úgyis megy. Pont ez a lényeg ebben, hogy feloldás nélkül induljon el a LED. Próbáljátok ki! 😉

  10. @wekar: Ennek az a baja, hogy amikor zsebreteszed, figyelned kell, hogy hol fogod meg a telót, mert könnyen bekapcsolhatod a ledet. Vagyis a lock screen már nem lock screen többé.

  11. Ugyanígy a kamerát is bekapcsolhatod ha nagyon izgága vagy 😀

  12. hogy lehet kikapcsolni azt, hogy a bekapcsoló gomb dupla kattintásra aktiválodjon a lámpa?


Add a Comment