fbpx Skip to content

A The Information szerint az Apple-nél állítólag egy nagy összejövetelt tartottak októberben a Steve Jobs Theater-ben, ahol 1000 embert tájékoztattak a cég új AR/VR szemüvegéről.

Ha igaz a lap kiszivárogtatása, akkor 2022-ben már meg fog jelenni az első Apple AR headset és 2023-ban érkezik egy egész nap viselhető AR/VR szemüveg is.

A csoportos prezentáción elég alkalmazott jelent meg, hogy megtöltsék az 1000 férőhelyes Steve Jobs Theater-t az Apple főhadiszállásán, ebből következtethetünk arra, hogy sokan dolgoznak az AR projekteken.

Ez több szempontból is izgalmas infó a The Information részéről. Korábban nem szivárgott ki ekkora összejövetel híre az Apple-ön belülről, ami vagy azt jelenti, hogy eddig jobbak voltak titoktartásban, vagy azt, hogy tényleg nagy buli lesz a cég AR/VR szemüvege.

A termékhez közeli emberek szerint az Apple heatsetje, mely az N301-es kódnévre hallgat, egy hibrid AR és VR megoldás lesz. Szerintük külsőre az Oculus Quest-re hasonlít (ami a Facebook idén bemutatott virtuális valóság headsetje), csak kecsesebb kialakítással. Hozzátették, hogy az eszköz külsején kamerák lesznek, melyek lehetővé teszik az embereknek, hogy lássák és kapcsolatba lépjenek a külvilággal. Az Apple szeretné, ha a szövethasználat és a könnyű kialakítás miatt hosszútávon is kényelmesen viselhető lenne, ezt állítólag vezetők mondták az októberi prezentáción.

Az Oculus Quest nem épp egy Apple termékre hajaz külsőre, de ki tudja, hogy mit tervez az Apple:

Ez persze csak az első lépcső lenne abban a folyamatban, mely a következő évtized során az arcunkra költöztetné az okostelefonunkat. A második lépés egy szexibb szemüveg lenne.

Ehhez képest az Apple AR szemüvege, melynek kódneve N421, nagyobb technikai kihívásokat jelent és messzebb áll a bemutatástól. Valaki, aki látta már, azt mondja, hogy egész napos viseletre tervezik őket és a jelenlegi prototípusok vastagkeretes napszemüvegnek tűnnek, ahol a keret rejti a chipeket és az akkumulátort.

Egy másik bennfentes szerint az Apple kísérletezett olyan megoldással, ahol a lencse elsötétedik, amikor a felhasználó AR tartalmat néz, így tudatva mással, hogy a szemüveg viselőjének figyelme máshol jár.

Na, ez viszont csúcs lenne! Képzeld el, hogy veszekszel a pároddal, ezért gondolod, hogy felmész Twitterre, erre 2 perc múlva már azért ordít veled, hogy miért nem figyelsz rá, hisz látja, hogy fekete a lencséd. Kösz, Apple! ?

Eleve furcsa, hogy ilyen nagy prezentációt tartott az Apple belső alkalmazottaknak és az sem megszokott, hogy ilyen vad tervekkel álltak elő.

Lehet, hogy 3-4 év múlva tényleg Apple okosszemüvegben nézzük majd a napi híreket?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok