fbpx Skip to content

A július 17-ére kikiáltott, nem hivatalos Emoji világnapot megragadva mutatta be az Apple a várhatóan az iOS 12-vel megjelenő új emojikat.

A közleményből kiderül, hogy több mint 70 új emoji érkezik a Unicode szabvány 11.0-s változatával, amik a már meglévő karakterek alapján készültek, viszont sokkal szélesebb választékot tartalmaznak, például megtalálhatjuk a vörös, az ősz és a göndör hajú emojikat. Továbbá egy új, kopasz fej és több hangulatkifejező arc is érkezik, köztük a rideg, a könyörgő és szivecskés is.

Jelenleg több ezer emoji érhető el a Unicode szabványt teljes mértékben támogató iOS, watchOS, tvOS és macOS rendszerein (illetve gyakorlatilag bármely más gyártó bármely olyan készülékén és operációs rendszerén, amely támogatja a Unicode szabványt), beleértve a hangulatkifejező arcokat, a nemsemleges karaktereket, a különböző ruhadarabokat, az élelmiszereket, az állatokat, a mitikus teremtményeket és még megannyi mást. Számos további, sporthoz kapcsolódó képecske is érkezik majd ősszel, de mellettük ott lesz az új szuperhős, a softball, a nazar amulett és a végtelen szimbóluma is.

A már meglévő állatok listájához csatlakozik a kenguru, a páva, a papagáj és a homár, illetve érkeznek új étel emojik is, mint például a mangó, a saláta, a cupcake és a kínai holdsütemény.

Amint a lenti képen is látható, az Apple is megünnepli az Emoji napot, a weboldalukon lecserélték a képeket. A Memojikat úgy készítették el, hogy azok valóban tükrözzék az adott vezető profilképét, mind arckifejezésben, frizurában és beállásban is. A Memoji segítségével a felhasználók 3D-s, animált önarcképet hozhatnak létre az Üzenetekhez, a videókhoz, illetve a FaceTime-hoz.

Mint azt a júniusban megrendezésre került WWDC-n megtudhattuk, a Memoji egy kiemelt funkció az ősszel debütáló iOS 12-ben. Míg az Animoji, amely a TrueDepth kamerarendszerre támaszkodva 3D-s, emoji-szerű karaktereket animál, addig a Memoji egy lépéssel továbbfejleszti a rendszert, itt a felhasználó még jobban személyreszabhatja a karakterét, beleértve a bőrszínt, a fejformát, a szemeket, a szemöldököt, az orrot, a füleket és megannyi más vonást. Ezenkívül mind az Animoji, mind a Memoji nyelv-érzékelést is kap a nyelvmozgás felismeréséhez és megjelenítéséhez. ????

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Én eddig azért nem használtam emoji-t, mert nem találtam olyat, ami az egyéniségem kifejezné…
    remélem ezt most javítják

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for totopad

Népszerű hozzászólások

  1. Én eddig azért nem használtam emoji-t, mert nem találtam olyat, ami az egyéniségem kifejezné…
    remélem ezt most javítják

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for totopad