fbpx Skip to content

Átlagosan szeptember elején szokta az Apple bemutatni a legújabb készülékeket, amik jelenleg az iPhone 16 és iPhone 16 Pro modellek lesznek a sorban. A szokásos éves frissítést várhatjuk és néhány információ már kiszivárgott az elmúlt hónapokban. Ezeket szedtük most össze.

(Ez a kép csak illusztráció — de neked hogy tetszene egy ilyen háromszög forma a kamera esetén?)

Természetesen lesznek új színek, új méretek is, egy új gomb, jobb kamera, nagyobb kapacitású akkumulátor, új processzor és persze Apple Intelligence támogatás. Ezek már önmagukban is érdekessé tehetik az új készülékeket, de nézzük meg, mi az, amit már nagy valószínűséggel biztosra tudhatunk!

Az első egyértelműen a színek. Mind az iPhone 16, mind az iPhone 16 Pro termékkategória új színeket kap, nekem a Pro-nál kifejezetten tetszik az új barnább arany szín, ha ez lesz, akkor minden bizonnyal jól eltalálta az Apple az idei szín összeállítást.

Az iPhone 16 Pro-nál a szokásos fekete és fehér, valamint ezüst mellett az új barnább arany szín dominálhat, ami valljuk be, jól néz ki. A sima 16-osoknál pedig a megszokott színek mellett megkapjuk a kék, zöld, rózsaszín színeket.

Szerintem ezek a színek is teljesen rendben vannak. Az iPhone 16 Pro esetén a színek mellett változnak a méretek is, minimálisan növekszik a készülékház és ezzel együtt a kijelző mérete is.

  • iPhone 16 Pro: 6.3 hüvelyk (6.1-ről)
  • iPhone 16 Pro Max: 6.9 hüvelyk  (6.7-ről)

Ez azért látható különbséget hozhat, a dummy készülékeken is látható, hogy azért jelentős méretarányról beszélünk, és a kijelző mérete is növekszik, kevesebb lesz szokásosan a már alig létező káva is 😅.

Ezt egyébként a SmartDiszkontos kolléga is megerősítette a napokban, vele szoktuk már júliusban kivesézni az új készülékek méreteit, mert minden évben már nyár közepén megkapják az új termékekhez a kínaiktól az első tokokat és fóliákat. Ezek pontosan akkorák szoktak lenni, amiket az Apple később bemutat. Nyilván a gyárakból a méretek gyorsan kiszivárognak. Most is elérhetőek már náluk az első példányok. Az iPhone 16-hoz is vásárolhatunk már tokokat, de megtaláljuk az iPhone 16 Pro tokokat is náluk. Az első 2-3 hétben alig vannak kiegészítők, tokok ezekhez a készülékekhez, szóval érdemes időben venni 1-1 darabot, ha biztos váltani szeretnénk.

Ha már a méreteknél tartunk, akkor várhatóan egy új “Action” gombot is kapunk a készülék jobb oldalára, tehát a szokásos bal oldalon lévő plusz gombot már jobb oldalon is kiegészíti az Apple az iPhone 16 Pro készülékeknél.

Mivel növekszik a méret és fejlődnek az akkumulátorok is, a pletykák alapján közel 8-10%-kal nagyobb kapacitású akkumulátor kerülhet az új termékekbe, ami az új processzorral együtt jobb akkumulátor időt is adhat, bár ez szerintem nem lesz számottevő, mert az Apple Intelligence-nek kell az energia és a számítási teljesítmény. Ha már itt tartunk, természetesen érkezik majd az A18 Pro chip az iPhone 16 Pro esetén, azonban az iPhone 16 is meg fogja kapni a sima A18 chipet, hogy az Apple Intelligence azon is fusson. Nyilván az Apple részéről most ez a fő funkció, amit minden új felhasználónak meg akar adni, tehát növelik a processzor sebességét és több memóriát is tesznek a készülékekben. Sebesség terén minden bizonnyal mindkét széria jó lesz!

5G és fejlettebb, Wi-Fi 7 támogatás. Az iPhone 16 Pro modellek fel lehetnek szerelve a Qualcomm Snapdragon X75 modemével, amely gyorsabb és hatékonyabb 5G kapcsolatot tesz lehetővé. A Qualcomm szerint az X75 jobb támogatást kínál, többek között a kombinált sub-6GHz és mmWave 5G adóvevőkkel. 25 százalékkal kevesebb helyet foglal az áramköri lapon, és akár 20 százalékkal kevesebb energiát használ. A Wi-Fi 7 képes 320 MHz-es csatornákat is használni, és támogatja a 4K QAM technológiát, ami végül akár 2,4-szer nagyobb sebességet biztosít, mint a Wi-Fi 6, ugyanannyi antennával. A Wi-Fi 7 végül gyorsabb maximális adatátviteli sebességet, alacsonyabb késleltetést és megbízhatóbb kapcsolatot fog nyújtani.

Mindkét készülék esetén frissülni fog a kamera, ha hihetünk a pletykáknak, akkor a Pro Max még nagyobb és jobb zoom tartománnyal fog rendelkezik, de várhatóan megkapjuk a szokásos éves kamera frissítéseket. Jelenleg tehát ennyit tudunk az új készülékekről, az biztos, hogy az Apple szeptember elején bemutatja majd őket. Te tervezel váltani?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Igen, én mindenképpen váltok ,minden évben a legújabb Pro-ra, lehet hogy lekéne szoknom róla ,mert sok bukóval tudom csak eladni az előzőt !
    Átlátszó ,hajlékony tokot 16Pro-hoz nem találtam még ,vagy átsiklóttam felette ?

  2. Fehér, de hogy Pro vagy sima, még nem tudom. 2020-as SE-t kellene leváltani, ami nagyon jól elfér a zsebemben, nem kell féltenem, szóval fel van adva a lecke. Jöhetne egy kicsit egyszerűbb, kisebb méretű, szintén SE is az ősszel, de kétlem hogy lesz ilyen…

  3. Ha az SE hardverben elég volt, akkor Pro-ra felesleges költened.

  4. Ez nem is kérdés, bár a fotós képességei vérszegények, illetve folyamatosan szinte minden tartalmat újratölt (amikor alkalmazást váltok, akár csak egy pillanatra is). Azért jó lenne egy kicsit korszerűbb hardver…

  5. Hát ugye az a fránya memória, sztem jól döntesz ha váltasz

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for cabrio01 Avatar for TigerCat Avatar for SzifonAdmin