fbpx Skip to content

Normál esetben nem lehet adószámot megadni sem az iCloud, sem az App Store esetén, tehát az Apple ezen szolgáltatásokat valójában csak magánszemélyeknek adja. Ettől függetlenül a mobilszámunk, vagy éppen céges mobilszámunk segítségével is fizethetjük ezeket a mobilegyenlegünk terhére.

Nyilván ez cégtől függ, hogy engedélyezi-e a mobilegyenleges fizetés lehetőségét, de normál esetben havidíjas előfizetőként a 20 000 forintos extra egyenlegünk terhére tudunk vásárolni havonta. Ez digitális termék vásárlására a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében 15 000 Ft/fizetési művelet, de legfeljebb 90 000 Ft/naptári hónap lehet. Jelenleg a Telekomnál és a Yettelnél tudunk mobilegyenleg terhére vásárolni, a Vodafone-nál ilyen opció nincs. Ehhez az alábbi beállításokat kell megtenned.

Első körben természetesen az adott telefonszámla a cég nevére kell szóljon, tehát ha jelenleg is cégesen fizetsz a telefonszámládért, akkor ugye ez a számla lesz kiegészítve az App Store-os vásárlásaiddal és/vagy az iCloud havidíjának összegével. Ezt pedig akkor az iOS-ben a mobiltelefon megadásával teheted meg. Ehhez az App Store és az iCloud alatt a fizetési beállításokban kell megadnod a mobiltelefonszámot:

Ezután, minden vásárlásod a mobiltelefon egyenlegére fog terhelődni, és ezután havonta megkapod a céges számlán ezeket az összegeket. Bővebben a Telekom oldalán tudsz erről tájékozódni, a Yettelnél ezt csak pár mondattal említik.

Te próbáltad már ezt?

(A cikk tartalmát céges előfizetés hiányában nem tudtuk ténylegesen kipróbálni, de a Telekomtól megkérdeztük, és állításuk alapján ez minden további nélkül megoldható így!)

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for expa expa says:

    Nekem sikerült beállítani, köszi a tippet. Majd írok ha le is vonta a céges számról :grin:

  2. Azt megköszönném :slight_smile: Remélem sikerül.

  3. Avatar for expa expa says:

    Megerősítem. Az apple icloud havi költséget a céges előfizetésre vonták le. Szuperül működik. köszi! :ok_hand:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for expa Avatar for SzifonAdmin