fbpx Skip to content

Elsősorban az Apple Watch Series 9 illetve az Ultra 2 esetén tapasztalhatta azt valaki, hogy az órája érintést érzékel, pedig ő nem is ért hozzá. Ez például a jelkód beírásakor okozhat a használatot is megakadályozó problémát, hiszen az óra a túl sokszor hibásan beírt jelkód miatt adott időtartamra zárolhatja magát.

Az Apple egy ideje már vizsgálja a probléma hátterét, és a március 7-én érkezett watchOS 10.4 részletei között is említette ilyen hiba javítását – viszont a jelek szerint a helyzet azóta még rosszabb lett, és közben ez a gond már korábbi Apple Watch modelleken is elkezdett jelentkezni, köztük a Series 7, Series 8, és az első generációs Apple Watch Ultra is érintett ebben. A problémát egy kényszerített újraindítás (reset) átmenetileg orvosolja, de a hírek szerint hamarosan érkezik erre egy szoftverfrissítés is.

Hogy néz ki mindez a gyakorlatban?

Az alábbi videó jól illusztrálja, hogy mit is takar mindez: az óra gyakorlatilag magától érzékel nem létező érintéseket, így a jelkód beírása is túl sokszor lesz hibás, és az óra ezért átmenetileg zárolja magát:

Mit tehetek, ha ezt tapasztalom?

A jelenleg elérhető információk alapján szervizbe teljesen felesleges bevinni az érintett órát: az Apple még februárban azt a tájékoztatást küldte ki a szervizpartnerei számára, hogy ilyen esetekben ne indítsanak el cserét az adott órára, ezt a hibát ugyanis szoftveresen javítani fogják. Ehhez a tájékoztatáshoz április 10-én jött egy frissítés, amiben viszont már a Series 7, Series 8 és az első generációs Ultra is szerepel.

Ezt az információt több független forrás is megerősítette, illetve köztük a korábban is már megbízható információkat közzétévő kolléga is:

Az Apple a tájékoztatóban azt is írja, hogy a szervizpartnerek ilyen esetekben javasolják azt az érintett vásárlóknak, hogy használják a kényszerített újraindítást (resetet), ehhez pedig nem kell mást tenni, mint egyszerre nyomva kell tartani a digitális koronát és az oldalsó gombot 10 másodpercig, és erre az óra újraindul. Ez azonban csak átmenetileg segít az egészen, tehát nem valódi megoldás.

Az Apple azt is leírja, hogy hamarosan érkezik egy szoftverfrissítés, amiben ezt javítani fogják, tehát a vásárlók tartsák naprakészen az órájuk szoftverét.

Te tapasztalod ezt a problémát? Ha igen, melyik Apple Watch modellen?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. AWU 1 a mai napig még nem. 10.5 (21T5545f)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for gaben73

Népszerű hozzászólások

  1. AWU 1 a mai napig még nem. 10.5 (21T5545f)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for gaben73