fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a watchOS 10.4-et, ami új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz.

A frissítés egy új lehetőséget ad az értesítések megjelenítésénél, növeli az Apple Pay használata során a Megerősítés az AssistiveTouch-csal funkciónál a biztonságot azzal, hogy az óra jelkódot fog kérni, valamint javítja a téves érintésérzékelés illetve a kontaktok szinkronizálásának hibáját is.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 10.4 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

A watchOS 10.4 új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz, többek között a következőket:

  • A Teljes értesítés megjelenítése koppintással beállítás most már lehetővé teszi, hogy duplán koppintva kibontsa az értesítést.
  • Az Apple Pay szolgáltatásnak a Megerősítés az AssistiveTouchcsal funkcióval való használata a további biztonság érdekében jelkódot fog kérni, és nem fogja támogatni az oldalsó gombbal való dupla kattintást.
  • Megold egy olyan problémát, amely miatt néhány felhasználó tévesen érzékelt érintéseket tapasztalhatott a kijelzőn.
  • Megold egy olyan problémát, amely néhány felhasználó esetében megakadályozta, hogy a kontaktok az Apple Watchra szinkronizálódjanak.

A frissítés emellett 24 sebezhetőséget is orvosol.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 10.4 buildje 21T216, ami megegyezik az RC-vel.

Ha nincs iOS 17-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 10-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone XS-sel vagy iPhone XR-rel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 10-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 10 használatához iOS 17-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 17-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 10-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 17-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 17-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 10-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 10 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. nálam 2 órát állt az előkészítésen, majd töröltem a letöltött 10.4-et az óráról újra elindítottam most 1,5 órája a hátralévő idő kiszámitásánál áll. ismét jól sikerült apple

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for szorian

Népszerű hozzászólások

  1. nálam 2 órát állt az előkészítésen, majd töröltem a letöltött 10.4-et az óráról újra elindítottam most 1,5 órája a hátralévő idő kiszámitásánál áll. ismét jól sikerült apple

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for szorian