fbpx Skip to content

Egyre több ismerős kérdezi meg, hogy milyen elektromos rollert vegyenek most tavasszal, vagy éppen merre induljanak el és mire figyeljenek oda elektromos roller vásárlásnál.

Körülbelül 10 embert sikerült már “megtérítenem”, hogy az elektromos roller az egyik legjobb mikromobilitási eszköz, legyen szó vidékről való bejövetelre vagy csak egy állandó “kiegészítőre” az autóban. Mindig fel is szoktam hívni az ismerőseimet, hogy mi a helyzet, rollereznek-e, és egytől-egyig, kérdés nélkül mindenki imádja és használja. Van olyan kolléga, akinek már az egész családjának elektromos rollere van, hogy azzal csináljanak közös programokat. Na de visszakanyarodva az eredeti kérdéshez, mit kell tudni az elektromos rollerek vásárlása előtt?

Nekem mindig az az első kérdésem, hogy hány km-t tervezel megtenni vele naponta. Ezt nem azért kérdezem, hogy az adott roller el tud-e menni annyit, mert minden roller el tud menni akár 25km-t, hanem hogy mennyire lesz majd szervizigényes. Az egyik legfontosabb dolog az elektromos rollernél a szervizigény és a garancia. Ezek nélkül újra és újra rágni fogjuk a körmünket.

Tegyük fel, hogy egy átlagos multicégnél vásárolunk rollert, tehát nem egy hivatalos viszonteladónál. Neten megrendeljük, szállítják és meg is kapjuk a 150.000-200.000Ft-os terméket. A nyár elején imádjuk, tényleg minden rendben van vele, szeretjük, aztán egyszer csak elesünk, vagy bármilyen más hiba történik vele. Először is a multicégnél fogunk érdeklődni, hogy akkor garanciális-e a hiba, vagy van-e náluk szerviz. Szerviz egyértelműen nem lesz, a garanciális hibával pedig el kell vinnünk hozzájuk a rollert, ők kiküldik a gyártónak és 1–1,5 hónap múlva talán lesz valami belőle. Ergo a nyarat roller nélkül töltjük.

Nyilván ha heti egyszer vesszük ki a rollert a kocsiból 3km-re, a fentiekkel nem igazán kell számolni, mert nem teszünk meg távot vele, de ha azért heti 2-3x akár 5-10km-t is megteszünk, bizony előbb-utóbb szervizzel is kell számolni. Ha olyan rollert veszünk, aminek nincs hivatalos forgalmazója, hivatalos szervize sem lesz, tehát azzal igazából meg is szívjuk, ha komoly baj történik. Természetesen ha hivatalos helyről vesszük az X márkás rollert, a hivatalos hely garanciát és helyi szervizt is vállal (ezt azért kérdezzük meg), és így gyorsan, helyben kerül javításra az adott elektromos roller, ezáltal fennakadás nélkül végiggurulhatjuk az egész évet.

Ha valaki viszont egész évben használja, mint én vagy az ismerőseim, számunkra a szerviz a legfontosabb szempont, az azonnali javítás és adott esetben a csere roller erre az időszakra. Na ilyenből van a legkevesebb hazánkban, és ez az, ami a következő szintre emeli az adott márkát. Ilyen például az E-TWOW is. Természetesen a márkakereskedés és hivatalos szerviz és minden egyéb prémium támogatás nem a legolcsóbb kategóriát célozza meg, és szerintem ezzel nincs is semmi gond, viszont ez azt jelenti, hogy használtan is érdemes náluk elektromos rollert vásárolni, mert akár felújítva, töredék áron kapunk egy középkategóriás elektromos rollert.

Mit kell tudni az E-TWOW rollerekről?

  • Az egyik legkönnyebb városi roller, ideális tömegközlekedés mellé, simán lehet cipelni
  • Bármekkora csomagtartó befér
  • 10 éve fejlesztik már, tehát kiforrott és megbízható kivitelezés
  • Akár 30km hatótáv
  • Bemutatóterem és hivatalos szerviz

A Szifon.com több tagja is már évek óta használja a termékcsaládot és számtalan cikket is írtunk a témában, amiket érdemes elolvasni:

Amennyiben hosszú távra tervezünk rollert vásárolni és nem szeretnénk hosszú levelezésekbe és szervizidőbe belefutni, az E-TWOW-tól függetlenül is márkaszervizben vásároljunk elektromos rollert, és ha lehet, a szervize is legyen ugyanott. Természetesen valamennyivel drágább lesz az adott rollert, de ezt kompenzálja az, hogy szerviz vagy garanciális hiba esetén csupán néhány nap nélkülözést követően már gurulhatunk is vele tovább.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok