fbpx Skip to content

Mondhatni egyértelmű dolognak tűnik az, hogy mivel, és hogyan tisztítsd a MacBook kijelzőjét vagy éppenséggel az iPadet, de korántsem olyan könnyű ez. Általában a kezdők egy opálos, félig-meddig tiszta kijelző kapnak, amit közel sem neveznénk jónak, de valójában tisztának sem.

(Korábbi email váltáskor csatolt kép, amikor nem sikerült letörölni a gép kijelzőjét)

Arról nem beszélve, hogy egyesek előszeretettel nem szeretik tisztítani a készülékeik kijelzőjét, legalábbis az én tapasztalataimból kiindulva egy általános problémáról beszélünk az egyes emberek körében, tisztelet a kivételnek. Ez nagyjából olyan, mint a kocsi mosás. 😉 Három tipped adok most azoknak, akik szeretnék pótolni eme hiányosságukat, és értékelik, ha látnak is valamit a monitoron, kijelzőn vagy bármi máson.

Azt előre szeretném leszögezni, hogy mindegyik megoldás hatékony, valójában “bármivel”, ami erre alkalmas, meg lehet tisztítani a gép kijelzőjét, de érdemes specifikus kendővel és tisztítóval nekiesni, ha nem akarunk a fenti “opálosodásba” belefutni.

Legolcsóbb megoldás

A legolcsóbb megoldás általában bármilyen ablaktisztító folyadék és valamilyen “rongy”. 🙂 Mi mikroszálas törlőkendőt szoktunk javasolni, ami általában 5-ös csomagolásban szokott lenni és szinte bárhol kapható. Alább találtok róla egy képet, hogy milyet keressetek, de én péládul az Obiban szoktam venni 1000-1500Ft-ért az öt darabot.

Ezzel lényegében probléma nélkül le tudjuk tisztítani a gép vagy az iPhone vagy iPad kijelzőjét. Ennél egyébként is igazán kell drágább megoldás, de néha azért ajánlott az is attól függően milyen foltokról van szó.

A felső képen látható “opálosodást” úgy tudjuk elérni, hogy a kendő nedves marad és a koszos nedves réteget ide-oda kenjük a kijelzőn és nem száraz rongyal szendük le.

Én következőt javaslom, ami nekem bevált:

 1. Ráfújok a cikkben megtalálható tisztítók közül a rongyra (sosem a kijelzőre!), majd azzal végigtörlöm az egész Mac-et vagy iPhone-t vagy iPadet.
 2. Előveszek egy másik tisztítókendőt, majd azzal szárazra törlöm először a kijelzőt, majd a többi részét.

Tehát lényegében én két kendőt is használok, mivel ugyanazzal a kendővel csak elkenjük a mocskot a kijelzőn és a fenti képet kapjuk.

Középmegoldás

Ugyan a fenti mikroszálas rongyokat én is használom, de mellette én az Apple 10.000Ft-os törlőkendőjét is használom, mivel az egy sokkal erősebb és vastagabb anyagból készült kendő. Ez azért fontos, mert így kevésbé kell a kijelzőre nyomnom a kezemet, hogy lejöjjön maga a kosz, hanem a kendő saját, egyedi anyaga miatt sokkal könnyebben és jobban lejönnek a maradék foltok és tiszta lesz a kijelző.

Nem, nem az Apple törlőkendője a középmegoldás 😉, hanem a megszólalásig hasonló Tech-Protect kendő, mely lényegében az Apple-ével megegyező minőségű termék.

Amikor megláttam a Tech-Protect termékét, konkrétan azt hittem, hogy ez az Apple kendője. Talán kevésbé vastag, de anyagát tekintve teljesen megegyezik az Apple-ével. Így bátran tudom ajánlani, mert 2db-ot kapunk az Apple ár negyedéért! Ide kattintva megvásárolható.

Egyébként ezen kívül még a középmezőnybe tartoznak azok a különböző márkájú kendők, spray-k, amiket 3-5.000Ft-ért vásárolhatunk meg akár az iKinél is. Mint például ez vagy ez.

Mi akkor a felsőkategória?

A felső kategória egyértelműen a 10.000Ft fölötti termékek, lásd az Apple törlőkendője, amit mi is teszteltünk korábban összevetve más termékekkel. Ezt ide kattintva tudjátok elolvasni. Illetve minden olyan szemüvegtörlő folyadék is jó, ami inkább már márka miatt drágább, mintsem hogy egyedi anyagot tartalmazzon.

Ti mit használtok a kijelzők tisztítására? Tudtam tippet adni?

+1 AppleCare+

Szoktuk mondani, hogy a legjobb Apple biztosítás az AppleCare+. Hazánkban nem vásárolható meg hivatalosan, de külföldi beállításokkal, címmel és bankkártyával itthonról is simán megköthetjük. Igazából ez a lehető legjobb biztosítás, mert 100%-osan eredeti alkatrészt kaptok javításkor, illetve az Apple Watch-nál és AirPods-nál minden esetben az egész készüléket cseréli az Apple, tehát hibázni sem tudtok.

Ebben a cikkben részletesen leírtuk, hogy hogyan tudjátok megkötni saját magatoknak az AppleCare+-t, de ha nincs külföldi bankkártyátok és címetek, akkor mi is nagyon szívesen megkötjük nektek külön díjért cserébe. Ezt az elmúlt években hoztuk el nektek, hogy a lehető legjobb biztosítást tudjátok megkötni az Apple terméketekre. Az AppleCare+ kizárólag a vásárlástól számított 60 napig köthető meg! Amennyiben a mi segítségünkre van szükségetek, írjatok egy emailt a [email protected]-ra a készülék megjelölésével és tájékoztatunk titeket a részletekről!

Ha tetszett a cikk, dobj egy hozzászólást, te mit gondolsz erről!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Én csak rásercintek egy hegyeset a pulóver ujjára, oszt kész is van…! :laughing: :grin: :laughing:

  Abszolút hasznos volt. :slightly_smiling_face:
  BUÉK!

 2. Atlagos megoldásom nekem is az :smiley: de van az a pont, amikor már… :smiley:

 3. Avatar for zoly zoly says:

  Szerintem: 2 db mikroszálas törlőkendő, egyiket langyos vízzel átitatni, kicsavarni, ezzel letörölni, majd a másikkal szárazra törölni. A tisztitószerek csak elkenik a koszt :slightly_smiling_face:
  Ezt használom billentyűzet tisztításra is + itt kell még szoftveres billentyűzár is, pl. Little Fingers, ha M-procis gépet használsz :nerd_face:

 4. Köszi az app tippet, én szimplán csak le szoktam zárni ilyenkor a gépet. :slight_smile:

 5. bedobom ide a One Switch nevű menubar app-ot is. sok csuszkát kitehetsz egy lehulló menubar icon alá (keep awake, night switch, dark mode, stb.) és van benne egy, ami lezárja a billentyűzetet amikor tisztogatod.

 6. Avatar for zoly zoly says:

  Köszi, andrasss, a Little Fingers ingyé’ van :slightly_smiling_face:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for zoly Avatar for Szifon Avatar for Hacsi Avatar for grofzero Avatar for andrasss Avatar for SzifonAdmin