fbpx Skip to content

A cikk címe alapján azt hinné az ember, hogy ez áprilisi tréfa, de nem. Az iSTYLE-nál végre elérhetővé vált a Pro Display XDR mellé kapott “Pro” törlőkendő.

Apple Pro torlokendo

Bevallom, volt egy kis háttérszele annak, hogy felkerült a törlőkendő az iSTYLE kínálatába (hivatalosan ugyanis nem vásárolható meg az Apple.hu-n), mert admin kollégával szerettünk volna egyet a használata után. És noha ez viccnek hangzik, de nem az. Az Apple törlőkendője veri a mezőnyt és eddig voltaképpen 5 csillagosra vizsgázott nálunk. Nézzük, miben más, mint a többi!

Az Apple alap esetben a nanotexturált üveg tisztításához “fejlesztette ki” ezt a törlőkendőt, mivel ha a Pro Display XDR-t nanotexturált üveggel kérjük, akkor eleve nem is szabad nedvesített kendővel törölni a felületet. Ehhez egy speciális, extra puha, minőségi, mikroszálas kendőre van szükségünk, ami rendkívül jól törli le a zsírt, és a porszemeket. Minderre képes az Apple Pro tisztítókendője.

Ettől függetlenül természetesen bármilyen más üvegfelületen használható, tehát megvásárolhatjuk a jelenlegi termékpalettához is, használható MacBookokhoz, iPadekhez és iPhone-okhoz is. Lényegében egy mikroszálas törlőkendőt kapunk, ami sokkal jobban leszedi a zsírt, a porszemeket, illetve nem hagy semmilyen nyomot sem maga után.

Miben más ez a törlőkendő a többitől? Hogyan használjuk?

Személy szerint én utálom, amikor koszos, zsíros, piszkos bármelyik eszközömnek a kijelzője. Ahogyan az Apple Pro Display XDR cikkemben is említettem, munkámból kifolyólag főleg iOS, iPadOS és web alkalmazások tervezésével foglalkozom, így mondhatni egész nap a kijelzőt nézem – sokkal kritikusabban, mint egy átlag felhasználó, ezért nyilván sokkal nagyobb figyelmet szentelek az eszközeim kijelzőinek és azok tisztaságára.

Például ez is az oka annak, hogy nem tudok elviselni egyetlen fóliát sem a készülékeimen, hiszen zavaró, amikor egy extra rétegnyi anyagon keresztül nézek egy kijelzőt, így inkább igyekszem a lehető legjobban vigyázni a készülékeimre és gyakran tisztítani is őket.

Sajnos a kijelzők tisztítása nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik, hiszen a legtöbb törlőkendő nem megfelelő erre a célra. Az elmúlt hónap, illetve igazából évek alatt viszonylag sok minőségi kendőt sikerült felhalmoznom – sőt, emlékszem, volt egy alkalom, amikor bementem a MediaMarkt egyik üzletébe és az összes létező típusú kendőből vásároltam egyet. ?

A probléma ugyanis az, hogy a legtöbb kendő nem távolítja el a koszt, zsírt a kijelzőről, hanem csak maszatolja azt és nyilván nagyon sok maszatolás után rosszabb fényviszonyok között úgy tűnhet, mintha tiszta lenne a kijelző, de sajnos nem. A másik nagyon gyakori probléma pedig, hogy bár a kendő eltávolítja a szennyeződést, de cserébe nagyon apró anyag darabokat, mikroszálakat hagy a kijelzőn, ami szintén messze nem ideális.

Így amikor hallottam, hogy a Pro Display XDR kijelzőhöz külön kendőt ad az Apple, a teszt során az első dolgom volt kipróbálni, és azt kell mondjam, hogy ez a kendő tényleg tökéletes. Nem maszatolja a zsírt a kijelzőn, hanem eltávolítja azt, valamint semmilyen nyomot nem hagy maga után. Gyakorlatilag pont olyan állapotra hozza vissza a kijelzőt, mint amikor megvettük a készülékünket és kicsomagoltuk azt.

Az anyagát tekintve sokkal vastagabb, minőségi anyagból készül az Apple törlőkendője, ami kézzel akár ki is mosható csapvíz és mosogatószer használatával.

Erős a gyanúm, hogy a külföldi Apple Store-ok munkatársai is hasonló kendőt használnak az üzletekben, de ennek még utána fogok járni, mert ez a kérdés is régóta érdekel már, mert ha már megfigyeltétek, egy Apple Store-ban szinte mindig tökéletesen tiszta az összes készülék kijelzője, mert a munkatársak rendszeres időközönként folyamatosan tisztítják őket.

A használat során alapvetően nem kell semmire különös figyelmet fordítanunk. A tisztítás során értelemszerűen ne használjunk semmilyen folyadékot, csak magában a kendőt, illetve esetleg arra figyelhetünk, hogy amennyiben rég nem tisztítottuk már a kijelzőnket és emiatt eléggé koszos, akkor érdemes valamilyen olcsóbb, rosszabb minőségű kendővel először áttörölni azt és csak utána használni az Apple törlőkendőt, csak hogy ne koszoljuk teljesen össze az új kendőnket már az első használat során.

Konklúzió

Az Apple nem véletlen ad speciális törlőkendőt a nanotexturált üveg tisztításához, mivel nagyon jól tudják, hogy egy apróbb hiba, karc rendkívül sok problémát okozhat a kijelzőnél. A Pro tisztítókendő szerintem tökéletes. Kellően vastag, kellő minőségű anyagból van, és persze hibátlanul teszi a dolgát. Az elmúlt hetek alatt többször használtuk, és érezhetően jobban tisztította az iPhone, iPad kijelzőjét, használatuk olyan volt utána, mintha a dobozból vettük volna ki őket.

Az Apple tisztítókendő megvásárolható az iSTYLE oldalán ide kattintva.

[wp-review id=”118205″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Avatar for Tocso Tocso says:

  Az a kérdés, hogy mennyi bír maga a kendő.
  Mert ha 6-9 hónapot el lehet törölgetni vele, akkor pacsi és tök jó ár-érték arány.

  De ha mondjuk csak 1 hónapot, akkor meg jézusom :grinning: Van kis kényszerességem a rendrakásra, de 1-2 havonta 9e-t kiadni egy kendőért, hogy mindig tökéletesen tiszta legyen a telefonom már következő szint :grinning:

  És ne értsetek félre, minden tiszteletem az Apple-é, hogy mac pro esetén a kerekeket el tudja adni annyiért… most meg egy törlőkendőt ennyiér :grinning:

 2. Akármilyen jó is, mielőtt törölgetni kezdeném, elsőként a porszemeket távolítanám el, hogy ne azokkal karcoljam össze. Erre a célra talán legjobb a Pronto Xpress Duster. Évek óta használom, nagyon jó cucc.

 3. Megrendelve. Kiváncsi leszek. Idáig azt a viledát használtam amit a neves laptop gyártók használnak a sor végén dobozolás előtt. Úgyhogy nálam is magas a mérce. Üdv minden ujjlenyomat üldözőnek!:wave:t2:

 4. Mivel alapvetően ki tudod mosni magát a kendőt így gyakorlatilag éveken át jónak kell lennie. :slight_smile: Havonta azért picit erős lenne újat venni :smiley:

 5. Avatar for Tocso Tocso says:

  Azt nem tudtam, hogy moshatók ezek.
  Nem rontja el az első mosás vagy kézi tisztítás a struktúráját ?

 6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  @Tocso le van írva a cikkben is, hogy ki lehet mosni:

  Az anyagát tekintve sokkal vastagabb, minőségi anyagból készül az Apple törlőkendője, ami kézzel akár ki is mosható csapvíz és mosogatószer használatával.

 7. “mert admin kollégával szerettünk volna egyet a használata után” ??!4

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  mármint mi a kérdésed?

 9. Engem az érdekelne hogyan árulhatja az iStyle, ha még maga az Apple sem árulja? :smiley: Ezek a dolgok mindig olyan varázslatosak kishazánkban!

  Mellesleg pont úgy néz ki, mint a szarvasbőr kendők, csak gondolom ez szintetikus.

 10. Úgy, hogy akár mi is rendelhetünk ilyen kendőt az Apple.hu-n, csak külön kell kérni. Az iSTYLE is ugyanezt teszi, csak éppen feltöltötte a webshopba is, hogy mindenki elérhesse.

  Amúgy pár óra alatt elfogyott az egész készlet, most érkezik majd újra.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Tocso Avatar for danikorpai Avatar for onderon Avatar for TigerCat Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin