fbpx Skip to content

A Bloomberg még tavaly év végén hozta le a hírt, hogy Tang Tan, az Apple vezető iPhone és Apple Watch tervezője otthagyja a céget.

Új munkahelye pedig nem más lesz, mint a Jony Ive által alapított LoveFrom, ahol a jövő mesterséges intelligencián alapuló eszközeit fogja tervezni. Vajon mi fog kisülni ebből?

Tan és Jony Ive együtt fognak majd dolgozni az OpenAI-tól Sam Altmannel, hogy a jövő mesterséges intelligenciával működő eszközét megfejtsék. Ive és Altman együttműködéséről a The Information már tavaly szeptemberben beszámolt, de Tan társulása még izgalmasabbá teszi a projektet.

Tang Tan jelenleg az Apple termékeinek designjáért felelős az Apple-nél, de valószínűleg új kihívásokra vágyik és ezért megy át volt munkatársa új cégéhez.

Ha esetleg elfelejtetted volna, hogy mi is a LoveFrom, akkor itt egy kis emlékeztető. 2019-ben írtunk róla, hogy Jony Ive elhagyja az Apple-t és saját design stúdiót indít: Jony Ive elhagyja az Apple-t és saját design stúdiót alapít, aminek az első ügyfele az Apple lesz.

Azóta azonban már változtak a dolgok és a LoveFrom segítsége nélkül dolgozik az Apple: The New York Times: Véget ér az együttműködés az Apple és Jony Ive között.

Tan távozása feltételezhetően érezhető lesz, ugyanis sok termék formavilága hozzá köthető az elmúlt évekből, beleértve az új iPhone-okat, Apple Watch-okat és az AirPods-t is. Állítólag az Apple legfontosabb termékei kapcsán több kritikusan fontos döntést ő hozott meg.

És az a baj, hogy nem csak ő távozott az Apple design csapatából. Mostanra több mint 20-an mentek át a LoveFromhoz. Ezek közül a legfrissebb átpártolások:

  • Patrick Coffman: az Apple egyik legfontosabb felhasználói felület szakértője
  • Colin Burns, aki korábban a BBC-nél volt design szakértő és Ive érkezése után érkezett az Apple-höz az interakciós architektúra csapat vezetésére, szintén a LoveFrom-hoz dobbantott
  • Shota Aoyagi, aki Ive ipari design csapatának volt tagja az Apple-nél, szintén már a LoveFromnál dolgozik

Ezek után nem lennék meglepve, ha az OpenAI első hardvere egy olyan termék lenne, ami nagyon hasonlít majd az Apple formavilágára.

Szerinted milyen mesterséges intelligenciás eszközön dolgozhatnak?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok