fbpx Skip to content

Az Apple bejelentette, hogy Jony Ive, a cég designért felelős vezetője ebben az évben, több mint húsz év után elhagyja a céget, hogy saját design stúdiót alapítson LoveFrom néven – és amelynek az Apple lesz az egyik elsődleges ügyfele.

Ez tehát azt jelenti, hogy noha Jony Ive már személyes projekteken is dolgozik majd, az általa alapított, új cég, a LoveFrom továbbra is szorosan együttműködik majd az Apple-lel rengeteg dologban. Az átállás az év későbbi részében kezdődik, a LoveFrom pedig 2020-ban indul útjára teljesen.

“Jony egy igazán kiemelkedő személy a design világában, és a szerepe az Apple újjáélesztésében megkérdőjelezhetetlen, kezdve az 1998-ban megjelent iMac-kel, egészen az iPhone-ig és a példátlanul ambiciózus Apple Parkkal együtt, amelyre igen sok energiát és odafigyelést áldozott.” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. “Az Apple továbbra is élvezni fogja Jony tehetségét annak köszönhetően, hogy továbbra is együtt dolgozunk majd vele exkluzív projekteken, és az általa felépített brilliáns és elhivatott design csapat is folytatja a munkát. A sok éves közös munka után örülök annak, hogy a kapcsolatunk még tovább fejlődik, és várom, hogy még sokáig együtt dolgozhassak Jony-val.”

A design csapatot vezető Evans Hankey és Alan Dye közvetlenül Jeff Williams-nek fog majd jelenteni. Dye és Hankey is vezetői kulcspozíciót töltött be a design csapatban éveken keresztül. Williams vezette az Apple Watch fejlesztését annak megalkotása óta, és több időt fog együtt dolgozni a design csapattal a tervező stúdiójukban.

“Majdnem 30 év és számtalan projekt után a legbüszkébb arra a munkára vagyok, amivel létrehoztuk a design csapatot, kialakítottuk a folyamatokat és kultúrát az Apple-nél, aminek nincs párja. Ma ez a csapat erősebb, színesebb, és még tehetségesebb, mint bármikor korábban az Apple történetében.” – mondta Ive. “A csapat biztosan tovább gyarapszik majd Evans, Allan és Jeff vezetése alatt, akik a legközelebbi munkatársaim közé tartoztak. Teljes mértékben megbízom a designer kollégáimban az Apple-nél, akik a legközelebbi barátaim maradnak, és akikkel várom, hogy még sok éven keresztül együtt dolgozzam.”

Az Apple sajtóközleménye ide kattintva olvasható el (angolul): Jony Ive to form independent design company with Apple as client.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Megtanulták a mutyizást. Hajrá privatizáció.

 2. Avatar for zsoxxa zsoxxa says:

  Vagy csak szimplán szeretne mással is foglalkozni, de inkább az első verzióra teszem én is a voksomat, mintsem a sajátomra :smile:

 3. Beleszart az ios 7-be ezzel a fos designnal, aztán lelép. Sokkal hamarabb kellett volna. Hatosig eleganciát képviselték a felületek, azóta meg olyan mint egy android miui rom.

 4. Hát, ha választhatok hogy mit bámuljak az iOS 7 vagy a 10+ között, egyértelműen az utóbbi nyert.

 5. Avatar for gunar gunar says:

  xano8574 !
  Hát ahhoz képest, hogy most ugye lassan az IOS13-nál járunk, azaz amit említesz annak kb 6. éve, azért elég sokáig húzta még náluk a szekeret. Arról nem is beszélve, hogy ha jól emléxem, a miui felület az az IOS után lett olyan amilyen, mivel ugye a miui V1, 3 évvel később jött és hát ha ránéz bárki, akkor nem is emlékeztet az IOS-re :smiley:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for xano8574 Avatar for White64GB Avatar for zsoxxa Avatar for Szifon Avatar for gunar