fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a watchOS 10.2-t, ami pár újdonság mellett fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz.

Az iPhone-on a Watch appban a Szoftverfrissítés alatt most is valószínűleg angolul fogja kiírni az újdonságokat, de alább lefordítottuk az ott szereplő szöveget azok számára, akiknek nem az angol a kedvencük.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

watchOS 10.2 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple mindössze a következőket írja – már megint angolul, amit így lefordítottunk magyarra:

A watchOS 10.2 új funkciókat, fejlesztéseket és hibajavításokat tartalmaz, többek között:

  • Egészségi adatok elérése és rögzítési lehetősége Sirivel az Apple Watch Series 9 és Apple Watch Ultra 2 esetén
  • A Most játszódó automatikus megjelenítése a HomePod (2. generáció) vagy a HomePod mini közelében, amikor az tartalmat játszik a Zene vagy a Podcastok kínálatából (Apple Watch Series 6 és újabb, illetve az Apple Watch Ultra modellek esetén)
  • A Beállításokban bekapcsolható a számlapok közötti váltás oldalra húzással
  • Megerősítés kérése opció az Edzések leállításához
  • A zene vagy az edző hangjának előtérbe helyezése a legtöbb Fitness+ edzés esetén
  • Megold egy problémát, amely miatt előfordulhatott, hogy az iPhone-on a Watch appban hozzáadott számlapok nem jelentek meg az Apple Watch-on

A frissítés emellett 9 sebezhetőséget is orvosol, amelyek azonosítói a következők: CVE-2023-42883, CVE-2023-42890, CVE-2023-42898, CVE-2023-42899, CVE-2023-42914, CVE-2023-42916, CVE-2023-42917, CVE-2023-42919, CVE-2023-42927.

Telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, amit már közvetlenül magán az órán is megtehetünk, nem csak az iPhone-on a Watch appban.

A watchOS 10.2 buildje 21S364, ami megegyezik az RC-vel.

Ha nincs iOS 17-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 10-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone XS-sel vagy iPhone XR-rel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 10-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 10 használatához iOS 17-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 17-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 10-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 17-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 17-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára a készüléke iOS-verziójával kompatibilis watchOS-verziót. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Linkgyűjtemény

A watchOS 10-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 10 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok