fbpx Skip to content

Nem indult simán az iPhone 15 modellek karrierje: először három, frissen felfedezett zero day sebezhetőség miatt megérkezett a 17.0.1 az összes, az iOS 17-et támogató készülékre, majd röviddel később jött a 17.0.2, ami egy régebbi készülékről újra való költöztetési problémát orvosolt, és mindezek mellé még az új FineWoven anyagú tokok is hagynak kívánnivalót maguk után.

(Kép forrása: 9to5Mac)

Sajnos azonban ezzel még nincs vége a kálváriának: egyes iPhone 15 tulajdonosok melegedésről számoltak be, ami több okból is előfordulhat, így hamarosan egy újabb frissítés fog érkezni, noha ezt a melegedést sok esetben például az Asphalt 9, az Instagram, és az Uber okozhatják.

(Kép forrása: BullsLab)

Az Apple-nek a Forbes felé tett tájékoztatása alapján a helyzet a következő:

Azonosítottunk pár olyan helyzetet, amikor az iPhone a vártnál melegebb lehet. Az eszköz a megnövekedett háttértevékenység miatt melegebbnek tűnhet az első pár napban a beállítása vagy egy biztonsági mentés visszaállítása után.

Ugyanez a helyzet egyébként minden egyes frissítés után is: attól, hogy a folyamatjelző csík végigmegy, és az iOS betölt, a frissítés még nem ér véget, a rendszer a háttérben tovább dolgozik, ami átmenetileg a megszokottnál melegebb készüléket, és így egyúttal gyorsabb merülést is jelent, hiszen a készülék szeretne a lehető leghamarabb végezni a teljes folyamattal.

Itt fontos kiemelni, hogy az Apple tájékoztatása alapján ez az első pár napot(!) jelenti, tehát ezidő alatt semmiképp sem tekinthető mérvadónak, hogy mennyi ideig bírja egy töltéssel a készülék egy frissítés, költöztetés vagy biztonsági mentés visszaállítása után.

Persze ez még nem minden, az Apple ugyanis így folytatta:

Emellett találtunk egy, némely felhasználót érintő hibát is az iOS 17-ben, amelyet egy szoftverfrissítésben javítani fogunk. Egy másik problémát pedig egyes harmadik felek alkalmazásainak legutóbbi frissítései okoznak, amely appok így túlterhelik a rendszert. Ezeknek a fejlesztőivel azon dolgozunk, hogy mihamarabb ki tudják adni az alkalmazásaik frissítését, amelyben már javították az ezt okozó hibáikat.

Az érintett alkalmazások a Forbes információi alapján például az Asphalt 9, az Instagram, és az Uber, amelyek közül már mindegyikhez érkezett frissítés a napokban, és ezek közül a Forbes szerint az Instagram már biztosan orvosolta ezt.

Erre a jelenségre a napokban többen is felvetették, hogy talán az új titán készülékház kialakítása okozhatja a melegedést az esetlegesen elégtelen hőelvezetés és -leadás miatt, de ezek alapján ennek a problémának mindössze szoftveres oka van, amit egyes esetekben egyszerűen harmadik felek alkalmazásainak hibái okoznak.

Te tapasztaltál melegedést az iPhone 15-re váltás óta?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok