fbpx Skip to content

Mark Gurman, a Bloomberg újságírója egy nagy adag jóslatot közölt az iOS 17 kapcsán.

A legtöbb információ egybevág az eddigi pletykákkal, de szerencsére bőven van újdonság is abban, amit Gurman nyilatkozott. Nézzük meg az előrejelzését!

Okosotthon kijelző

Az Apple állítólag kitalált egy célt iPhone-unknak, amikor nem használjuk: ilyenkor képes lenne hasznos információkat megjeleníteni.

Ha hihetünk Gurmannek, akkor fektetett állapotban MagSafe töltőn az iPhone-od okosotthon vezérlőidet, naptárbejegyzéseidet, értesítéseidet és az időjárás előrejelzést is mutatná fekete háttéren fehér betűkkel, így kímélve az OLED kijelzőt.

Az iPhone 14 Pro jelenleg is rendelkezik mindig aktív kijelzővel, amin láthatod a lezárt képernyőd egyszerűsített állapotát, ezt emelné ez az iOS 17 funkció a következő szintre.

Amikor először olvastam erről, azonnal azt gondoltam, hogy ez hasznosabb lenne egy iPad számára és állítólag az Apple-nél is felmerült ez az ötlet, de ennek a funkciónak az iPadOS verziója majd egy későbbi frissítéssel érkezik és nem az iOS 17-tel.

Frissített alkalmazások

Gurman szerint a Tárca alkalmazás nagy változásokon fog átmenni és a Lokátor alkalmazás még jobban ki fogja használni a helyalapú szolgáltatásokat, de sajnos egyik alkalmazás újításait sem fejtette ki részletesebben.

SharePlay és AirPlay

A SharePlay tavalyelőtt debütált az iOS 15.1-tel és lehetővé teszi, hogy egy FaceTime hívás közben együtt élvezzetek médiatartalmakat. Ha hihetünk Gurmannek, ez a funkció is kap majd újításokat idén.

Az AirPlay háza táján is változások várhatóak, ha minden igaz, akkor a vezeték nélküli streaming protokoll még jobb lesz és az Apple különböző hotelekkel tárgyal, hogy szobáikban egyszerűbbé tegyék az AirPlay használatát a TV-ken.

Új alkalmazások

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az Apple egy új Napló alkalmazáson és hangulatkövetésen dolgozik: iOS 17 pletykák: támogatott eszközök, Napló alkalmazás, Tárca és Lokátor frissítések.

Abból a pletykából úgy tűnt, hogy a “hangulatmérő” inkább az Egészség alkalmazáshoz lesz köthető, de most Gurman úgy véli, hogy inkább a Napló alkalmazásban vihetünk fel hangulatokat, amiket majd utána az Egészség alkalmazásban követhetünk.

A Napló alkalmazás egy ambíciózus újítással érkezik majd, ami “Egésznapos emberfelfedezés” névre hallgat és megmutatja a közeledben lévő Apple felhasználókat. Ez kombinálva a híváselőzményekkel, üzenetekkel és egyéb értesítésekkel segíthet abban, hogy felidézd, milyen napod volt, amikor rögzíted a Naplóba.

Ez elsőre elég félelmetesen hangzik, de ismerjük már annyira jól az Apple-t, hogy ők az adatvédelmet komolyan veszik, ezért az összes számítás az eszközön fog történni és nem egy távoli szerveren.

Ahogy azt már fentebb említettem, a hangulatkövetés eredményét az Egészség alkalmazásban is láthatod majd és az iPadOS 17 rendelkezni fog végre saját Egészség alkalmazással, így még nagyobb vásznon nézheted meg statisztikáidat.

Te melyik iOS 17 újítást várod leginkább?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok