fbpx Skip to content

Az első iPhone 2007-ben óriási újítást hozott a csengő/csendes üzemmód kapcsolóval (angolul ring/silent switch az Apple szerint, de köznyelvben inkább mute switch névre hallgat).

A korábbi telefonokon nem igazán volt ez a fajta némítás jellemző, de egyszerűsítette a felhasználók életét, hiszen anélkül, hogy a zsebedből elő kellett volna venned a telefonod, tudtad némítani és ki tudtad tapogatni, hogy le van-e némítva. Idén az iPhone 15 Pro ezen is változtatni fog és a hangerőgombok sincsenek biztonságban. Nézzük meg, hogy mit tudunk!

A ShrimpApplePro névre hallgató Twitter felhasználó megosztott állítólagos CAD képeket, ahol az iPhone 15 Pro Max-ot láthatjuk oldalról.

A jelenlegi, különálló hangerőállító gombok helyett egy hosszú nyomás-érzékeny gomb lesz, mely valószínűleg hasonlóan fog működni, mint a mostani: ha a tetejét nyomod meg, növeled a hangerőt és ha az alját, akkor pedig csökkented.

Ez még nem a világvége, azonban a némító kapcsoló egy fokkal nagyobb változáson fog átesni: kapcsoló helyett egy egyszerű gomb lesz, melynek megnyomásával tudsz majd váltani csengő és csendes üzemmód között.

Az iPhone X óta nem történt ekkora változás abban, hogy hogyan kezeljük iPhone-unkat, ezért az Apple-től minden bizonnyal fogunk kapni egy magyarázatot arra, hogy miért kellett módosítani az iPhone 15 hangerőkezelő hardverét ilyen drasztikusan.

Nem nehéz elképzelni, hogy az Apple a vízállóságot fogja majd felhozni, hiszen ha nem valódi gombok vannak a telefon oldalán, akkor sokkal könnyebb a szigetelés. Ennek ellenére jó lenne valami új, menő extra funkció is, ha már bukjuk a némító kapcsolót.

Szerencsére ha ragaszkodsz a különálló fizikai hangerőgombokhoz és a némító kapcsolóhoz, akkor is tudsz majd idén szeptemberben új iPhone-t venni, ugyanis a sima iPhone 15 és iPhone 15 Plus megmarad a régi módinál.

Sonny Dickson Twitteren megosztotta, hogy az iPhone 15 Pro család kijelző körüli kerete vékonyabb lesz:

Bal szélen látható az iPhone 15 kerete, mellette pedig a Pro és Pro Max kijelzővédő üvege.

Azt egyelőre még nem tudjuk, hogy ez kisebb házat is eredményez-e, de mindenképpen elegánsabban fog kinézni elődeinél.

A MacRumors a fenti pletykák hevében összegyűjtött még 9 érdekességet, amit az iPhone 15 család kapcsán pletykálnak:

  • A17 chip – szinte minden kétséget kizárólag A17 chip fog kerülni az iPhone 15 Pro-ba és az iPhone 14 Pro-ban megtalálható A16 kerül majd az olcsóbb iPhone 15 modellekbe.
  • Titán ház – az Apple Watch Ultrához hasonlóan az iPhone 15 Pro titán házat fog kapni. Ha szeretnéd elképzelni, hogy ez hogy nézhet majd ki, errefelé megteheted: A Bloomberg szerint 2024-ben befuthat az iPhone Ultra.
  • Gyorsabb USB-C csatlakozó is várható, de egyesek szerint nem kizárt, hogy az Apple trükközni fog az MFi tanusítvánnyal: Elképzelhető, hogy az Apple korlátozni fogja az iPhone 15 USB-C portját.
  • Várható, hogy meg fog jelenni a Wi-Fi 6E szabvány támogatása is. Tekintve, hogy ez bekerült a legújabb Mac-ekbe és az iPad Pro-ba is, ez abszolút nem a legvadabb előrejelzés.
  • A tajvani TrendForce kutatóintézet szerint az iPhone 15 Pro modellek 8 GB RAM-ot kapnak majd, míg a sima 15-ben marad a jelenlegi 6. Hol vannak már azok az idők, amikor 128 MB mindenre elég volt?
  • Ming-Chi Kuo szerint periszkóp lencse is várható az iPhone 15 Pro-nál, de ezt igazából 2020 óta sejti, szóval lehet, hogy egy-két évet téved. Mindenesetre ha igaza lesz, akkor 6x-os optikai zoomra is lehet számítani.
  • Az iPhone 15 Pro modellek jobb LiDAR szkennert is kaphatnak, ami hatékonyabb 3D feltérképezést és jobb éjszakai képeket eredményezhet.
  • Új szín is érkezhet: Bordó színt kaphat az ősszel érkező iPhone 15 Pro.

Úgy tűnik, hogy az Apple minél inkább megmarad annál a trükknél, hogy a sima iPhone alig kap újításokat, esetleg néhány funkció leesik az előző évi Pro felhozatalából, mint például idén a dinamikus sziget, de ha valóban új dolgokra vágysz, akkor kénytelen leszel a Pro modellt választani.

Szerinted jól csinálja ezt az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. meg 11x100e forintod

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a legdrágább iPhone ára sem 11x100e, ez idén sem lesz másképp.

    iPhone 14 Pro Max – 1 TB: 929 990 Ft

  3. tenyleg? koszi az infot

  4. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ha esetleg lesz áremelés az idén, az továbbra is abból adódik, hogy épp mennyi a forint/euró váltási árfolyam, és ha a forint tovább romlik, akkor noha euróban nem változik érdemben az ár (mert a dollár/euró árfolyam többségében stabil), a forint ár nyilván nőhet. ez nem az Apple-ön múlik.

  5. Idén valszeg az Apple 100 dollarral emeli az iPhone-k arat az USA-ban es valszeg az EU-t is erinti majd ez.

  6. Helyesbites.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    és erre mi a forrás?

    az alatta lévő hozzászólásban nem értem, mire gondolsz a helyesbítés alatt.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye