Ming-Chi Kuo: információk az idei és a 2022-es iPhone kameráiról

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője már évek óta szinte pontosan meg tudja mondani, hogy az Apple mire készül.

Időnként persze téved, de pont elégszer találta el ahhoz, hogy érdemes legyen vele foglalkozni. Legújabb jelentésében az elkövetkező 3 év iPhone kameráiról beszélt.

Bár a kamerák fejlődéséről beszélt, az is kiderült Kuo-tól, hogy idén érkezik egy még nagyobb iPhone, ami egyedi kamerát kap. Úgy tűnik, hogy az Apple vissza fog térni ahhoz, hogy csak a legnagyobb iPhone tud mindent, amitől nem is olyan rég szakadtak el az iPhone XS Max-szel.

Ez a még nagyobb iPhone 6,7 colos kijelzőt kapna, és ha minden igaz, kicsit magasabb lenne, mint a jelenlegi 6,5 colos iPhone 11 Pro Max.

A nagyobb telefon kiváltsága egy szenzor-eltolásos képstabilizátor lenne, amivel az Apple-nek sikerülne megoldania a hátlapi kamerák stabilizálását egyszer és mindenkorra.

Jelenleg csak a széleslátószögű és a telefotó kamera rendelkezik optikai képstabilizálással fotó- és videokészítés közben, az ultraszéles látószögű azonban kimarad a buliból. Egy szenzor-eltolásos képstabilizátorral azonban egy mechanika végezné mindhárom kamera optikai stabilizálását, ugyanis a stabilizálás a szenzoron történne és nem a lencsén.

A tajvani DigiTimes is megerősítette Kuo jóslatát, vagyis a szenzor-eltolásos képstabilizálás egészen valószínű, hogy idén megérkezik. Az eltérés annyi, hogy a tajvani lap szerint a drágább, 6,1 colos modellre is megérkezne idén az új stabilizálás, míg Kuo úgy véli, hogy jövő évig a 6,7 colos modellhez lesz exkluzív a funkció.

2021 arról szólna, hogy ez a szenzor-eltolásos képstabilizálás megjelenik a kisebb modellekben és 2022-ben már jöhetne a következő új, izgalmas kamera, ami pedig egy periszkóp lencse lenne.

Jelenleg a Huawei P30 Pro-ban található periszkóp lencse, ami ötszörös optikai zoomot tesz lehetővé és ha minden igaz, utódja, a P40 Pro már 10x-est is tudni fog.

Jelenleg az iPhone-ban 2x-es optikai és 10x-es digitális nagyítás van, így egy periszkóp lencsével igazán versenybe tudna lendülni az Apple telefonja.

Kuo azt állítja, hogy a periszkóp lencsét az Apple a tajvani Genius Electronic Opticallal közös fejlesztésben készíti.

Te milyen funkciót hiányolsz iPhone-od kamerájából?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

  1. Év végén akarok upgradeelni iphone x ről valami erősebbre. Nem kellene mert jól működik (Aksi kicserélve) de hát  fan vagyok. Most már muszáj cserélni :star_struck::iphone:Kell az új impulzus. A kamerák fejlődése szintén tetszik nagyon!

  2. Kamera terén nagyot kell dobbantaniuk mert csúnyán lemaradtak a többiekhez képest főleg most, hogy azok kijöttek az 5G telókkal.

  3. Put2 says:

    Jöhetne 1000fps-es lassított felvétel! Ami valósan 1000 fps… Annak örülnék! Még az sem zavarna ha csak 6-7 mp lenne! :slight_smile:

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!