fbpx Skip to content

Az Európai Unió törvényeinek köszönhetően az Apple idén kénytelen lesz USB-C porttal ellátott iPhone-t bemutatni.

Azonban az, hogy az iPhone alján USB-C port lesz, még nem jelenti azt, hogy minden USB-C-s kiegészítő is menni fog vele, ugyanis az Apple állítólag korlátozni fogja a csatlakozót.

A Weibo nevű, kínai közösségi oldalon merült fel a pletyka, hogy az Apple egy olyan integrált áramköri lapon dolgozik, mint ami a Lightning-csatlakozókat vezérli. Ezzel a lapkával az Apple megtarthatná a “Made for iPhone” címkét, amiért a kiegészítő gyártóknak eddig különböző megpróbáltatásokon kellett átesniük.

Így az Apple továbbra is firmware-en keresztül tudná korlátozni, hogy mire képes egy bedugott kiegészítő. Könnyű elképzelni, hogy bármelyik USB-C kábel képes lesz normál sebességgel tölteni az iPhone 15-öt, de ha gyors töltésre és adatátvitelre vágysz, akkor az Apple tanúsítványával ellátott kábelre lesz szükséged.

Persze elképzelhető az is, hogy az Apple csak azért teszi bele a Lightning-csatlakozó lapkáját az iPhone 15-be, hogy a már meglévő Lightning-kiegészítők egy átalakítóval továbbra is használhatóak legyenek és valójában nem is akarják korlátozni az USB-C portot.

Hiszen az iPadeken, Apple TV távirányítón és a különböző Mac-eken sem korlátozta az Apple az USB-C portot, így furcsa lenne, hogy miért pont az iPhone-nál jutna ez eszükbe.

A korábbi pletykák alapján az iPhone 15 és 15 Plus USB-C portja csak USB 2.0-s adatátviteli sebességre lesz képes és a Pro telefonok kiváltsága pedig egy Thunderbolt-csatlakozó lesz, ami akár 4K videókimenetet is lehetővé tehet.

Téged zavarna, ha az Apple korlátozná az iPhone USB-C portját?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Akkor 3,5mm csatinak nincsen hely de az USB-C mellett egy Lightningnak lesz? Vagy én nem értek valamit? :sweat_smile:

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lesz két külön csatlakozó, hanem az USB-C kaphat hasonló vezérlést, mint a Lightning.

  3. USB-C lesz Lightning helyett csak az Apple vagy korlatozni fogja, hogy csak sajat kabellel fog gyorsabban tolteni vagy nem, ugyan ugy mint a vezetek nelkuli toltest.
    (Csak sajat magesafe-l lehet 15w-tal tolteni, nelkuli csak 7,5w)

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for White64GB Avatar for Szifon Avatar for farkas63 Avatar for Jadeye