fbpx Skip to content

A Sonos-ról nem először hallotok itt a Szifon.com-on, az elmúlt 2 évben a soundbarjaikat teszteltem megelégedettséggel, és továbbra is lelkes híve vagyok a márkának, mert szerintem a saját szegmensükben az egyik legjobb termékek.

Sonos Era COVER

Korábban már teszteltem a Sonos ARC Dolby Atmos soundbarját és a teljes Dolby Atmos rendszerét, illetve az újabb generációs Sonos Beam 2-t is. Amennyiben minőségi Dolby Atmos-t szeretnénk, akkor érdemes ezeket a cikkeket elolvasni, főleg amiatt, mert a Sonos soundbarjai kiegészíthetőek az új generációs Era 300-zal és Era 100-zal is. A termékeket hamarosan tesztelni is fogjuk, de addig is nézzük meg, mit kell tudni róluk.

Az Era család a hangzás és a dizájn innováció egy teljesen új fejezetét nyitja meg, és a következő hangszórókból áll:

 • Era 300, egy forradalmian új hangszóró, amelyet úgy építettek meg, hogy a legjobb élményt nyújtsa a térbeli hangzáshoz, hat erőteljes meghajtóval, amelyek balra, jobbra, előre és felfelé irányítják a hangot, és átütő hangteljesítményt nyújtanak a Dolby Atmos funkcióval.
 • Era 100, a legkelendőbb Sonos One újragondolt változata, amely újgenerációs akusztikával és kialakítással rendelkezik, így részletes sztereó hangzást és mély basszust biztosít.

A Sonos az új Era termékeit rendkívül jól kidolgozta, mert míg az Era 300 önmagában is képes térbeli hangzásra és Dolby Atmos-ra, addig az Era 100 új generációs kialakításának köszönhetően önmagában egy készülékkel is sztereó képet képes sugározni, ami – valljuk be – elég valószínű a Sonos múltjával és TruePlay támogatásával. Szóval mindkét termék a saját szegmensében egyedi tulajdonságokkal bír, és ahogy korábban a Sonos One, úgy az Era 100 is képes Dolby Atmos-ra és Spatial Audio-ra egy Sonos soundbarral.

Sonos Era 300

Az Era 300 egy kompakt hangszóróhoz képest példátlanul nagy teljesítményű, hat meghajtóval büszkélkedhet, amelyek balra, jobbra, előre és felfelé irányítják a hangot, és olyan átütő hangteljesítményt nyújtanak a Dolby Atmos segítségével, amellyel a hallgatókat a filmek és a zene középpontjába helyezik.

 • Térbeli használatra tervezve: az Era 300 gyönyörűen komplex akusztikai architektúráját egy elegánsan karcsúsított homokóra kialakításba csomagolja, amelynek minden szöge, aránya és elosztása fokozza a hang irányát és terjedését, hogy az valóban körülvegye a hallgatót.
 • Szürreális térhatású hangzás: az Era 300 a márka első olyan hangsugárzója, amely egy házimozi rendszer hátsó hangfalaként többcsatornás térhangzást biztosít. A filmrajongók két hangszórót párosíthatnak Arc vagy Beam (Gen 2) soundbarral, hogy szupererős Dolby Atmos élményt teremtsenek, amely még mélyebben bevonja őket a filmek akciójeleneteibe.
 • Mélyreható zeneipari együttműködés: a Sonos szorosan együttműködött a vezető művészek és alkotók közösségével – köztük a  Sonos Soundboard tagjaival – az Era 300 aprólékos finomhangolásán, hogy a hallgatók stúdió minőségben élvezhessék a művész által átadni kívánt hangzást.

Sonos Era 100

Az elődjénél, a Sonos One-nál alig nagyobb Era 100 teljesen új hardverrel és szoftverrel, új generációs akusztikával és dizájnnal rendelkezik, amely részletgazdag sztereó hangzást és mély basszust biztosít.

 • Most sztereóban: két, ferdén elhelyezett magashang sugárzó balra és jobbra is éles magas frekvenciákat sugároz a gazdag sztereó élmény érdekében, míg a nagyobb középsugárzó olyan lenyűgöző basszust hoz létre, amely váratlan egyetlen kompakt hangszórótól.
 • Kicsi, de hatalmas: az Era 100 tele van audio és technikai fejlesztésekkel, és vékony, modern kialakításával elegáns, hangsúlyos darabja bármely könyvespolcnak, konyhapultnak, íróasztalnak vagy éjjeliszekrénynek.
 • Testre szabhatjuk a rendszerünket: dobjuk fel a mozi estét két, a soundbarunkhoz csatlakoztatott Era 100 hangszóróval a térhatású hangrendszerért, vagy egyszerűen párosítsuk a kettőt a szobát betöltő sztereó hangzáshoz.

További érdekességek

 • Fenntarthatóbb hangzás: az Era 100 és az Era 300 újrahasznosított műanyagból (PCR) készült, és 100%-ban fenntartható módon előállított papírba csomagolták, miközben úgy tervezték őket, hogy 2 watt alatti üresjárati fogyasztással és egy új, fejlett alvó funkcióval csökkentsék az energiafogyasztást.
 • Tartósra építve: mindkét hangszórót úgy tervezték, hogy sok évig része legyen otthonának, és a könnyű szétszerelhetőség és javíthatóság érdekében a ragasztók helyett a csavarok használatára tértek át, ezáltal is könnyítve a szervizelhetőséget.
 • Merész, új felhasználói felület: az Era 100 és az Era 300 intuitív új felhasználói felülettel rendelkezik, beleértve egy új, kapacitív hangerőszabályozót az egyszerű vezérléshez, amely kiegészíti a zene Sonos alkalmazásbeli gyors és privát vezérlését az Apple AirPlay 2 és a Bluetooth® általi vezérlés lehetőségével.
 • Frissített csatlakoztathatóság: streameljük az összes fontos hangot Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével, és csatlakoztassunk közvetlenül más audio eszközöket, például lemezjátszót egy kiegészítő kábel és a Sonos Line-In adapter segítségével.
 • A Trueplay kiterjesztése több hallgatóra: az Era 100 és Era 300 mikrofoncsoportjának használatával a Trueplay a Sonos alkalmazásban egy érintéssel optimalizálja a hangzást a helyiség egyedi akusztikájára. Android és iOS felhasználók számára egyaránt elérhető.

(Sonos Beam gen2 és Era 100 Dolby Atmos szett)

Apple Music térbeli hangzás támogatás a Sonos rendszereken!

A Sonos azt is bejelentette, hogy 2023. március 28-tól támogatja a térbeli hangzást az Apple Music-ban. A Sonos Era 300, Arc és Beam (Gen 2) készülékeken elérhető Apple Music térbeli hanggal a hallgatókat a zene középpontjába helyezi a zeneszámok egyre bővülő katalógusával és a szakértelemmel összeállított lejátszási listákkal, amelyekben minden műfajban neves művészek szerepelnek.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.