fbpx Skip to content

A Sonos-ról nem először hallotok itt a Szifon.com-on, az elmúlt 2 évben a soundbarjaikat teszteltem megelégedettséggel, és továbbra is lelkes híve vagyok a márkának, mert szerintem a saját szegmensükben az egyik legjobb termékek.

Sonos Era COVER

Korábban már teszteltem a Sonos ARC Dolby Atmos soundbarját és a teljes Dolby Atmos rendszerét, illetve az újabb generációs Sonos Beam 2-t is. Amennyiben minőségi Dolby Atmos-t szeretnénk, akkor érdemes ezeket a cikkeket elolvasni, főleg amiatt, mert a Sonos soundbarjai kiegészíthetőek az új generációs Era 300-zal és Era 100-zal is. A termékeket hamarosan tesztelni is fogjuk, de addig is nézzük meg, mit kell tudni róluk.

Az Era család a hangzás és a dizájn innováció egy teljesen új fejezetét nyitja meg, és a következő hangszórókból áll:

  • Era 300, egy forradalmian új hangszóró, amelyet úgy építettek meg, hogy a legjobb élményt nyújtsa a térbeli hangzáshoz, hat erőteljes meghajtóval, amelyek balra, jobbra, előre és felfelé irányítják a hangot, és átütő hangteljesítményt nyújtanak a Dolby Atmos funkcióval.
  • Era 100, a legkelendőbb Sonos One újragondolt változata, amely újgenerációs akusztikával és kialakítással rendelkezik, így részletes sztereó hangzást és mély basszust biztosít.

A Sonos az új Era termékeit rendkívül jól kidolgozta, mert míg az Era 300 önmagában is képes térbeli hangzásra és Dolby Atmos-ra, addig az Era 100 új generációs kialakításának köszönhetően önmagában egy készülékkel is sztereó képet képes sugározni, ami – valljuk be – elég valószínű a Sonos múltjával és TruePlay támogatásával. Szóval mindkét termék a saját szegmensében egyedi tulajdonságokkal bír, és ahogy korábban a Sonos One, úgy az Era 100 is képes Dolby Atmos-ra és Spatial Audio-ra egy Sonos soundbarral.

Sonos Era 300

Az Era 300 egy kompakt hangszóróhoz képest példátlanul nagy teljesítményű, hat meghajtóval büszkélkedhet, amelyek balra, jobbra, előre és felfelé irányítják a hangot, és olyan átütő hangteljesítményt nyújtanak a Dolby Atmos segítségével, amellyel a hallgatókat a filmek és a zene középpontjába helyezik.

  • Térbeli használatra tervezve: az Era 300 gyönyörűen komplex akusztikai architektúráját egy elegánsan karcsúsított homokóra kialakításba csomagolja, amelynek minden szöge, aránya és elosztása fokozza a hang irányát és terjedését, hogy az valóban körülvegye a hallgatót.
  • Szürreális térhatású hangzás: az Era 300 a márka első olyan hangsugárzója, amely egy házimozi rendszer hátsó hangfalaként többcsatornás térhangzást biztosít. A filmrajongók két hangszórót párosíthatnak Arc vagy Beam (Gen 2) soundbarral, hogy szupererős Dolby Atmos élményt teremtsenek, amely még mélyebben bevonja őket a filmek akciójeleneteibe.
  • Mélyreható zeneipari együttműködés: a Sonos szorosan együttműködött a vezető művészek és alkotók közösségével – köztük a  Sonos Soundboard tagjaival – az Era 300 aprólékos finomhangolásán, hogy a hallgatók stúdió minőségben élvezhessék a művész által átadni kívánt hangzást.

Sonos Era 100

Az elődjénél, a Sonos One-nál alig nagyobb Era 100 teljesen új hardverrel és szoftverrel, új generációs akusztikával és dizájnnal rendelkezik, amely részletgazdag sztereó hangzást és mély basszust biztosít.

  • Most sztereóban: két, ferdén elhelyezett magashang sugárzó balra és jobbra is éles magas frekvenciákat sugároz a gazdag sztereó élmény érdekében, míg a nagyobb középsugárzó olyan lenyűgöző basszust hoz létre, amely váratlan egyetlen kompakt hangszórótól.
  • Kicsi, de hatalmas: az Era 100 tele van audio és technikai fejlesztésekkel, és vékony, modern kialakításával elegáns, hangsúlyos darabja bármely könyvespolcnak, konyhapultnak, íróasztalnak vagy éjjeliszekrénynek.
  • Testre szabhatjuk a rendszerünket: dobjuk fel a mozi estét két, a soundbarunkhoz csatlakoztatott Era 100 hangszóróval a térhatású hangrendszerért, vagy egyszerűen párosítsuk a kettőt a szobát betöltő sztereó hangzáshoz.

További érdekességek

  • Fenntarthatóbb hangzás: az Era 100 és az Era 300 újrahasznosított műanyagból (PCR) készült, és 100%-ban fenntartható módon előállított papírba csomagolták, miközben úgy tervezték őket, hogy 2 watt alatti üresjárati fogyasztással és egy új, fejlett alvó funkcióval csökkentsék az energiafogyasztást.
  • Tartósra építve: mindkét hangszórót úgy tervezték, hogy sok évig része legyen otthonának, és a könnyű szétszerelhetőség és javíthatóság érdekében a ragasztók helyett a csavarok használatára tértek át, ezáltal is könnyítve a szervizelhetőséget.
  • Merész, új felhasználói felület: az Era 100 és az Era 300 intuitív új felhasználói felülettel rendelkezik, beleértve egy új, kapacitív hangerőszabályozót az egyszerű vezérléshez, amely kiegészíti a zene Sonos alkalmazásbeli gyors és privát vezérlését az Apple AirPlay 2 és a Bluetooth® általi vezérlés lehetőségével.
  • Frissített csatlakoztathatóság: streameljük az összes fontos hangot Wi-Fi vagy Bluetooth segítségével, és csatlakoztassunk közvetlenül más audio eszközöket, például lemezjátszót egy kiegészítő kábel és a Sonos Line-In adapter segítségével.
  • A Trueplay kiterjesztése több hallgatóra: az Era 100 és Era 300 mikrofoncsoportjának használatával a Trueplay a Sonos alkalmazásban egy érintéssel optimalizálja a hangzást a helyiség egyedi akusztikájára. Android és iOS felhasználók számára egyaránt elérhető.

(Sonos Beam gen2 és Era 100 Dolby Atmos szett)

Apple Music térbeli hangzás támogatás a Sonos rendszereken!

A Sonos azt is bejelentette, hogy 2023. március 28-tól támogatja a térbeli hangzást az Apple Music-ban. A Sonos Era 300, Arc és Beam (Gen 2) készülékeken elérhető Apple Music térbeli hanggal a hallgatókat a zene középpontjába helyezi a zeneszámok egyre bővülő katalógusával és a szakértelemmel összeállított lejátszási listákkal, amelyekben minden műfajban neves művészek szerepelnek.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. támogathatnák a sony fülesmet is térbeli hangzással…

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel gondolom nincs egységes szabvány erre (illetve nem tudok róla, hogy már lenne, de ez nyilván semmit sem jelent), így ameddig nem is lesz ilyen szabvány, addig nem is fogod tudni random másik márkával használni. plusz adott esetben külön érzékelők és egyéb technikai megoldások is szükségesek, ami miatt egyszerűen előfordul, hogy technikailag nem is lehetséges.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Jadeye

Népszerű hozzászólások

  1. támogathatnák a sony fülesmet is térbeli hangzással…

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    mivel gondolom nincs egységes szabvány erre (illetve nem tudok róla, hogy már lenne, de ez nyilván semmit sem jelent), így ameddig nem is lesz ilyen szabvány, addig nem is fogod tudni random másik márkával használni. plusz adott esetben külön érzékelők és egyéb technikai megoldások is szükségesek, ami miatt egyszerűen előfordul, hogy technikailag nem is lehetséges.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for Jadeye